X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza, ja chętnie odkupiłabym chusteczki, bo lubię "chomikować" ale to chyba za daleko:-) Na wyjścia/wyjazdy pewnie i tak chusteczki się przydadzą

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że oboje jesteście zadowoleni:)
    Ja zastanawiam się ogólnie nad czymś do noszenia ale obawiam się że w przyszłym roku zanim zrobi się ciepło Fifik będzie już za wielki żeby go nosić :)
    Tak w ogóle to muszę zacząć szukać fotelika bo nasze nosidełko jest aby do 9 kg :)

Rany jaki ten mój facet na ipi sprzedał wczoraj auto bo stwierdził że te które mamy jest za małe i chce kupić coś w kombiku :) chyba żeby trumny przewozić :P

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza, to ja stanę po stronie faceta, kombi jest bardziej "rodzinnym" autkiem. A jak wygoda wkładania/wyjmowania wózka, no i jeszcze zakupy w bagażniku się zmieszczą:-P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol moja Pilcia też miala taki okres ze sie strqsznie przez sen w nocy rzucala jakby sobie miejsca nie umiala znalezc ale przeszło jej to teraz spi spokojnie tylko na brzuch sie przekreca i musze ja obracac.
    patulla fajnie ze mama ci przyjezdza tez bym chciala ale mieszka prawie 300 km ode mnie a tesciowie jeszcze dalej :)
    U nas dzis pizga złem:D
    Polcia sie nauczyla teraz drapac i wszystko drapie pazurkami ja mam cały dekolt podawany :D

magdalena lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *podrapany ;) sory za bledy pisze z rel z Polcia na kolanach :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, nadal czekam na foto, nie wywiniesz się!

Mi się dziś nic nie chce:/ Podrzemaliśmy jeszcze z Łukaszkiem, później posprzątaliśmy, zrobiłam listę zakupów i normalnie najchętniej to bym w łóżku cały dzień spędziła :P

Łukaszko drzema, ale jeszcze z 5 min także nie mam wiele czasu:P

Fakt, u nas bez kombi byłoby ciężko. Spakujemy wózek i połowy miejsca już nie ma! Jak jedziemy na zakupy, to najczęściej lądują z przodu:P ciężko by nam było w sedanie czy jakimś takim:P

Pipi Łukasz też drapie, ja to wiadome, że cała obdrapana, mąz to samo, ale tak samo drapie mate i puzzle, w łóżku, wszystko drapie;P nie wiedziałam, że to nowa umiejętność :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcua wlasnie tez łóżko kanape mate wszystko drapie i ma smieszna minke przy tym. Nawet jak spac po kapieli ide to klade ja na boczku i drapie raczka poduszkę. Tez mi sie nic nie chce . Padnieta jestem a jeszcze pogoda do dupy :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka paczka dotarła wczoraj a dziś ją odebrałam. Dziękuję jeszcze raz. Aż mi głupio, kurde tyle tego jest może jednak jakaś kasa za to co?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ehhh znów przeciw bólowe poszły w ruch zęby ehhh wypił mało ehhh teraz śpi ciekawe jak długo ? Na zęby dostałam camillia czy cos takiego , ale jakoś nie przemawia do mnie a zwłaszcza na ból jego wychodzacych zębów przereklamowane , a masie jakieś mascie na to ????

oooo zęby nie zazdroszczę nie wypowiem się póki co nz temat maści. wiem natomiast co zbija Olusiowi temp. (syrop z paracetamolem) nurofen dla dzieci nie działał :( tzn. temp. pojawiala się po 5 godzinach a można podawać 3 razy na dobę :/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    To super że oboje jesteście zadowoleni:)
    Ja zastanawiam się ogólnie nad czymś do noszenia ale obawiam się że w przyszłym roku zanim zrobi się ciepło Fifik będzie już za wielki żeby go nosić :)
    Tak w ogóle to muszę zacząć szukać fotelika bo nasze nosidełko jest aby do 9 kg :)

Rany jaki ten mój facet na ipi sprzedał wczoraj auto bo stwierdził że te które mamy jest za małe i chce kupić coś w kombiku :) chyba żeby trumny przewozić :P

Kochana ja tak mowilam do póki zadek mój w kombi nie usiadł i nie zapakowal wszystkiego i jeszcze miejsce na zakupy zostało :-) a mamy drugie sportowe męża auto za kawalera szpan musiał być heheh , ale uwierz mi , że kombi sie przyda wam :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na dworze młody spi w wózku bo b.pieknie ciepło ahhhh aby tak zostalo do Listopada hmmm marzenie moje po 18c

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Magdalena, a już raz pytałam, ale pewnie nie widziałaś, jak przepuklina Olusia (chyba, że to nie Oluś miał)?
    tak Oluś mial no bardzo dobrze ladnie pępuś sie wciagnał ale jeszcze kleje plasterek.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Sory za tą Sylwie miało być wszyskim;-)
    a myślalam ze coś przeoczyłam ;) tzn. jakąś Sylwie hi hi

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byłam w mieście na zakupach i tyle z tego, że pieniądze wydałam... Ale mogę powiedzieć, że dzieci spacerek zaliczyły.

Beata, pamiętam o zdjęciu, ale nie mam jeszcze.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi26 wrote:
    *podrapany ;) sory za bledy pisze z rel z Polcia na kolanach :D
    Olek też drapie ale z jaką siłą.

Pipi26 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile jedza teraz wasze pociechy? ja od dzis daje Olusiowi 180 mleka z kleikem ryżowym wcina ze hej :-) trochę marchewki dzis dostał wcinał az mu sie uszy trzęsły ;)

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Maks też drapie. I ściska bardzo, najbardziej moją twarz lubi ściskać :)

Pipi26 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza widzisz jak Cię kocha:-D

Ja nie wiem ile mój maluch zjada - ile chce tyle je. Jak dostaje obiadek to cały mały słoiczek i pół deserku mniej więcej.

Aaaa.... I powtórzę się jeszcze któryś raz chyba... U mnie na pobudzenie laktacji dobrze działa laktator. Dzisiaj ściągałam, żeby porobić jakieś zapasy jak na zjazdy będę jeździć i już czuję, że więcej mleczka się zrobiło. A ściągnąć z obu udało mi się 80ml - szaleństwo:-P

magdalena, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Mirka paczka dotarła wczoraj a dziś ją odebrałam. Dziękuję jeszcze raz. Aż mi głupio, kurde tyle tego jest może jednak jakaś kasa za to co?

Przestań prawda jest taka że u mnie by się to zmarnowało, trochę chaotycznie zapakowane ale w pudełkach by nie weszło ;)

zozol lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zjada 4 razy dziennie po 170- 200 ml i dwa posiłki ze słoiczka, jeden obiadek lub warzywo w małym słoiczku i podwieczorek owoce lub kleik ryżowy z owocami około 70g czyli pół małego słoiczka

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ