X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja moja tez ranny ptaszek. Juz w lidly bylysmy i na spacerze tylko ddeszcz zaczął padac i do domu... mloda właśnie spi pewnie z 30 min pospi :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja my nie śpimy od 7:20 ;-)U nas szaro buro na zewnątrz ale nie pada więc napewno wyjdziemy na chwilę miłego dnia (ps jak nocki ?)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Fajna noc dziś była. Dobranoc o 20, jedzenie 1:30, 5:20 i 8 pobudka. Oj żeby tak już zostało..

Beatina, fajnie że kupiłaś już kombinezon na zimę. Tu też mamy lidla ale oferta nie bardzo pokrywa się z tą polską, a szkoda. Mi się wydaje, że do słoiczków nie ma co już dawać oleju, są tak zrobione żeby było ok. Poza tym są dość płynne, dużo bardziej niż jak się zrobi samemu. Ja do domowych daje olej, do kupnych nie.

Pysia, z mięsem czekam do 6 miesiąca.

Patulla, z jednej strony fajnie że nic nie wynaleźli u Konrada a z drugiej wciąż nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że to nic poważnego i wkrótce będziecie w domu. Co do męża to szkoda słów, dziwny facet...

Mychowe, faktycznie to bumbo wygląda trochę jak nocnik ;) Super, że sama Jej gotujesz. Robisz takie trochę połączenie blw ale i tradycyjnego karmienia łyżeczką? Też będę musiała ostro się za to wziąć bo tu za dużego wyboru słoiczków nie ma.. Zalecają w ogóle żeby dziecko jadło to co dorośli tylko dużo mniej i bez przypraw. Luknij na pocztę, wysłałam zaproszenie. A no i gratuluje pierwszego ząbka :D

Ostatnio kuzyn polecał mi coś takiego http://allegro.pl/krzeselko-hustawka-2-w-1-dla-dzieci-bujaczek-i4679189323.html
    Jaś nie ma leżaczka ani bujaczka. Co o tym myślicie?

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kaja, my nie śpimy od 6. Ale obudził się w dobrym humorze to się sam sobą większość czasu zajął.
    U nas noc względna, dużo było pobudek do 24 no ale to jeszcze nie spaliśmy a potem o 1, 3, 4.45-tu poszły w ruch ręce i suszarka ale szybko zasnął i od 6 już nie spał.

Mychowe taki posobny drewniany mamy u mojej mamy. Jeszcze po moim bratanku został jak przebywał u rodziców, a ma już 30 lat bo to po bratowej jak była mała.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa też fajne te krzesełko. My na razie karmimy się w foteliko-bujaczku który mamy od dnia narodzin http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg

A propo karmienia to dzisiaj podałam mu brokuł ze słoiczka i masakra była, tak zaczął naciągać aż w końcu zwymiotował, a tylko 3 łyżeczki dostał :( Hmm marchewka z ziemniakiem bee, brokuł bee, coś czuję że będzie niejadkiem :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia fajne to !!!!!

Marcel lubi i siedzi w krzeselku z ikea bo reszta schowana bo ryczy

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol u nas też nie było ciekawie na początku marchewka masakra ale dobre są delikatne jarzynki z gerbera smakują mu i owocki ale też z gerbera, miałam sloiczek z hippa chyba i jeść się go nie dało.A teraz właśnie robię sama zupke i ciekawe czy zasmakuje ;-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z owocami wolę poczekać bo potem wcale nie będzie chciał jeść warzyw. jak mu dawałam do possania melona, gruszkę i banana to był zachwycony.

mychowe, ewqa135 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    u nas noc średnia, pobudka po 5 i masakra płacz, płacz i płacz zasneła na chwile ok 10
    Dziś dałam jej dynie z ziemniaczkiem z hippa tak jej nie smakowało że miała odruch wymiotny, nieźle mnie wystraszyła.
    W końcu dałam jej jabuszko i dopóki nie przełkneła tej dyni to jabuszko też było blee
    Ponoć obiadki lepsze z gerbera a owocki z bobovity bądź hippa i chyba u nas to się potwierdza
    Hania ma zły dzień a ja jestem wykończona nie wiem czym, dobrze że jutro sobota i koleżanki do mnie przychodzą :)
    A krzesełko mam plastikowe na kółkach i ona już sobie tam siedzi tylko oparcie odchyliłam do tyłu :) mamy to w misie
    http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-kinderplay-stolik-kolory-i4617802956.html
    Aisa bardzo fajna ta huśtawka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:28

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czyli dziś obiadek skończył się tak jak i u nas -odruch wymiotny, tylko że u nas się skończyło wymiotami.

też fajne to krzesełko. Też szukamy na kółkach.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    U nas kalafior się raczej nie przyjął. O 4.30 Kuba obudził się z takim płaczem, że chwilę musieliśmy myśleć gdzie jesteśmy :/ Nakarmiłam go i myślałam, że będzie ok. Było, ale tylko pomiędzy bąkami, bo jak odchodziły gazy to tak płakał i się prężył, że szok. W końcu zasnął, ale po 30 min się obudził dalej z płaczem. Nie wiem już co mu podawać... Przecież nie będzie jadł w kółko samej marchewki...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zadowolona z tego krzesełka :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natlinka a o której mu podajesz obiadek? Bo ja właśnie staram się wszystko dość wcześnie podawać ok godz. 10-11 żeby właśnie rewolucje jak już by miały być to w dzień a nie w nocy.

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obiadki i owocki daje ok 12 ale wczoraj na wieczór dałam kaszkę z myśla naje się i pośpi i dupa ;/
    a chyba lepiej jednak nowe produkty podawać z rana w małych ilościach :)
    zozol a co z robiłaś z resztą obiadku której Maksiu nie chciał?
    bo Hani obiadek jest tak okropny że chyba w koszu znowu wyląduje ;/

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten słoiczek podzieliłam na pół, połowę dałam do lodówki a tego czego nie zjadł z osobnej miseczki to wyrzuciłam. No ale te drugie pół z lodówki też wyrzucę skoro tak na niego zareagował :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej ok. 14 tak jak obiad, ale to zależy od składnika, a nie pory. Rano wciskam mu jeszcze mleko pomiędzy drzemkami. U mnie w sklepach dostępność słoiczków jest znikoma, sklepu z ekologiczną żywnością brak. Wolę juz podawać słoiczki niż kupować warzywa niewiadomego pochodzenia

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmię na krzesełko z coneco, u nas jak narazie wszystko smakuje, chociaż dynia i brokuł ze słoiczka mnie przyprawił o odruch wymiotny ale Antosiowi smakowałao. ja podaje nowe rzeczy tak koło 12 i narazie nie było jakiejś reakcji uczuleniowej

natalinka lubi tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zapomniałam napisać że przyszedł nasz nowy wózek, spacerówka, graco evo xt. Jestem zachwycona! Póki co woziłam Maksia w nim po domu i mu się podobało i to na leżąco!!! Zobaczymy czy na dworze też będzie taki zachwycony. OBY!!

A Beti gdzie dziś wcięło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:20

aga8787, aisa, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy wózek 3w1 ale chcę kupić spacerówkę "parasolkę" bo ta waży tonę :P

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, u nas pobudka o 6.50 i po godzinie zasnela na godzine znowu.. ale czuje sie taka niedospana. Jak o 7 jest jeszcze ciemno, myslalam, ze jest 4 bad ranem zanim swiatlo zapalilam. Wiecie kiedy czas zmieniamy?

Asia, dziekuje za zaproszenie:)
    Zaczelismy z BLW za namowa poloznej, bo powiedziala, ze mozna sprawdzic czy dziecko rzeczywiscie jest gotowe na inne jedzonko. Troche sie przestraszylam jak pierwszy raz taki duzy kawalek chciala polknac i lekko sie zakrztusila, ale sobie dzielnie poradzila. Chyba wazne jest, zeby siedziec naprzeciwko i tez to jesc i pokazywac memlanie buzia. Od tamtej pory Lili sobie memla w buzi zanim polknie i rozdrabnia te kawalki. W koncu ma juz zabka hehe :)
    Fajne to krzeselko bujaczek. My mamy bujaczek od urodzenia, Lili uwielbia sie bujac, zawsze ja to uspokaja.

aisa, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ