Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi Marczello ylko na rekach w jednej pozycji twarza do ludu ,a tak Mata beee,kolyska beee,krzrselko beee ,a o lezeniu nie pisze bo jeszcze mnie sie obudzi bo zasnął bagatela od 9 rano ost spanie :-/ a teraz nie wiem na ile strzeli sobie drzemkę ?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi ja mam mnóstwo ludzi obok siebie , ale do pomocy niestety malo chetnych jakmjuz to 5 min i uciekają ja mam dzis wychodne bo ide na koncert sie odchamic bo oszalec można z jego marudzeniem na 10000%zęby bo broda az chora a dziąsła mocno rozpuchnione

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym dała ,aby młody do chusty lub innych wynalazków poszedł nie toleruje nic ,a jak juz jest u kogoś na rekach to tylko jak jestem lub slyszy mnie bo tak beczy jak beksa !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi to jak dla mnie to standardowy dzionek hihi :)
    Ale prawda, Kaja ma 100 razy gorzej ze swoim Mercellkiem:)

Czy Wasze maluchy też mają takie zdolności, że w ciągu 5 min mają całą koszulkę mokrą od brody po pępek?? Bo normalnie masakra, chyba będzie w śliniaczku chodzić, bo ciągle mokry! I nie wiem czy to tak po prostu, czy zęby, czy życie?

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pocieszajace ze nie tylko ja tak mam :D kaja moja mała to tez ma takie spanie w ciagu dnia ze masakra..... rano to jeszcze z godzinke pospi tak od 10 do 11 a pozniej to 40 min? 30 min? ostatnio jak po poludniu 2 godz spala to w szoku az bylam. Mam nadzieje ze jutro taka maruda nie bedzie. Czesto miala ze na weekend marudniejsza sie robila a od pon to nawet spoko dawalam sobie rade bez problemu.... a teraz to tak marudzi ze watpie ze jutro bedzie inaczej.... juz sobie wspolczuje :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te uroki macierzynstwa :D:D:D:D Beata moja to tez sie tak slini ze cale body zaraz mokre, ale u Polci jeszcze nic na zeby nie wskazuje, przynajmniej tak mi sie wydaje....

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Jakie mój mąż ma spanie!! Wczoaj nie wiem usnął ok 24-1. Wstał po 14 dziś, zjadł pomarudził i o 17 dalej usnął, no masakra!! A Łukaszko też zabrał się za spanie:P sam nie wiedział czego chciał, ale położyłam Go do łóżeczka włączyłam karuzele i padł:P A zaraz i tak pobudka bo o 18 karmienie:P kurde buszuje po allegro i oglądam sama nie wiem co:/ chyba zabijam nudę, bo wszyscy śpią, to znowu oprócz Was nie mam do kogo się odezwać, a jutro poniedziałek, więc znowu cały tydzień sama, eh...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina budzisz Łukasza na karmienie?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Zozol a gdzie będziecie chodzić na basen

Do Radlina będziemy jeździć-to jakieś 8 km od nas, są jeszcze w Połomii, żorach i Raciborzu (nie wiem czy te miasta Ci coś mówią)

Pipi u nas jest tak samo rano koło 10 jeszcze pośpi godzinę czasem nawet dwie a potem drzemki po 30-40 minut.

To widzę że sporo z was już jedzonko wprowadza.
    Wiecie co Mój Synek zaczął od wczoraj robić? w pozycji półleżącej dałam mu ręce a on się dźwignął i stanął na nogach (tzn na palcach bo na całych stopkach nie staje na razie) i mężowi też się tak zaprezentował. Kurczę to wszystko chyba za szybko, nie chciałabym u niego przyśpieszać ani siedzenia ani stania. A obrócić z boku na brzuch się nie umie (raz w nocy mu się udalo)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mirka widziałam na fb że wy też na basenie :) A Wy gdzie chodzicie?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza no co Ty! On to co do minuty się sam budzi:) mało kiedy zdarza mu się "przyspać" jedzenie. A jeśli już to maksymalnie 6 minut hihi:)

Zozol śliczny Maksiu w awatarku!!

My po kąpieli, mamcia ma 5 min i idziemy jeść i się usypiać, choć dziś może iść ciężej, bo spał do 18, ciekawe :)

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol Maksiu cudny :)
    Hania dziś kilka razy dziwnie drżała :( po kilka sekund nie wiem co est grane. Mąż ma padaczkę ale ponoć ona nie jest dziedziczna

zozol lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol gdzies czytałam ze 4 miesieczne dziecko jak go sie podciagnie to jak czuje twarda powierzchnie pod stopami to nie zgina nozek w kolanach i potrafi stanac na nozkach ;)

Jak chcecie poczytać o rozwoju niemowlakow w kazdym tyg zycia to tutaj jest fajna stronka ( no przynajmniej mi sie podoba)
    http://babyonline.pl/tydzien-19,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html

Mloda juz po kapieli w lozeczku, a ja sie za mgr biore w koncu bo caly dzien nie bylo jak. Maz finał siatkowki oglada... trzymam kciuki za naszych chłopakow ;)

aga8787, zozol, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszyłyście z kopyta z tymi postami ;)
    Nasz Kuba jęczał non stop cały dzień. Na noc dostał już Panadol, bo ciężko było wytrzymać - teraz śpi. Ja zaś już myślałam, że rano odwiedzę szpital. Tak mnie rozrywało w brzuchu jak na torbiel. Teraz już trochę mniej, mam nadzieję, że nic nie urosło i nic nie pękło, ale boję się niesamowicie :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi jesteś z rocznika '88? Ja też ;)
    A.. i nie zintegruję się z Wami na FB, bo nie mam konta - jakoś nigdy nie czułam potrzeby jego posiadania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:56

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy już miesiąc w Bielsku Białej

zozol lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hania dziś kilka razy dziwnie drżała :( po kilka sekund nie wiem co est grane. Mąż ma padaczkę ale ponoć ona nie jest dziedziczna

No Aga już pisałam że Maks też miał ostatnio takie drgawki-całe ciało drżało i z tego powodu idziemy do neurologa w czwartek. U nas to się działo przy zasypianiu i tylko raz na szczęście ale i tak się przestraszyłam. Pediatra niby wykluczył padaczkę no ale trzeba to sprawdzić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi dzięki za linka już się biorę za czytanie :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle, Łukasz ani myśli spać:/ Po karmieniu o 19:30 absolutnie! Jak zaczął oczka trzeć, to mówie dokarmie i może uśnie, ale tarł tarł i się znowu obudził:/ masakra! I gada w najlepsze!

No padłam! Napisałam posta i ide do łóżeczka i co?? Łukaszek usnął SAM w łóżeczku przy muzyce z karuzeli i szumie z telefonu! A myślałam, że już mnie mój cwaniak nie zaskoczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 21:17

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem rocznik 88 ;) Czytaj czytaj Zozol może coś ciekaego wyczytasz :). Ja powiem szczerze ze lubie ta stronke i czytam co w danym tyg moja niunia powinna umiec, a nawet czytam tyg z duzym wyprzedzeniem, zeby zobaczyc co mnie czeka :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ