X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla szybko idziecie :-) fajnie !!!!! Mojej koleżanki syn już mm nie pije jak skończył 11miesiecy szybko im poszło !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja zaczynam po szczepieniu. a kupiłam kaszke holle

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Patulla szybko idziecie :-) fajnie !!!!! Mojej koleżanki syn już mm nie pije jak skończył 11miesiecy szybko im poszło !!
    Mój Konrad zaraz po roczku przestał pić mleczko i od tego czasu "wciskam" mu gdzie się da produkty mleczne, bo kaszek nie je, jogurty czasami, itd

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch już śpi, a duży jeszcze chodzi i marudzi, w ogóle to Konrad ząbkuje mi, chyba 3 mu idą.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i Patulla gotowalyscie kaszke manne czy te holly ?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuję sama obiadki i dodaję kaszę mannę, w ogóle to gotuję, miksuję i do słoiczków (słoiczki zagotowuję) i dzięki temu gotuję raz na jakiś czas.

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla chyba też tak będę robić ;-) I wiesz że Cię podziwiam że tak super sobie radzisz z dwójka tak małych dzieci sama:-)

patulla, mychowe lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, kurcze, też bym gotowała, jakbym wiedziała skąd pochodzą dane produkty:/ wole niestety słoiczki, bo są przebadane, a nie chce Łukaszowi chemii serwować:/ mogłam wcześniej pomyśleć i sobie pozasadzać to i owo, a tak to dupa:P

Łukaszo już usnął, ale spodziewam się cięższej nocy, bo w dzień jadł krótko, a częściej, więc pewnie będzie szał:)

Ja się cały czas zastanawiam jak długo karmić, bo może po roku podawać będę krowie mleko, chociaż korci mnie, żeby faktycznie do 2 lat karmić, a co hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja miałam plan od początku karmić 3 msc nawet nie wiem skąd mi się to wzięło,a karmienie już prawie 5 msc zaczynam wprowadzać już pomału mleko mm ale to tak jedną porcję na dzień

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia ja tez tak robie, ale dlatego że moja mała butelki nie znosi i staram się ją jakoś przekonać czasem coś wypije mm
    Chciałam ją karmić minimum 3 miesiące i jakoś leci teraz nie wyobrażam sobie momentu kiedy ją miałabym odstawić eh...

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia, bo to sama przyjemność, przynajmniej dla mnie:)
    Z tego co czytam, to różnie każdy wprowadza i jest ok:) Za ok 2 tygodnie wprowadze gluten, a później jak skończy 6 miesięcy to zacznę podawać słoiczki. Choć szczerze powiedziawszy, to mogłabym tylko ja karmić:P no ale jak trzeba to trzeba :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam z ogródka marchewki itp, wiec mały dostaje "eco" produkty.
    Ja tez juz nie raz to mówiłam, uwielbiam karmić:-D
    Moim założeniem jest karmić do roku i "na siłę" prędzej nie będę dawać mm, większego dziecka przy cycu nie wyobrażam sobie, a wtedy jeżeli będzie chciał to mm, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. I zobaczymy tera z jak będę miała zjazdy, ale będę próbowała ściągać żeby dalej był na moim. Zobaczymy...
    OK, przyznaje się, mama mi gotuje słoiczki i jak bywa u mnie. Ale sama też bym gotowała. No i czasami też daje słoiczki dla urozmaicenia. No i jak deserki to tez słoiczki, a później zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:11

Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając nasz można powiedzieć, że jesteśmy uzależnione od cyckowania nasze pociechy:D

aaa Pati, sama wszystko robisz, a mama stoi i patrz, nie ściemniaj;P

za rok, to Łukasz będzie wcinał wszystko, ale będzie trzeba coś konkretnego w ogródku posadzić, a nie jakieś paści :)

patulla lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku schizowałam czy mam wystarczając ilość mleka. Najpierw mówiłam żeby udało się chociaż ten pierwszy miesiąc kiedy dziecko jest noworodkiem i najbardziej potrzebuje tej maminej ochrony, potem że jak dwa to będzie super, dwa minęły to mówię jak się uda ten trzeci miesiąc karmić to już na prawdę pięknie i w ten oto sposób już kończymy powoli 5 :) Jak się uda 6 miesięcy to będę bardzo szczęśliwa hihi

Maks dziś koło południa pospał przeszło 2 godziny no ale potem już nie spał wcale bo był u mojej mamy. Od 19,20 śpi.

My chyba zaczniemy jakieś warzywka od 5 miesiąca i jak będzie ok to do tych warzywek będę kaszę dodawać, też mam holly.

Pysia bo Patulla to po prostu Super Mama :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Beata przejrzałaś Patrycję :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka super to ja nie jestem... Mam nieraz (bardzo często) wyrzuty, że za dużo krzyczę na Konrada itd. Nie ogarniam czasami wszystkiego, a nerwowo to już w ogóle wysiadam... I jak zwykle musiała pomarudzić:-(
    Moja mama to z tych co: "wszystko sama zrobi lepiej - najlepiej"...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania je już gluten: kaszki pszenne,owsiane,jaglane,sinlac ,ryżowe,kukurydziane ;)

Deserki owocowe, jogurtowo-owocowe z hippa i nawet obiadki z warzywek i nawet ostatnio z jagnięciną próbowała;)
    gotuje jej tez sama zupki na marchewce,ziemniaczku i na warzywkach z własnego ogródka-tzn moich dziadków;)

Moja HANIA JEST GŁODOMOREM a raczej smakoszem-Makabrycznie kocha jeść czy to mleko czy coś innego .
    Oczywiście nie codziennie dostaje obiadki ale jak ma smaka to jest w stanie zjeść na raz duży obiadowy słoiczek ;)Oczywiście nie dostaje codziennie takich rzeczy tylko raz na jakiś czas ,jednego dnia kaszkę innego dnia zupkę a czasem samo mleczko chce ;) innego dnia owocki.

Ja bym jej nie wykarmiła .Jest strasznym łasuchem ale nie jest jakaś duża,szybko spala bo jest wiercipiętą i mało śpi,ale wygląda szczupło ;)
    W nocy nie ma problemu bo je mało ;) ale w ciągu dnia nie żałuje sobie;) co nie znaczy ze je bardzo często , lub cięgle bo tak nie jest . Regularnie zjada co tyle co trzeba a czasem rzadziej niż powinna ;) tylko lubi nowe smaki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:41

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola to tylko sie cieszyc , ze Hania ci tak pieknie je :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Kaja i Patulla gotowalyscie kaszke manne czy te holly ?

Kupilam kasze , ale mu nie smakuje bo z mlekiem , a teraz gotuje mu sama kasze manna i jest ok

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobrze Cię czytać! :)

My już pierwsze dokarmienie więc trzeba się zwijać do spania, żeby coś pospać:)

Dobranoc mamuśki!

Joala lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ