X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Patulla nowe awatarki śliczne :)

aga8787, Pipi26, patulla lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jakiego masz modela :)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Maksiu śliczny chlopak :) zdjecie z misiem wymiata :)

zozol lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle majowo-kwietniowe dzieciaczki to same slicznotki i przystojniaczki ;)

zozol, natalinka, aga8787, magdalena, mychowe, aisa, lineczka lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Iza jakiego masz modela :)
    hehe, jaki mały chippendales :) Specjalnie dla Waszych córek :P

aga8787, mychowe, lineczka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Lili ♡ i Olusia ♡

u nas nocka trochę lepsza niż wczoraj ale nadal budził się w nocy i popłakiwał, dałam mu czopik przeciwbólowy ale jakoś nie widzę poprawy.

myślę że to drugi ząbek... wczoraj ani obiadku ani kaszki nie chciał, bo co włożyłam łyżeczkę do buzi to chyba musiałam mu podrażnić dziąsło i już drugiej nie chciał

byliśmy chwilkę na spacerze, teraz w domu chwilkę się pobawi i jak coś do buzi włoży to odrazu płacz.

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Buziaczki dla Olusia <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Całuski dla Lili <3 <3 <3 <3 <3 <3

Iza Maksio rewelacyjny! Chyba nie musze pisać, że do schrupania ;)

I nie martw się, pasy ma, ale ostatnio właśnie chce się tylko tak obracać i stałam zaraz przy nim, Damian zresztą też :) Teraz to go ani na minute nie zostawiam, bo nigdy nie wiem co wymyśli :)

Karmienie w krzesełku nam nie wychodzi:/ Łukasz się za bardzo do przodu pochyla no i ma rączki cały czas w miseczce. Po śniadaniu on był brudny ja byłam usyfiona, a krzesełko całe w śliwce! Masakra:/ Na bujaku fajnie, bo od razu jest pochylony, no chyba, że mu się zachce siadać:P A nie dość, że kiepsko nam szło, to przy sliwce płakał jak wściekły, bez powodu, a pasternak jako tako zjadł...Może jak dłużej poćwiczymy, bo siedzieć nim uwielbia :)

Aktualnie po spacerku :) prawie usypiał, no ale na chamcora Go budziłam, bo teraz nie ma spania, bo dopiero wstał:P ileż można :D a pospał by całe 2 minuty bo usypiał przed samym domem.

Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się, jak jest z opieką na dziecko? Bo ja się mogę zrzec na rzecz ojca i są 2 dni na rok, ale rok kalendarzowy czy urodzeniowy?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:26

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni w roku kalendarzowym opieki na dziecko przysługują ojcu i dwa tygodnie w pierwszym roku życia dziecka. A co z macierzyńskim, to nie wiem.

W rossmannie z karta rossne mają pieluszki w promocji (te rossmannowe), dwie paczki w cenie 50zl i w ogóle na każde zakupy jest 10% to wychodzi wtedy 45zl za dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:55

Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamy dziś 6 m-cy :)
    Mój Kochany Syneczek rozczula mnie z dnia na dzień coraz mocniej i mocniej tak bardzo Go KOCHAM a dziś tak sobie fociliśmy ;)

<3 <3

to lecę obudził się mój książę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:19

patulla, aga8787, Bea_tina, Pipi26, mychowe, aisa, agata86, Kaja, Sasza20, zozol lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi ma racje wszystkie dzieciaczki są śliczne :)
    Oluś cudny

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Witam się :)

Buziaczki dla Olusia <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Całuski dla Lili <3 <3 <3 <3 <3 <3

Iza Maksio rewelacyjny! Chyba nie musze pisać, że do schrupania ;)

I nie martw się, pasy ma, ale ostatnio właśnie chce się tylko tak obracać i stałam zaraz przy nim, Damian zresztą też :) Teraz to go ani na minute nie zostawiam, bo nigdy nie wiem co wymyśli :)

Karmienie w krzesełku nam nie wychodzi:/ Łukasz się za bardzo do przodu pochyla no i ma rączki cały czas w miseczce. Po śniadaniu on był brudny ja byłam usyfiona, a krzesełko całe w śliwce! Masakra:/ Na bujaku fajnie, bo od razu jest pochylony, no chyba, że mu się zachce siadać:P A nie dość, że kiepsko nam szło, to przy sliwce płakał jak wściekły, bez powodu, a pasternak jako tako zjadł...Może jak dłużej poćwiczymy, bo siedzieć nim uwielbia :)

Aktualnie po spacerku :) prawie usypiał, no ale na chamcora Go budziłam, bo teraz nie ma spania, bo dopiero wstał:P ileż można :D a pospał by całe 2 minuty bo usypiał przed samym domem.

Dziewczyny mam pytanie, orientujecie się, jak jest z opieką na dziecko? Bo ja się mogę zrzec na rzecz ojca i są 2 dni na rok, ale rok kalendarzowy czy urodzeniowy?? :)

na rok kalendarzowy są dwa dni opieki nad dzieckiem :)

no Olo śliwkę jadł rewelacyjnie ale warzywa od wczoraj średnio myślę, że to przez wprowadzone owoce z kaszką na śniadanie no ale trudno damy radę tylko cierpliwości trzeba więcej też czasem Beatko jestem upaćkana rzadko ale jednak. Krzesełko w takim razie musi poczekać i później będzie jak znalazł :)
    mi super się karmi póki co w bujaczku.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś i mamusia dziękujemy za życzonka i miłe słowa :)

dziewczyny czy Wasze dzieci też się denerwują jak im coś nie wychodzi no Oluś to nerwus pierwsza klasa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:28

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus prze slodziak :)

magdalena lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, slicznie Lukaszek raczkuje prawie, no szok, bardzo silne ma raczki i ramiona, a z nozkami jak fajnie sobie radzi :).. ale to juz chyba dni u Was do pelnego raczkowania :) Swietnie :) dopiero teraz ten filmik zobaczylam, jakos mi on uciekl z pola widzenia wczoraj ;)

Zozol, no Maksiu wymiata na tym misiu, jaka sesja fajna :) Jaki przystojniak z niego :) swietny pomysl, nie balas sie, ze go obsiusia?;)

Mi Lili obsikala wczoraj lozko. To znaczy mezowi nasilaka na mate do przebierania, a ja pewna siebie powiedzialam, ze przeciez drugi raz nie nasika, a po chwili cale lozko obsikala hehe

Magdalena, Olus no pierwsza klasa, jaki sliczny chlopiec:) Fajne fotki :)

Musze cos dzis tez wymyslic dzis z Lili.. jakies fotki na 6 miesiecy :)
    Aa, wczoraj zwazylam siebie i pozniej razem z nia i wyszlo mi, ze wazy 7kg, wiec idzie dalej ze swoim centylem :) Jak tak wolno bedzie przybierala to dluzej fotelik samochodowy bedziemy uzywac hehe

Bea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
    Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
    No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie bystrzaka dopiero teraz filmik Łukaszka wyczaiłam :D kurcze świetnie mu idzie jeszcze troche i bedzie raczkował jak nic :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza dzisiejsza sesja :)

2wh1f7b.jpg
    Pierwsza ryba z warzywami :)
    332uuzn.jpg
    s417rl.jpg

patulla, Pipi26, aisa, Bea_tina, aga8787, magdalena, agata86, natalinka, Kaja, Sasza20, lineczka, zozol lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piekna lalunia z Liluni :)
    Widze dzis wysyp zdjec... może cos tez zapodam :D;)

mychowe lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6rtu6c.jpg

4sxgz9.jpg

A to mój pyziotek kochany <3

mychowe, Bea_tina, aga8787, patulla, magdalena, agata86, aisa, natalinka, Kaja, Sasza20, lineczka, zozol lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Polusia piekna dziewczynka!

Jakie piekne dzieciaczki na naszym forum :)

Pipi26, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ