KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Buziaki dla Antosia :*
Mychowe pozazdrościć, u nas pobudka o 4,30 i do 10 spał tylko 0,5 hMarudził dziś strasznie.
Kaja u nas też kręcenie i wiercenie w nocy. Ogólnie noc fatalna non stop na rękach. Mąż jak za którymś kolejnym razem odkładał małego do łóżeczka a ten się znowu obudził po minucie to już nie wytrzymał i zaczął przeklinać. Dziś w nocy spróbuję z czopkiem zobaczymy jaki będzie efekt.
Magdalena na ja też próbowałam wprowadzić plan dnia ale niestety przez te nocki Maksa nie bardzo się da. Ale wczoraj udało nam się karmić co 3 godziny i to po obudzeniu a nie przed spaniem. Ale i tak się staram trzymać tego żeby miał drzemki co 2-3 godzinymagdalena, pysia13, mychowe lubią tę wiadomość
-
caly czas poszerzam wiedzę na temat diety dla maluszków
macie jakieś pomysły swoje doświadczenia? wczoraj super sie sprawdzil zielony groszek i kleik ryżowy w formie papki.
najpierw podałam tą papkę mleczną a potem prawie 3/4 sloiczka tego groszku
dziś marchewkaa co do niej? moze samo mleko?
mychowe lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Nie wiem czy napisze coś do każdej przy nadrabianiu, zobaczymy czy czas pozwoli ale na pewno przeczytam wszystko, pewnie po lajkach będzie widać gdzie jestem.
U nas początek nocy był trochę marudny bo Jaś spał znów w łóżeczku a w Wawie i tu pierwszą noc ze mną w łóżku (w Wawie nie było innej możliwości). Potem już ok.
Kiepska tu pogoda...
Miłego dniamychowe, natalinka lubią tę wiadomość
-
U nas jako tako plan dnia się sprawdza jedynie z tym jedzeniem przeważnie nam wychodzi przed drzemką a nie po. Niestety Maks nie śpi książkowo czyli 3 x 1,5h przeważnie jedną drzemkę ma dłuższą do południa (a też nie zawsze) a potem 2 po południu półgodzinne.
magdalena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny sory ale musze!
nienawidzę teściowej!
przyjechali oczywiście bez zapowiedzi i weszli jak do siebie, bo jak. A ze na chwile to ta pizda w butach mi po mieszkaniu chodzi! Rano nie poszłam spac na dospanie tylko sobie mieszkanie posprzatalam i po co, żeby ta idiotka mi zaraz nasyfila! Glupia krowa! zwrocilam jej uwagę to zdjela i polozyla w salonie, bo przecież korytarza 10m nie mam! Nosz ja pierdziele!!!!
A ubrania pytałam skąd ma, to poprzywoziła od siostr z niemiec, masakra:/ powiedziałam, że urzywanych ubran ani ja ani Łukasz nie nosimy i lepiej nic nie przynosić. Bo nawet o to nie proszę! Ani nie mówie, nic!!! Ale mam już zdupcony humor na cały dzień, ja nie dupcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
U nas plan dnia zmienia się każdego dnia:P wcześniej miałam w miare ogarnięte, jadl co 2h, i raz nie spal do kolejnego jedzenia i dopiero szedł, a ostatnio no cóż, je kiedy chce, śpi coraz mniej 3x1,5! O matko u nas to łącznie śpi w dzień 1,5h! Raz mu się zdarzyło spać tyle na raz, to później już nie spał i po ptokach:P Może się to zmieni po wprowadzeniu posilkow, póki co idzie nam fatalnie ustawianie czegokolwiek.
-
nick nieaktualny
-
agata86 wrote:to ja myslałam ze tylko mój łobuz nie lubi spać w dzień, a tu się okazuje ze mój to śpioch a ja go zmuszam żeby jeszcze więcej spał, bo śpi od rana 10-11.30 a potem jeszcze 3 razy po 40 min
Moj w dzień tylko dlugo śpi od 9:20 do 11:30 to jedyne dłuższe spanie bo tak 30 min -
Łukaszko ma drugą drzemkę
(wcześniej 30min)
Wiecie co, najprawdopodobniej po macierzyńskim będę szła na urlop wychowawczyjeszcze muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak, ale najprawdopodobniej tak:)
jejku, dziś jest tak gorąco, że padam na twarz! ledwie siedze i cała mokra:/
Coraz lepiej idzie karmienie łyżeczkąnie podałam mu kaszki, tylko żelazo, ale cieszył się fajowo i może nie wypił wszystkiego, ale było super:) nie mogę się doczekać jak mu będę podawać smaki itp.
ciekawe jak to będzie. Waham się cały czas kiedy mu co podawać
Oszaleje z tym karmieniem!
natalinka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziękujemy wszystkim ale przelecialo szybko to 5 msc byłam dzisiaj w galerii i smialismy się z mężem że 5 msc temu odeszły mi tam wody a dzisiaj byliśmy na zakupach z małym;-) Muszę Wam powiedzieć że byłam w szoku Antos spał w obie strony w samochodzie a w galerii leżał w gondoli i oglądał i kupiliśmy mnóstwo ciuszkow oczywiście tylko dla małego na nas już nam się nie chciało oglądać
Mój m wydał by najchętniej całą wypłatę gdybym go nie powstrzymała ha ha a myślałam że ja lubie kupować małe ciuszkiBea_tina, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość
-
Magdalena odciagam mleko a na noc daje mu modywke, Beatina masakra z ta teściową masz, moja by nie przyjechała bez zapowiedzi a jeśli chodzi o małego to wogóle się nie wtrąca ale jakby coś to mój m zaraz by je wygarnał, Zozol ciekawa jestem czy po czopku będzie lepiej, mój też się kręci, wierci całą noc a ją już padam. Przyjechaliśmy i polozylam go na łóżku a on hop na brzuszek poszłam do łazienki a on na pleckach! Pierwszy raz się odwrócił a ją tego nie widziałam:-( Czy Wasze dzieciaczki też podnoszą dupke do góry i nóżki prostuja taki podpor przodem? To chyba początki raczkowania?
magdalena lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Z góry przepraszam za nieobecność forumową, ale wpadłam w wir sprzątania i po drodze załapałam zlecenie, zatem miałam małe urwanie głowy.
Wszystkim Maluszkom, którym z tego tytułu nie winszowałam na miesięcznice życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. Buziaczki już nie takie małe Maleństwa :*Bea_tina, Kaja, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Aga współczuję diagnozy teściowej. Pozostaje mieć nadzieję, że - jak w wielu innych przypadkach - jest szansa na leczenie, mała zdąży się jeszcze nacieszyć chwilami z babcią, a Wy przez kolejne lata będziecie korzystać z jej cennych wskazówek i razem przebrniecie przez dzieciństwo małej.