KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja wrote:Patulla szybko idziecie
fajnie !!!!! Mojej koleżanki syn już mm nie pije jak skończył 11miesiecy szybko im poszło !!
-
Pati, kurcze, też bym gotowała, jakbym wiedziała skąd pochodzą dane produkty:/ wole niestety słoiczki, bo są przebadane, a nie chce Łukaszowi chemii serwować
mogłam wcześniej pomyśleć i sobie pozasadzać to i owo, a tak to dupa:P
Łukaszo już usnął, ale spodziewam się cięższej nocy, bo w dzień jadł krótko, a częściej, więc pewnie będzie szał
Ja się cały czas zastanawiam jak długo karmić, bo może po roku podawać będę krowie mleko, chociaż korci mnie, żeby faktycznie do 2 lat karmić, a co hihi:) -
pysia, bo to sama przyjemność, przynajmniej dla mnie:)
Z tego co czytam, to różnie każdy wprowadza i jest ok:) Za ok 2 tygodnie wprowadze gluten, a później jak skończy 6 miesięcy to zacznę podawać słoiczki. Choć szczerze powiedziawszy, to mogłabym tylko ja karmićno ale jak trzeba to trzeba
-
Ja akurat mam z ogródka marchewki itp, wiec mały dostaje "eco" produkty.
Ja tez juz nie raz to mówiłam, uwielbiam karmić
Moim założeniem jest karmić do roku i "na siłę" prędzej nie będę dawać mm, większego dziecka przy cycu nie wyobrażam sobie, a wtedy jeżeli będzie chciał to mm, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. I zobaczymy tera z jak będę miała zjazdy, ale będę próbowała ściągać żeby dalej był na moim. Zobaczymy...
OK, przyznaje się, mama mi gotuje słoiczki i jak bywa u mnie. Ale sama też bym gotowała. No i czasami też daje słoiczki dla urozmaicenia. No i jak deserki to tez słoiczki, a później zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:11
Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość
-
Czytając nasz można powiedzieć, że jesteśmy uzależnione od cyckowania nasze pociechy:D
aaa Pati, sama wszystko robisz, a mama stoi i patrz, nie ściemniaj;P
za rok, to Łukasz będzie wcinał wszystko, ale będzie trzeba coś konkretnego w ogródku posadzić, a nie jakieś paścipatulla lubi tę wiadomość
-
Ja od początku schizowałam czy mam wystarczając ilość mleka. Najpierw mówiłam żeby udało się chociaż ten pierwszy miesiąc kiedy dziecko jest noworodkiem i najbardziej potrzebuje tej maminej ochrony, potem że jak dwa to będzie super, dwa minęły to mówię jak się uda ten trzeci miesiąc karmić to już na prawdę pięknie i w ten oto sposób już kończymy powoli 5
Jak się uda 6 miesięcy to będę bardzo szczęśliwa hihi
Maks dziś koło południa pospał przeszło 2 godziny no ale potem już nie spał wcale bo był u mojej mamy. Od 19,20 śpi.
My chyba zaczniemy jakieś warzywka od 5 miesiąca i jak będzie ok to do tych warzywek będę kaszę dodawać, też mam holly.
Pysia bo Patulla to po prostu Super Mama -
Taka super to ja nie jestem... Mam nieraz (bardzo często) wyrzuty, że za dużo krzyczę na Konrada itd. Nie ogarniam czasami wszystkiego, a nerwowo to już w ogóle wysiadam... I jak zwykle musiała pomarudzić
Moja mama to z tych co: "wszystko sama zrobi lepiej - najlepiej"...
-
Moja Hania je już gluten: kaszki pszenne,owsiane,jaglane,sinlac ,ryżowe,kukurydziane
Deserki owocowe, jogurtowo-owocowe z hippa i nawet obiadki z warzywek i nawet ostatnio z jagnięciną próbowała;)
gotuje jej tez sama zupki na marchewce,ziemniaczku i na warzywkach z własnego ogródka-tzn moich dziadków;)
Moja HANIA JEST GŁODOMOREM a raczej smakoszem-Makabrycznie kocha jeść czy to mleko czy coś innego .
Oczywiście nie codziennie dostaje obiadki ale jak ma smaka to jest w stanie zjeść na raz duży obiadowy słoiczek ;)Oczywiście nie dostaje codziennie takich rzeczy tylko raz na jakiś czas ,jednego dnia kaszkę innego dnia zupkę a czasem samo mleczko chceinnego dnia owocki.
Ja bym jej nie wykarmiła .Jest strasznym łasuchem ale nie jest jakaś duża,szybko spala bo jest wiercipiętą i mało śpi,ale wygląda szczupło
W nocy nie ma problemu bo je małoale w ciągu dnia nie żałuje sobie;) co nie znaczy ze je bardzo często , lub cięgle bo tak nie jest . Regularnie zjada co tyle co trzeba a czasem rzadziej niż powinna
tylko lubi nowe smaki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:41