X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogole witam :-)
    u nas nocka krecąca w wydaniu Olusia ale aż tak źle nie bylo ;)
    pipi moze przez pełnie miałaś problem z zaśnięciem.
    ja już po kawusi i śniadanku Olo o 9 będzie lulał 1 drzemka teraz się wierci na łóżku hi hi

aga faktycznie czekają was zmiany :( ale trzeba wierzyć że będzie dobrze chociaż po śmierci Ani P. trudniej o tą wiarę w dobre zakończenie......

Jasiu tobie również wszystkiego dobrego <3

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu buzaki od ciotki

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Jasia i Łukaszka :):)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, noc tradycyjnie nie najlepsza, a od 5 nie spał do 6,30.

Buziaki dla Naszych Solenizantów :*

Ale się rozpisałyście wczoraj na wieczór
    mychowe wrote:
    Ja tez mialam cesarke, ale mi powiedziano, ze najlepiej conajmniej rok zeby byl od jednego porodu do drugiego. I mam duza szanse zeby rodzic naturalnie :)

To trochę dziwnie bo przecież normalnie trwa tyle przerwa między porodami (połóg ok 2 miesiące, 9 miesięcy ciąża) mi powiedzieli rok po cc się można starać żeby było 2 lata przerwy od porodu do porodu. No ale jeżeli macie zielone światło od gina to nie ma na co czekać tylko brać się do roboty :) a czemu miałaś cc? możesz mi przypomnieć? Ja też bym chciała drugi poród naturalnie no ale to się zobaczy co z tego wyjdzie.

Kaja współczuję @. U mnie @ brak.

Maks też w nocy głównie je raz-tak ok 12 co rzeczywiście pije przez 20-30 cały czas, a kolejne jedzenia to raczej ciumkanie sobie cyca, ale i tak daję dla świętego spokoju.

Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to fakt czekają Was zmiany i niestety trochę ciężki czas.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ja też jeszcze @ nie dostałam, lekarz mówi ze mam cierpliwie czekać.

my po nocy standardowej, ale mojemu synkowi się coś przestawiło tylko by cycał w nocy, i teraz się czesciej budzi, np
    21- zasnął przy cycu, poszłam na kompa po 20 min rusza się i zaczyna marudzić idę przytulił sie do cyca i śpi dalej, to ja znów idę sobie i znów 20 min i sę wierci ale już nie wystarczyło przytulenie tylko cyc i przez całą noc co się obudziłam słyszałam jak puszcza baki, może to przez to ze czały czas pije, a w dzień wytrzymuje nawet 3 godziny bez cyca i pije szybko i krótko, może wtedy w nocy nadrabia. jeden plus ze w nocy się tylko wierci i nie płacze.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Jasia i Lukaszka :***

Ale dzis u mnie ladnie slonecznie, chyba bedzie dlugi spacer :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Dzień dobry, noc tradycyjnie nie najlepsza, a od 5 nie spał do 6,30.

Buziaki dla Naszych Solenizantów :*

Ale się rozpisałyście wczoraj na wieczór

To trochę dziwnie bo przecież normalnie trwa tyle przerwa między porodami (połóg ok 2 miesiące, 9 miesięcy ciąża) mi powiedzieli rok po cc się można starać żeby było 2 lata przerwy od porodu do porodu. No ale jeżeli macie zielone światło od gina to nie ma na co czekać tylko brać się do roboty :) a czemu miałaś cc? możesz mi przypomnieć? Ja też bym chciała drugi poród naturalnie no ale to się zobaczy co z tego wyjdzie.

Kaja współczuję @. U mnie @ brak.

Maks też w nocy głównie je raz-tak ok 12 co rzeczywiście pije przez 20-30 cały czas, a kolejne jedzenia to raczej ciumkanie sobie cyca, ale i tak daję dla świętego spokoju.

Zozol, mialam cesarke, bo mialam porod wywolywany ze wzgledu na cukrzyce. Przebili mi za szybko wody plodowe i wdarla sie infekcja. No i Lili sie w ostatniej chwili ułozyla twarza w odwrotnym kierunku.
    Ja mieszkam w Uk i tu zupelnie inaczej mowia niz w Polsce. Pierwsza ciaze poronilam. W Polsce powiedzieli zeby czekac 6 miesiecy po poronieniu, a w Uk zeby do pierwszej miesiaczki. Poczekalam do pierwszej miesiaczki, a drugiej juz nie bylo, a teraz mam Lili. Znam dziewczyne, ktora miala dwie cesarki, pierwsze dziecko ma rok i siedem miesiecy, a drugie ma siedem miesiecy i zupelnie problemu nie miala zadnego.

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, połowa okien umyta :) W piątek wpadają do mnie ludziska z mojej byłej pracy, trza chatę ogarnąć :) no i mam nadzieję że Maksio pozwoli mi coś dobrego przygotować na kolację dla nich, bo jak była u mnie delegacja z pracy to był tak marudny że podałam tylko lody i ciacho bo nie byłam w stanie przy nim nic zrobić.

Mychowe no to miałaś przeżycia przy porodzie, oby drugi poszedł gładko :)

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też powinnam zabrać się za sprzątanie bo w piątek mam urodziny eh jak mi się nie chce :P

zozol, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u nas wygląda karmienia Olusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:33

Kaja, Pipi26, aga8787, Bea_tina, agata86, zozol, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ,ale on czysty ja juz zalatwilam 3 body i 2 blizki ,a slinak mam mega wielki masakra ...

Fajnie wygląda

zozol, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ale śliczny chłopczyk :)

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Oluś pierwsza klasa, nie dość że śliczny to jeszcze jak kulturalnie wcina! żadnych plam wokół :) Mój to pewnie będzie chciał trzymać w jednej ręce łyżeczkę a w drugiej miseczkę więc w konsekwencji wszytko wyląduje wszędzie tylko nie w buzi :) My w niedzielę mamy plan rozpocząć warzywka.

Pogoda dziś piękna jest tak ciepło i przyjemnie mimo że słoneczka niewiele, za to bezwietrznie, wróciliśmy z 1,5 godzinnego spaceru i młody padł i śpi.

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Magdalena ,ale on czysty ja juz zalatwilam 3 body i 2 blizki ,a slinak mam mega wielki masakra ...

Fajnie wygląda
    dziś jadł groszek i można by zaśpiewać zielono mi ;) Oluś był śpiacy i wszystko ubrudził nawet na rzęsach było papu ale coż i tak będzie hi hi
    ale początki naprawdę były super :-) moze tylko dziś się tak zdarzyło.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Magdalena ale śliczny chłopczyk :)
    dzięki :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam znowu awizo że mam paczkę do odebrania podejrzewam że znowu jakieś jedzonko dla małego, ciekawe z jakiej firmy. Dostałyście coś teraz na dniach?

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    No Oluś pierwsza klasa, nie dość że śliczny to jeszcze jak kulturalnie wcina! żadnych plam wokół :) Mój to pewnie będzie chciał trzymać w jednej ręce łyżeczkę a w drugiej miseczkę więc w konsekwencji wszytko wyląduje wszędzie tylko nie w buzi :) My w niedzielę mamy plan rozpocząć warzywka.

Pogoda dziś piękna jest tak ciepło i przyjemnie mimo że słoneczka niewiele, za to bezwietrznie, wróciliśmy z 1,5 godzinnego spaceru i młody padł i śpi.
    no Olo też chciał być dziś samodzielny łapał za lyżeczkę i do buzi jakie te dzueci są mądre... zresztą będę sie chwalić trzyma butlę sam jak nie leci to przechyli, smoka wyjmie sobie obejrzy potem wloży takk sprytny ;)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka odezwij się do nas! Jak Twoje zdrowie? Mam nadzieję ze już się lepiej czujesz.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no dziś dzień pełen roboty:P nawet nie miałam czasu! A na forum zawsze musze mieć hihi :)

Po godzinnym porannym buszowaniu pospaliśmy do 10 hihi! więc zrobił mi prezent i zgotował najlepsze spanie, bo pobudka była o 4:15 później 7 do 8 zabawa i spanie:)

Później pojechaliśmy do rossmana i pepco i kupiłam kolejny słoiczek, a nawet jeszcze nie podaje, ale zapas można mieć:) i kurteczkę dla Łukaszka ale jesienną:) mężowi skarpetki, a sobie nic, oczywiście:)

Później wzięłam się za obiad, na zmianę z zabawianiem Łukasza, więc trwało to 3 godziny:P no i teraz zaczęłam odkurzać i Łukasz usnął przy odkurzaczu:P

Aaa teściowa dzwoniła, żebyśmy przyjechali, ale na szczęście Damian sam pojechał i mam lajt:)

Kurde co sądzicie o dostawaniu w prezencie używanych ubranek? Bo kurde rozumie, że sama kupuje, czy dostaje od kogoś, kogo prosiłam, a teściowa ciągle prezentuje Łukaszowi ubranka to że używane to jeszcze jakoś przełknę, ale tak brzydkie jak z lat 80! Ma-SA-Kra! Zazwyczaj wszystko w koszu ląduję, bo nie będę szpecić mojego Księciunia, no ale cholera, jak nie ma kasy, to niech nie kupuje, ja kupie sobie sama:/ Ale ona jieszcze kupuje jakieś szmaty dla mnie:/ bo to co ona przynosi to nawet ubraniem nie można ubrać, nawet moja mama tego nie chce, bo mówie, że badziewie:/ Wybaczcie taki wywód, ale normalnie szkoda gadac:/

Magda, faktycznie Oluś ma talent do jedzenia:) Łukaszowi podaję mikroskopijną ilość mleka i jest cały mokry i oczywiście "karmi się sam"! Cwaniak!

Ciąglę myśle, czy nie zacząć glutenu już dziś, albo na dniach? Jak byście mi doradziły, bo mąż "rób jak uważasz", więc słabo mi to pomaga... W ogóle Łukasz tak patrzy na nas jak jemy, że normalnie żal mu nie dawać, eh, sama nie wiem...

Zozol, ostatnio po bobovicie nic nie dostałam:P jak odbierzesz, to zaraz się pochwal! :)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ