KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie, ja znowu dzis przed Lili sie obudzilam, bo na wstala po 8
Aisa,Lili bardzo ladnie siedzi, ale sadzam ja w krzeselku bumbo z tacka, ktore jest dla dzieci od ok. 3,4 miesiaca, jest wyprofilowane i pomoze w pozniejszym prawidlowym siadaniu. http://www.bumbo.com.pl/
A warzywka na parze jej gotuje.
I Lili jeszcze zadnego sloiczka nie jadla, wszystko jej sama gotuje. I dodaje oliwy, bo jest zdrowsza.
Ja tez chce dawac Lili miesko i rybke jak skonczy 6 miesiac czyli za ok. 3 tygodnie juz:)
Wiecie, chcialam Lili dzis dac jablko zmielone z mango i gotowalam jablko i pomyslalam, ze dam jej najpierw mango do raczki, a ze jej sie wyslizgiwalo, to pomoglam jej dlonia i nie uwierzycie, poczulam PIERWSZEGO ZABKA!!
Taki bialy, malutki i ostry jak cholera hehe
Teraz juz wiem dlaczego tak jeczala od paru dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 18:35
Bea_tina, aga8787, zozol, aisa lubią tę wiadomość
-
Pati tatuś jak zwykle się popisał, brak słów. zdrówka dla Konrada i buziaki od ciotki dla niego.
Mychowe to super że jest ząbek
Beata taki mam ten olej http://marketbio.pl/holle-ekologiczny-olej-dla-dzieci-250-ml.html
Ja kiedyś oglądałam program o zdrowym żywieniu i tam zaś mówili że lepsze są produkty pochodzenia z kraju którego się pochodzi. Czyli olej rzepakowy czy słonecznikowy jest dla polaków lepszy niż oliwa z oliwek bo oliwki nie rosną w Polsce. No i ponoć olej rzepakowy ma więcej omega niż oliwa. Ja osobiście najbardziej lubię olej rzepakowy. Oliwa jest dla mnie zbyt "aromatyczna" do dań. No ale wiadomo każdy ma swoje preferencje żywienioweBea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati oczywiście odemnie też uściskaj swoich słodkich urwisów :* oby szybko wrócił do domku :*
Mychowe, gratulacje ząbka!! Pięknie!
Iza dzięki :*
Łukaszek mało dziś spał i od 18 biedny się męczył, ale nie chciałam Go usypiać, bo wiemy jakby się to skończyło. Wybawiliśmy się przez godzinkę, inhalacje sekundową zrobiłam i padł w sekundzie:) Zobaczymy na jak długo:) Kolejna noc będzie zapisywana, ciekawe czy kiedyś dojdzie do jakiejś normy
Jeśli chodzi o pocenie, to tak, Łukasz czasami od niczego jest cały mokry.
Mychowe fajny ten fotelik, ale drogi:P My raczej kupimy ten z ikei o ile go znajdę, bo niecierpię chodzić po ikei:P jak dla mnie to tam nic nie ma hihi
Oglądałam niekapki, ale my jeszcze poczekamy, bo w zasadzie one są od 6 miesiąca, a babka w aptece mi powiedziała, że dziecko zanim załapie o co kaman, to może trochę czasu minąć. Na razie cieszymy się łyżeczką, choć dziś była średnia radość z kaszki:Pmychowe lubi tę wiadomość
-
Pati ucaluj chlopcow i duzo zdrówka dla Konradka a tatus slow normalnie jak dziecko. .. ciekawe czy sie kiedys otrzasnie....
Mychowe gratuluje zabka u Lili a ten bumbo super nawet nie wiedzialam ze takie sa
Ja mam fotelik z baby ono czy jakos tak ..kupiony od znajomej ale wyglada jak nowy ale jeszcze tam Poli nie karmie chodz jak ja tam wsadzilam to fajnie siedziala
A ja mam jakis humor do bani.... sama z dzieckiem caly dzien... maz o 19 wrocil ja nie wiem jak to w zimie będzie jak o 16 juz ciemno... chyba ddepresji dostane
mychowe lubi tę wiadomość
-
Dziekujemy.
Zozol, przyznaje racje co do oleju rzepakowego, musialam troche poczytac Ja niestety w Uk go chyba nie dostane, bo same skonecznikowe w sklepach, wiec dodaje troche oliwy lub masla.
Beatina, my mamy uzywane to krzeselko z tacka,dostalismy od kogos, a na pozniej mamy drewniane krzeselko z poducha, z czego mozna zrobic pozniej krzeselko ze stolikiem i dziecko moze siedziec przy malym stoiliku i serwowac herbatkiBea_tina, zozol, aisa lubią tę wiadomość
-
Pati, duzo zdrowka dla Konrada.. oj Ci faceci.. szkoda gadac. Niektorzy marza zeby miec synka, a inni nie doceniaja, ze maja az dwoch..
Pipi, jakos damy rade. Ja od 14 jestem sama z Lili, maz wraca o 22.35 z pracy.. dobrze, ze chociaz weekendy jestesmy razem.Pipi26 lubi tę wiadomość
-
Oliwa przecież też jest dobra Masełko też będę dodawać do dań zrobionych w domu na zmianę z tym olejem.
Te bumbo wygląda trochę jak nocnik hehe. Ale fajne i pomysłowe. my chyba jednak zdecydujemy się na takie wysokie krzesełko plastikowe z kółkami.
mychowe lubi tę wiadomość
-
Ale i tak Lily spokojnie przeżyła tego ząbka, nie ciągnęło sie to tygodniami a zaledwie parę dni marudzenia, pozazdrościć. Ciekawe jak u nas będzie.
Ani nie wspominajcje zimy, jeszcze ja wracam w najgorszym miesiącu do pracy kiedy będzie długo rano ciemno i szybko wieczorem.mychowe lubi tę wiadomość
-
Iza no ja się cieszę, że najprawdopodobniej nie będę wracać do pracy, będzie ciężko, ale liczę, że ogarniemy:) Mam tylko nadzieję, że Maksiowi unormują się nocki, żebyś nie szła do pracy zombi tylko człowiekiem
Eh, chyba się zwijam do spania, Łukasz coś spi bez wiercenia, ale pewnie zaraz będzie syrenka:D a jak!
Dobranoc mamuśki!zozol lubi tę wiadomość
-
zozol wrote:Oliwa przecież też jest dobra Masełko też będę dodawać do dań zrobionych w domu na zmianę z tym olejem.
Te bumbo wygląda trochę jak nocnik hehe. Ale fajne i pomysłowe. my chyba jednak zdecydujemy się na takie wysokie krzesełko plastikowe z kółkami.
Na pozniej to mamy taki http://www.mothercare.com/East-Coast-Nursery-Wooden-Combination-Highchair---Natural/993658,default,pd.html
Tez uzywany w stanie jak nowy kupilismy.aisa lubi tę wiadomość
-
Ooo matko Patulla co ja czytam synek w szpitalu ojej aby szybko wyszedł do domku szkrab mały ucaluj bombla ,a z facetami tak jest niestety mało inteligetne stworzenia dojrzeja do decyzji jak juz jest za późno i wtedy jest płacz i lament
-
Ja sie zastanawiam jak ja mam utuczyc Marcela jak on mi tego mleka jesc nie chce no ,ale obiady pełne wprowadzone,desery i kaszki udalo sie dopasować bez mleka i małego Kaszuba utuczyc hehehehe
mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Bylam dziś u koleżanki ,która była na mm i to Bebilon Pepti bo tez skaza białkowa mały ma dzis 1,5 roczku i od 10 miesiąca nie je mm ,a waga jego to 10kg mały odrzucił mm i są na nkrmalnym jedzeniu i jest wszystko ok dziwne to jest
-
Mój Konrad tez mleko odrzucił mając 11 miesięcy i mam spokój z mlekiem:-P
Co do niekapkow to akurat mój Konrad nie pił i teraz już nie będę mu dawać go. A z drugiej strony jak byłam u logopedy to ona nie popiera niekapkow i kazała mi za miesiąc otwarty kubek dawać. Ona w ogóle popiera tylko otwarte kubki i slomki. Może i ma rację ale wiadomo ze niekapki są wygodneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 22:31