X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, ja znowu dzis przed Lili sie obudzilam, bo na wstala po 8 :)

Aisa,Lili bardzo ladnie siedzi, ale sadzam ja w krzeselku bumbo z tacka, ktore jest dla dzieci od ok. 3,4 miesiaca, jest wyprofilowane i pomoze w pozniejszym prawidlowym siadaniu. http://www.bumbo.com.pl/
    A warzywka na parze jej gotuje.
    I Lili jeszcze zadnego sloiczka nie jadla, wszystko jej sama gotuje. I dodaje oliwy, bo jest zdrowsza.

Ja tez chce dawac Lili miesko i rybke jak skonczy 6 miesiac czyli za ok. 3 tygodnie juz:)

Wiecie, chcialam Lili dzis dac jablko zmielone z mango i gotowalam jablko i pomyslalam, ze dam jej najpierw mango do raczki, a ze jej sie wyslizgiwalo, to pomoglam jej dlonia i nie uwierzycie, poczulam PIERWSZEGO ZABKA!!
    Taki bialy, malutki i ostry jak cholera hehe

Teraz juz wiem dlaczego tak jeczala od paru dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 18:35

Bea_tina, aga8787, zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tatuś jak zwykle się popisał, brak słów. zdrówka dla Konrada i buziaki od ciotki dla niego.
    Mychowe to super że jest ząbek :)
    Beata taki mam ten olej http://marketbio.pl/holle-ekologiczny-olej-dla-dzieci-250-ml.html

Ja kiedyś oglądałam program o zdrowym żywieniu i tam zaś mówili że lepsze są produkty pochodzenia z kraju którego się pochodzi. Czyli olej rzepakowy czy słonecznikowy jest dla polaków lepszy niż oliwa z oliwek bo oliwki nie rosną w Polsce. No i ponoć olej rzepakowy ma więcej omega niż oliwa. Ja osobiście najbardziej lubię olej rzepakowy. Oliwa jest dla mnie zbyt "aromatyczna" do dań. No ale wiadomo każdy ma swoje preferencje żywieniowe :)

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka jesli moge cos polecic to 3 zboża Kujawski rzepakowy :P polecila nam go Pani doktor :-)

mychowe lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati oczywiście odemnie też uściskaj swoich słodkich urwisów :* oby szybko wrócił do domku :*

Mychowe, gratulacje ząbka!! Pięknie!

Iza dzięki :*

Łukaszek mało dziś spał i od 18 biedny się męczył, ale nie chciałam Go usypiać, bo wiemy jakby się to skończyło. Wybawiliśmy się przez godzinkę, inhalacje sekundową zrobiłam i padł w sekundzie:) Zobaczymy na jak długo:) Kolejna noc będzie zapisywana, ciekawe czy kiedyś dojdzie do jakiejś normy :)

Jeśli chodzi o pocenie, to tak, Łukasz czasami od niczego jest cały mokry.

Mychowe fajny ten fotelik, ale drogi:P My raczej kupimy ten z ikei o ile go znajdę, bo niecierpię chodzić po ikei:P jak dla mnie to tam nic nie ma hihi :D

Oglądałam niekapki, ale my jeszcze poczekamy, bo w zasadzie one są od 6 miesiąca, a babka w aptece mi powiedziała, że dziecko zanim załapie o co kaman, to może trochę czasu minąć. Na razie cieszymy się łyżeczką, choć dziś była średnia radość z kaszki:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Beatinka jesli moge cos polecic to 3 zboża Kujawski rzepakowy :P polecila nam go Pani doktor :-)
    Dzięki! Chyba ten prędzej znajdę, bo z holee w mojej mieścinie nic nie znajde:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ucaluj chlopcow i duzo zdrówka dla Konradka :) a tatus slow normalnie jak dziecko. .. ciekawe czy sie kiedys otrzasnie....
    Mychowe gratuluje zabka u Lili a ten bumbo super nawet nie wiedzialam ze takie sa ;)
    Ja mam fotelik z baby ono czy jakos tak ..kupiony od znajomej ale wyglada jak nowy ale jeszcze tam Poli nie karmie chodz jak ja tam wsadzilam to fajnie siedziala :)
    A ja mam jakis humor do bani.... sama z dzieckiem caly dzien... maz o 19 wrocil :/ ja nie wiem jak to w zimie będzie jak o 16 juz ciemno... chyba ddepresji dostane :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy.

Zozol, przyznaje racje co do oleju rzepakowego, musialam troche poczytac ;) Ja niestety w Uk go chyba nie dostane, bo same skonecznikowe w sklepach, wiec dodaje troche oliwy lub masla.

Beatina, my mamy uzywane to krzeselko z tacka,dostalismy od kogos, a na pozniej mamy drewniane krzeselko z poducha, z czego mozna zrobic pozniej krzeselko ze stolikiem i dziecko moze siedziec przy malym stoiliku i serwowac herbatki ;)

Bea_tina, zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mi juz dwie godziny spi, chyba tego zeba przesypia :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, duzo zdrowka dla Konrada.. oj Ci faceci.. szkoda gadac. Niektorzy marza zeby miec synka, a inni nie doceniaja, ze maja az dwoch..

Pipi, jakos damy rade. Ja od 14 jestem sama z Lili, maz wraca o 22.35 z pracy.. dobrze, ze chociaz weekendy jestesmy razem.

Pipi26 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa przecież też jest dobra :) Masełko też będę dodawać do dań zrobionych w domu na zmianę z tym olejem.
    Te bumbo wygląda trochę jak nocnik hehe. Ale fajne i pomysłowe. my chyba jednak zdecydujemy się na takie wysokie krzesełko plastikowe z kółkami.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak Lily spokojnie przeżyła tego ząbka, nie ciągnęło sie to tygodniami a zaledwie parę dni marudzenia, pozazdrościć. Ciekawe jak u nas będzie.

Ani nie wspominajcje zimy, jeszcze ja wracam w najgorszym miesiącu do pracy kiedy będzie długo rano ciemno i szybko wieczorem.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no ja się cieszę, że najprawdopodobniej nie będę wracać do pracy, będzie ciężko, ale liczę, że ogarniemy:) Mam tylko nadzieję, że Maksiowi unormują się nocki, żebyś nie szła do pracy zombi tylko człowiekiem :P

Eh, chyba się zwijam do spania, Łukasz coś spi bez wiercenia, ale pewnie zaraz będzie syrenka:D a jak!

Dobranoc mamuśki!

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Oliwa przecież też jest dobra :) Masełko też będę dodawać do dań zrobionych w domu na zmianę z tym olejem.
    Te bumbo wygląda trochę jak nocnik hehe. Ale fajne i pomysłowe. my chyba jednak zdecydujemy się na takie wysokie krzesełko plastikowe z kółkami.
    Haha Zozol to byla moja pierwsza mysl jak je zobaczylam i nie chcialam go przykac, bo mowie, ze uzywanego nocnika to my nie chcemy hehehe :)

Na pozniej to mamy taki http://www.mothercare.com/East-Coast-Nursery-Wooden-Combination-Highchair---Natural/993658,default,pd.html

Tez uzywany w stanie jak nowy kupilismy.

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko Patulla co ja czytam synek w szpitalu ojej aby szybko wyszedł do domku szkrab mały ucaluj bombla ,a z facetami tak jest niestety mało inteligetne stworzenia dojrzeja do decyzji jak juz jest za późno i wtedy jest płacz i lament

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jak ja mam utuczyc Marcela jak on mi tego mleka jesc nie chce no ,ale obiady pełne wprowadzone,desery i kaszki udalo sie dopasować bez mleka i małego Kaszuba utuczyc hehehehe

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś u koleżanki ,która była na mm i to Bebilon Pepti bo tez skaza białkowa mały ma dzis 1,5 roczku i od 10 miesiąca nie je mm ,a waga jego to 10kg mały odrzucił mm i są na nkrmalnym jedzeniu i jest wszystko ok dziwne to jest

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic monolog walnelam idę spac Dobranoc

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Konrad tez mleko odrzucił mając 11 miesięcy i mam spokój z mlekiem:-P
    Co do niekapkow to akurat mój Konrad nie pił i teraz już nie będę mu dawać go. A z drugiej strony jak byłam u logopedy to ona nie popiera niekapkow i kazała mi za miesiąc otwarty kubek dawać. Ona w ogóle popiera tylko otwarte kubki i slomki. Może i ma rację ale wiadomo ze niekapki są wygodne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 22:31

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spiochy matki z was czy tylko mój ranny ptaszek ,a wasze spia to 10 rano ;-) ?

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ