WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, kurde tak chciałam zrobić, żeby powkładać Łukaszka i zobaczyć jak się będziemy czuć i tak mnie smyk zawiódł:( i w tyłku, zamówiłam na internecie, a jak coś to mam 10 dni na zwrot, trudno. Oczywiście zamówiłam mu dodatkowo zabaweczkę:D ale znowu zapłaciłam część punktami payback i wyszło taniej niż za samo nosidełko:) a zamówiłam to:
    http://www.smyk.com/womar-nosidelko-niemowlece-z-kapturem-eco-1,p1044885875,swiat-niemowlaka-p

Patulla dobrze, że na chwilkę się oderwałaś z chłopakami! Oby częściej takie słodkie wypady. A kurde, nie wyobrażam sobie tak, żeby być bez Damiana, nie powiem wkurza mnie czasami jak fiks, ale no jesteśmy ze sobą już 10 lat i trudno mi nawet o tym myśleć, a Ty to przeżywasz w zasadzie sama, kurde, nie mogę nic innego jak wirtualnie Cię wyściskać do nieprzytomności:*

Ja u fryzjera byłam jak Łukasz miał 6 tygodni i już długo nie pójdę, bo zapuszczam, bo zauważyłam jak moje włosy krótkie wyglądają z tyłu i przeżyłam szok. Dodatkowo ja mam coś w rodzaju "garba" :P u nas to rodzinne i no nie wygląda to w moich włosach, więc zapuszczam do ramion, a zważając, że teraz włosy mi przestają rosnąć, to zajmie mi to chyba 100 lat:D

Sasza, ja po śmierci Dominika doprowadziłam się do stanu 85kg, schudłam do 68 i no musze powiedzieć, że jak dla mnie to już za mało ważyłam, mężowi też się nie podobałam(a on szczypior). Także jakbym ważyła 70 to byłoby super:) ale powolutku do celu:)

Musze pochwalić znowu Łukaszka, najprawdopodobniej jest po skoku i jest tak grzeczny, że aż jestem w szoku:) sam się potrafi pobawić, nie marudzi(chyba, że jest głodny), w nocy śpi bez porównania. No jestem z niego dumna i nim zachwycona:) Oczywiście, jak zaczął to teraz chce tylko siedzieć, ale to już swoją drogą:) no muszę to przyznać, że jestem w nim tak zakochana, że czasami to Go tak przytulam, że bym mu chciała kości połamać, a czasami to mam ochotę Go po prostu schrupać:) nie wiedziałam, że można aż tak kochać:)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też często tak myślę: że nie wiedziałam, że można kogoś tak kochać, jak własne dzieci:-)

Kurcze jesień się zbliża, to taka ogólna depresja prawie wszystkich dopada, a ja sama jak palec siedzę teraz i tak będą wyglądać moje najbliższe wieczory... Chyba moim kolegą ECHO zostanie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a forum to co, wiesz ze ja to niemal cały dzień siedze, bo jak nie na kompie to na tableciaku:D no chyba, że gdzieś ide, ale to mało kiedy się zdarza:)

Aktualnie czekam na pobudkę Łukasza i spadam w spanie:d ale cos mu się nie spieszy:)

a pogoda od jutra ma być ponoć letnia, więc trzeba będzie się ładować na słoneczku!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 22:01

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bea_tinka trzymam kciuki żeby Łukaszek został już taki grzeczny:)
    A co do miłości do dziecka to nie będe się rozpisywać bo każda matka doskonale wie co czuję:)

Patulla ja też jestem prawie całe dnie na forum :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) my już po śniadaniu a tu chyba wszystkie mamusię śpią :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ja oczywiście jestem. Od godziny nie śpimy. I śniadanko juz tez prawie zjedzone:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jak tam chłopcy ładnie spali ?:)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka dobrze. Już byliśmy w kościółku, też nawet grzeczni byli:-)
    A jak u Was?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fifik dalej śpi pobawił się do 8.30 i padł:)
    Kurde znalazłam zarąbisty wózek bardzo tanio :) tylko muszę mojego namówić :D

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mój obecny nie ma skrętnych kół w dodatku waży chyba pół tony...

Dziewczyny mam pytanko bo mój maluch jak usypia kładzie zawsze sobie coś na buźkę misia pieluchę kocyk albo przyciąga moją rękę najczęściej zakrywa sobie oczy i nos ale tak że umie oddychać czy wasze maluchy też tak robią czy tylko mój ma takie dziwne loty??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:48

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper spał w kościele, a Konrad teraz padł.
    Sasza, to oby mąż dał się namówić. Z resztą kobiety zawsze dają radę;-)

I będę się zbierać jak Konrad się obudzi, bo jedziemy do mamy i brata na obiad:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:46

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze też mam taką nadzieje :P
    To życze smacznego :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję;-)
    Teraz nie mam daleko to moge jeździć:-)
    Muszę ogarnąć trochę, żeby jakoś wyglądało tutaj, bo bałagan jak nie wiem.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no nie dziwie się przy 2 łobuzach :) a czekaj jak Kacper zacznie chodzić to dopiero będzie bałagan :P wszędzie pełno zabawek :)
    Ja już mam wizje jak Filip będzie robić sobie z psów koniki :D

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, co do nocy nie będę się wypowiadać, jedyny pozytyw że jadł o 1,15 i 5,30. Od 6 już nie spał a o 8 go uśpiłam i spaliśmy wszyscy do 10!! A potem kąpiel z mamą w wannie :)

Sasza Maks też zasypia z pieluszką na głowie, najczęściej do nosa ją przyciska.
    Sasza a jakiej marki to wózek?, bo też jestem na etapie wyboru. Mieliśmy wczoraj jechać oglądać ale już nie daliśmy rady czasowo.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza - Kuba też chciałby najchętniej mieć przykrytą twarz, ale ja się obawiam, że się udusi...
    Ja byłam wczoraj na USG jamy brzusznej. Od cc ciągle mam bóle jelit, skurcze i biegunki co 2-3 dni. Już szczerze mam dosyć... Niby wyszło ok, ale wg lekarza perystaltyka jelit jest dziwnie wzmożona i są jakieś rozdęte. Stwierdził, że możliwe jest porażenie jakiegoś nerwu jako wynik znieczulenia w kręgosłup. No jeszcze tego mi brakuje... Nigdzie już nie wychodzę, do kościoła też, bo normalnie nie mogę. Nic nie mogę jeść, bo zaraz toaleta. A... i jeszcze lekarz powiedział, że zapalenia jelit wykluczyć nie może, więc warto zrobić kolonoskopię. I najprawdopodobniej mam torbiele na jajnikach. Już płakać mi się chce... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Aa, zozol ja też mieszam przy kościele w bloku. Może w tym samym, hehe?
    No niestety ja ze śląska jestem.

Natalinka cholera to nieciekawa diagnoza. Koniecznie zrób sobie te badania. Myślę że stres w którym żyjesz też swoje robi. Trzeba być dobrej myśli, wierzę że wszystko będzie dobrze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!

U nas noc super! Oby tak już zostało na dobre:P chociaż pobudka 6:40 i usnął dopiero o 9, ale dałam malucha tatusiowi i sobie spałam, a co! 6 dni w tygodniu ja wstaję, to on raz też może!

Zozol, u mnie tragiczne nocki trwały ok tygodnia, mam nadzieje, że Maksiowi szybciej to zajmie i już dziś Maksik prześpi od 20-8 rano! No może z jedną przerwą:P

Natalinka, aż się podłamałam jak przeczytałam Twój wpis:( Licze jednak, że wszystko będzie ok i dostaniecie zielone światło na starania i Kubuś zaraz będzie miał rodzeństwo w brzuszku!

Sasza Łukasz raczej w nocy się odkrywa niż czymkolwiek przykrywa, ne raz był w nocy lodowaty bo odkryty w najlepsze:P a co jak co, to każda baba zawsze przekabaci swojego chłopa, także liczę, że wózek już jest Wasz:D

Patulla mi się przy jednym czasami nie chce sprzątać, a co dopiero przy dwóch:P chociaż dziś rozpoczęłam dzień od sprzątania kuchni, bo wczoraj mąż tam urzędował więc istny armageddon!

Chyba w końcu pogoda się robi. Łukaszek drzemie po jedzeniu, to chyba biore się za porządki i może później jakiś spacerek? się zobaczy:D

Miłego dnia mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane mamuski mlody mi na kolenie więc za dużo nie napiszę :-/ bo leżeć nie chce ehhh unas stara bida

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, Łukaszko mało spał w ciągu dnia, chyba z 1,5h na dwa razy i od 17 był taki marudek, ale zasnął nie chciał:P wykąpaliśmy Go wcześniej bo o 18:45:P i o 19:30 zjadł i padł w sekundzie! Teraz mu smok wypadł to tata do niego poszedł i kimie dalej:) A tak to był przegrzeczniutki, normalnie mam nowe dziecko:)

A zapomniałam napisać, ostatnio mamy nową zabawę, znalazłam na podwórku pawie pióro i smyram go po twarzy, uszkach, szyi, uwielbia to:) oczywiście jak ma humorek, bo jak płacze, to ani nie podchodzę:P

A drugie, to wczoraj jak byłam w sklepie, to byli rodzice z maluszkami chyba z brzucha wyjętymi! To ormalnie nie pamiętam, żeby Łukaszko był aż tak mały! Przy tych maluchach to jest normalnie wielkoludem:d

No to tyle sklerozowych:P

A teraz news, zaczęłam czytać o wprowadzeniu jedzenia i szczerze powiedziawszy czuje się jak debil:/ w ogóle tego nie czaje! Przy karmieniu piersią mogę wprowadzać nowe smaki po 6 miesiącu, a gluten w 5,5 miesiącu! Ale jak to mam podawać, pisze żeby w zupkach ipt, no i tu nie czaje logiki:/ Jak ja ten gluten mam przygotować i jak podawać, na swoim mleku, sztucznym, wodzie? Masakra! chyba zwariuje, niby jeszcze mam trochę czasu, ale wszyscy wiemy, że czas zapiernicza jak wściekły i boje się, że tego nie ogarne, a niby takie to proste. Czy tylko ja jestem takim tumanem:(

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ