KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam mamy
U nas nocka ok poszła spać o 21 i spała do 5 zjadła i pospalysmy jeszcze do 8 teraz śpi u mnie na rękach na 12:40 idziemy do lekarza z wynikami badań.
Dziewczyny mi wczoraj szwagierka mówiła że ona u swojej córki stosowała czopki wiburcol (nie wiem czy tak się to pisze czy przez v) to są ziołowe czopki uspokajające, lekarz jej polecał te czopki bo mała byla niespokojna i też miała problemy ze spaniem u niej działały podobno rewelacyjnie i lekarz twierdził że można je stosować bez obaw bo to tylko zioła, może warto spróbowaćaga8787, zozol lubią tę wiadomość
-
Sasza20 wrote:Kurde no.. Przecież nie może tak być że facet idzie do roboty na 8 godzin i więcej nic nie robi. Ja zanim zaszłam w ciąże pracowałam po 12 godzin na lini produkcyjnej wracałam do domu i miałam kupe roboty a oni są zmęczeni
Moj idzie na 14 do roboty i dalej śpi więc młody zaraz nakarmiony i znikamy na dwór bo pięknie -
Viburcol compositum (Viburcol N)
Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.
Mirka od razu szukałam
Zapytam juro lekarki jak oczywiście nie zapomnęzozol lubi tę wiadomość
-
Też nie słyszałam o tych czopkach.
Sasza, nam możesz się zawsze wygadać. No cóż, ja w kwestii facetów nie jestem chyba najlepszym doradcą, bo jestem sama obecnie i nie zapowiada się na nic innego na razie. Na mojego ani prośby, ani groźby nie działały... Mój takie lenistwo i w ogóle wszystko (a właściwie to nic) wyniósł z domu rodzinnego...
My na szczepienie za tydzień idziemy
-
Ale się rozpędziłyście!
My poszliśmy na spacerek, a później spędziliśmy godzinkę w nosidełku:)
Ja słyszałam o czopkach, ale słyszałam, że są dobre na ząbkowanie, ale że ziołowe i uspakajająceAle ja to się wzbraniam od używania dodatkowych rzeczy, więc raczej wole nie spać
no cóż, ale nie dziwie się, jak ktoś zaraz do pracy wracać będzie:(
hmm, nawet już nie pamiętam co jeszcze miałam pisać, muszę przeczytać jeszcze raz
Co do pomocy męża, to już nie raz pisałam:D przy Łukaszu pomaga w dzień, a w domu, no czasami obiad zrobi, ale sprzątanie pranie, prasowanie to ja. Ale obiady robi tylko on, więc jak zrobi to je, a jak nie to nie, a ja tam żyję miłością hahaha
Na noc zakładam zawsze pajaca z długim rękawem i nogawkami i przykrywam aktualnie tylko kocykiem, a Łukasz raczej ciepła nie lubi więc jest mu prawidłowo hihi:) na zimę będę Go okrywać kołderką jeszcze i myślę, że będzie ok:)
Co do szczepień, idziemy za 2 tygodnie, a ja już się stresuję i już kombinuję jak to przeciągnąć, bo na razie miał przekładane, więc czas między szczepionkami był dłuższy i było ok i planuję tak zrobić i tym razem, no ale zobaczymy;)
Magdalena, liczę, że wracasz na trochę dłużej niż jeden post!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:55
-
Ja też dzisiaj dostałam pudełko z bobovity i też mogę komuś oddać kaszkę i kupony na darmowe próbki mleka poza tym mam do oddania mleko bebiko 1ha 400 G i 10 saszetek femaltikeru bo mi się to pląta bez sensu po domu a może komuś się przyda