Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - osobiście nie jestem przekonana, ale są podobno jakieś specjalne 'wiaderka' do kąpieli. Nie wiem tylko jak z wymiarami

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Hani :*

aga8787 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla wanienke mam największą dostępną, chyba mój szkrab rośnie na 2 metry:P
    Kombinezon dziś doszedł:) no muszę przyznać fajniutki:D mimo, że z różem:P Łukasz ma trochę luzu więc liczę, że na jesień styknie:) oczywiście już też wyprany, bo pewnie w przyszłym tygodniu już się go ubierze, jak przyjdzie ochłodzenie:)
    jaaaa, jesteś drugą osobą która nie przepada za hp! Ja jestem największą fanką oczywiście:D
    Natalinka jak dla mnie to w takim wiaderku też dziecko powinno siedzieć:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 20:47

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Hani :)

Wspolczuje mamom, ktore tak czesto musza wstawac w nocy, chyba bym byla jak zombie ;)
    U nas sie lato znowu zrobilo :) I tesciowie przyjezdzaja na trzy tygodnie w czwartek to bedzie co robic :)

aga8787, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe, powiem Ci, że w trakcie nocy to jest "męczące" i chętniej by się spało, ale jak już wstaję, to jestem na tyle przyzwyczajona, czy jak śpię "normalnie" a wstaję co chwila:) po takim czasie już się zgrałam:) oczywiście większa obawa to JAK ZAWSZE, czy cyce ogarną, ale jak zawsze dają radę:)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wtedy tą wanienka nie może być aż tak źle. Wszystkie dzieci robią ciapu ciap i większe wanienki tez nie pomogą.
    Ale faktycznie długi ten Twój synek, ja sama zmierzyłam małego ostatnio i wyszło 68-69 cm.
    I mały gender Ci rośnie, a raczej mama małego gendera wychowuje:)

A u mnie produkcja mleka ruszyła, ale tak po połowie. Jeden cycek ładnie pracuje, a drugi prawie "flaczek"

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie patulla, mialam Ci pisac, ze dobrze ze mleczko wrocilo:-)

A noc u nas z cogodzinna pobudka, juz jestem po drugiej przed 21, bedzie wesolo:-) trudno, wylaczam hp iide spac:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się:)
    Nocka ładnie przespana, chyba jedna pobudka, ale od przed 6 fika na dobre, leży i kopie nóżkami, piszczy, krzyczy, śmieje się:-) A ja nie mogę się wyspać, niby śpię dosyć długo, ale i tak pospalabym jeszcze chyba z pół dnia.

Miłego, słonecznego dnia:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dzis gorzej niz wczoraj;) ok, byla jedna drzemka ok 2-godzinna, ale reszta pobudki co 40-60 minut. A obudzil sie o 715 i koniec spania. Licze ze pobroi i zasnie jeszcze, dzis to chyba spie z nim za kazdym razem, bo no poki co to masakra;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Nie nadrabiam bo czasu brak. Jasiek super zniósł podróż promem, drogę z Gdyni do Wawy przespał. Jest grzeczny i ładnie śpi. Towarzystwo Mu odpowiada. Oby tak dalej.
    Teraz jedziemy do rodziny to może trochę w drodze nadrobie.

Pozdrowienia dla Was i całusy dla dzieciaczków :*

natalinka, Kaja, Bea_tina, patulla, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio :) u nas przespana noc, Lili spala od 22 do 7. Zauwazylam, ze jak z nia gdzies ide to za duzo rzeczy ja rozprasza i malo wtedy zje :/
    Pozdrawiamy i milego weekendu zyczymy :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki!!!!

My dziś intensywny dzień !!! Marczello dziś pierwszy raz został z dziadkami iiii oczywiscie spał tak jak byliśmy oboje w domu , a jak opuscilismy mury to młody oczy jak 5 zł i mkeli chrzest bojowy bo zafundował płacz, kupa , jedzenie pełen zestaw hehehe babcia miała co robić , a dziadek też był zaangażowany do przebierania akcja stu lecia , a My w szał zakupów pojechaliśmy , a Szwagier donosił , że młody beczy heheheh , ale po kilku min zasnął , a później zaliczone Morze spacer brzegiem młody spal 3 h szum morza mu sie chyba podobał , a teraz po kompieli smacznie śpi !!!!

A ja dramat 2 rozmiary muszę schudnąć boże , ale sie zalamalam w przebieralni moje ciało to katastrofa totalna od jutra ćwiczę , ale nie wiem jak i co buujuu depresja normalnie do Listopada musze to zrzucić!!!!!

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już doszłam do wagi z przed ciąży teraz jeszcze 15 kg i będzie cudnie może do grudnia się uda :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Lili :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo:P

My wczoraj karmienie co 1,5h:) w nocy było ok, usnął o 19:40 pobudki 20:40, 23,1,3,4,6,8 i tutaj już wstaliśmy:) a od 3 spał na mnie, bo w łóżeczku coś się budził jak wściekły:) ale dziwi mnie, bo je częściej i czasami mniej, a czasami normalnie a i tak je częściej, nie wiem, może przez cieplejsza pogodę? Mam jednak nadzieje, ze wróci do normy:P

Kaja, mirka, to nie powiem spore wyzwanie przed Wami:P ja chciałabym zrzucić 8 kg, ale ważę 4kg mniej niż przed ciążą wiec powoli waga spada:)

Kurde a pofolgowałam w zeszły weekend z czekoladą i od tamtego czasu mamy średnio z kupami:/ bo albo są, albo bardzo niewielkie:( podałam mu koperek, to puścił bączka :P myślę znowu o kminku, no bo nie ukrywam z własnej głupoty mu zaszkodziłam:(

Miłego dnia dziewczyny:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe buziaczki dla Lili:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po weselu, Hania dobrze zniosła imprezę na początku się wystraszyła jak muzykę przy pierwszym tańcu zmienili bo mieli taką składankę. a potem już grzeczniutka mimo że nie wyspana bo w dzień prawie nie spała. Oczywiście podziwiana przez wszystkich mimo że prawie nikt nas nie znał bo to wesele koleżanki

Bea_tina, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Kaja, ale mi właśnie raczej chodziło o to, że "starsze" pokolenie nie karmiło długo piersią, "bo za chude mleko" i trzeba było skończyć i butle dać, bo tak lepiej dla dziecka było. I dziwią się, że ja tylko na piersi małego mam jeyszcze.

W tym poście rano źle napisałam, miało być: "NIE było/jest zwolennikami kp" przepraszam za błąd.

I "butelkowe" mamy to też są supr mamy:-)
    witajcie mamuśki
    zgadzam się z Tobą patulla u mnie też się dziwią i ciągle pytają kiedy będę rozszerzać dietę :( teraz dokarmiam mm bo doktórka stwierdziła że Oluś jest za szczuply ważył w zeszły czwartek 6100 przestraszyłam się i dokarmiam ale z kolei on wymiotuje i bądź mądry człowieku. :( zleciła 50 mm po cycusiu ja czasem opuszczam butlę bo czuję ze ciągnął cyce ostro 2 na raz z jednegl często mu mało.
    nie odzywałam się ostatnio bo u mnie beznadziejna sytuacja :( jestem załamana

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena po pierwsze buziaczki dla Olusia na 4 miesiące:*
    Miło, że się odezwała, faktycznie długo już Cię nie było!
    A mam nadzieje, że problemy uda się szybko rozwiązać, jeśli chcesz porozmawiać to zachęcam:*

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, wygadaj się, to czasami trochę pomaga.

100 tal dla Lili i Olusia:-)

I w ogóle witam się i miłego dnia:-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ