KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego dla Lili ♡ i Olusia ♡
u nas nocka trochę lepsza niż wczoraj ale nadal budził się w nocy i popłakiwał, dałam mu czopik przeciwbólowy ale jakoś nie widzę poprawy.
myślę że to drugi ząbek... wczoraj ani obiadku ani kaszki nie chciał, bo co włożyłam łyżeczkę do buzi to chyba musiałam mu podrażnić dziąsło i już drugiej nie chciał
byliśmy chwilkę na spacerze, teraz w domu chwilkę się pobawi i jak coś do buzi włoży to odrazu płacz.magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Witam się
Buziaczki dla Olusia
Całuski dla Lili
Iza Maksio rewelacyjny! Chyba nie musze pisać, że do schrupania
I nie martw się, pasy ma, ale ostatnio właśnie chce się tylko tak obracać i stałam zaraz przy nim, Damian zresztą też Teraz to go ani na minute nie zostawiam, bo nigdy nie wiem co wymyśli
Karmienie w krzesełku nam nie wychodzi:/ Łukasz się za bardzo do przodu pochyla no i ma rączki cały czas w miseczce. Po śniadaniu on był brudny ja byłam usyfiona, a krzesełko całe w śliwce! Masakra:/ Na bujaku fajnie, bo od razu jest pochylony, no chyba, że mu się zachce siadać A nie dość, że kiepsko nam szło, to przy sliwce płakał jak wściekły, bez powodu, a pasternak jako tako zjadł...Może jak dłużej poćwiczymy, bo siedzieć nim uwielbia
Aktualnie po spacerku prawie usypiał, no ale na chamcora Go budziłam, bo teraz nie ma spania, bo dopiero wstał ileż można a pospał by całe 2 minuty bo usypiał przed samym domem.
Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się, jak jest z opieką na dziecko? Bo ja się mogę zrzec na rzecz ojca i są 2 dni na rok, ale rok kalendarzowy czy urodzeniowy??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:26
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Dwa dni w roku kalendarzowym opieki na dziecko przysługują ojcu i dwa tygodnie w pierwszym roku życia dziecka. A co z macierzyńskim, to nie wiem.
W rossmannie z karta rossne mają pieluszki w promocji (te rossmannowe), dwie paczki w cenie 50zl i w ogóle na każde zakupy jest 10% to wychodzi wtedy 45zl za dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:55
Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość
-
no i mamy dziś 6 m-cy
Mój Kochany Syneczek rozczula mnie z dnia na dzień coraz mocniej i mocniej tak bardzo Go KOCHAM a dziś tak sobie fociliśmy
to lecę obudził się mój książęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:19
patulla, aga8787, Bea_tina, Pipi26, mychowe, aisa, agata86, Kaja, Sasza20, zozol lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Witam się
Buziaczki dla Olusia
Całuski dla Lili
Iza Maksio rewelacyjny! Chyba nie musze pisać, że do schrupania
I nie martw się, pasy ma, ale ostatnio właśnie chce się tylko tak obracać i stałam zaraz przy nim, Damian zresztą też Teraz to go ani na minute nie zostawiam, bo nigdy nie wiem co wymyśli
Karmienie w krzesełku nam nie wychodzi:/ Łukasz się za bardzo do przodu pochyla no i ma rączki cały czas w miseczce. Po śniadaniu on był brudny ja byłam usyfiona, a krzesełko całe w śliwce! Masakra:/ Na bujaku fajnie, bo od razu jest pochylony, no chyba, że mu się zachce siadać A nie dość, że kiepsko nam szło, to przy sliwce płakał jak wściekły, bez powodu, a pasternak jako tako zjadł...Może jak dłużej poćwiczymy, bo siedzieć nim uwielbia
Aktualnie po spacerku prawie usypiał, no ale na chamcora Go budziłam, bo teraz nie ma spania, bo dopiero wstał ileż można a pospał by całe 2 minuty bo usypiał przed samym domem.
Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się, jak jest z opieką na dziecko? Bo ja się mogę zrzec na rzecz ojca i są 2 dni na rok, ale rok kalendarzowy czy urodzeniowy??
na rok kalendarzowy są dwa dni opieki nad dzieckiem
no Olo śliwkę jadł rewelacyjnie ale warzywa od wczoraj średnio myślę, że to przez wprowadzone owoce z kaszką na śniadanie no ale trudno damy radę tylko cierpliwości trzeba więcej też czasem Beatko jestem upaćkana rzadko ale jednak. Krzesełko w takim razie musi poczekać i później będzie jak znalazł
mi super się karmi póki co w bujaczku.
-
Beatina, slicznie Lukaszek raczkuje prawie, no szok, bardzo silne ma raczki i ramiona, a z nozkami jak fajnie sobie radzi .. ale to juz chyba dni u Was do pelnego raczkowania Swietnie dopiero teraz ten filmik zobaczylam, jakos mi on uciekl z pola widzenia wczoraj
Zozol, no Maksiu wymiata na tym misiu, jaka sesja fajna Jaki przystojniak z niego swietny pomysl, nie balas sie, ze go obsiusia?
Mi Lili obsikala wczoraj lozko. To znaczy mezowi nasilaka na mate do przebierania, a ja pewna siebie powiedzialam, ze przeciez drugi raz nie nasika, a po chwili cale lozko obsikala hehe
Magdalena, Olus no pierwsza klasa, jaki sliczny chlopiec:) Fajne fotki
Musze cos dzis tez wymyslic dzis z Lili.. jakies fotki na 6 miesiecy
Aa, wczoraj zwazylam siebie i pozniej razem z nia i wyszlo mi, ze wazy 7kg, wiec idzie dalej ze swoim centylem Jak tak wolno bedzie przybierala to dluzej fotelik samochodowy bedziemy uzywac heheBea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.