X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja małej juz 2 razy dałam kaszkę mannę :) i słoiczki też zaczynam :)

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak podawałaś kaszkę? Jak ją w ogóle przygotowywałaś?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka manna z nestle ona już jest z mlekiem i dałam jej na początek jakieś 30 ml, nie była bardzo gęsta ale dawałam łyżeczką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:35

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że Nasza Asia sie pojawi <3>

zozol, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w lumpach tylko u mnie i powiem wam ,ze masakra ,a moja kuzynka w Sopocie chodzi iiiii ciuchy są dużo lepsze bo była w moich zukowskich i powiedziała ,ze tragedia !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeżeli Asia chce wszytko nadrobić to możemy spodziewać się postu na kilka stron jeżeli będzie chciała każdemu odpowiedzieć hihi :)

Dziewczyny które już podają warzywka jak u was z plamami? Schodzą bez problemu czy macie jakieś metody i w czym pierzecie?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No było nieźle:) Łukasz usnął o 21, cwaniak jeden, a nie powiem, że było łatwo :) zaraz też się zwijam, no bo niewiadomo co przyniesie los:P chyba też jutro zacznę podawać kaszke, Magdalena ja kupiłam holle. Ale czy można to z wodą podawać? chociaż pewnie lepiej trochę odciągnąć:) i podam 3w1 dodam od razu żelazo! O, to będzie plan :) bo ileż to, 20ml wody na 2g kaszki, to poszaleje ze ho ho!

Aisa dobrze Cię czytać, aż się boję odpowiedzi na wszystkie 100 stron!

Łukasz nie ma problemu z jazdą w samochodzie, nie zawsze zasypia, czasami obserwuje otoczenie i tyle:) raz jak jechaliśmy 3h, no to już mu się nudziło to był marudny, ale dał radę:)

Iza, myślisz, że lepiej zacząć od warzywek? Bo zapas mam jak coś, kurde, każdy robi inaczej, w każdym pisze inaczej, no masakra!!

A po inhalacji super! Damian odciągnął niemal wszystko i póki co nosek czyściutki! Szkoda, że tak długo się opierałam, sama sobie wciągłam z 5 razy :)

Ja tam się do teściowej nie oddzywam więcej niż muszę, zostawię to Damianowi, ale totalna porażka:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie wiem czy lepiej ale tak jakoś sobie wymyśliłam:)
    Moja teściowa też mi zawsze kupuje rzeczy o rozmiar większy niż noszę :P
    Ja poprasowałam a teraz będę odpoczywać.
    Dobranoc

Kaja, Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ja plamy to vanisz zamaczam i piore recznie raz potem do pralki i bez plam :-) jak macie inne sposoby to dawac mamuski aaaaa jeszcze takie niemieckie nie próbowałam o nazwie dr ... dalej nie pamiętam ,ale to mocniejsze niz vanisz

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel spał juz o 20 i przebudzil się ehhh teraz znów zasnal uciekam Dobranoc

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie z plamami to samo co Kaja, namaczam w vanishu.. ale zamaczam zawsze w zimnej wodzie, to taka rada tesciowej hehe. Kiedys moczylam w cieplej, ale ona jak przyjechala to mowi, ze tylko w zimnej. Po kupkach wszystkie plamy schodzily jak pralam w 67 stopniach, a teraz po warzywkach Lili ma ceratowe sliniaki z kieszonka, wiec nic nie jest brudne, sliniak mozna wrzucic do zlewu z naczyniami i wyplukac :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byloby inaczej gdybym jej dala lyzeczke do reki i sama by probowala,male na to jest jeszcze za wczesnie, boje sie, ze moze do oka sobie wlozyc.
    Ale jak w koncu do tego dojdzie, to rozbiore ja i bedzie jadla w samej pieluszce, a po obiadku do kapieli ;)

magdalena lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dzis byla bardzo marudna, nie mogla kupki zrobic. I dlugo nic przez to nie chciala jesc, wiec jej troche kaszki dalam mannej blyskawicznej, bo mleka w ogole nie chciala pic. Ale kaszki zjadla moze ze cztery lyzeczki i pozniej zacisnela usta.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra mały je co 2 h po 120 ml a w dzień by najchętniej nic nie jadł, jak mu to zmienić?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia moja Polcia tez miala okres ze w ciagu dnia malutko jadla a w nocy nadrabiala ale na szczescie znów je normalnie i sama sie przestawila wiec ci nie pomogę.
    wczoraj u dentysty bylam i mąż z Polcia po mnie przyjechali i czekali w poczekalni i Pola jak zobaczyla pania dentystke i jej pomocnice w bialych kitlach to zaczela tak płakać ze trudno ja bylo uspokoic..... pewnie jej sie szczepienia przypomnialy.
    w nocy 2 pobudki ale tak niespokojnie spala i na brzuszek sie przekrecala ze sie nie wyspalam nic a nic..... chyba sie drzemne z nia w ciagu dnia..... a jak sie ogarniemy z rana to idziemy do rossmana bo otwieraja kolo nas i moze jakieś promocje beda;)
    Ide kawke robic
    Milego dnia :)

pysia13 lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    U mnie masakra mały je co 2 h po 120 ml a w dzień by najchętniej nic nie jadł, jak mu to zmienić?
    pewnie nie najada się dobrze w dzień i nadrabia w nocy bądż na ranem :(
    jak karmisz piersią czy butelką?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :-)
    u nas już po kawusi i śniadanku mamusia i Oluś :-)
    pobudki są teraz zazwyczaj o 7. a o 8 jedzenie wprowadziłam plan dnia i jest zdecydowanie latwiej życ :-)

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia u nas tez zazwyczaj Lukasz je wiecej iczesciej w nocy niz w dzien.
    Dzis pobudki standard 1,5-2h:-) pospal do730 i broi. Ale dzien zaczelismy prysznicem hehe:-)

Witam sie i zycze milego dnia!

Buziaczki dla Antosia:*:*:*:*:* <3

pysia13 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mamuśki u nas nrma kręcenie i wiercenie sie jak co noc ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dziś dzień jeczenia buuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ