KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie mamuski.
Kaja, wspolczuje
Moze mozna ja jakos zglosic gdzies do ovu?
Moja Lili dzis bardzo marudna, tesciow nie ma, maz po urlopie do pracy wrocil, a jej brakuje tej ciaglej uwagi. Mialam pobudke o 5.30 i o 6 zasnela do 8.30, wiec nie jest tak zle. Lili dzis miala tez szal przekrecania sie z pleckow na brzuszek. Odwrotnie nie potrafi, wiec jak miala juz dosyc bycia na brzuszku to marudna co chwile byla.
Codziennie jej czytam po kapieli, obie lezymy na lozku i trzymam nad nami ksiazeczke i oglada obrazki i slucha.
-
mychowa ty za 13 zł robi se taki syf jakie to Proste i jak to moja kumpela mówi '' granatem od pługa oderwane''
zgłosiłam ,ale to nowa osoba i jak patrzałam to ona typowo na zakup i niby sprzedaz jakas robiła !!!mychowe lubi tę wiadomość
-
No to chyba tylko Maksiu leniuszek nie chce się przewracać na brzuchol.
Kaja to chamówa z tą kasą!
Beata no właśnie Maksio ostatnio coś słabo przybiera na wadze i to mnie trochę martwi. Jak go u nas ważyłam to 3 września miał 6600 a wczoraj 6800 wychodzi 50g na tydzień. To chyba trochę za mało -
Zozol Marczello tez tak ma kochana nie martw się przybiera i to najwazniejsze ,a kolezanki syn jak miła 5 miesiecy to wazył duzo mniej i spokojnie dawała tyle ile chciał jesc ....Marcel w dzien zjada mi po 100ml duzy progres po 3 miesiacach i ta 100ml je godzine !!! ,a w miesiacach gdzie powinien jesc 90ml on zjadał mi po 50/70ml i nie panikowałam ,ale jadł czesciej i tez jadł godzine na raty jemy !!!
-
beti w nocy to Marcel je koncertowo 100l w 5 min to wiem ,że zjadł ,a w dzień to jest poprostu siedzenie i czekanie az wac pan zechce dzobek umoczyc w mleku
ostatnio szwagier mówi ,że on to umie sie ustawic heheheh kazdy na niego czeka bo mielismy jechac gdzies na obiad ,a ten godzine jadł hehehehe
-
zozol, to dobrze przybiera
już nie będzie takiego przyrostu jak na początku, tez z kilogramowego przyboru nagle zrobilo się 0,5 i jest ok
nie bój żaby, a jak się martwisz to idz do pediatry, ja to latam z każdą "pierdołką", która dla mnie nią nie jest:) ale w każdym razie, maluchy już nie mają tak dużo przybierać
Łukaszek miał ataczek płaczku, ale 5 min i jest ok:) teraz czekam na pobudkę i idę spac a oglądam top model hahaha:D -
Hej! U mnie cały dzień nie było prądu mieli włączyć o 17 a włączyli o 20 brr a ma być ak jeszcze dwa dni i jak tu żyć bez prądu....hihi Dobrze że piszecie o tym jedzeniu bo ją od paru dni jestem w zalamana jak maly je w dzień ciężko mu cokolwiek wcisnąć za to w nocy nadrabiać na spiocha i też mało przybiera tak mi się wydaje w środę do szczepienia idziemy to zobaczymy chociaż i tak go odroczymy... Dobranoc spokojnej nocki
-
Pysia no ja walczę z jedzeniem od samego początku
i jak na wrażeniu przy szczepieniu nic nie mówili to wyluzowalam
bo tak to ryczalam jak on plul smoczkiem jak ja sobie to przypomne to az mi sie ryczec chce nie dość , ze mega kolki to jeszcze źle dobierane i czeste zmienianie mleka to dobijalo mnie to jedzenie jego ehhhhhh
-
Improwizacja Beaty:
Lukasz sie obudzil z mega placzem, polgodziny noszenia nic, cyc nic, wszystko nic, a tu Beata wymyslila, przylozylam pomidora z lodowki do cyca i Lukasza i co? Zjadl elegancko, teraz usnal:-) mecza go te zabki;( teraz mam pewnosc ze to one. Smoczek dal Damian na 5 min do zamrazalki i oby dobrze w miare pospal biedaczek:(
Amozna jak cos podac cos przeciwbolowego? Bo to nazabkowanie odpada. -
Kaja wrote:Zozol Marczello tez tak ma kochana nie martw się przybiera i to najwazniejsze ,a kolezanki syn jak miła 5 miesiecy to wazył duzo mniej i spokojnie dawała tyle ile chciał jesc ....Marcel w dzien zjada mi po 100ml duzy progres po 3 miesiacach i ta 100ml je godzine !!! ,a w miesiacach gdzie powinien jesc 90ml on zjadał mi po 50/70ml i nie panikowałam ,ale jadł czesciej i tez jadł godzine na raty jemy !!!
Moja Lili tez wolno jadla, a pozniej sie zorientowalam, ze ma smoczki do butelek z jedna dziurka, dokupilam takie od trzeciego miesiaca i zjada juz o wiele szybciej -
Witajcie:-)
Beata, oczyczywiscie. ze można dac coś przeciwbólowe i lepiej chyba ibufen lub coś podobnego niż paracetamolem, bo to działa dodatkowo przeciwzapalnie itp. a paracetamol bardziej tylko na gorączkę jest.
Jak tam nocki minęły? U nas jak zwykle, 3 jedzenia i jakiś smok i prawie do 7 pospalismy. A ja chce jeszcze:-/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:20
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
No tak dzisiaj dzień chłopca, więc też się do buziaczków przyłączam :* U nas 8 pobudek i pospaliśmy do 7,30
Beata u was coraz lepiej idzie ku lepszemu oby już tak zostało.
Niezła akcja "pomidor"
My na wieczór dajemy Maksiowi butelkę mm to wypija bez problemu szybciutko mu to idzie, nie kręci się ani nie odrywa od smoka. Jedynie przy cycku są ostatnio takie problemy z jedzeniem.patulla, natalinka lubią tę wiadomość
-
U nas noc super 4 pobudki na jedzenie i spała od 20 do 7
Szczepienie jakoś przeżyliśmy. Hania rozpłakała się dopiero przy 3 jak jej Pani nóżkę przytrzymała.
Co do tych czopków to lekarka twierdzi że nie pomagają i na ząbki lepiej dać łyżeczkę panadolu,a uspokojająco ponoć nie działają
Wszystkiego najlepszego chłopcyBea_tina, zozol, natalinka lubią tę wiadomość