X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy, my gotujemy obiad a Ewelina śpi w nosidelku

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Natalia, szkofa Kubusia, ale tak to jest kiedy dzieci chore w domu sa:/ u mnie to chociaz nie ma szans, bo zaraz jest 'izolacja' a u Was szal oczywiscie:/ a do soboty moze wyzdrowieje:-) a jestes chrzesna?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja bylam w sklepie w nosidelku i pozniej poszlam do mamy a Lukasz juz niemal zasnal! Wolalam go wyjac, bo jak za dlugo spi,to pozniejw nocy srednio to jest;) ale fakt faktem, nosidelko dziala usypiajaco:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ostatnio pytałaś czy nasze maluchy chwytają się za siusiaka, więc Maks od kilku dni się tam chwyta nie zawsze uda mu się za siusiaka ale w rejony daje rączki. No i ostatnie dni łapał się za kolanka a teraz za stopy i próbuje do buzi przyciągnąć ale jeszcze kilka cm mu brakuje :)
    Zdrówka dla Kubusia.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już mojego nie mogę się doczekać, może wtedy wyjście z domu będzie prostsze. Beata, a sama dajesz rade nosidełko założyć?

Mnie niestety nie stać na "wypasione" foteliki. Mam co mam i tyle. A drugi dostane od siostry, bo ona najstarszej kupi samo siedzisko i jeden będą mieli na zbyciu to ja się cieszę. I jak tylko dostanę to Kacperek na Konrada fotelik pójdzie, a Konrad do "nowego".

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper na razie do kolanek dosięga, dalej jeszcze nie...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem i przyznam, że się cieszę, bo finansowo nie dalibyśmy rady. Mąż jest chrzestnym siostrzenicy.
    Kubuś już od kilku tygodni łapie siusiaka, ale problem pojawia się, gdy jest kupa, wtedy jest największe zainteresowanie. Za to całe skarpetki, śpiochy mamy oślinione. Teraz jest szał na lizanie palców u stóp, bo pół stópek wkłada do buzi namiętnie i ssie. Nie umiem go opanować :/

Bea_tina, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj..... Dla Kacperka :) .
    Mała jeździ w foteliku ale jest na leżaco I tyłem do mnie , złości się i płacze . Mam taki normalny fotelik a ona lubi siedzieć I wszystko widzieć , zastanawiam się tylko czy niezawcześnie dla niej?

patulla lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka - kurcze sama nie wiem, ja bym jeszcze poczekala z 2 tygodnie, a ona siedzi już sama?
    Hania też strasznie nie lubiła fotelika to jej zabawki do zagłowka przymocowałam to się patrzyła,a teraz trochę popłacze ale tylko jak jest śpiąca i momentalnie zasypia :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka pytam z ciekawości, bo skoro takie akcje Wam robią, to czy by mieli czelność proszenia jeszcze na chrzestnych, ale "na szczęście" przynajmniej to macie z głowy:)

Czyli siusiakowanie jest normalne uff! A wczoraj się smiałam, po kąpieli trzymał obie stopy, a ja Go obrządzałam pupowo:) ale do buzi jeszcze nie wkłada nic, raczej sobie chwyta i tyle:)

Pati, ja tez nie chce wydawać więcej niż muszę na fotelik, nie przelewa się nam aż tak, żeby płacić 1000 czy ileś, ale zastanawiam się, jaka jest różnica między takim za 200 a 1000, bo zapewne jedne i drugie muszą być bezpieczne, bo to w końcu dla dziecka!
    Nosidełko jest łatwiutkie w zakładaniu! Bez problemowo ogarniesz w tri miga :)

Linke, Łukasz w foteliku normalnie siedzi, ale jak nie jedziemy czy coś, to "siedzi" na kolankach a wiem ze za wczas na to, ale sam się podrywa do siadu.

Kurde robie listę rzeczy, którą muszę kupić na 80, bo mam mały zapas, a wole powoli kupować niż na hurra, no sporo już mi brakuje:P
    A i Łukaszek bawił się na foteliku i ma to do ciągnięcia i jedna rzecz się urwała:/ tak to jest przeszyte, że szkoda gadać, dobrze, że nic mu się nie stało:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanie teściowa już miesiąc temu sadzała ;/ ja jak ją trzymam na kolanach to staram się żeby była oparta o plecy, ostatnio mi mówili że jak dziecko potrafi przekręcić się z pleców na brzuch to juz jest na tyle silne że mozna próbować siadać :)

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a każdy fotelik musi mieć atest żeby dopuścili go do sprzedaży, ja najwyżej kupię uzywany jak znajdę jakiś zadbany i oczywiscie bezwypadkowy :) planuje jakiś do 300 zl
    Beti dobrze że Łukaszkowi nic się nie stało, trzeba chyba wszystko 10 razy sprawdzić żeby dać dziecku ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 14:38

ug37df9hmgtex3az.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim, u nas noc ok dzisiaj byliśmy na szcepieniu na szczęście odroczone ... Do szczepienia była dziewczyna z dzieckiem które miało skończone 10 miesięcy a ona ma termin drugiego porodu na dzisiaj masakra! Ja też chce mała różnice wieku między dzieciakami ale jak widziałam ta dziewczynę 10 mies i miałabym mieć jeSzcze niemowlaka w domu o kurcze, dziewczyna jeszcze nie chodzi nawet nie stoi i nie wiem jak ona sobie poradzi. Także Patulla podziwiam Cię naprawdę.;-) Beatina kiedyś zrobię ten suwaczek jak będę na kompuerach bo teraz cały czas przez telefon pisze.Natalinka jak tam relacje z rodzinka?

Bea_tina, Pipi26 lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Kubusia :)
    Buziaki dla Kacperka :)
    Czy wasze dzieciaki lubia w bujaczkach siedziec?bo moja kiedyś to bardzo pol dnia przesiedziala ale odkad na brzuch sie przekreca to max pol godz wytrzyma :/

patulla lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga też mi się wydaje, że "spod lady" to fotelików nie sprzedają, no nic, ja raczej ten kupie:P.

Pipi, przynajmniej masz trochę stresu odwleczone:) a fakt, różnica 10 miesięcy to już niezły hardcore, choć Pati w sumie na 12 miesięcy(niespełna) :P

Pipi, Łukasz ogólnie siedzi w nim średnio, zależnie od humorku, raz posiedzi 40 min, a raz 3 sekundy :P ale pół dnia to mu się nie zdarzyło:)

No dziś święto robię obiad hihi:) Łukasz śpi, to szaleje;P

Pipi26 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten fotelik chyba jest dobry :)
    http://www.okazje.info.pl/dla-dziecka/foteliki-samochodowe/ranking.html
    a Hania rano spała półtora godziny a teraz już prawie drugą godzinę z przerwami małymi jak pies szczeka to się budzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 15:07

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Polcia ma juz druga drzemke. Pierwsza 1.5 h a teraz ponad godzine spi!nie pamietam kiedy tak spala..... ciekawe co w nocy bedzie ?:D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadziła już któraś z Was gluten? Ja chyba zacznę od jutra tylko się zastanawian pod jaką postacią

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia my jesteśmy po wprowadzeniu glutenu i bez problemu sie udało :-) nie bój żaby twój maluch zuch i bedzie dobrze :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też gluten jemy, już niedługo będziemy po ekspozycji i wtedy będzie mógł jeść wszystko:-P

Kaja lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ