X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja u nas nocka standardowa :-)

Kaja a jakiego kształtu masz smoczki w butelkach?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Czy wam też tak tragicznie wypadają włosy ? masakra!

mi też wypadają ze masakra, ale już przy czole widzę malutkie 2 cm włosy odrastają, czytałam ze do pół roku po porodzie mogą tak mocno wypadać.

nocka oki, unas ładne słoneczko wiec idziemy na spacer:)

miłej niedzieli :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się

U nas nocka nieco gorsza, ale nie jest źle:) Usnął o 22, wstał o 9, a pobudek było 5, więc tragedii nie było, ale dupy też nie urwało;P

Za to zmienił godziny, usypia gordzinę-dwie później, budzi się godzinę później, po przebudzeniu to już wcale masakra... Nie jest źle, ale już się cieszyłam, że mamy jakiś rytm dnia a tu klops.

Kaszka absolutnie nie działa na niego zapychająco, raz tylko nie jadł, a tak to standard 2h i koniec, teraz zjadł wcześniej, bo był śpiący:P co za mały człek z niego;P

Iza, nie mam pomysłu czemu Maksio tak się budzi? A fakt faktem, ściągnij sobie na telefon albo z kompa puszczaj szum, co by się nic nie stało, bo jednak długo chodzi ta suszarka, lepiej nie ryzykować!

U nas też piękna pogoda, miałam iśc na spacer o 12 po karmieniu ale Łukasz zjadł 11:40 i usnął, więc przesuniemy to na później:)

Pranie z wczorajszej akcji wystawione na polku, więc licze, że szybko się wysuszy:)

Miłego dnia!

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się i ja u nas nocka standardowa :-)

Kaja a jakiego kształtu masz smoczki w butelkach?

Ja już wszystkie ksztalty smoczkow wypróbowane żółte, białe silikonewe,a o dziurkach nie wspomnę wolne,szybkie itp

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza tu kształt smoczka nie robi mu roznicy bo w nocy dziś zjadł 160 pozniej 100 i 90ml juz nad ranem

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może waszym maluszkom zęby się przebijają u mojej tez tak się działo wtedy w nocy ;) po 6-8 pobudek .a teraz 1-2 pobudki jak już jej się te dwie dolne jedynki przebiły ;)

aga8787 lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pati mam nadzieje z pokarmem bedzie u cb ok... na pewno bedzie dobrze ;)
    Kaja wspolczuje problemow z mlekiem :/
    My wczoraj bylismy u kolegi i Pola mega grzeczna pol wizyty przespala i dala chwile czasu dla rodzicow :D
    Zozol Maksiu maly przystojniaczek :) Fajnir ze w spacerowce chce sie wozic.... my dzis Polcie do spacerowki wlozylismy do takiej rozlozonej na plasko to zasnela a jak sie obudzila to juz sie wiercila :/ a w pozycji siedzacej w spacerowce nie za bardzo jej jeszcze sie podobalo siedzenie :/ i kurde klaps bo w gondoli ledwo sie mieści i tylko spac tam chce a w foteliku samochodowym jak ja wozilam kiedys to było ok a teraz ledwo zakupy zrobie juz sie w8erci i nie chce siedziec :/ masakra... jutro jeszcze w spacerowce poprobuje :)
    Dzis wtrabila caly słoiczek dyni z marchewka :D tylko kaszki nie chce jesc... jak dostalismy probke kaszki z bobovity to zjadla cala to myslalam ze polubila ale jak chcialam taka sama w sklepie kupic to nie znalazlam i kupilam inna i tej to w ogóle nie chce jesc ani lyzeczka ani z butelki :/ jeszcze w kauflandzie musze sprawdIc czy ta kaszka tam bedzie ale to dopiero we wtorek bo nam sie auto zepsulo i we wtorek go naprawia ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy tez wypadaja i mnie to wnerwia bo sa doslownie wszedzie ! Masakra

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi w carrefour jest też duży wybór kaszek.
    Może Pola jeszcze się przekona do spacerówki :)
    Nasz w wózku nie zaśnie :/ a w nosidełku zasypia.
    My dziś kolejny spacer w spacerówce prawie godzinny zaliczyliśmy :) Byliśmy przy tężni solankowej-ponoć godzinny pobyt to jak 3 dni nad morzem hehhe, więc można powiedzieć że byliśmy na weekend nad morzem :)
    Kurde nasz wózek ma super dużą przedłużaną budkę ale co z tego jak mały nie chce żebyśmy ją rozciągali bo nas nie widzi i ma ograniczony widok hehe. Jak już będzie siedział to wtedy ok będzie. no więc póki co musimy siedzisko obracać raz przodem raz tyłem żeby mu słońce nie świeciło :)

Dziś na noc włączymy laptopa z odgłosem suszarki, na youtube są filmiki 2-4-8 a nawet 10 godzinne :) Myślę że 2 godzinny nam starczy.

Bea_tina, aga8787, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W carrefourze bylam i nie bylo... ale jest postep bo popoludniu nawet troche zjadła wiec moze sie do tej kaszki pomalu przekona :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Zozol, ale Twoj Maksiu fajnie wyglada :) i ma wloski jakby byl u fryzjera :)

U nas spokojny weekend, Lili przesypia cale noce i sie usmiecha to juz tego zabka widac, fajnie to wyglada :) I ladnie zjada obiadki, ale nie wszystko, jak juz nie chce to nie otwiera buziaka.

A mi tez strasznie wlosy wypadaja,co drugi dzien musze odkurzac. I dlatego krotko obcielam.

Milego wieczorku :)

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe pochwal się ząbkiem na zdjeciu :)
    u nas obiadek zjadany w 1/3 małego słoiczka tylko. U nas z tym otwieraniem buzi to masakra, otworzy ale tak szybko zamyka że nie zdążę włożyć całej łyżeczki i przez to większość wypluwa, a jak się uda włożyć całą to tylko minimalnie coś wypluje.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wieczorem my u teściów Marcel rano kaszka +mleko później mleko wciskane oczywiscie nastepnie obiadek po 1h deser i po 1h domagał sie odziwo mleka i wypił 100ml i zasnął na 2 h w domu o 19 kaszka ,a teraz pije mleko kurcze na wieczór glodny nie możliwe ,a co do zębów wyżyna sie oczny nie widoczny ,ale wymacac można :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja co tu taka cisza ? :D
    od 7 nie śpimy. ... w nocy pobudki 3 i 6 wiec nie jest zle

Pogoda okropna , nic tylko spac isc :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To prawda pogoda okropna i pewnie trzeba się do niej przyzwyczaić bo zima idzie ;/
    a u nas noc oki :) 4 pobudki na jedzenie i bujanie z 2 razy ale spała do 8 z mała przerwą po 6

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)

U nas noc jak wczoraj:-) 5 pobudek, a wstalismy przed 9 to nie ma zle:-)

Pogoda nie sprzyja, no ale coz, jesien w koncu.

Milego dnia mamuski!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zapowiada się dzień marudy :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Hania zaczęła pokasływać ;/

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala jak ma kaszel suchy top mi lekarka poleciła Drosetux. Podaje na początku 3x2ml a teraz 2x2ml strzykawką.

Kurde musze jechać do gina a tak mi się nie chce, szczególnie w taką pogode:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, my dziś zaczęliśmy gluten wprowadzać, ale poszłam na łatwiznę bo nie chciało mi się odciągać to pomieszałam z wodą a potem dodałam do marchewki i wcinał ładnie dzisiaj choć i tak cała buzia z marchewki :)
    Beatina ile dajesz do kieliszka tej kaszki bo ja dałam taką pełną łyżeczkę
    No pogoda niestety fatalna :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ