X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezle jak ceny sie potwierdza to tula z transportem wyjda za 330 takze spoko, 80 zl drozej niz nosidelko co kupujemu od 2 tygodni;) oby trlko ludzie dopisali:-)

Patulla jakbym mogla zapomniec krejzolu:-)

Lukasz mial juz 2 pobudki, dobrze zaczyna usnal 1930 pobudki 2030 i2130 zibaczymy cobedzie dalej.

Haha sasza,dobrze ze na psiaka a nie na podloge!!

Dziewczynu, czy zmienila sie uwaszych maluchow konsystencja kupkory? Bo u nas jest ostatnio jej duuuuzo mniej i wydaje sie gesciejsza i ciemniejsza, nie wiem flaczego i zaczynam sie tym oczywiscie stresowac!

patulla lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka, radości i dobrego humorku dla Łukaszka i Jasia :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam złożyć życzenia ;)

aisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Beatko
    Oj macie, niektóre dziewczyny z tym spanie Waszych maluchów, a raczej, nie spaniem. Moi dzisiaj zasnęli po 19, w samochodzie w drodze z Gdańska i śpią nadal (Malutki bez pobudki na jedzenie, tylko z nosidełka był przełożony do łóżeczka i bez problemu śpi. W ogóle przez cały dzień był kochany, albo spał, albo patrzył sobie i "gadał" coś. Za to Konrad nadrabia za dwóch, albo i trzech, broi, marudzi i nie wiadomo co jeszcze:-P

Aaa... I byłam dzisiaj w dziekanacie zapytać, czy byłaby możliwość przesunięcia terminu oddania pracy i pani powiedziała, że mam napisać podanie o dodatkowy miesiąc i raczej dziekan się zgodzi, bo "mam dobre atuty", czyli dzieci:-) To od razu jakoś mi lepiej i myślę, że teraz to już się wyrobię... uff... Ale i tak to nie jest dużo czasu, ale dam radę...

O i Kacper się budzi na jedzonko...

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina przekichane masz z tymi pobudkami :/
    Patulla w takim razie trzymam kciuki za dokończenie pracy :)

patulla lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak zarejestrujecie się na stronie bobovity to dostaniecie obiadek i poradnik żywienia dziecka :) poradnik jest fajny bo jest podzielony na dzieci karmione piersią i MM :)

aisa lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zdrowka dla Lukaszka i Jasia :) U mnie jeszcze jest przed polnoca :)
    Dovrej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom. Ja ogarniam dom przez kolejne dwa dni, bo tesciowie przyjezdzaja na prawie trzy tygodnie. Ale mi Lili rozpieszcza ;)

Bea_tina, Sasza20, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chora, jakiś przeziębienie mnie dopadło. Konrad tez jest chory, obu tylko Kacper dał radę i się nie zaraził. A ja już od kilku dni źle się czułam i kupiłam Prenalen

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i życzymy miłego dnia

Sasza20, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

Rowniez zycze milego dnia:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Wtorku !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduje :)
    Mychowe może trochę odpoczniesz :)
    Patulla wracaj z Konradem szybko do zdrowia :)
    U nas pogoda kiepska od wczoraj pada

patulla, mychowe, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla zdrówka dla ciebie i Konrada
    Maks ostatnie dni bardzo grzeczny, wczoraj do południa spał ponad 3 godziny ciągiem, dużo czasu spędza bawiąc się sam to sobie książkę czytam no i postanowiłam wziąć się ostro za jego nocne budzenie i jedzenie. No i efekt taki że dał nam nieźle w dupę dzisiaj w nocy! Wprawdzie jadł tylko o 1 i o 4 a rano o 7 ale o 24 i o 5 zrobił takie larmo że szok, ryczał ciągiem 25 minut nie ważne czy na rękach czy w łóżeczku. Nie zanosił się raczej był to jednostajne kwilenie. A potem nagle zasypiał.
    Zaś wczoraj w nocy takie larmo zrobił o 23.30 też ryczał prawie cały czas 45 minut ale potem pobudka na jedzenie o 2 i 5. Nie wiem czy dam radę dzisiaj znowu go przetrzymać na dwa jedzenia :( Ale kurdę muszę coś z tym zrobić bo za niedługo do pracy wracam i będę wstawać o 6 albo z nim to raczej przed 6. Marzy mi się maksymalnie jedno jedzenie. Wszędzie czytam że noworodki powyżej 2 miesiąca nie mają potrzeby jedzenia w nocy wynika to raczej z ich zaburzeń snu które niestety po 4 miesiącu są już utrwalone :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak wasze dzieci zaczynają płakać (np. po przebudzeniu) to od razu do nich idziecie czy chwilę przeczekujecie? Bo mój mąż odkąd młody pojawił się w domu to jak jak tylko lekko zakwilił w nocy to już przy nim stał i go uspakajał albo brał na ręce, albo dawał do karmienia no i prawdopodobnie w ten sposób mu zaburzyliśmy sen bo go niepotrzebnie wybudzaliśmy przez takie zachowanie :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla to fajnie że masz miesiąc więcej to teraz ostro do roboty :)

Magdalena co to za problemy? ciąg dalszy z mieszkaniem?

Mychowe nieźle nieźle taka mała a już ciotkom pokazuje język! :)

Beata ja też jestem ciągle mokra przy kąpieli Maksa-robi mamie miss mokrego podkoszulka, ostatnio się odepchnął nóżkami i uderzył głową no oczywiście ryk był. Maż go musi teraz lepiej pilnować i mocniej trzymać w wanience. A te wiaderka do kąpieli to raczej dla noworodków są.

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol Filip je o 20 a potem dopiero o 6-7 rano jak się w nocy przebudzi bo za głośnio leci TV to dostaje smoka i dalej śpi nie wyciągamy go z łóżeczka :)już nie płacze jak się rano budzi tylko gada sobie i w sumie to nie wiem ile sobie tak gada:) Czasami zdarza mu się rozryczeć przez sen ale ciche szeptanie i pogłaskanie po główce pomaga ale on płacze wtedy przez sen.

Wczoraj jak się obudził to porozglądał się widział że nikogo nie ma i zaczął wołać "a jo" ale się uśmiałam bo siedziałam obok niego ale miał tak wysoko kołdrę ułożoną że mnie nie widział :)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lecę od razu do Kacpra jak się obudzi, bo nie widzę takiej potrzeby, a po drugie, bo w nocy mam bardzo twrdy sen i nie słyszę od razu:-P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja też chce tule najlepiej jakby się nas 10 uzbierało trzeba na innych wątkach akcję przeprowadzić :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas że smokiem wygląda tak ze trzeba przy nim stać i wkładać co 10 sekund bo wypluwa i ryczy bo go chce.
    Beata co do kup to Maks też ma teraz ciut gęściejsze, a kolor chyba się za bardzo nie zmienił.

A tak w ogóle to się już za spacerówką rozglądam-celowo nie kupowałam 2 czy 3 w 1 bo miałam inne wymagania co do gondoli i spacerówki. A wy kiedy będziecie jeździć w spacerówkach? bo ja bym za miesiąc chciała już tym bardziej że Maks nie cierpi już w gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:49

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapowiadał się dziś taki piękny dzień - 1 rok od dnia, w którym wykonałam test.
    Siostra urodziła dziś przez cc syna - 4060 g, 62 cm długi. Mama wchodzi rano do mnie mnie cała zapłakana. Myślę co się stało i pytam, a ona ze złością (bo zapytałam)" właśnie urodził mi się wnuk. No i super, mały zdrowy, jest ok, choć trochę w sercu mnie ukłuło: Kuba też jest wnukiem i wcale po moim cc się nie rozczulała, no cóż... I zaraz myśl chłopak duży, a ja kupiłam mu na prezent ciuszki 62. Hmmm... i myślę: trudno, dokupię czekoladę (by miał słodkie życie) i kartkę. Pytam więc jak w końcu ma na imię, na co mama odfuknęła: nie wiem. Codziennie przesiadywały przy kawce pół dnia na plotkach i nie wie? Czy nie wie tak, jak wtedy gdy okazało się, że siostra jest w ciąży, czy będzie mieć syna? I w głowie pojawiła się myśl, że nie mówi mi specjalnie, tak jak wtedy mnie kłamała. Pytam: nie wiesz, czy tylko nie chcesz mi powiedzieć? I zaczęła się wojna, z krzykami w moją stronę, gdy trzymała Kubę na rękach, z płaczem i tak dalej. Mały aż mi się przestraszył. Nie mam już sił. Wszystko ściśle tajne przez poufne jak w rodzinie królewskiej. A ja chciałam tylko napisać kartkę... Już nie wspomnę, że relacja z każdego naszego dnia z Kubą zdawana jest siostrze na bieżąco. Mama przychodzi, wypyta się i biegnie na górę, schodzi i mówi: a A. powiedziała, że źle podajesz to żelazo... Teraz jak wrócą dopiero się zacznie. Niestety, mój Kuba już babci nie zobaczy - będzie chyba zbyt zajęta

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ