KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Kurcze jak długo wy siedzicie ja o tej godzinie dawno śpie a potem nie mam jak nadrobić
Natalinka strasznie współczuje tego co wczoraj przeszłaś z Kubusiem u tej chorej lekarki ja pewnie bym płakała razem z dzieckiem jak tak można
Kaja super że Marcelek przybrał
Mychowe ja karmić nie planowałam gdzieś do 6 miesiąca a z miesiąca na miesiąc myśle - jeszcze trochę tym bardziej jak okaże się że ma alergie na mm to będę się starać dłużej
Jak Lili stabilnie jeszcze nie siedzi to ją opieraj na łóżku czy fotelu bo szkoda głowki
Beti ja mam termometr elektryczny ale jak mówi Iza gdy dziecko się rusza to temperatura jest inna i przy gorączce po szczepieniu mierzyłam zwykłym elektrycznym a jedzenie też daje na czuja, słoiczki z szafki podgrzewam kilka sekund tylko z lodówki chwile i sprawdzam na ręce
A ten termometr fajnie wygląda tylko czy się sprawdzi może opinie zobaczmychowe lubi tę wiadomość
-
hejka
Natalinka wspołczuje przygody z pania rehabilitantka, no niezle jest jebnieta, ciekawe czy jakby jej dziecko tak plakalo to czy tez by nie reagowala, na masakra normalnie z liscia powinna dostac, wiadome jak Kubus tyle w samochodzie przejechal i byl marudny to trudno zeby sie z cwiczen cieszyl to logiczne chyba i trochre empati by sie przydalo ze strony tej rrehabilitantki i zamiast was na duchu podniesc ze bedzie ok to was jeszcze zdolowala... co za wstretna baba !!!! trzymam za was kciuki na pewno bedzie ok:)
Mychowe moja Pola tez nie usiedzi 5 min, ciagle w ruchu a jak zacznie gadac i krzyczec po swojemu to glowa boli
Mamy fajny plac zabaw kolo bloku i obczailam ze z Polcia chodzimy na "chustawke" bocianie gniazdo nie wiem czy kojarzycire ale klade sie tam ja i biore do siebie Polcie i sie chustamy a ona zadowolona jak nie wiem, dzis tez planuje tam isc
wczoraj kupilam Poli cos takiego http://allegro.pl/komplet-zabawy-fundamentalne-i-5-czesci-z-plytami-i4765772883.html tesciowa wynalazla i mowi zeby malej kupic i w sumie kupilam moze sie przyda
i jeszcze kupilam taki kubek http://allegro.pl/doidy-cup-fenomenalny-kubeczek-nauka-picia-poznan-i4740121108.html i ciekawa jestem czy faktycznie mala bedzie z niego pilamychowe, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Witam sie:-)
Nocka w miare, uslal o 21, pobudek 4 a wstalismu 740.
Mychowe, wiem ze tablecie mozna kopiowac itp, ale zanim mi to wyjdzie to czasami szlag mnie trafia iwole wszystko na lapciaku robic, dbam o swoje nerwy, zeby lecialo mleko nie kwas hehe
Jazamierzam karmic tyle ile Lukasz bedzie chcial jesc, ale maks chyba 2 lata,poki co nie mysle przestac karmic:-) i fakt po 6 miesiacu przytostwagi juz nie idzie takszybko:)
Dzis moze w koncu zloze wniosek o becikowe! Dziady do 14 pracuja i wczoraj nie zdarzylismy, bo bylismy 1430. Zobaczymy:-)mychowe lubi tę wiadomość
-
Witajcie, u nas noc, jakiej dawno nie bylo, pobudka o 3 i pobudka o 7, az jestem w szoku
Milego dnia wszystkim:)
Beatina, dwa lata, niezle
Ja sie zastanawiam ile dziecko roczne potrzebuje mleka, bo do roku to napewno bede sciagac mleko.
A wczoraj sciagnelam tylko trzy razy w ciagu dnia i i tak mi sie sciagnelo pol litra, wiec produkcja juz sie ustabilizowala
A czasem Lili chce do cyca jeszcze sprobowac przystawic to krzyczy jakby cos w nia wstapilo
Pipi, fajny ten kubekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:26
-
nick nieaktualnywitajcie.
od kiedy Antosiowy wyszedł ząbek jakoś jeszcze bardziej jest "wymagający" marudny, jeszcze taki nie był, i nie wiem czy to drugi ząb idzie czy jakiś skok czy może pełnia.... jest tylko mama i mama i nikt inny
A dzisiejsza noc koszmarna kręcił się jak owsik niby chciał spać ale co chwilkę chciał się przekręcać na bok a ja skakałam z cyckiem raz z prawej raz z lewej ale koło 7 zasnął o 8 popił i do 9 pospaliśmy czyli spałam jakieś 3 godzinki tej nocy
Natalinka współczuje kontaktu z tą lekarką pewnie jakiej starej daty i z zasadą "niech płacze nic mu nie będzie płuca sobie ćwiczy". trzymaj się bedzie oki.
wszystkim byłym solenizantom spóżnione serdeczne życzenia składam. -
Kaja waga Marcela imponująca ja nie wiem czemu ty tak panikujesz z tą wagą. Ile przytył?
Pipi kubek ciekawy, daj znać jak młodej idzie. A te płyty do nauki, to powiem Ci wcześnie zaczynacie edukację
Ja zobaczę jak będzie z karmieniem jak wrócę do pracy, może się okazać że przez to zaniknie wcześniej mleko, a jak nie to do roku bym chciała. Ale jak będzie tylko 6-7 miesięcy to i tak uważam to za sukces
Co do witamin to u nas tylko D się podaje. A właśnie też miałam pytać bo teraz dajemy dawkę 400 (tam czegoś,nie wiem jaka jednostka) a gdzieś czytałam że po pół roku się zwiększa do 800 ze względu na mało słońca w PL. Slyszałyście coś na ten temat?
Ostatnio mój mąż karmił młodego dodam że deserkiem (owoce) który zjada chetnie i ładnie, i po kilku łyżeczkach się mnie pyta "on zawsze tak długo je?" no myslałam że padnę, musiałam dokończyć za niego bo mu cierpliwości brakło. Ja nie wiem jak on będzie kaszkę rano mu podawał jak ja wrócę do pracy! -
Agata podejrzewam ze u was skok jeszcze trwa ten pomiędzy 22 a 26 tygodniem życia. U nas się już kończy powili ten 26 tydzień ale nie było tak źle, fakt że chciał częściej do mnie ale jak już się oswoił z kimś innym to bylo ok.
Pipi26 lubi tę wiadomość
-
Hello
Zozol ja nie panikowalam tylko te pediatra naciskala aby przybrał ,a mleka jak nie chce pic tak nie pije !!!!! Ja mam wylane na te jej centyle ,ale jak chciala tak go utuczylam wiec mam spokój on je ile chce na sile nic nie wciskam tylko je wiecej normalnego jedzenia ,a mleko ma tylko w nocy bo sie domaga ,a w dzień to jakas gechenna z mlekiem pije do 1,5h i to takie ilosci ,ze niejeden noworodek wypije wiecej -
mychowe wrote:Kaja, doczytalam, pieknie Marcel wazy, to ile przybral w sumie w dwa tygodnie? Gratulacje:)
U nas po szostym miesiacu juz nie trzeba tak czesto wazyc, tez jestem ciekawa ile Lili wazy.. moze ja za tydzien zwaze. Ale wydaje mi sie, ze nie duzo przybrala.
Przybrak 1kg w 2 tyg chciała pediatra lepszej wagi to ma i teraz niech kula boba od nas bo jak dla mnie 40deko niedowagi to smiech na sali gimnastyczej hehehehehehmychowe lubi tę wiadomość
-
Agata u nas tez sie wierci w nocy Pola strasznie az spać nie mogę może to właśnie przez skok
zozol to jest nauka przez zabawe wiec Pola nawet tego nie odczuje inaczej bym dziecka bie katowala jakas nauka od teraz. No sama jestem ciekawa co w tych ksiazkach jest ale zabawy fundamentalnr juz pare nagrod zgarnely i tak sie skusilam zobaczymy co i jak... może jutro przyjda.
a kubek dam znac sama jestem ciekawa i nie przekonana ale na innym forum prawie wszystkie dziewczyny kupuja i zqchwalaja to sie skusilam -
Mychowe mnie się Szwecja podobała nie wiem gdzie Asia mieszka ,ale ja jak bylam na 4tyg urlopie to super ludzie ok bo mieszkalam w malym miasteczku sasiedzi dość daleko od siebie ,a wieszke miasto to Geteborg zwiedzalam .....
Moja koleżanka tam szybko znalazła prace i dosc szybko jezyka sie nauczyła ,az sama była w szoku jak jej to poszło sprawnie nie tak jak z Francuskim bo jej mama w Belgii mieszka i do tej pory jej spr problem francuski hehehehmychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Pipi i Zozol te skoki to masakra ,a Marcel tez sie kreci wierci i nogi w górze bo brzuszek boli po tym mleku mam nadzieje ,ze w grudniu startujemy z nowym mlekiem bo Łysa będę przed 40 jak nic !!!
Pipi26 lubi tę wiadomość
-
Kaja - waga superowa!!!
My wczoraj ważyliśmy Kubę u tej doktorki i waga wskazała jakieś 6,5 kg - mało, a dziś szczepienie, więc zważymy go ponownie (o ile do szczepienia dojdzie, bo znowu zaczęła się seria biegunkowych, całkowicie wodnistych kup). Życie...
-
Ja ochłonęłam i na spokojnie zaczynam sobie przypominać przebieg wczorajszej wizyty, a im więcej myślę, tym więcej zbiera się we mnie żalu i złości na tą "pożal się Boże" doktorkę-rehabilitantkę. Zaskoczę Was - otóż na moje oko miała nie więcej niż 37 lat...
Widziała, że nie mogę znieść płaczu Kuby, więc trzymała go specjalnie na siłę na brzuchu i pytała męża czy on może znieść płacz swego dziecka. Ochrzaniała mnie na każdym kroku - przy ubieraniu, że do niego mówię, za podnoszenie - za to, że go przytuliłam; za obcieranie łez - choć rzekomo wg niej nie miał mokrych oczu; za to, że powinnam mówić do niego innym tonem - stanowczo. To tylko część jej wymysłów, a siedzieliśmy tam 40 min. Nie wiem jakim prawem ktoś obcy ocenia mój stosunek względem dziecka. To ja jestem matką i nie zmienię się dla jakiejś popier... idiotki, która widząc dziecko po raz pierwszy, myśli, że wie o nim wszystko. Będę go wychowywać jak chcę i ona nie będzie mi zalecać jak powinnam się zachowywać. Owszem, może popełniam błędy, ale to moje błędy i sama będę ponosić ich konsekwencje. Nie zamierzam jednak praktykować zimnego wychowu, bo tak jest lepiej, bo dziecko będzie grzeczniejsze. Niech sobie do tyłka wsadzi te złote rady.
No, ulżyło mi...mychowe, LoLkA, ALAALICJA lubią tę wiadomość
-
Kaja chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że chyba się rodzi jakaś przyjaźń... Czytałam Was w telefonie, trzymając Kubę na kolanach, a że kocha mój tel, to jak zwykle wyciągał rączki, więc mu powiększyłam Twój awatarek z Marcelkiem. Wyrwał mi telefon, tak się przyglądał i głaskał dzidziusia
Bea_tina, zozol, aisa, Kaja lubią tę wiadomość