X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja no noc zakładam pajaca albo body na długi rękaw i śpiochy/ spodnie

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może od kiedy można podawać herbaty owocowe ale takie zwykłe naturalne susze a nie te w granulkach?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy
    U nas nocka ok poszła spać o 21 i spała do 5 zjadła i pospalysmy jeszcze do 8 teraz śpi u mnie na rękach na 12:40 idziemy do lekarza z wynikami badań.

Dziewczyny mi wczoraj szwagierka mówiła że ona u swojej córki stosowała czopki wiburcol (nie wiem czy tak się to pisze czy przez v) to są ziołowe czopki uspokajające, lekarz jej polecał te czopki bo mała byla niespokojna i też miała problemy ze spaniem u niej działały podobno rewelacyjnie i lekarz twierdził że można je stosować bez obaw bo to tylko zioła, może warto spróbować

aga8787, zozol lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Kurde no.. Przecież nie może tak być że facet idzie do roboty na 8 godzin i więcej nic nie robi. Ja zanim zaszłam w ciąże pracowałam po 12 godzin na lini produkcyjnej wracałam do domu i miałam kupe roboty a oni są zmęczeni

Moj idzie na 14 do roboty i dalej śpi więc młody zaraz nakarmiony i znikamy na dwór bo pięknie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci faceci… :P
    Ja kupiłam herbatki z HIPP do parzenia jabłko i koper włoski, jeszcze małej nie dałam, ale sama próbowałam i średnie są.
    Nie wiem jak takie naturalne susze.

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka prawda ja te czopki mam , ale jeszcze nie stosowalam zapominam o nich , ale lekarz ma racje to sa dobre czopki bo tez kolezanki mi polecaly bo wszystkie stosowały :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viburcol compositum (Viburcol N)
    Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.
    Mirka od razu szukałam :P
    Zapytam juro lekarki jak oczywiście nie zapomnę

zozol lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze pierwszy raz o nich słyszę :)
    Aga ciekawe co Ci lekarz na nie powie :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popytam w aptece moze to i pomysł jakiś

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj koniecznie, będę czekać na info :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie słyszałam o tych czopkach.

Sasza, nam możesz się zawsze wygadać. No cóż, ja w kwestii facetów nie jestem chyba najlepszym doradcą, bo jestem sama obecnie i nie zapowiada się na nic innego na razie. Na mojego ani prośby, ani groźby nie działały... Mój takie lenistwo i w ogóle wszystko (a właściwie to nic) wyniósł z domu rodzinnego...

My na szczepienie za tydzień idziemy

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konrad od kilku dni uparł się na książeczki/bajki i ciągle chce żeby z nim wertować książeczki, albo czytać bajki. Lokomotywa mu się spodobała, a najbardziej buch, puff, itp...., ale na szczęscie ja też ją lubię:-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla teraz jest Ci ciężko bo to jest świeża sprawa ale pewnie za kilka lat będziesz sobie wdzięczna że odważyłaś się na taki krok a nie spisałaś się na użeranie całe życie z kimś kto nie ma do Ciebie szacunku

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mamusie musze Was nadrobić :-)

Kaja, aga8787, Bea_tina, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdalena opowiadaj co tam u Was słychać:)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpędziłyście!

My poszliśmy na spacerek, a później spędziliśmy godzinkę w nosidełku:)

Ja słyszałam o czopkach, ale słyszałam, że są dobre na ząbkowanie, ale że ziołowe i uspakajające :P Ale ja to się wzbraniam od używania dodatkowych rzeczy, więc raczej wole nie spać:P no cóż, ale nie dziwie się, jak ktoś zaraz do pracy wracać będzie:(

hmm, nawet już nie pamiętam co jeszcze miałam pisać, muszę przeczytać jeszcze raz :D

Co do pomocy męża, to już nie raz pisałam:D przy Łukaszu pomaga w dzień, a w domu, no czasami obiad zrobi, ale sprzątanie pranie, prasowanie to ja. Ale obiady robi tylko on, więc jak zrobi to je, a jak nie to nie, a ja tam żyję miłością hahaha

Na noc zakładam zawsze pajaca z długim rękawem i nogawkami i przykrywam aktualnie tylko kocykiem, a Łukasz raczej ciepła nie lubi więc jest mu prawidłowo hihi:) na zimę będę Go okrywać kołderką jeszcze i myślę, że będzie ok:)

Co do szczepień, idziemy za 2 tygodnie, a ja już się stresuję i już kombinuję jak to przeciągnąć, bo na razie miał przekładane, więc czas między szczepionkami był dłuższy i było ok i planuję tak zrobić i tym razem, no ale zobaczymy;)

Magdalena, liczę, że wracasz na trochę dłużej niż jeden post!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:55

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dostałam dziś z bobovity tez pudełko ze słoiczkiem i kaszką, ale na mleku modyfikowanym, więc jak ktoś chce, to mogę przesłać:P

I dodatkowo poradnik żywieniowy i po przeczytaniu, znowu wiem mniej niż przed, masakra!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina miłością zyjesz nie sciemniaj FRYTKI ost jadlas heheheh ;-)

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj dostałam pudełko z bobovity i też mogę komuś oddać kaszkę i kupony na darmowe próbki mleka poza tym mam do oddania mleko bebiko 1ha 400 G i 10 saszetek femaltikeru bo mi się to pląta bez sensu po domu a może komuś się przyda

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja nie pisalam ze wcale nie jem, tylko jak maz zrobi to jem, a jak nie to zyje miloscia! Nagana za brak czytania ze zrozumieniem hihi!

Tez moge oddac te kupony, a mirka, ten femaltiker to na laktacje?

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ