X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezle jak ceny sie potwierdza to tula z transportem wyjda za 330 takze spoko, 80 zl drozej niz nosidelko co kupujemu od 2 tygodni;) oby trlko ludzie dopisali:-)

Patulla jakbym mogla zapomniec krejzolu:-)

Lukasz mial juz 2 pobudki, dobrze zaczyna usnal 1930 pobudki 2030 i2130 zibaczymy cobedzie dalej.

Haha sasza,dobrze ze na psiaka a nie na podloge!!

Dziewczynu, czy zmienila sie uwaszych maluchow konsystencja kupkory? Bo u nas jest ostatnio jej duuuuzo mniej i wydaje sie gesciejsza i ciemniejsza, nie wiem flaczego i zaczynam sie tym oczywiscie stresowac!

patulla lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka, radości i dobrego humorku dla Łukaszka i Jasia :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam złożyć życzenia ;)

aisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Beatko
    Oj macie, niektóre dziewczyny z tym spanie Waszych maluchów, a raczej, nie spaniem. Moi dzisiaj zasnęli po 19, w samochodzie w drodze z Gdańska i śpią nadal (Malutki bez pobudki na jedzenie, tylko z nosidełka był przełożony do łóżeczka i bez problemu śpi. W ogóle przez cały dzień był kochany, albo spał, albo patrzył sobie i "gadał" coś. Za to Konrad nadrabia za dwóch, albo i trzech, broi, marudzi i nie wiadomo co jeszcze:-P

Aaa... I byłam dzisiaj w dziekanacie zapytać, czy byłaby możliwość przesunięcia terminu oddania pracy i pani powiedziała, że mam napisać podanie o dodatkowy miesiąc i raczej dziekan się zgodzi, bo "mam dobre atuty", czyli dzieci:-) To od razu jakoś mi lepiej i myślę, że teraz to już się wyrobię... uff... Ale i tak to nie jest dużo czasu, ale dam radę...

O i Kacper się budzi na jedzonko...

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina przekichane masz z tymi pobudkami :/
    Patulla w takim razie trzymam kciuki za dokończenie pracy :)

patulla lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak zarejestrujecie się na stronie bobovity to dostaniecie obiadek i poradnik żywienia dziecka :) poradnik jest fajny bo jest podzielony na dzieci karmione piersią i MM :)

aisa lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zdrowka dla Lukaszka i Jasia :) U mnie jeszcze jest przed polnoca :)
    Dovrej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom. Ja ogarniam dom przez kolejne dwa dni, bo tesciowie przyjezdzaja na prawie trzy tygodnie. Ale mi Lili rozpieszcza ;)

Bea_tina, Sasza20, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chora, jakiś przeziębienie mnie dopadło. Konrad tez jest chory, obu tylko Kacper dał radę i się nie zaraził. A ja już od kilku dni źle się czułam i kupiłam Prenalen

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i życzymy miłego dnia

Sasza20, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

Rowniez zycze milego dnia:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Wtorku !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduje :)
    Mychowe może trochę odpoczniesz :)
    Patulla wracaj z Konradem szybko do zdrowia :)
    U nas pogoda kiepska od wczoraj pada

patulla, mychowe, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla zdrówka dla ciebie i Konrada
    Maks ostatnie dni bardzo grzeczny, wczoraj do południa spał ponad 3 godziny ciągiem, dużo czasu spędza bawiąc się sam to sobie książkę czytam no i postanowiłam wziąć się ostro za jego nocne budzenie i jedzenie. No i efekt taki że dał nam nieźle w dupę dzisiaj w nocy! Wprawdzie jadł tylko o 1 i o 4 a rano o 7 ale o 24 i o 5 zrobił takie larmo że szok, ryczał ciągiem 25 minut nie ważne czy na rękach czy w łóżeczku. Nie zanosił się raczej był to jednostajne kwilenie. A potem nagle zasypiał.
    Zaś wczoraj w nocy takie larmo zrobił o 23.30 też ryczał prawie cały czas 45 minut ale potem pobudka na jedzenie o 2 i 5. Nie wiem czy dam radę dzisiaj znowu go przetrzymać na dwa jedzenia :( Ale kurdę muszę coś z tym zrobić bo za niedługo do pracy wracam i będę wstawać o 6 albo z nim to raczej przed 6. Marzy mi się maksymalnie jedno jedzenie. Wszędzie czytam że noworodki powyżej 2 miesiąca nie mają potrzeby jedzenia w nocy wynika to raczej z ich zaburzeń snu które niestety po 4 miesiącu są już utrwalone :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak wasze dzieci zaczynają płakać (np. po przebudzeniu) to od razu do nich idziecie czy chwilę przeczekujecie? Bo mój mąż odkąd młody pojawił się w domu to jak jak tylko lekko zakwilił w nocy to już przy nim stał i go uspakajał albo brał na ręce, albo dawał do karmienia no i prawdopodobnie w ten sposób mu zaburzyliśmy sen bo go niepotrzebnie wybudzaliśmy przez takie zachowanie :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla to fajnie że masz miesiąc więcej to teraz ostro do roboty :)

Magdalena co to za problemy? ciąg dalszy z mieszkaniem?

Mychowe nieźle nieźle taka mała a już ciotkom pokazuje język! :)

Beata ja też jestem ciągle mokra przy kąpieli Maksa-robi mamie miss mokrego podkoszulka, ostatnio się odepchnął nóżkami i uderzył głową no oczywiście ryk był. Maż go musi teraz lepiej pilnować i mocniej trzymać w wanience. A te wiaderka do kąpieli to raczej dla noworodków są.

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol Filip je o 20 a potem dopiero o 6-7 rano jak się w nocy przebudzi bo za głośnio leci TV to dostaje smoka i dalej śpi nie wyciągamy go z łóżeczka :)już nie płacze jak się rano budzi tylko gada sobie i w sumie to nie wiem ile sobie tak gada:) Czasami zdarza mu się rozryczeć przez sen ale ciche szeptanie i pogłaskanie po główce pomaga ale on płacze wtedy przez sen.

Wczoraj jak się obudził to porozglądał się widział że nikogo nie ma i zaczął wołać "a jo" ale się uśmiałam bo siedziałam obok niego ale miał tak wysoko kołdrę ułożoną że mnie nie widział :)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lecę od razu do Kacpra jak się obudzi, bo nie widzę takiej potrzeby, a po drugie, bo w nocy mam bardzo twrdy sen i nie słyszę od razu:-P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja też chce tule najlepiej jakby się nas 10 uzbierało trzeba na innych wątkach akcję przeprowadzić :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas że smokiem wygląda tak ze trzeba przy nim stać i wkładać co 10 sekund bo wypluwa i ryczy bo go chce.
    Beata co do kup to Maks też ma teraz ciut gęściejsze, a kolor chyba się za bardzo nie zmienił.

A tak w ogóle to się już za spacerówką rozglądam-celowo nie kupowałam 2 czy 3 w 1 bo miałam inne wymagania co do gondoli i spacerówki. A wy kiedy będziecie jeździć w spacerówkach? bo ja bym za miesiąc chciała już tym bardziej że Maks nie cierpi już w gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:49

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapowiadał się dziś taki piękny dzień - 1 rok od dnia, w którym wykonałam test.
    Siostra urodziła dziś przez cc syna - 4060 g, 62 cm długi. Mama wchodzi rano do mnie mnie cała zapłakana. Myślę co się stało i pytam, a ona ze złością (bo zapytałam)" właśnie urodził mi się wnuk. No i super, mały zdrowy, jest ok, choć trochę w sercu mnie ukłuło: Kuba też jest wnukiem i wcale po moim cc się nie rozczulała, no cóż... I zaraz myśl chłopak duży, a ja kupiłam mu na prezent ciuszki 62. Hmmm... i myślę: trudno, dokupię czekoladę (by miał słodkie życie) i kartkę. Pytam więc jak w końcu ma na imię, na co mama odfuknęła: nie wiem. Codziennie przesiadywały przy kawce pół dnia na plotkach i nie wie? Czy nie wie tak, jak wtedy gdy okazało się, że siostra jest w ciąży, czy będzie mieć syna? I w głowie pojawiła się myśl, że nie mówi mi specjalnie, tak jak wtedy mnie kłamała. Pytam: nie wiesz, czy tylko nie chcesz mi powiedzieć? I zaczęła się wojna, z krzykami w moją stronę, gdy trzymała Kubę na rękach, z płaczem i tak dalej. Mały aż mi się przestraszył. Nie mam już sił. Wszystko ściśle tajne przez poufne jak w rodzinie królewskiej. A ja chciałam tylko napisać kartkę... Już nie wspomnę, że relacja z każdego naszego dnia z Kubą zdawana jest siostrze na bieżąco. Mama przychodzi, wypyta się i biegnie na górę, schodzi i mówi: a A. powiedziała, że źle podajesz to żelazo... Teraz jak wrócą dopiero się zacznie. Niestety, mój Kuba już babci nie zobaczy - będzie chyba zbyt zajęta

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ