X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jaś po wczorajszej popołudniowej drzemce znów był sobą, zadowolony jak zwykle. Dziś też jest fajnie. Dzień szybko zleciał bo najpierw kolejne spotkanie z cyklu mamy i dzieci a potem wpadła do nas koleżanka z trójką dzieci. Wojtek starszy od Jasia o 4 miesiące.

Mychowe, to maj Waszym szczęśliwym miesiącem jest ;D

Alaalicja, super że kupowy problem już za Wami! Współczuje trzydniówki

Kaja, przykro mi z powodu psinki..

Beatina, no oby te pobudki o 3 nie stały się regułą. Łukasz będzie lubił książki, super!

Brawo dla dzielnego Olusia!

Bea_tina, mychowe, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - super, że Jasiowi wrócił dobry humorek :)

Kaja - przykro mi z powodu psinki :(

Bea_tina - shopping pełną parą ;) Jakie chusteczki są w promocji? Może Tami?

Mychowe - ile okazji... Jeszcze gromadka dzieci i połowa maja należy do Was ;)

My dziś po szczepieniu. Kuba tak płakał, że myślałam, że pęknie mi serce. Po powrocie chwilę pospał, więc myślałam, że taki będzie cały dzień. A gdzie tam... Podałam mu Panadol i nie wiem czy w nim była jakaś kofeina czy co, bo włączył 5 bieg i przez 2,5 h tak machał rękami i nogami z uwiązanym balonem z helem, że jeszcze czegoś takiego nie grali :) Hit dzisiejszego dnia to skarpetki z grzechotkami - samolotami. Tak intensywnie je ciągnie to buzi, że samolotom skrzydła poobrywał. A i najlepsza zabawka to mój golf, za który mnie ciągnie i nie pozwala odejść...

Bea_tina, mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Zastanawiam się nad zakupem sophie, ale cena trochę mnie przeraża wczoraj Hani kupiłam gryzak w smyku:) gdzieś czytałam że fajny i małej w sklepie też się spodobał i muszę powiedzieć że naprawdę fajny :) każdy kolor ma inną twardość jedynie to ciężko na razie jej go dobrze złapać ale jak trafi do buzi to fajnie się nim zajmie :)
    A oto on:
    gryzak1.jpg

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie ze spaceru wróciliśmy dwugodzinnego :) Niosłam Lili przez jakis czas w chuscie żeby na swiat z innej perspektywy popatrzyla :)
    Wiecie dziewczyny, dałam plamę. Tak sobie pozwalałam że słodkim, że 3 kg przytylam i prawie tyle waze ile wazylam zanim w ciążę zaszłam. Wiec teraz muszę się pilnować ;)
    Właśnie zaczęłam piec pasztet z watróbki, będzie co na chlebek chrupki położyć ;)

Beatina, fajnie, że czytasz Lukaszkowi, ja też się staram codziennie, Lili zawsze się śmieje jak jej czytam :)

Natalinka, fajnie by było mieć gromadke, nie pracować i mieć kasiorke, jak tylko wygramy w totka to wie postaramy, żeby dzieciaczki się w maju urodziły. Pamiętam, że Ty też z maja :)Może w tym Panadolu cos energetyzującego było, że Kubuś taki zwawy??;)

Asia, to mialyscie małe przedszkole:)fajnie

Magdalena, gratulacje dla Olusia, ładnie przybral na wadze, już chyba Lili go nie dogoni;)
    Ja też postanowiłam codziennie cos dla domu i dla siebie zrobić, fajny pomysl ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie ze spaceru wróciliśmy dwugodzinnego :) Niosłam Lili przez jakis czas w chuscie żeby na swiat z innej perspektywy popatrzyla :)
    Wiecie dziewczyny, dałam plamę. Tak sobie pozwalałam że słodkim, że 3 kg przytylam i prawie tyle waze ile wazylam zanim w ciążę zaszłam. Wiec teraz muszę się pilnować ;)
    Właśnie zaczęłam piec pasztet z watróbki, będzie co na chlebek chrupki położyć ;)

Beatina, fajnie, że czytasz Lukaszkowi, ja też się staram codziennie, Lili zawsze się śmieje jak jej czytam :)

Natalinka, fajnie by było mieć gromadke, nie pracować i mieć kasiorke, jak tylko wygramy w totka to wie postaramy, żeby dzieciaczki się w maju urodziły. Pamiętam, że Ty też z maja :)Może w tym Panadolu cos energetyzującego było, że Kubuś taki zwawy??;)

Asia, to mialyscie małe przedszkole:)fajnie

Magdalena, gratulacje dla Olusia, ładnie przybral na wadze, już chyba Lili go nie dogoni;)
    Ja też postanowiłam codziennie cos dla domu i dla siebie zrobić, fajny pomysl ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacina mi się ostatnia strona i błąd mi wyskakuje:(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo

Dziewczyny nie wiem o co chodzi, ale nie otwiera mi się strona 528, od wczoraj:/ ani na kompie, ani na tablecie, także witam się, ale nie wiem co się u Was dzieje, mam nadzieje ze wszystko superaśnie:*

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jakiś problem u nas z ostatnią stroną:/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, przeskoczyło:P ja nie mogę wejść na 528, dlatego wybaczcie wcześniejsze wpisy:)

A skoro już widać, to witam się:P

My po ciekawej nocy:P Łukasz usnął 20:00, wesołe pobudki: 21,23,1:20,3,4:40,6:20,8 koniec spania:P w międzyczasie pobudki bo smok wypadł, albo trochę się spać nie chciało:P no wesoło dziś było:P

A aktualnie w gre wchodzą głównie rączki no i puzzle może na 5 minut:P także dalej pakuje bicepsy:P

U nas zimno:/ w nocy już w piecu paliliśmy, bo w sypialni już było 16 stopni hehe:P

zastanawiam się nad spacerem, ale boje się przeziębienia, a za tydzień może się zaszczepimy jeśli będzie ok(jesteśmy już 2 tygodnie w plecy:P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:43

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej strony 528 w ogóle wyświetlić nie można, a taka notkę długa dałam :/ witam dziewczyny, jak nocka minęła?
    Bo u mnie pobudka o 7.30 po całej nocy :)
    U mnie sama się bawi na macie, ale pewnie zaraz będzie chciała jeść, bo malo zjadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:48

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważne że można coś napisać pewnie jakiś wirus:/ u nas noc ok ale od rana jakaś maruda ;) teraz drzemie sobie spróbuje go do wózka przenieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:41

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki też tak dużo sobie gadają i się śmieją jak kichna? :)
    Miłego dnia wszystkim :)

magdalena lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam do nich na "zgłoś problem", zobaczymy :P
    Łukasz po kichaniu zazwyczaj się śmieje :)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam wczoraj na "zglos problem" dwa razy, bo już od 20 nie można było wejść.
    Beatina, właśnie sobie przypomnialam Twoj pierwszy wpis jaki dziś ujrzalam, było to "666" :D

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co z tą stroną 528, najważniejsze że 529 już jest :)

Hania też się śmieje po kichnięciu, ogólnie dużo się śmieje uwielbia patrzeć na siebie w lustrze :)
    Pisałam wczoraj że zastanawiam się nad sophie ale to jednak droga rzecz, na razie kupiłam gryzak z canpola ma różnej twardości gumowe końcówki i mała go lubi, jedyny minus że nie zawsze umie dobrze go chwycic
    tak on wygląda
    i-canpol-babies-gryzak-elastyczny-sloneczko-74-008-etap-1-wczesne-zabkowanie.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:57

magdalena, mychowe, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja. U nas nocka średniawa 1.15, 4.20-do tego momentu spoko, a potem co godzinę jak nie częściej a to smok wypadł a to gazy, a to popłakać sobie chciałem itd. Ogólnie w dzień ostatnio jest grzeczniutki ale noce hmm..
    No ja już od wczoraj nie mogę wejść na 528 ale dobrze ze to nie tylko mój problem, bo już myślałam ze coś z kompem nie tak.
    Beata to duży Łukasz jest, mój 68 używa. A co do chłopów to z mojego doświadczenia jak nie powiesz wprost i to dużymi literami to facet sam się nie kapnie.
    U mnie w sobotę szykują się ur. męża, w poniedziałek pomyłam okna od wczoraj leje-standard. Teraz kombinuję nad menu.
    Maskiu po kichaniu się nie śmieje ale za to uwielbia oglądać się w lustrze, no i jakiś czas temu nauczył się piszczeć i teraz piszczy cały czas czy się śmieje czy płacze.
    U nas też zimno, od czasu do czasu włączam farelkę. A w co ubieracie dzieci, szczególnie jak na dwór wychodzicie? macie jakieś kurteczki?

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Oluś odmienny nie śmieje się po kichnieciu :-)
    jakiś szał widze na tą sophie

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a cena masakra sześć dych za gryzaka!!!! rozbój w biały dzień !

zozola póki co w bluze ubieram na dwór. ale mam dla niego super kurtke :-) przeciwwietrzna hi hi w ogóle tyle ciuchów dostaliśmy fajnych, że szok tylko nie wiem czy wszystko założy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:37

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się naprodukowałam na str 528 :( Nic, napiszę wieczorem. Dziś rehabilitacja - trzymajcie kciuki :)

aisa, Bea_tina, patulla lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kurteczki, płaszczyki, ubranka już do 3 roku życia i to w takiej ilości, że musimy na strychu w workach próżniowych trzymać podzielone na rozne przedziały wiekowe. Pewnie wszystkiego nie zalozy. Też do trzeciego miesiąca wszystkich ubranek nie założyła, tyle dostaliśmy i to od jednego dziecka, dziwiliśmy się po co komu tyle ubranek, może dostali.. jestem jednak bardzo wdzięczna za sliniaki, bandanki i pieluchy tetrowe :)

aga8787, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ