X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip też nie reaguje na swoje odbicie w lustrze :)
    Patulla to pewnie z racji tego że mało pisze na forum :) oby Kacper spał już do rana :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od kilku dni jest brzuszkowy szał Filip leży tylko na brzuchu a przy jego ulewaniu to jest masakra bo wszystko jest zarzygane.... cwaniak kula się po całym łóżku

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    My buciki mamy ,ale za duże więc ich nie zakładam tylko skarpetki !!!! Jak szukałam butów dla Marcela to wszystko wieksze nr sie nalatalam i nie kupilam na teraz skąd kupilyscie te male rozmiary ?? Allegro ??

Ja mieszkam w Uk i w kazdym sklepie z ubrankami dla maluchow mozna juz dostac rozmiary bucikow od noworodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:47

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e65e00e378bd1403m.png

ff35a29e57c50790m.jpg

dwie interaktywne zabawki mojego synka :P

557c5c4f87819a27m.jpg

patulla, Bea_tina, aga8787, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry życzę miłego dnia mamusie :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina jak tam noc ? ;)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wreszcie mam internet :)
    Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków które przez czas mojej nieobecności miały swoją miesięcznicę :)
    A moja Hania się przeziębiła i ma straszny katar od 2 dni :( chyba przez klimatyzacje na weselu.
    Ale w nocy budzi się 4 razy bo ma mniejszy apetyt, szkoda tylko że ten nos trzeba przy każdej pobudce czyścić bo ona strasznie wtedy ryczy :(
    Ja w dzień jej pozwalam chwile po marudzić zanim ją wezmę, ale w nocy szybko ją brałam z łóżeczka bo przecież mój maż musi się wyspać.
    A buciki tez jej zakładam od czasu do czasu :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Aga,czyszczenie noska nie jest przyjemne, ale akurat mój Kacper jak na razie znosi to jak trzeba, a Konrad to masakra, ryk na cały blok.

aga8787 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc w sumie falej trwa hihi, aleznacznie lepiejniz wczoraj, bo jak dobrze liczylam to bylu 3 albo 4 pobudki do 7. Pozniej wstalismy, ale po 8 dalej spanie iwstal o9 i teraz, ale dalej chce spac no ja na to jak na lato leze z nim:-)

O 1350 idziemy na kontrole bioderek, ciekawe czy maz pamieta,czy bede jechac sama;)

Lukasz tez srednio lubi czyszczenie nosa. Ogolnie to ja mu duza w ciagu dnia kropie sola to to jakos znosi, ale jak czyszcze frida to juzniejest tak super;)

A wiecie, ta wczorajsza noc tomoze przez pelnie, bo jatez spac nie moglam, tomoze od tego;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj ucieszyłam nawet, bo dostałam @, czyli wszystko wraca już chyba do normy.

zozol, Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Ja buciki kupiłam przez internet ale nie na allegro, aczkolwiek widziałam na allegro że są.

Maks uwielbia siebie w lustrze śmieje się jak głupi do sera i wyciąga rączki do dzidzi. Jak mamę zobaczy w lustrze to też się cieszy.

Sasza fajne psiaki. Nasz kot raczej olewa Maksia a on tak do niego rączki wyciąga :(

Mi dziecko wczoraj zasnęło bez jedzenia po 18, o 23 dałam mu mm na spaniu i spał do 3 ale stwierdziłam że nie dam mu cyca prędzej jak o 5 bo przecież po sztucznym mleku powinien wytrzymać dłużej tym bardziej w nocy. No więc od 3-4 go usypiałam, wprawdzie nie płakał ale marudził. Mąż był na mnie wściekły bo jego zdaniem powinnam mu dać cyca nawet choćby co godzinę byle by młody spał. Mleko mi ciekło po koszuli i łamałam się strasznie ale nie poddałam się i w końcu o 4 zasnął i dostał pierś o 5 bo się znowu obudził.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to Łukasz nie reaguje na odbicie w lustrze, często chodzimy koło, ale póki co w ogóle nie reaguje.

Patulla myślałam o wcześniejszym wprowadzeniu stałych pokarmów, ale skoro już tyle wytrzymałam, to co to za różnica 1,5 miesiąca, a nie zawsze jest tak źle:) mąż już mm zaproponował, ale po co skoro mleko mam, spoko loko, czasami pozombiuje i będzie ok:)

zozol Łukasz zapłacze i nawet jeśli to było 10 min po karmieniu to mąż zawsze mówi pierwsze co, że głodny:P to normalnie standard:P

Ale wczoraj mu pokazałam, nakarmiłam o 16 odbiłam i dałam małego Damianowi, no i zobvaczył, że Łukaszko nie zawsze jest szczęśliwy, bo marudził jak wściekły, a ma tak od paru dni i co, wytrzymał godzine, bo płacze to głodny:P a okazało się, że śpiący, bo malutko wczoraj spał, ale nie, bo zaraz głodny:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie jakbym mojego męża słyszała. Wczoraj jak tak płakał 2 po 25 minut to ten drugi raz był jakieś 15 minut po jedzeniu i mówię mężowi "tylko mi nie mów że płacze z głodu bo przed chwilą jadł". I dzisiaj w nocy jak marudził to mu przypomniałam wczorajszą sytuację.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze faceci nie mogą karmić, to by pewnie nie gadali o wiecznym głodzie:D
    a ostatnio, Łukasz ma rączki w buzi nawet jak je, to tylko słyszę, że jest głodny, to już skomentowałam, jakby był głodny, bo ma raczki w buzi, to bym Go karmiła 24/dobe:P

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zawsze tak gadał, że głodny, że chce cyca...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jeśli chodzi o uśmiech do odbicia w lustrze - mojemu Kubie też się to często zdarza.
    Współczuję pobudek...
    Nasza wczorajsza 4 rehabilitacja przebiegła w miarę dobrze, a wczoraj (jeszcze przed ćwiczeniami) mały podniósł głowę dwukrotnie, gdy podciągałam go za rączki

aga8787, Bea_tina, Kaja, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj płaczę, bo tak mi przykro, że ciężko się ogarnąć. Otóż nawet babcia zna imię dziecka. Powiedzieli jej, ale nie zapamiętała, więc przyszła się mnie dopytać. Musiałam odpowiedzieć: nie wiem, idź zapytaj mamę. I wyszłam na tą, co ma wszystko w tyłku...
    Powiedziałam mamie wczoraj, że może trzymać sobie to zdjęcie w telefonie, bo i tak wiem, że mi nie będzie dane go oglądnąć. Byłam pewna, że szwagier wysłał mms. Reakcja? Jakie zdjęcie? Niczego nie mam. A tata się mnie dziś pyta czy widziałam zdjęcie, które szwagier zrobił zaraz po porodzie. Dziś to już nawet nie zaglądają tak do Kuby. Wiedziałam, że tak będzie. Tylko jak ja kiedyś dziecku wytłumaczę, że dzieci siostry są ważniejsze?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Kubusia, to znaczy, że rehabilitacja przynosi efekty, oby tak dalej, a niedługo skończycie.
    A ze skierowaniem na żaden taki dwutygodniowy "turnus" nie mogłabyś gdzieś pójść, nie tylko do OWI, ale do jakiejś innej poradni rehabilitacyjnej, szpitala i nawet gdyby to było za jakiś czas. Tak mi się przypomnialo, ale na pewno już wszystko sprawdzałaś:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi strasznie, że tak Cię traktują. Przecież zdjęcie i imię to nie tajemnica... Nie rozumiem Twoich rodziców, siostry... masakra... Mieszkacie razem, a zachowują się gorzej niż byście byli obcymi ludźmi:(

Trzymaj się, dzielna jesteś, masz męża, Kubusia i to jest Twoja najbliższa rodzina i trzymajcie się razem, a nie będzie źle.

aisa lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ