X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus sto lat sto lat :-)

natalinka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza jednorazowo 20ml i pijemy na raty w dzień czyli godz potrafi pic tak jak teraz wypił 20 ml i palza Jezu jak mnie to dobija , a wszystko przez te mieszanki mleczne krwa mac

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

Ja wczoraj padlam po22. Noc hmmm bez szalu, pobudki co 1-2 godziny :( nie wiem co go tak przestawilo, ciekawe czy wroci moj grzecznie spiacy Lukaszko;)

Buziaczki dla Kubusia:*:*:*:*:*

Pobuszowalyscie nocne marki! Czemu Sasza nie moglas spac?

Kaja dobrze ze je, gorzej jakby nie jadl:-)

My teraz buszujemy w lozu, ja licze jeszcze na drzemke. Kurde kupy znowu nie ma od piatku, a baki smierdzace puszcza ze masakra, podam mu juz koperek a jak nie pomoze to kminek, dobrze pamietam? Pol lyzeczki na szklanke,zapazyc, przecedzic i dawaj?

Milegodnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj na pysk padłam po 21. mała dzis spała do 8.15 wiec nie jest zle. Kaja my tez na mm i mała ostatnio w ciagu dnia to po 20 ml pije i nie chce wiecej..... kolo 17 dopiero 120 ml wypija ...,.za to w nocy nadrabia bo sie 2 razy budzi a tak to sie kolo 4 budziła i spała do 7. 30 nie wiem co sie jej poprzestawiało.
    Na szczescie Polcia mniej marudna niz w weekend ale chyba ja dziasełka bola bo wczoraj widze ze spiaca to ja lulam a ta sie wygina i płacze i na raczkach ryk to jej dziasła posmarowałam zele i od razu usnela i dodatkowo gryzaki ktore jej kupiłam na wyzynanie zabków wczesniej nie chciała gryzc a teraz gryzie jak szalona... a po dziaslach nic nie widac zeby tam zeby szly...

eh ale sie rozpisałam :D
    Sasza ja jakbym cala noc nie spała to bym nie byla w stanie funkcjonowa c :D

Milego dnia Mamuśki.:)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recenzja jemy od 8 i sukces 120 wypil teraz z przerwami

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla Kubusia :)
    u nas noc oki :) pobudki 23, 2, 4 i 5,30 i od 6 nie spała do teraz, u nas pobudki są tylko na jedzenie bo smoka nie używamy.
    Co do rozszerzania diety, to raz dałam 2 tyłeczki marchewki i 2 razy marchewkę z jabuszkiem, i cały czas próbuje mała przekonać do butelki, zdarza się że raz w tygodniu coś z niej wypije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:14

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata 0,5 łyżeczki na 1,4 szklanki, reszta tak jak napisałaś

Dziewczyny ja już opadłam kompletnie z sił, gdzie jest te moje dziecko które się budziło 2 razy w nocy!!???!!! Już nie daję rady znowu nieskończona ilość pobudek w nocy a od 4. do 7. spał pół godziny, oboje z mężem jesteśmy wykończeni, i tak się cieszę że mąż mi pomaga i też wstaje do niego w nocy bo chyba bym już dawno wysiadła. Ni ogarniam już tego! Do tego od tej 4. cały czas jęczy, warczy sama nie wiem jak to nazwać i piszczy oczywiście.
    Dobra wygadałam się ale i tak wiem że mnie nie zrozumiecie poza Beatą i Agą, bo wasze dzieci to nocne aniołki :)
    Miłego dzionka.
    młodego chyba spakuję i do mamy mojej pojadę, ona się ucieszy a ja odpocznę chwilę. Póki co rozrabiaka śpi.
    A co do rozszerzania to jeszcze jeszcze trochę :)chociaż korci mnie jabłko albo śliwki bo może wtedy młody będzie częściej kupy robił bo teraz co 3 dni. Ale widzę Beata że u was też od jakiegoś czasu problem z tymi kupami jest. Może to normalne na tym etapie?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i buziaki dla Kubusia :*

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 2 tyłeczki hihi ale się uśmiałam

aga8787 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie bylo dnia bez kupki przeważnie są przynajmniej 3

zozol lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Aga 2 tyłeczki hihi ale się uśmiałam
    dałam tylko na spróbowanie :) szkoda że chętnych na dokończenie tej okropnej marchewki nie było :P
    ja dałam radę 2 łyżeczki zjeść, a potem mój 13 letni brat zgłosił się na ochotnika i po 1 łyżeczce "musze to zjeść"?
    a w niedzielę kupiłam taką siateczkę do podawania pokarmów i dałam jej pomamlania jabuszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:27

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej firmy była ta marchewka?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z babydream pewnie dlatego niedobra :P myślę ze z gerbera była by lepsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:38

Kaja lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zozol dzisiaj ją łącze się z Tobą bólem wstawania w nocy, mam nadzieję że to jednorazowa sytuacja, bo ją w tym tygodniu jestem sama także masakra.Byliśmy wczoraj u lekarza z tym przeziebieniem i na szczęście wszystko ok a to byl stan przejściowy niby na zmianę pogody... Pozdrawiam i miłego dnia

zozol lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia życzę Ci żeby się ni powtórzyło, no i dobrze dzidzia zdrowa. To rośnie Ci mały homeopata :)

Chodziło mi o meteopatę oczywiście :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:09

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Sto lat dla Kubusia :)
    Zapomnialam Wam napisac, ze w zeszlym tygodniu Lili dostala po dwie lyzeczki marchewki, nastepnego dnia dwie lyzeczki marchewki z pietruszka, pozniej trzy skladniki z selerem i cztery z ziemniakiem slodkim. Za kazdym razem byla bardzo zaciekawiona, ale nie krzywila sie :) Kupka sie zamienila w paste musztardowa po tym :) Postanowilismy zaczac juz teraz ze wzgledu na mniejsze przybieranie na wadze.
    No i przybrala ladnie na wadze, w dwa tygodnie 300g, tydzien temu wazyla 6340g:)
    Pozdrawiamy :)

Bea_tina, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam czy któras z Was podawała dziecku debridat?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe a jak wizyta teściów, mam nadzieję ze nie są upierdliwi i wredni :) i że Ci też pomogą w domu a nie tylko rozpieszczają małą :)

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    A jeszcze zapytam czy któras z Was podawała dziecku debridat?

Moja kumpela podawała i nie miał skutków ubocznych tak jak jest to tam napisane :-) i mówiła , że bardzo mu pomógł ja nie dostałam go od mojego pediatry stwierdził , że jest mu niepotrzebny

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde masakra, Łukasz totalne pogardio herbatką koperkową, wepchałam mu może 5 łyków, a wyrzygał 10! no nic, zostaje mi wypić herbatkę, masować brzuch i modlić się, żeby kupcioch poszedł:P

A to podawanie nowych smaków, to wygląda tak? 1 dzień ok 3-5 łyżeczek, 2 dznień 6-8 łyżeczek, 3 dzień 9-11? O ile nie wyjdzie żadna alergia oczywiście? I przez 3 dni jeden smak, a później tak samo z nowym smakiem?

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ