KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzis wycieczka do ikea:-) kupilismy krzeselko do karmienia z wkladem 'pottrzymujacym' i Lukasz jest zachwycony:-)
Kupilismy jeszcze lampke gwiazdke i tyle;)
Becikowego dalej nie zalatwilam, normalnie wsciekla jestem, glupie baby zamiast odrazu powiedziec copotrzeba, to jeszcze cos wynalazly i moze uda sie w poniedzialek, masakra.
A jakas zmeczona sie czuje, niewiem czemu bo wyspana jestem, ciekawe;)
Pysia czekamy na foty:-)
Natalia oczywiscie ze kazda z nas robi co chce i jak chce i tez mnie wkurza jak ktos mowi mi co mam robic, bo przeciez nie znamu swoich dzieci przebywajac tylko z nimi, masakra. -
No właśnie z maty dupa, bo nie dostali dostawy i mogą być dostępne za 2-3 tygodnie. Szukam innych bo tamtych już nigdzie w tej cenie nie ma
Kurde młody mi ostatnio ryczy na widok "obcych" w sensie np. teściów, których rzadko widzi, ale także mojego taty mimo że jego akurat często widzi ale jakoś mu od dawna nie pasował. Ostatnio się Mojego M wystraszył jak do niego poszedł po drzemce i też zaczął płakać, podejrzewam ze włączyło mu się "mama" Jak ktoś go trzyma a zobaczy mnie to od razu ręce wyciąga i mina w podkówkę.
Teść dziś wpadł wieczorem-akurat jak młodego kąpaliśmy a był już marudny, z ogromnym misiem 105 cm), ponoć już na pół roczku, ale młody tak zaczął płakać na widok teścia że go uspokoić nie szło. -
Beata my tez jeszcze nie mamy becikowego załatwionego bo w zusie mu powiedzieli że od 2008 jego składki nie są przesyłane do zus. A są bo nawet co rok z zusu dostaje ile za kazdy miesiąc. masakra i już wyjaśnianie ciągnie się od czerwca!!!
No to udane zakupy chociaż były
Ja dzisiaj ziewała i babcia się mnie pyta czy się nie wyspałam a ja jej mówię"babcia ja się ostatni raz wyspałam 10 maja" No cóż taka prawda,życie -
Cześć wieczorową porą
Byliśmy dziś na wizycie kontrolnej. Pierwszy raz sprawdzali czy trzyma główkę przy podciąganiu za ręce, jak leży na brzuszku, jak trzyma zabawkę, czy przekłada z ręki do ręki. Do tego wzrok, słuch i obmacywanie ciałka.
Wszystko jest ok, a waży 8 kg bez 55 gram i ma 70 cm.
Za dwa miesiące kolejna wizyta w tym dentystyczna kontrola (się zdziwiłam, że takie coś jest) No ale to fajnie w sumie.
Idę zobaczyć co pisałyścieBea_tina, mychowe, Kaja, agata86, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Hello
Beti puzzle czad Marcel po kompieli na czworaka sie zebrał i poszedł tak sie pkdjaralam, ze nie nagralam ohhjaka zła, bo na tym kocu to nieemoc i ryk ,a teraz jak na karuzeli fiku miku i tam i sam hehehe dzieki za linka od PuzzliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:39
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Patulla, fajnie, że mimo weny czytasz i jesteś z nami. Całusy dla Ciebie i Twoich chłopaków :*
Mychowe, fajnie że pakujesz na siłce
Aga, super że z bioderkami Hani wszystko ok
Pysia, nic nie mam z la millou. Super, że tula tak dobrze się przyjęła
Lineczka, gratuluje ząbka, a w sumie to już nawet dwóch
Beatina, termometr prezentuje się bardzo fajnie, cena też fajna. Może poczytaj na necie opinie.
Fajnie Łukasz siedzi. I standardowo i nie
Kaja, pięknie Marcela utuczyłaś
Zozol, tu jest zalecenie do 2 lat 400 IE
Pipi, koniecznie daj znać jak się spodobał kubeczek! Płyty ciekawe, pewnie bardziej przydatne będą w przyszłości, ale opis mają fajny.
Natalinka, współczuje że spotkaliście taką dziwną (lekko powiedziane) babę. Tylko się namęczyliście. No i jakoś nie wierze, że rehabilitacja do tej pory nic by nie dała. Ta lekarka jakaś walnięta była.
Mychowe, muszę się z Tobą zgodzić co do służby zdrowia w PL. Wiedzę mają ale podejścia do pacjenta żadnego. Są oczywiście wyjątki, ale no właśnie, wyjątki. Tutaj mam czasem wrażenie, że mało wiedzą albo jakoś lekko do pewnych spraw podchodzą, ale zawsze szacunek i spokojne podejście, tłumaczenie itp.
Co do karmienia to jeszcze nie wiem, ale jeśli się będzie dało to raczej dłużej niż krócej.
Szwecja faktycznie jest przyjaznym krajem. Niestety ciągłe przyjmowanie arabiostwa ich rozwali, bo oni nie pracują tylko ciągną ostro z socjalu. Z pracą w większych miastach na pewno łatwiej. U nas jako tako, ale jak już się ogarnie język to nie jest źle. Ogólnie żyje się spokojnie, bez tego pędu który jest w Pl.
No i nie ma tej papierologii, np żeby dostać comiesięczną kasę na dziecko trzeba było tylko odesłać im numer konta i nic więcej.
Tu podaje się wit D tylko, dawka wit K od razu podawana jest po porodzie.
patulla, Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość
-
Asiu tych Arabów jest wszedzie ful we Francji chyba najwoecej zalewaja europe nieroby jedne nie mialam nigdy nic do niech ,ale jak sie ich widziało na codzien ty do pracy ,a oni w knajpie kawe sącza ,a ich kobiety na rzebry to mnie jasny gwint strzelał ,a Panstwo im mieszkanie,ubranie,wyżywienie ,a to sie nie gzrnie do pracy !!!
-
Kaja wrote:Asiu tych Arabów jest wszedzie ful we Francji chyba najwoecej zalewaja europe nieroby jedne nie mialam nigdy nic do niech ,ale jak sie ich widziało na codzien ty do pracy ,a oni w knajpie kawe sącza ,a ich kobiety na rzebry to mnie jasny gwint strzelał ,a Panstwo im mieszkanie,ubranie,wyżywienie ,a to sie nie gzrnie do pracy !!!
-
natalinka wrote:Kaja chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że chyba się rodzi jakaś przyjaźń... Czytałam Was w telefonie, trzymając Kubę na kolanach, a że kocha mój tel, to jak zwykle wyciągał rączki, więc mu powiększyłam Twój awatarek z Marcelkiem. Wyrwał mi telefon, tak się przyglądał i głaskał dzidziusia
Szkoda ,że każda z nas daleko od siebie to by sid zrobiło nalot do siebie ,a uwiesz mi jak bym to babsko w swoje rece dorwala to nie recze ze mi dłoń w jej twarz poleciała .....
Masz super Synka Kubusia i na bank by sie zaprzyjaznili ty kochana sie nie zamartwiaj każde dziecko ze wszystkiego wysrasta wiec spokojnie !!!mychowe lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:Asia ,a jak sie obnosza jakby miljarderami byli heheno czyli maja system na Europę, a my pkdatnicy ich utrzymujemy
Pewnie mychowe napisze, że u Niej identycznie...
Beatina, Łukasz super pełzaczekKaja, mychowe lubią tę wiadomość