X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, kurde tak chciałam zrobić, żeby powkładać Łukaszka i zobaczyć jak się będziemy czuć i tak mnie smyk zawiódł:( i w tyłku, zamówiłam na internecie, a jak coś to mam 10 dni na zwrot, trudno. Oczywiście zamówiłam mu dodatkowo zabaweczkę:D ale znowu zapłaciłam część punktami payback i wyszło taniej niż za samo nosidełko:) a zamówiłam to:
    http://www.smyk.com/womar-nosidelko-niemowlece-z-kapturem-eco-1,p1044885875,swiat-niemowlaka-p

Patulla dobrze, że na chwilkę się oderwałaś z chłopakami! Oby częściej takie słodkie wypady. A kurde, nie wyobrażam sobie tak, żeby być bez Damiana, nie powiem wkurza mnie czasami jak fiks, ale no jesteśmy ze sobą już 10 lat i trudno mi nawet o tym myśleć, a Ty to przeżywasz w zasadzie sama, kurde, nie mogę nic innego jak wirtualnie Cię wyściskać do nieprzytomności:*

Ja u fryzjera byłam jak Łukasz miał 6 tygodni i już długo nie pójdę, bo zapuszczam, bo zauważyłam jak moje włosy krótkie wyglądają z tyłu i przeżyłam szok. Dodatkowo ja mam coś w rodzaju "garba" :P u nas to rodzinne i no nie wygląda to w moich włosach, więc zapuszczam do ramion, a zważając, że teraz włosy mi przestają rosnąć, to zajmie mi to chyba 100 lat:D

Sasza, ja po śmierci Dominika doprowadziłam się do stanu 85kg, schudłam do 68 i no musze powiedzieć, że jak dla mnie to już za mało ważyłam, mężowi też się nie podobałam(a on szczypior). Także jakbym ważyła 70 to byłoby super:) ale powolutku do celu:)

Musze pochwalić znowu Łukaszka, najprawdopodobniej jest po skoku i jest tak grzeczny, że aż jestem w szoku:) sam się potrafi pobawić, nie marudzi(chyba, że jest głodny), w nocy śpi bez porównania. No jestem z niego dumna i nim zachwycona:) Oczywiście, jak zaczął to teraz chce tylko siedzieć, ale to już swoją drogą:) no muszę to przyznać, że jestem w nim tak zakochana, że czasami to Go tak przytulam, że bym mu chciała kości połamać, a czasami to mam ochotę Go po prostu schrupać:) nie wiedziałam, że można aż tak kochać:)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też często tak myślę: że nie wiedziałam, że można kogoś tak kochać, jak własne dzieci:-)

Kurcze jesień się zbliża, to taka ogólna depresja prawie wszystkich dopada, a ja sama jak palec siedzę teraz i tak będą wyglądać moje najbliższe wieczory... Chyba moim kolegą ECHO zostanie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a forum to co, wiesz ze ja to niemal cały dzień siedze, bo jak nie na kompie to na tableciaku:D no chyba, że gdzieś ide, ale to mało kiedy się zdarza:)

Aktualnie czekam na pobudkę Łukasza i spadam w spanie:d ale cos mu się nie spieszy:)

a pogoda od jutra ma być ponoć letnia, więc trzeba będzie się ładować na słoneczku!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 22:01

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bea_tinka trzymam kciuki żeby Łukaszek został już taki grzeczny:)
    A co do miłości do dziecka to nie będe się rozpisywać bo każda matka doskonale wie co czuję:)

Patulla ja też jestem prawie całe dnie na forum :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) my już po śniadaniu a tu chyba wszystkie mamusię śpią :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ja oczywiście jestem. Od godziny nie śpimy. I śniadanko juz tez prawie zjedzone:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jak tam chłopcy ładnie spali ?:)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka dobrze. Już byliśmy w kościółku, też nawet grzeczni byli:-)
    A jak u Was?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fifik dalej śpi pobawił się do 8.30 i padł:)
    Kurde znalazłam zarąbisty wózek bardzo tanio :) tylko muszę mojego namówić :D

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mój obecny nie ma skrętnych kół w dodatku waży chyba pół tony...

Dziewczyny mam pytanko bo mój maluch jak usypia kładzie zawsze sobie coś na buźkę misia pieluchę kocyk albo przyciąga moją rękę najczęściej zakrywa sobie oczy i nos ale tak że umie oddychać czy wasze maluchy też tak robią czy tylko mój ma takie dziwne loty??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:48

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper spał w kościele, a Konrad teraz padł.
    Sasza, to oby mąż dał się namówić. Z resztą kobiety zawsze dają radę;-)

I będę się zbierać jak Konrad się obudzi, bo jedziemy do mamy i brata na obiad:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:46

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze też mam taką nadzieje :P
    To życze smacznego :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję;-)
    Teraz nie mam daleko to moge jeździć:-)
    Muszę ogarnąć trochę, żeby jakoś wyglądało tutaj, bo bałagan jak nie wiem.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no nie dziwie się przy 2 łobuzach :) a czekaj jak Kacper zacznie chodzić to dopiero będzie bałagan :P wszędzie pełno zabawek :)
    Ja już mam wizje jak Filip będzie robić sobie z psów koniki :D

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, co do nocy nie będę się wypowiadać, jedyny pozytyw że jadł o 1,15 i 5,30. Od 6 już nie spał a o 8 go uśpiłam i spaliśmy wszyscy do 10!! A potem kąpiel z mamą w wannie :)

Sasza Maks też zasypia z pieluszką na głowie, najczęściej do nosa ją przyciska.
    Sasza a jakiej marki to wózek?, bo też jestem na etapie wyboru. Mieliśmy wczoraj jechać oglądać ale już nie daliśmy rady czasowo.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza - Kuba też chciałby najchętniej mieć przykrytą twarz, ale ja się obawiam, że się udusi...
    Ja byłam wczoraj na USG jamy brzusznej. Od cc ciągle mam bóle jelit, skurcze i biegunki co 2-3 dni. Już szczerze mam dosyć... Niby wyszło ok, ale wg lekarza perystaltyka jelit jest dziwnie wzmożona i są jakieś rozdęte. Stwierdził, że możliwe jest porażenie jakiegoś nerwu jako wynik znieczulenia w kręgosłup. No jeszcze tego mi brakuje... Nigdzie już nie wychodzę, do kościoła też, bo normalnie nie mogę. Nic nie mogę jeść, bo zaraz toaleta. A... i jeszcze lekarz powiedział, że zapalenia jelit wykluczyć nie może, więc warto zrobić kolonoskopię. I najprawdopodobniej mam torbiele na jajnikach. Już płakać mi się chce... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Aa, zozol ja też mieszam przy kościele w bloku. Może w tym samym, hehe?
    No niestety ja ze śląska jestem.

Natalinka cholera to nieciekawa diagnoza. Koniecznie zrób sobie te badania. Myślę że stres w którym żyjesz też swoje robi. Trzeba być dobrej myśli, wierzę że wszystko będzie dobrze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!

U nas noc super! Oby tak już zostało na dobre:P chociaż pobudka 6:40 i usnął dopiero o 9, ale dałam malucha tatusiowi i sobie spałam, a co! 6 dni w tygodniu ja wstaję, to on raz też może!

Zozol, u mnie tragiczne nocki trwały ok tygodnia, mam nadzieje, że Maksiowi szybciej to zajmie i już dziś Maksik prześpi od 20-8 rano! No może z jedną przerwą:P

Natalinka, aż się podłamałam jak przeczytałam Twój wpis:( Licze jednak, że wszystko będzie ok i dostaniecie zielone światło na starania i Kubuś zaraz będzie miał rodzeństwo w brzuszku!

Sasza Łukasz raczej w nocy się odkrywa niż czymkolwiek przykrywa, ne raz był w nocy lodowaty bo odkryty w najlepsze:P a co jak co, to każda baba zawsze przekabaci swojego chłopa, także liczę, że wózek już jest Wasz:D

Patulla mi się przy jednym czasami nie chce sprzątać, a co dopiero przy dwóch:P chociaż dziś rozpoczęłam dzień od sprzątania kuchni, bo wczoraj mąż tam urzędował więc istny armageddon!

Chyba w końcu pogoda się robi. Łukaszek drzemie po jedzeniu, to chyba biore się za porządki i może później jakiś spacerek? się zobaczy:D

Miłego dnia mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane mamuski mlody mi na kolenie więc za dużo nie napiszę :-/ bo leżeć nie chce ehhh unas stara bida

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, Łukaszko mało spał w ciągu dnia, chyba z 1,5h na dwa razy i od 17 był taki marudek, ale zasnął nie chciał:P wykąpaliśmy Go wcześniej bo o 18:45:P i o 19:30 zjadł i padł w sekundzie! Teraz mu smok wypadł to tata do niego poszedł i kimie dalej:) A tak to był przegrzeczniutki, normalnie mam nowe dziecko:)

A zapomniałam napisać, ostatnio mamy nową zabawę, znalazłam na podwórku pawie pióro i smyram go po twarzy, uszkach, szyi, uwielbia to:) oczywiście jak ma humorek, bo jak płacze, to ani nie podchodzę:P

A drugie, to wczoraj jak byłam w sklepie, to byli rodzice z maluszkami chyba z brzucha wyjętymi! To ormalnie nie pamiętam, żeby Łukaszko był aż tak mały! Przy tych maluchach to jest normalnie wielkoludem:d

No to tyle sklerozowych:P

A teraz news, zaczęłam czytać o wprowadzeniu jedzenia i szczerze powiedziawszy czuje się jak debil:/ w ogóle tego nie czaje! Przy karmieniu piersią mogę wprowadzać nowe smaki po 6 miesiącu, a gluten w 5,5 miesiącu! Ale jak to mam podawać, pisze żeby w zupkach ipt, no i tu nie czaje logiki:/ Jak ja ten gluten mam przygotować i jak podawać, na swoim mleku, sztucznym, wodzie? Masakra! chyba zwariuje, niby jeszcze mam trochę czasu, ale wszyscy wiemy, że czas zapiernicza jak wściekły i boje się, że tego nie ogarne, a niby takie to proste. Czy tylko ja jestem takim tumanem:(

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ