X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, same ślicznotki i piękni kawalerowie! Nie ma co!!

mychowe, Pipi26, aga8787, magdalena, lineczka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Liliunia ma fajny strój :) pierwsze zdjęcie wymiata :)
    i Polcia dama w opaskach :)
    Ja Hani kupiłam na allegro opaski w sobotę i do tej pory nie ma dodam że kupiłam je z Katowic ;/
    Jutro wreszcie obcinam włosy :P trochę mi ich szkoda ale tak wypadają że są wszędzie :(
    a potem jedziemy do babci męża pod Tarnów i wracamy w poniedziałek więc pewnie nie będę miała jak was czytać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:04

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale natchnęłam towarzystwo na super zdjęcia mychowe takiego kocyka mi brakuje też chciałam taką fotkę zrobić :/ super hiper śliczne zdjęcia j nasze dzieciaczki opaska boska :-) :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
    Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
    No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
    ale fajne warunki no u nas jest ciężko :(

mychowe no i jak rybka smakowała? nie krztusiła się?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol misiek genialny no właśnie mały nie sikał? Oluś tylko ooczuje że sie zdejmuje pampersa i sika ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
    Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
    No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
    Tu nawet uniformu do szkoły nie trzeba ;) A poważnie to też książek nie trzeba kupować ani obiadów bo to szkoła zapewnia.
    Co do ginów facetów to nie wiem jak tu jest, jak mi w ciąży zaglądała to akurat babka a asystenta miała faceta ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki i sesje zdjęciowe świetne!
    Maksiowy misio jest superowy, przytulas!
    Oluś, radość w oczkach jak leży na bszuszku
    Lili ślicznotka, pierwsze zdjęcie jak z profesjonalnej sesji foto, super ;)
    Jak rybka smakowała?
    A Pola modelka, ślicznie Jej z tą kokardką!

Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabadałam już drugiego zęba, przebiła się druga dolna jedynka i na szczęście znów bez bólu. Oby tak wszystkim naszym dzieciaczkom wychodziły ząbki!

My wyjeżdżamy na weekend, nie wiem czy będziemy mieć neta. Na pewno zajrzę z rana a jak potem to się zobaczy.

aga8787, Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus rosnij zdrowo kolorowo :-) sto lat

Lili ty slicznosci tatus bedzie cie musiał pilnowac mocno rowniez sto lat :-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas Marcelowi wszystko smakuje od rybki do krolika :-) nie smakuje mu mleko :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol super miś, ale jeszcze lepszy synek na misiu no normalnie bajeczka :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia teraz to trzym się ramy jak zacznie grysc przy karmieniu oby nie i brawo za znalezienie 2 ząbka ,a my nadal szuflada ,a mamy potok śliny ehhhhh czyli do 18-stki Marcel bedzie bez zębów buahahahahaha

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja tez musialam obciac wlosy, pare tygodni temu, bo wszedzie je widzialam na podlodze.. teraz juz nie jest tak zle :)

Magdalena, niestety to nie jest kocyk, tylko dywanik hehe. Lili siedzi w skrzynce, ktora sami z mezem zrobilismy, a mielismy tylko deski surowego drzewa :) no i upchalam skrzynke zebym mogla u gory ja polozyc.. ten dywanik to niewypal, ktory kupilismy jej do pokoju, moze fajnie wyglada, ale nie moze u siebie w pokoju chodzic po nim, bo by sie krzusila klakami ;)
    A co do rybki to musialam jej pomagac troche. Czasem sie krztusi, bo za duze kawalki polyka, ale coraz bardziej sie uczy to pozuc troche.. :)

Asia, u mnie tylko raz ginekolog zagladal, w pierwszej ciazy zanim poronilam.. a tak to z ginekologie w ogole nie ma sie do czynienia tylko z poloznymi i cala ciaze nikt tam nie zaglada, chyba, ze cos sie dzieje.
    Gratulacje dla Jasia z powodu drugiego zabka :) Bedzie maly kroliczek :)

Kaja, jak jest potok sliny to znaczy, ze kuz niedlugo bedzie wielki zab :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:34

aisa, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe hmmmm ciekawe bo chusty mu zakładam pod szyję bo tak mokry pod brodą ,ze szok! !!no u mojej kuzynki Amelka miała 1 zabek jak skończyła 1 rok i 3 miesiące ,a Nikola ma 10 miechów i też jeszcze szuflada szeroko usmiechnieta żadnego kasownika ;-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziś mój m zabrał mnie na pizzę hmmm gdzie ja placilam dobre sobie hehehe ,ale nie to najważniejsze fakt pizza super bo tak cienka jak prawdziwa Włoska w końcu dobrą pizza w Gdańsku znalazłam ,a tam młode Kelnerki ,a Marcel co oczywiście banan na twarzy bo na choryzoncie potencjane ręce do noszenia i też tak było my sie najedlismy ,a Marcel z Kelnerkami zwiedzal lokal ,a jaki rozmowny wcale nie ryczal :-) chyba nie bedzie problemu z przedszkolem bo lubi ludzi i dzieci :-)

aisa, mychowe, Pipi26, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe u nas też potoki ślin i wpychanie wszystkiego i to samo, ani pół ząbka:P ciekawy przypadek :) Ale no nic, spokojnie czekamy, nie ma co ponaglać :)

Łukaszo znowu poszedł spać o 21:/ Widze, że co 2 dzień idzie o 21, albo o 19:30-19:40, i weź tu Go zrozum :) A pobudka pewnie standard o 7, choć lepsza już 7 niż 6!!

Aisa miłego weekendu!! No i skoro Cię nie będzie to buziaczki dla Jasia na pół roczku <3 <3 <3 <3 <3 <3 i gratulacje drugiego ząbka!! koniecznie zrób fotunię :)

Magdalena pytałaś o denerwowanie się? U nas to "standard" patrzy czy widzę i popada w czarną rozpacz, leży na brzuchu, tupie nogami i rękami i płacze jakby Go zaczynali :P Ale czasami jest tylko zdenerwowanie okazywane nerwowym "krzyko-jękiem". Także tak, u nas potrafi pokazać nerwy :P
    I liczę, że nowa zabaweczka się dobrze przyjmie!

Ja obejrzałam pamiętniki wampirów i chyba zabieram się za spanie :) dobrze, że jutro sobota, może mąż szybciej z pracy wróci i nie zajmie się pierdołami tylko z nami posiedzi :/ tęskni mi się za takim lenistwem w trójkę, a on zawsze sobie coś do roboty znajdzie i jestem wiecznie sama :/ męczy mnie to i jest mi mega przykro, no ale ok...

Iza nie bądź zła, ale jutro pogapię pomysł na gołą fotę :P normalnie super to zdjęcie!! A eksponat misiowy posiadam, to jutro ciacham hihi :)

A i jestem wyrodną matką :( Cały dzień czekałam na kupę, sprawdzając chyba co minutę(to ostatnio moje ulubione zajęcie!) no i ok 15 pojechaliśmy na zakupy i od 15 nie sprawdzałam... A przed 19 mówię nawet, że kurde znowu kupy nie było. A ja rozbieram Łukasza a tam armageddon!! A nic nie czułam, ani on nic nie "okazywał", cholera dobrze że mu pupci nie odparzyło :( mam mega wyrzuty sumienia :( jestem okropna :( :( :(

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, no to nie będziesz miała problemów z przedszkolem, to duży plus.
    Marcelowi pewnie niedługo wyjdzie już ząbek ;)
    Jaś póki co nie gryzie w tzytzki.

Mychowe, tu też raz zaglądają, w 11tc wtedy byłam. Potem połówkowe już przez brzuch i koniec z usg. Ja jeszcze miałam z racji ułożenia Małego a tak to by wcale nie było. Tylko macanie brzucha i słuchanie serducha.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, rano na pewno zajrzę, ale już dziękuję :*
    Jaś nigdy nie dawał znać, że zrobił coś w pieluche, nie wrażliwy taki ;)
    Na razie to wygląda jak dwa tycie szkiełka, które wyszły z dziąseł. Na zdjęciu nic by nie było chyba widać, ale z ciekawości jutro przypoluje z aparatem, może da rade zrobić fotkę.

Bea_tina, Bea_tina lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no Beti nie przesadzaj :) Puścił tylko cichacza - u nas dziś też tak było :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy u pediatry i nie pozwoliła dalej szczepić. Trzecią dawkę dostanie chyba na roczek jak tak dalej pójdzie... Zakaz na jakąkolwiek dawkę glutenu i deserki owocowe - za tydzień myślimy co zrobić dalej z tymi biegunkowymi kupami ze śluzem. Co dziwne- zapytała jak z rehabilitacją, więc powiedziałam jak to wyglądało i co o tym myślę. Odpowiedziała, że to tylko się takie łatwe wydaje, bo zmęczone dziecko zawsze będzie stawiać opór na ćwiczeniach i może rzeczywiście trzeba go dalej rehabilitować prywatnie w domu. W każdym bądź razie się przejęła, czym mnie baaaardzo zaskoczyła...

U nas też potoki śliny, mlaskanie, o wsuwaniu wszystkiego do buzi już nie wspomnę. Codziennie wypatruję ząbka i na tym się kończy... Pocieszam się, że im później zęby, tym bardziej zdrowe. W moim przypadku się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:16

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ