KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hejo!
U nas dziś leniwy dzień Noc bardzo pozytywna(tylko 4 pobudki! fajnie jakby tak zostało) Wstaliśmy o 8 i broiliśmy w łóżku:P o 10 kaszka, prawie nic nie zjadł chyba już mu nie smakuje, bo pluje jak wściekły i wcale buźki nie otwiera:( No ale jak już je to musi jeść, trudno.
Po kaszce drzemka 2godzinna, oczywiście ze mną(więc pospałam dziś, że ho ho!)
Zrobiłam obiad(od 2 tygodni robię obiady!) No i w sumie Łukaszek zaczął jęczeć o 14 to zrobiłam mu inhalację i usnął, ale już słyszę, że buszuje w łóżeczku:)
Kurde podaje mu syrop na kaszel bo ma trochę suchy i co, rzyga tym jak wściekły:/ masakra, no ale liczę, że jednak coś mu to pomoże i kaszelek przejdzie, bo katar już niemal zwalczony!
A nie pisałam, że ostatnio zrobiłam zapiekankę i była z czosnkiem(ok 5 ząbków) i Łukaszkowi chyba nie przeszkadza(jupi!)
Ja podaję póki co kaszkę rano, warzywka jak będę wprowadzać, to też będę podawać rano, słyszałąm, że im później tym gorzej dla brzuszka... Ale to oczywiście opinia jedna z miliona!
pogoda raczej bez szału, pewnie dlatego tak mi się spać chce:P ale przydałoby się wyjść na chwilę, szkoda się kisić. Może wyjdziemy w nosidle:)
miłego dnia mamuśki!aisa, natalinka lubią tę wiadomość
-
Ja biore ovulan, też dla karmiących.
Poszliśmy na spacer i oczywiście przyciął komara:) Dzięki temu usnął 20:30, zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc, bo ostatnie dwie bardzo miło wspominam:)
A w zabawie i pewnie przez przypadek Łukasz obrócił się z brzucha na plecy:) i to dwa razy;Pmychowe, Pipi26, aisa, natalinka lubią tę wiadomość
-
Moja Lili kupka meczyla no i w koncu poszla. Teraz pije mleczko.
I tez sie dzis obrocila z brzuszka na plecy. Pierwszy raz
Ja nic nie biore. Nawet bym sie ucieszyla gdybym zaszla w ciaze
W koncu juz mloda nie jestem, 32 lata w tym roku skonczylam.aisa, natalinka lubią tę wiadomość
-
Mychowe to Ty jeszcze mloda laska jestes moj m w styczniu 32 konczy
Ja tez nie stosuje antykoncepcji bo i tak w planach mamy powiekszenie rodziny w niedalekiej przyszlosci
Mychowe moze bedziemy w ciazy w podobnym czasie
u nas dzien ok mala nawet nie marudna i grzeczna tylko po kapieli z 40 min ja usypialam bo kladlam ja na boczek a ona hyc na brzuszek i jeszcy bo jej niewygodnie i tak w kolko... w koncu ja wzielam na nasze lozko przytulilam i zasnela i za chwile na brzuszek sie przekrecila i tak teraz spi na naszym lozku widocznie w koncu odpowiednia pozycje do spania na brzuchu odnalazla az się boje co bedzie w nocy dobrze ze sue dzis z nia zdrzemnelam bo cos czuje ze sie dzis nie wyspie
mychowe lubi tę wiadomość
-
Obraziłam się dzisiaj na belly:-P Napisałam post i przez przypadek nacisnełam anuluj i od razu się usunelo, a wyślij czasami kilka razy musze naciskać. No ale nic napisze jeszcze raz...
Mój Kacper babci tez dzisiaj płakał i marudzil...
Ja antykoncepcji nie potrzebuje:-P ale gdyby to prezerwatywy wchodzą tylko w grę.
A teraz co u nas? To powiem jak zwykle, nie za dobrze. Na rtg płuc niewielkie zmiany czy co tam i antybiotyk mały ma żeby wszystko dobrze przełączanie było, po usg nerek wyszły jakieś zlogi i ma wzięty mocz na posiew i jutro ma być i musieli go scewnikowac, ale to 'brzydkie'... A w poniedziałek przewóz nas do Gdańska do kliniki hematologii w celu dalszej diagnostyki, bo nadal nie wiadomo skąd ta niedokrwistość, bo w ogóle z wyników wychodzi, że poziom żelaza ma blisko dolnej granicy, a przy jego hemoglobinie nie powinien mieć praktycznie żadnych zapasów...
-
Dzięki za odzew w sprawie bujaczka.
Gdyby Jaśko miał już jakiś leżaczek bujaczek to bym się nie zastanawiała i kupiła tylko krzesełko do karmienia, ale że nie ma to pomyślałam żeby połączyć jedno z drugim żeby dwóch rzeczy nie kupować. Tym bardziej, że kuzyn poleca.. Nie mam gdzie położyć Jasia jak jestem w kuchni, na razie nie domaga się takiej uwagi, ale później pewnie będzie chciał być tam gdzie ja. Będę coś gotować a Jego w huśtawkę.. Tak głośno myślę.. Pewnie jeszcze trochę pomyśle i poczytam opinie.
Zozol, fajnie wygląda ten model w necie. Oby Maksiowi podobało się na spacerach!
Mychowe, zmiana czasu w następny weekend, z 25 na 26 października. Gratuluje obrotu
My antykoncepcji też nie stosujemy. Będzie co ma być, a poza tym małpa po porodzie mnie jeszcze nie nawiedziła.
U nas spokojnie dzień minął. Przez ostatnie dwa dni Jasiek ucina sobie dłuższą drzemkę pod wieczór 16:30-18, przez co idzie później spać bo o 20 a zawsze chciał już między 19 a 19:30. Może dzięki temu śpi do 8 a nie 7 jak wcześniej. Zobaczymy dzisiejszej nocy jak będzie.
Dobranoc Mamusiemychowe, natalinka lubią tę wiadomość
-
Hello wieczorowa porą co do koncepcji nie stosuję !!!!
Patulla biedny Konrad !!!buzaki i Zdrówka
A my dzis dzien pracowicie mały zjadł rano kaszke i mus owocowy ,aż mlaskal i na dokładkę bo było mu mało to mleko 100ml wciągnął i zasnął az na 40 min wstal i pojechalismy po łososia na obiad w aucie odleciał zaraz o 12 mleko ,które meczylismy i meczymy godzinę o 13 zasnął na spacerze az do 15 obiad słoik cały plus kalafior 3 łyżeczki i dopil mlekiem 60 ml to odziwo wypił szybko i pojechalismy na małą kawę do ciotki taki oto dzien i wróciliśmy o 19 jeszcze sprzatnelam dzis bez kompania bo spał wiec wstal dostał kaszke i pozniej mleko ......
Musze kombinować bo mleka za chiny ruskie pić niechce ,ale inne jedzenie to az mlaszcze i jak sie kończy to płacz juz mam zalamke przez to mleko -
Asia unas 2 miesiące było super w leżaku-hustawce ,ale jak obczail siedzenie to ryk i trzeba było kupić krzesełko i teraz jest spokój bo siedzi sie bawi i je i zabawki lecą z inpetem na podłogę to ma frajdę
natalinka, aisa lubią tę wiadomość
-
To my mamy dwa foteliki i Lukaszek ibczail jak sie moze w nich przekrecac na brzuch no i ok, czasami siedzi super a czasamisie przekreci i placz, a karmie go w tym foteliku poki nie siedzi:-)
Mielismy pobudke juz o 21 czyli30 min po usnieciu, a przed chwila na smoka, takze zobaczymy co siew nocy kkroi;)
Pati kurde, to dobrze i niedobrze, oby szybko wykryli o cochodzi, boaz strach muslec, czyli nie wypisaliscie sie?
Cos nam sasza zaginela!?
A Kaja jak zwykle na wysokich obrotach,) a moze wprowadz mu wiecej sloiczkow a ograniczaj mleko a podawaj jakies soczki, czy tam niemozna?
Jatez sie zawijam, dobranoc:* -
Kaja, mojej siostry syn tez jak zaczal jesc cos innego niz mleko to w ogole nie chcial pic mleka.
U mnie jest odwrotnie. Lili lubi jesc sama, ale 3/4 tego jedzenia lezy na okolo nis w jej zoladku, a jak karmie ja lyzeczka, to mam tyle wymierzone ile ma sloiczek i zje 2/3 i juz nie chce. A mleko to musze na spiocha dawac, bo wszystko ja rozprasza.
Moze dlatego jest taka drobna 6700g, urodzila sie z waga 3560natalinka lubi tę wiadomość