X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Natalianka chora sytuacja :/ To przykre że Twoi rodzice tak faworyzują Twoją siostrę... mama sobie pewnie o Tobie przypomni jak się wyprowadzicie i nie będziecie się odzywać

Ja już przesiadłam się na spacerówkę mam ją rozłożona na płasko ale my w sumie mało używamy wózka :) bo albo siedzimy na działce a jak gdzieś jedziemy to autem :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza :P

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem:-)

Natalinka, to nieźle Cie mamusia potraktowała. Co za ludzie, nawet w takiej sytuacji nie mogą się inaczej zachowywać. Musisz się czuć strasznie odepchnięta przez własną rodzinę, przykro mi bardzo:-)

Ja mam wózek głęboko - spacerowy podwójny dla obu łobuzów i bardziej chyba ze spacerówki korzystam już. A właściwie to wstyd przyznać, ale rzadko na spacery chodzę ostatnio:/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, my bylismy u mojej babci a Lukaszowej prababci:-)

Oby z ta tula sie udalo, bo widze ze powstaly problemy;/

Zozol, nie strasz, ze Lukasz nie bedzie przezdlugi czas nie spal w nocy, bo dzis, po skonczonym 4 miesiacu masakra, mialam 7 pobudek w nocy, a probowalam ze smoczkiem, ale nie ma mowy! A jak go wzielam do lozka tonic nie dalo;/ nie wiem co moge zrobic zeby pospal dluzej, a przeciez nie odnowie mu jedzenia:/ no, moze byc ciezko!

No i niezle, Lukasz oficjalnie chce tylko siedziec! Jak mam go na kolanach to on sam siada! Chwile siedzi i sam sie kladzie! I tak moze kilka razy, a jak sie go bierze to wsciekly tygrys. A drugie to chyba ida zeby, bo ok, wczesniej miewal rece w buzi, a teraz ma non stop, bez przerwy, a najlepiej cala reka do migdalkow! Niezle, ciagle mokry, ja ciagle ramiona mokre no,niezle.

Natalinka, zostaje mi Cie tylko przytulic:* szkoda slow na Twoja mame, szkoda ze sama siebienie slyszy, jednak jestem pewna, ze pozaluje takiego traktowania, bo jak sie wyprowadzicie, nawet jesli to bedzie za jakisczas, to ona bedziemiala sajgon w domu z siostra!

Ja tam gondole licze ze przez zime jeszcze bede uzywac, Lukasz mi w niej nie placze, a miejsca jeszcze troche ma, wiec spoko, przynajmniej mam takanadzieje;)
    Ale jak cos to ja kupowalam wozek 3w1 wiec spacerowka jest w pogotowiu:-)

Jesli chodzi o chodzenie przy placzu, to no ja jestem z tych co lataja za kazdym razem i nie jest mi z tym zle, a Lukasz tego nie naduzywa wiec jest ok:-)

Aaa i u mnie zazwyczaj jest tak, ze Lukasz wstaje glodny wiec placze.malo kiedy idzie spac zaraz po jedzeniu (w dzien), bo zazwyczaj wstaje, bawimy siei usypia, noalejesli usnie po jedzeniu to zaczyna dyskutowac, ale jak mnie zobaczy tozaczyna plakac;)

Chyba tyle mialam napisac;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Dziewczyny czy jak wasze dzieci zaczynają płakać (np. po przebudzeniu) to od razu do nich idziecie czy chwilę przeczekujecie? Bo mój mąż odkąd młody pojawił się w domu to jak jak tylko lekko zakwilił w nocy to już przy nim stał i go uspakajał albo brał na ręce, albo dawał do karmienia no i prawdopodobnie w ten sposób mu zaburzyliśmy sen bo go niepotrzebnie wybudzaliśmy przez takie zachowanie :(

Zozol, jak Lili zakwili to jej nie budzimy, czasami kilka sekund to trwa, dwie czy trzy i dalej spi. Jesli zacznie plakac przebudzona to tak, bierzemy ja.

Zozol, hehe, ten jezyk to spontanicznie wytknela, a rzadko go wytyka :)
    Lili sie kapie w wanience i ma lezaczek wiec nie musze jej trzymać i caly czas sie odpycha nogami i jest tym podekscytowana, moze by sie Maksiowi taki lezaczek spodobal,skoro nozkami sie odpycha. Zeby tylko tego uderzenia z kapiela nie kojarzyl.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:52

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello nasz Marczello został nazwany w mojej rodzinie Jeczek bo to mu wychodzi najlepiej i ryczek :-) bo jak leży to dopiero koncert odstawi :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla zapewne każda z nas mając tyle na głowie co Ty ograniczyłaby spacery :) nadrobisz ten czas :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka spokojnie przyjdzie koza do woza i oby nie bylo za późno!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla spoko oko nadrobisz pozniej spacery jeszcze nie jedne !!!! Luzik mamuska

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zakładacie waszym maluchom buty?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza ja zakladam jak gdzies w ludzi idziemy, a w domu to skarpetki:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:

Lili sie kapie w wanience i ma lezaczek wiec nie musze jej trzymać i caly czas sie odpycha nogami i jest tym podekscytowana, moze by sie Maksiowi taki lezaczek spodobal,skoro nozkami sie odpycha. Zeby tylko tego uderzenia z kapiela nie kojarzyl.. :/
    No właśnie tych leżaczków nie polecają chłopcom bo jest nacisk na jego "organy" , prostatę itp. Mimo to Maks uwielbia kąpiele, tyle dobrze :)

Natalinka duży chłopak od Twojej siostry, ale spokojnie się zmieści w 62, od mojej kuzynki syn miał 4200 i też 60 cm i nawet 56 wchodził.

Kaja mój tata też uważa że Maks to ryczek, a co ciekawe płacze tylko na widok mojego taty hehe

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza my kupiliśmy buciki bo go nosimy w nosidełku i wtedy te stópki mu wiszą więc będzie mu zimno, ale póki co nie mieliśmy okazji mu zakładać bo jest ciepło a jak było chłodno to akurta nie było okazji żeby wyjść. Ale gdyby nie nosidełko to bym nie kupowała na razie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bucików nie zakładam, zazwyczaj paputki, albo właśnie takie cieplejsze skarpetki z czymś tam jeszcze przyczepionym, np samochodziki:) Starszemu buciki ok roczku zaczęłam zakładać.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za tak liczne odpowiedzi :) pytam z ciekawości bo ja nie zakładam w sumie to nie mam ani jednej pary zawsze zakładam tak jak Patulla cieplejsze skarpetki wydaje mi się że jest to wygodniejsze dla Fifika :)

A tak w ogóle Patulla to mamy takie same zdanie do wielu rzeczy :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to tylko ja zakladam;) ale nie chodki jak to coszmienia:-)
    Lukaszo dzis spal 17-18 mialam problem z zasnieciem, ciekawa jestem nocy, czy przebije dzisiejsze 7 pobudek hihi:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beatina, wspolczuje Tobie.. moze zacznie przesypiac noce za dwa miesiace jak zaczniesz mu dawac inne jedzonko :) nie pamietam za ile chcesz mu zaczac dawac.
    Moja Lili dzis strasznie plakala, nic nie pomagalo, po pol godziny dwa razy, musialam jej dac calpol przeciwbolowy, moze to zabki?? Bo dzis sie naprawde bardzo slinila..
    Nie zdazylam poprasowac, a mialam w planie zanim tesciowie przyjada ;/ A teraz aie czuje jakby stado koni po mnie przeszlo, bo godzina noszenia, spiewania i tanczenia z nia wykonczyly mnie. Czy Wasze dzieciaczki tez sie smieja jak zobacza siebie blisko w lustrze?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakladam Lili buciki z okazji jakiegos swieta na przyklad, a ma wiecej par ode mnie.
    Wszystkie dostala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:12

Kaja lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza, jeszcze nie zauważyłam, że mamy podobne zdania, zwrócę na to uwage;-) I dokładnie podobnie myślę, że w skarpetkach wygodniej;-)

Beatko, ja bym prawdę mówiąc zwariowala z tyloma pobudkami. I na pewno podałabym się i spał by ze mną mały i pewnie próbowała bym dać mu coś innego na noc. Kombinowalabym na wszystko strony.

Mój na lustro raczej nie reaguje, za to śmieje się w głos i rechocze jak się go załaduje, albo laskocze pod brodka, na cycuszkach:-P

A Kacper zasnął mi z trudem o 18, myślałam że tylko drzemka a tu nocne spanie juz, i śpi nadal. I Konrad obok niego płakał, a właściwie to ryczal przed spaniem a mały nic na to.
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:36

mychowe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My buciki mamy ,ale za duże więc ich nie zakładam tylko skarpetki !!!! Jak szukałam butów dla Marcela to wszystko wieksze nr sie nalatalam i nie kupilam na teraz skąd kupilyscie te male rozmiary ?? Allegro ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ