KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mychowe - podobno są takie dzieci, które z powodu zbyt dużej liczny bodźców bywają zniechęcone do jedzenia...
U nas dalej problem z mlekiem, a niedawno pochwaliłam. Znowu bawi się butelką, piszczy i z nią rozmawia Jutro zmieniam smoczek, żeby przepływ był szybszy. Zobaczymy...
-
Do tej pory trzymaliśmy 1 antykolkową Tommee Tippee, bo jak zaraz po 3 miesiącu dałam 2 to krztusił się i nie mógł złapać tchu. Podejmowałam już kilka prób, ale nie dało rady. Do tej pory leciało mu za szybko i potrafił mnie tak straszyć tym krztuszeniem, że to nie miało sensu, bo oboje się męczyliśmy. Od dwóch dni dopiero widać, że potrzebuje szybszego przepływu, ale szczerze mówiąc z tej 1 leje się ciurkiem
-
Pati zdrowka dla Konradka i oby go w koncu zdiagnozowali i wszystko zeby sie dobrze skonczylo.
Natalinka Pola tez się rozprasza i to bardzo jak je z butli my mamy smoczek tommi teepe 2
Po przygodach z usypianiem wstala o 2 na mleko a o 5 tak sie wiercila i stekala to maz mleko zrobil ale moze 2 lyki wypila i sie do 7 wiercila jak owsik i na brzuszek oczywiscie.... ja nawet nienajgorzej wyspano o dziwo.... maz przejal Pole to pospie z godzinke jeszcze... niech zobaczy co ona wyprawia przy zmianie pampersa i ubieraniu jak sie wygina we wszystkie strony -
Witam się
My pobudka o 8, więc elegancko:)
A w nocy tylko 3 pobudki!!! Tej o 21 nie liczę, bo nawet nie myślałam o spaniu;P a pobudki 1:20,3,5 i rano, więc REWELACJA!!!!
Ale mam zmartwienie, zrobił kupsko, ale jak go przebierałam to z pupki leciała piana, to chyba nie za dobrze co?
Miłego dnia -
oj Pati biedna cały czas pod górę, ściskam Cię mocno i życzę żeby małego szybko zdiagnozowali i zaczęli leczyć.
Gratuluję nowych umiejętności maluchów.
A dziewczynom szybkiego zafasolkowania
Beata wydaje mi się że jednorazowa pienista kupa nie musi jeszcze świadczyć o czymś złym ale jak się będzie powtarzać to do lek. to mogą być jakieś bakterie albo i nie. No nocka rewelacyjna u was oby tak zostało! W sumie u nas podobna była.
U nas pobudka o po 22 no ale to jeszcze nie spaliśmy, potem o 1 i 3 jedzonko-a właściwie po dwóch łykach zasnął więc raczej głodny nie był. Od 4 kręcenie wiercenie w końcu usypianie na rękach i suszarka. Co wyłączyłam suszarkę to mały się przebudzał. o 6 w końcu wyłączyłam ją bo stwierdziłam że to już lekka przesada więc mały się obudził, zjadł i się sam sobą zabawiała a my z mężem jeszcze dosypialiśmy.
Zauważyła że o 4 jest zawsze kryzys i trzeba usypiać na rękach. Nie wiem czemu -
Cześć
U nas noc tak jak wczoraj tyle, że o 5:30 normalne karmienie ale nie usnął przy nim, zaraz poszła kupa no i było przebieranie. Po 6 usnął i spaliśmy do 9.
Patulla, oby diagnoza była szybka i trafna a leczenie skuteczne. Całusy dla Konrada, dla Kacperka oczywiście też :*
Beatina, myślę że jednorazowo to nic groźnego z tą pianą. A może to jakaś reakcja na gluten.. nie wiem.
My po spacerze. Jaśko pół godziny rozglądał się a potem usnął i spał ponad 2 godziny. Już mi się siku okropnie chciało, tyle dobrego że kurtkę mam ciepłą
Miłego dnia :* -
No czytałam o tej pianie i w sumie jakby faktycznie zrobił kilka kupek takich w przeciągu dnia, to powinnam się martwić, a przy jednorazowym incydencie nie powinnam się raczej stresować. Bo może to od glutenu, albo od ilości śliny, że połyka za dużo, więc nie ma co szaleć
A byliśmy na spacerku w nosidle Do sklepu przez las i łąki(bo ja mieszkam w lesie i między polami). Mąż coś kombinował przy nim, bo tak mi było niewygodnie, masakra, w domu zobaczyłam, że wszystko krzywe jak fiks, szkoda, że wcześniej nie wiedziałam:/
Kaja, Twój Marcel, to chyba ewenement w niejedzeniu dobrze, że te pokarmy już je z radością, on to chyba czeka na chwilę, kiedy nie będzie musiał pić mleka hihi
Iza, no czyli może nasze maluchy powoli się uczą przesypiać coraz dłużej, oby jeszcze Maksio tak wczas nie wstawał, co byście się wyspali!
pogoda nawet dziś spoko, pranie porobiłam, obiad zrobiłam i już zjadłam, no i teraz relaks, mąż trochę się zajmuje małym, ale zaraz i tak pójdzie w moje ramiona.
AAA miałam Wam kiedyś pisać, ale nie śmiejcie się, bo to trochę raczej zboczone:P Póki chyba Łukasz nie ma ząbków, to mu tak fajnie, ładnie pachnie z buźki hihi:) chyba jestem psychiczna, ale takie moje zdanie hehe
mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
hahaha mychowe po co mi mąż
Łukaszek marudził, marudził, aż dałam mu cyca o 15:30 i padł jak kawka i śpi do tej pory! Zapewne zaraz pobudka, ale fajnie mieć czas dla siebie:)
ufff, to mi ulżyło, myślałam, że już mam świra z tą buźką
Aisa trzeba było pożyczyć pieluchę od Jasia hihi, taki żarcikmychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej.
u nas nocka tak jak zawsze.
jak wasze dzieci reagują na inne dzieci i osoby. bo antoś płacze jeżdzimy do babci co tydzień a on zawsze płacze tam i na inne dzieci też, nawet jak przyjdą do nas. aż mi głupio przed teściową ze tam zawsze płacze. -
Witam się i ja :)czytam was codziennie ale nie miałam weny żeby pisać
Pati życzę dużo zdrówka dla Kacperka :*
Zozol współczuje Ci tego bujania na rękach nad ranem :*
U nas też jest już jeden kieł ostry jak cholera i tak się zastanawiam czy te nasze dzieciny nie przygryzą sobie języka ??
Poza tym uczę Filipa żeby usypiał sam i nie źle nam idzie
Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
Mychowe z jednej strony fajnie, bo mamy spokój od sąsiadów(najbliższy mieszka 600m), ale gorzej jak musze gdzieś iść wieczorem, zawsze mam wizję blair witch poject:P no teraz może nie, ale jak młodsza byłam, to było kiepsko
Agata Łukasz dość często widuje kuzynki 1,5 i 4 latka i jest nimi bardzo zainteresowany, teraz je poznaje dotykiem i ciągnie za włosy hehe, ale płakać jeszcze mu się nie zdarzyło, może Antoś jest typem wrażliwca? A co ma być Ci wstyd? Przecież ani Ty ani Antoś nie robicie tego specjalnie no chyba że!mychowe lubi tę wiadomość