X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla szybko idziecie :-) fajnie !!!!! Mojej koleżanki syn już mm nie pije jak skończył 11miesiecy szybko im poszło !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja zaczynam po szczepieniu. a kupiłam kaszke holle

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Patulla szybko idziecie :-) fajnie !!!!! Mojej koleżanki syn już mm nie pije jak skończył 11miesiecy szybko im poszło !!
    Mój Konrad zaraz po roczku przestał pić mleczko i od tego czasu "wciskam" mu gdzie się da produkty mleczne, bo kaszek nie je, jogurty czasami, itd

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch już śpi, a duży jeszcze chodzi i marudzi, w ogóle to Konrad ząbkuje mi, chyba 3 mu idą.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i Patulla gotowalyscie kaszke manne czy te holly ?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuję sama obiadki i dodaję kaszę mannę, w ogóle to gotuję, miksuję i do słoiczków (słoiczki zagotowuję) i dzięki temu gotuję raz na jakiś czas.

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla chyba też tak będę robić ;-) I wiesz że Cię podziwiam że tak super sobie radzisz z dwójka tak małych dzieci sama:-)

patulla, mychowe lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, kurcze, też bym gotowała, jakbym wiedziała skąd pochodzą dane produkty:/ wole niestety słoiczki, bo są przebadane, a nie chce Łukaszowi chemii serwować:/ mogłam wcześniej pomyśleć i sobie pozasadzać to i owo, a tak to dupa:P

Łukaszo już usnął, ale spodziewam się cięższej nocy, bo w dzień jadł krótko, a częściej, więc pewnie będzie szał:)

Ja się cały czas zastanawiam jak długo karmić, bo może po roku podawać będę krowie mleko, chociaż korci mnie, żeby faktycznie do 2 lat karmić, a co hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja miałam plan od początku karmić 3 msc nawet nie wiem skąd mi się to wzięło,a karmienie już prawie 5 msc zaczynam wprowadzać już pomału mleko mm ale to tak jedną porcję na dzień

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia ja tez tak robie, ale dlatego że moja mała butelki nie znosi i staram się ją jakoś przekonać czasem coś wypije mm
    Chciałam ją karmić minimum 3 miesiące i jakoś leci teraz nie wyobrażam sobie momentu kiedy ją miałabym odstawić eh...

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia, bo to sama przyjemność, przynajmniej dla mnie:)
    Z tego co czytam, to różnie każdy wprowadza i jest ok:) Za ok 2 tygodnie wprowadze gluten, a później jak skończy 6 miesięcy to zacznę podawać słoiczki. Choć szczerze powiedziawszy, to mogłabym tylko ja karmić:P no ale jak trzeba to trzeba :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam z ogródka marchewki itp, wiec mały dostaje "eco" produkty.
    Ja tez juz nie raz to mówiłam, uwielbiam karmić:-D
    Moim założeniem jest karmić do roku i "na siłę" prędzej nie będę dawać mm, większego dziecka przy cycu nie wyobrażam sobie, a wtedy jeżeli będzie chciał to mm, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. I zobaczymy tera z jak będę miała zjazdy, ale będę próbowała ściągać żeby dalej był na moim. Zobaczymy...
    OK, przyznaje się, mama mi gotuje słoiczki i jak bywa u mnie. Ale sama też bym gotowała. No i czasami też daje słoiczki dla urozmaicenia. No i jak deserki to tez słoiczki, a później zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:11

Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając nasz można powiedzieć, że jesteśmy uzależnione od cyckowania nasze pociechy:D

aaa Pati, sama wszystko robisz, a mama stoi i patrz, nie ściemniaj;P

za rok, to Łukasz będzie wcinał wszystko, ale będzie trzeba coś konkretnego w ogródku posadzić, a nie jakieś paści :)

patulla lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku schizowałam czy mam wystarczając ilość mleka. Najpierw mówiłam żeby udało się chociaż ten pierwszy miesiąc kiedy dziecko jest noworodkiem i najbardziej potrzebuje tej maminej ochrony, potem że jak dwa to będzie super, dwa minęły to mówię jak się uda ten trzeci miesiąc karmić to już na prawdę pięknie i w ten oto sposób już kończymy powoli 5 :) Jak się uda 6 miesięcy to będę bardzo szczęśliwa hihi

Maks dziś koło południa pospał przeszło 2 godziny no ale potem już nie spał wcale bo był u mojej mamy. Od 19,20 śpi.

My chyba zaczniemy jakieś warzywka od 5 miesiąca i jak będzie ok to do tych warzywek będę kaszę dodawać, też mam holly.

Pysia bo Patulla to po prostu Super Mama :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Beata przejrzałaś Patrycję :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka super to ja nie jestem... Mam nieraz (bardzo często) wyrzuty, że za dużo krzyczę na Konrada itd. Nie ogarniam czasami wszystkiego, a nerwowo to już w ogóle wysiadam... I jak zwykle musiała pomarudzić:-(
    Moja mama to z tych co: "wszystko sama zrobi lepiej - najlepiej"...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania je już gluten: kaszki pszenne,owsiane,jaglane,sinlac ,ryżowe,kukurydziane ;)

Deserki owocowe, jogurtowo-owocowe z hippa i nawet obiadki z warzywek i nawet ostatnio z jagnięciną próbowała;)
    gotuje jej tez sama zupki na marchewce,ziemniaczku i na warzywkach z własnego ogródka-tzn moich dziadków;)

Moja HANIA JEST GŁODOMOREM a raczej smakoszem-Makabrycznie kocha jeść czy to mleko czy coś innego .
    Oczywiście nie codziennie dostaje obiadki ale jak ma smaka to jest w stanie zjeść na raz duży obiadowy słoiczek ;)Oczywiście nie dostaje codziennie takich rzeczy tylko raz na jakiś czas ,jednego dnia kaszkę innego dnia zupkę a czasem samo mleczko chce ;) innego dnia owocki.

Ja bym jej nie wykarmiła .Jest strasznym łasuchem ale nie jest jakaś duża,szybko spala bo jest wiercipiętą i mało śpi,ale wygląda szczupło ;)
    W nocy nie ma problemu bo je mało ;) ale w ciągu dnia nie żałuje sobie;) co nie znaczy ze je bardzo często , lub cięgle bo tak nie jest . Regularnie zjada co tyle co trzeba a czasem rzadziej niż powinna ;) tylko lubi nowe smaki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:41

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola to tylko sie cieszyc , ze Hania ci tak pieknie je :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Kaja i Patulla gotowalyscie kaszke manne czy te holly ?

Kupilam kasze , ale mu nie smakuje bo z mlekiem , a teraz gotuje mu sama kasze manna i jest ok

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobrze Cię czytać! :)

My już pierwsze dokarmienie więc trzeba się zwijać do spania, żeby coś pospać:)

Dobranoc mamuśki!

Joala lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ