X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos sto lat :-* :-)

pysia13 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Antosia :) witam sie:)
    Obudzilam sie dzis przed Lili, ona jeszcze spi :)

pysia13 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziaki dla Antosia :)
    mychowe ale Ci dobrze :)

pysia13, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Antosia :*
    Mychowe pozazdrościć, u nas pobudka o 4,30 i do 10 spał tylko 0,5 h :( Marudził dziś strasznie.
    Kaja u nas też kręcenie i wiercenie w nocy. Ogólnie noc fatalna non stop na rękach. Mąż jak za którymś kolejnym razem odkładał małego do łóżeczka a ten się znowu obudził po minucie to już nie wytrzymał i zaczął przeklinać. Dziś w nocy spróbuję z czopkiem zobaczymy jaki będzie efekt.
    Magdalena na ja też próbowałam wprowadzić plan dnia ale niestety przez te nocki Maksa nie bardzo się da. Ale wczoraj udało nam się karmić co 3 godziny i to po obudzeniu a nie przed spaniem. Ale i tak się staram trzymać tego żeby miał drzemki co 2-3 godziny

magdalena, pysia13, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caly czas poszerzam wiedzę na temat diety dla maluszków :-) macie jakieś pomysły swoje doświadczenia? wczoraj super sie sprawdzil zielony groszek i kleik ryżowy w formie papki.
    najpierw podałam tą papkę mleczną a potem prawie 3/4 sloiczka tego groszku :-)
    dziś marchewka ;) a co do niej? moze samo mleko?

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol początki są bardzo trudne!!! niestety :( konsekwencja popłaca w pożniejszym czasie jak dziecko się przyzwyczai :-) a w tym wieku szybko idzie wprowadzanie nowy nawyków. amen

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Nie wiem czy napisze coś do każdej przy nadrabianiu, zobaczymy czy czas pozwoli ale na pewno przeczytam wszystko, pewnie po lajkach będzie widać gdzie jestem.
    U nas początek nocy był trochę marudny bo Jaś spał znów w łóżeczku a w Wawie i tu pierwszą noc ze mną w łóżku (w Wawie nie było innej możliwości). Potem już ok.
    Kiepska tu pogoda...
    Miłego dnia

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako tako plan dnia się sprawdza jedynie z tym jedzeniem przeważnie nam wychodzi przed drzemką a nie po. Niestety Maks nie śpi książkowo czyli 3 x 1,5h przeważnie jedną drzemkę ma dłuższą do południa (a też nie zawsze) a potem 2 po południu półgodzinne.

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sory ale musze!

nienawidzę teściowej!
    przyjechali oczywiście bez zapowiedzi i weszli jak do siebie, bo jak. A ze na chwile to ta pizda w butach mi po mieszkaniu chodzi! Rano nie poszłam spac na dospanie tylko sobie mieszkanie posprzatalam i po co, żeby ta idiotka mi zaraz nasyfila! Glupia krowa! zwrocilam jej uwagę to zdjela i polozyla w salonie, bo przecież korytarza 10m nie mam! Nosz ja pierdziele!!!!
    A ubrania pytałam skąd ma, to poprzywoziła od siostr z niemiec, masakra:/ powiedziałam, że urzywanych ubran ani ja ani Łukasz nie nosimy i lepiej nic nie przynosić. Bo nawet o to nie proszę! Ani nie mówie, nic!!! Ale mam już zdupcony humor na cały dzień, ja nie dupcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas plan dnia zmienia się każdego dnia:P wcześniej miałam w miare ogarnięte, jadl co 2h, i raz nie spal do kolejnego jedzenia i dopiero szedł, a ostatnio no cóż, je kiedy chce, śpi coraz mniej 3x1,5! O matko u nas to łącznie śpi w dzień 1,5h! Raz mu się zdarzyło spać tyle na raz, to później już nie spał i po ptokach:P Może się to zmieni po wprowadzeniu posilkow, póki co idzie nam fatalnie ustawianie czegokolwiek.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja myslałam ze tylko mój łobuz nie lubi spać w dzień, a tu się okazuje ze mój to śpioch a ja go zmuszam żeby jeszcze więcej spał, bo śpi od rana 10-11.30 a potem jeszcze 3 razy po 40 min

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti moja teściowa mi by tak nie zrobiła co niektórzy zapominaja sie widzę :-/

Teraz wiem czemuś wściekła jak Osa!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    to ja myslałam ze tylko mój łobuz nie lubi spać w dzień, a tu się okazuje ze mój to śpioch a ja go zmuszam żeby jeszcze więcej spał, bo śpi od rana 10-11.30 a potem jeszcze 3 razy po 40 min

Moj w dzień tylko dlugo śpi od 9:20 do 11:30 to jedyne dłuższe spanie bo tak 30 min :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukaszko ma drugą drzemkę :) (wcześniej 30min)

Wiecie co, najprawdopodobniej po macierzyńskim będę szła na urlop wychowawczy :) jeszcze muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak, ale najprawdopodobniej tak:)

jejku, dziś jest tak gorąco, że padam na twarz! ledwie siedze i cała mokra:/

Coraz lepiej idzie karmienie łyżeczką:) nie podałam mu kaszki, tylko żelazo, ale cieszył się fajowo i może nie wypił wszystkiego, ale było super:) nie mogę się doczekać jak mu będę podawać smaki itp.:) ciekawe jak to będzie. Waham się cały czas kiedy mu co podawać:P Oszaleje z tym karmieniem!

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziękujemy wszystkim ale przelecialo szybko to 5 msc byłam dzisiaj w galerii i smialismy się z mężem że 5 msc temu odeszły mi tam wody a dzisiaj byliśmy na zakupach z małym;-) Muszę Wam powiedzieć że byłam w szoku Antos spał w obie strony w samochodzie a w galerii leżał w gondoli i oglądał i kupiliśmy mnóstwo ciuszkow oczywiście tylko dla małego na nas już nam się nie chciało oglądać
    Mój m wydał by najchętniej całą wypłatę gdybym go nie powstrzymała ha ha a myślałam że ja lubie kupować małe ciuszki :-)

Bea_tina, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena odciagam mleko a na noc daje mu modywke, Beatina masakra z ta teściową masz, moja by nie przyjechała bez zapowiedzi a jeśli chodzi o małego to wogóle się nie wtrąca ale jakby coś to mój m zaraz by je wygarnał, Zozol ciekawa jestem czy po czopku będzie lepiej, mój też się kręci, wierci całą noc a ją już padam. Przyjechaliśmy i polozylam go na łóżku a on hop na brzuszek poszłam do łazienki a on na pleckach! Pierwszy raz się odwrócił a ją tego nie widziałam:-( Czy Wasze dzieciaczki też podnoszą dupke do góry i nóżki prostuja taki podpor przodem? To chyba początki raczkowania?

magdalena lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Z góry przepraszam za nieobecność forumową, ale wpadłam w wir sprzątania i po drodze załapałam zlecenie, zatem miałam małe urwanie głowy.
    Wszystkim Maluszkom, którym z tego tytułu nie winszowałam na miesięcznice życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. Buziaczki już nie takie małe Maleństwa :*

Bea_tina, Kaja, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - mam nadzieję, że katarek już przeszedł Łukaszkowi. Wprowadzaj nowości - jest już z pewnością gotów. Teściowa - hmmm.... Chyba nie przyswoiła zasad dobrego wychowania...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol - dzięki za troskę. Przyznam, że Ci współczuję wizji powrotu do pracy. Ja to chyba podupadłabym psychicznie na samą myśl o tym, że mam zostawić Kubę.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuję diagnozy teściowej. Pozostaje mieć nadzieję, że - jak w wielu innych przypadkach - jest szansa na leczenie, mała zdąży się jeszcze nacieszyć chwilami z babcią, a Wy przez kolejne lata będziecie korzystać z jej cennych wskazówek i razem przebrniecie przez dzieciństwo małej.

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ