X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka, łatwiej będzie chyba wydobyć kupcie jak będziemy wprowadzać jedzonko, bo poda się suche śliwki i ponoć kupa w trymiga:)

A dziś to zanim zrobił, to już szykowałam herbatkę z koperku, ale masażyki pomogły, więc herbatę wypiłam ja jak zawsze:)

aaa zjadłam prince polo i od razu lepiej, a tak cały dzień bez słodyczą to smętna byłam jak fiu fiu!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dziś zaobserwowałam coś nowego, albo wcześniej nie zwróciłam uwagi. Łukasz jak leży na brzuchu to hmmm opiera się na stopach(palcach) i tak "wisi w powietrzu, czy to normalne?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - tez myślę, że wtedy bedzie lepiej. My na dniach mamy zamiar podać marchewkę.
    Patulla - pozostawiłam Twoje pytanie bez odpowiedzi (odnośnie rodzeństwa dla Kubusia). Skłamałabym, gdybym napisała, że o tym nie myślę. Niemniej mając na uwadze problemy w ciąży, trochę boję się kolejnej. Wiem, że przy mojej niewydolności szyjkowej byłby kłopot np. z noszeniem małego, a nie chcę mu odbierać tego przywileju ;) Poza tym większość tej ciąży leżałam, a przy malutkim dziecku to będzie wręcz niemożliwe - sama wiesz o tym najlepiej. Z drugiej strony muszę mieć na uwadze moje tendencje do torbieli i skręcania jajników - powiedziano mi już wielokrotnie, że wtedy, by uratować mi życie, trzeba będzie usunąć narządy rodne. Muszę zatem to sobie poukładać i przewartościować, ale pewne jest, że musimy mieć bardziej ustabilizowaną sytuację mieszkaniową, by podjąć decyzję o kolejnym bobasie. Czwarte dziecko w domu, to będzie już przedszkole...

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata dzieki za info. nastepnym razem dodam normalnej wielkości zdjęcia ( a przynajmniej postaram sie)

Patulla kurcze kicha ze Ci terminu nie przedłużyli, może sie jeszcze cos uda załatwić?
    ale rozumien cie ze nie skonczyłas pisac tej pracy.... masz dwojke dzieciaków, a przy dzieciach nie tak łatwo pisac prace, a jak pojda spac to czlowiek padniety i nie ma ochoty na nic , tym bardziej na pisanie pracy.
    Ja jakoś tą swoją mgr dokańczam i zobaczymy czy mi promotor to moje "cudo" zaakceptuje.... podobno on nawet pracy nie czyta to są szanse, bo jak sie wczyta to się pośmieje co ja tam powypisywałam:D

Miłej nocki mamuśki ( bez pobudek ;) )

Bea_tina, patulla lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Maks chyba tak nie robi ale za to robi mostki (dźwiga pupę i utrzymuje się na piętach i łopatkach)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)
    Marchewka na zaparcia raczej nie pomoże, chyba że soczek z marchewki. U Nas też z kupkami ostatnio słabiutko, ale nawet śliweczka nie pomaga, soczek też niewiele zmienia, jabuszko też nie. Po protu tak ma, dlatego powolutku z tym rozszerzaniem "idę".

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie pomoże, ale podobno najpierw trzeba wprowadzać warzywa, by dziecko ich nie odrzuciło po wprowadzeniu owoców...

Pipi - najważniejszy wstęp i zakończenie, ewentualnie metodologia. Na to najbardziej zwraca uwagę zarówno promotor, jak też recenzent...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol mostki to tak, najczęściej przy przebieraniu i pieluchy nie mogę ustawić hihi, a ten zadowolony:)
    a dziś jeszcze jak płakał, to włożyłam mu palec swój i pomasowałam dolne dziąsła to się uspokoił, może ząbki idą? A może to tylko przypadek? nie wiem.
    marchewka to słyszałam właśnie że ma właściwości zapierające. A też słyszałam, żeby zacząć od warzywek. Żeby właśnie słodkie owoce nie zawróciły w głowie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Wprawdzie jabłuszko powinno pomagać przy zaparciach, ale boję się, że jak je wprowadzę wcześniej, to marchewka będzie "ble"...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba przy przewijaniu podpiera się nóżkami podrzuca pupę do góry, a tym samym mi pomaga założyć pieluchę ;)
    Dzisiejsza rehabilitacja zakończyła się sukcesem, mały nie płakał i śpi od 18, chyba juz na noc. Pod pobudkami się nie podpiszę - idzie spać ok. 21 i wstaje o 5-6-6.30. Różnie to bywa, ale wtedy mleko musi być zaraz zrobione ;) Ostatnio przewijałam go na śpiocha, bo się posikał i musiałam ubierać body przez głowę. Otworzył oczy, pokręcił głową i poszedł spać zanim skończyłam go ubierać ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ostatnio też przebierałam na śpiocha i też usnął zanim skończyłam:)

Wiecie co, tak mi się wydaje, że im Łukasz śpi mniej w dzień, tym mam gorsze nocki, a jak pośpi więcej to lepiej w nocy śpi, dzisiejsza noc mi to potwierdzi. Wczoraj w dzień spał z godzinę, a noc była średnia(wiedziałam to już po pierwszym przebudzeniu), dziś pospał ok 2,5h i przebudził się na smoka i cisza, pewnie wstanie po 22 i pośpi, ciekawa jestem :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka w takim razie przyłoże sie do napisania pięknego :D wstepu i zakonczenia :) dzięki ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aenxn9.jpg

Bea_tina, patulla, zozol, Kaja, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36iwo.jpg

patulla, zozol, Kaja, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie udało mi sie wkleić normalne zdjęcia mojej Polci :) :) :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznotka mała:) Gdybym miała dziewczynkę to najprawdopodobniej właśnie Polę;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ona słodka... Te opaseczki, kwiatuszki, sukieneczki... W sumie nie obraziłabym sie gdyby Kuba miał siostrę ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chcialam chlopca,ale musze przyznac duzo latwiej jest wystroic mala slicznotke:-)
    Ja imiona dziewczece to Zosia i Pola;) hihi:-)

No i Lukaszek dokarmiony, idziemy spac, dobranoc mamuski!:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planowałam nazwać córcię Amelia, Liliana, Emilia albo Julia...

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się przywitać jako pierwsza, wiec WITAM :-)

Ciągle chodzi mi gdzieś po głowie, nosidełko.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ