X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, same ślicznotki i piękni kawalerowie! Nie ma co!!

mychowe, Pipi26, aga8787, magdalena, lineczka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Liliunia ma fajny strój :) pierwsze zdjęcie wymiata :)
    i Polcia dama w opaskach :)
    Ja Hani kupiłam na allegro opaski w sobotę i do tej pory nie ma dodam że kupiłam je z Katowic ;/
    Jutro wreszcie obcinam włosy :P trochę mi ich szkoda ale tak wypadają że są wszędzie :(
    a potem jedziemy do babci męża pod Tarnów i wracamy w poniedziałek więc pewnie nie będę miała jak was czytać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:04

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale natchnęłam towarzystwo na super zdjęcia mychowe takiego kocyka mi brakuje też chciałam taką fotkę zrobić :/ super hiper śliczne zdjęcia j nasze dzieciaczki opaska boska :-) :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
    Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
    No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
    ale fajne warunki no u nas jest ciężko :(

mychowe no i jak rybka smakowała? nie krztusiła się?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol misiek genialny no właśnie mały nie sikał? Oluś tylko ooczuje że sie zdejmuje pampersa i sika ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
    Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
    No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
    Tu nawet uniformu do szkoły nie trzeba ;) A poważnie to też książek nie trzeba kupować ani obiadów bo to szkoła zapewnia.
    Co do ginów facetów to nie wiem jak tu jest, jak mi w ciąży zaglądała to akurat babka a asystenta miała faceta ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki i sesje zdjęciowe świetne!
    Maksiowy misio jest superowy, przytulas!
    Oluś, radość w oczkach jak leży na bszuszku
    Lili ślicznotka, pierwsze zdjęcie jak z profesjonalnej sesji foto, super ;)
    Jak rybka smakowała?
    A Pola modelka, ślicznie Jej z tą kokardką!

Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabadałam już drugiego zęba, przebiła się druga dolna jedynka i na szczęście znów bez bólu. Oby tak wszystkim naszym dzieciaczkom wychodziły ząbki!

My wyjeżdżamy na weekend, nie wiem czy będziemy mieć neta. Na pewno zajrzę z rana a jak potem to się zobaczy.

aga8787, Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus rosnij zdrowo kolorowo :-) sto lat

Lili ty slicznosci tatus bedzie cie musiał pilnowac mocno rowniez sto lat :-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas Marcelowi wszystko smakuje od rybki do krolika :-) nie smakuje mu mleko :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol super miś, ale jeszcze lepszy synek na misiu no normalnie bajeczka :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia teraz to trzym się ramy jak zacznie grysc przy karmieniu oby nie i brawo za znalezienie 2 ząbka ,a my nadal szuflada ,a mamy potok śliny ehhhhh czyli do 18-stki Marcel bedzie bez zębów buahahahahaha

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja tez musialam obciac wlosy, pare tygodni temu, bo wszedzie je widzialam na podlodze.. teraz juz nie jest tak zle :)

Magdalena, niestety to nie jest kocyk, tylko dywanik hehe. Lili siedzi w skrzynce, ktora sami z mezem zrobilismy, a mielismy tylko deski surowego drzewa :) no i upchalam skrzynke zebym mogla u gory ja polozyc.. ten dywanik to niewypal, ktory kupilismy jej do pokoju, moze fajnie wyglada, ale nie moze u siebie w pokoju chodzic po nim, bo by sie krzusila klakami ;)
    A co do rybki to musialam jej pomagac troche. Czasem sie krztusi, bo za duze kawalki polyka, ale coraz bardziej sie uczy to pozuc troche.. :)

Asia, u mnie tylko raz ginekolog zagladal, w pierwszej ciazy zanim poronilam.. a tak to z ginekologie w ogole nie ma sie do czynienia tylko z poloznymi i cala ciaze nikt tam nie zaglada, chyba, ze cos sie dzieje.
    Gratulacje dla Jasia z powodu drugiego zabka :) Bedzie maly kroliczek :)

Kaja, jak jest potok sliny to znaczy, ze kuz niedlugo bedzie wielki zab :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:34

aisa, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe hmmmm ciekawe bo chusty mu zakładam pod szyję bo tak mokry pod brodą ,ze szok! !!no u mojej kuzynki Amelka miała 1 zabek jak skończyła 1 rok i 3 miesiące ,a Nikola ma 10 miechów i też jeszcze szuflada szeroko usmiechnieta żadnego kasownika ;-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziś mój m zabrał mnie na pizzę hmmm gdzie ja placilam dobre sobie hehehe ,ale nie to najważniejsze fakt pizza super bo tak cienka jak prawdziwa Włoska w końcu dobrą pizza w Gdańsku znalazłam ,a tam młode Kelnerki ,a Marcel co oczywiście banan na twarzy bo na choryzoncie potencjane ręce do noszenia i też tak było my sie najedlismy ,a Marcel z Kelnerkami zwiedzal lokal ,a jaki rozmowny wcale nie ryczal :-) chyba nie bedzie problemu z przedszkolem bo lubi ludzi i dzieci :-)

aisa, mychowe, Pipi26, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe u nas też potoki ślin i wpychanie wszystkiego i to samo, ani pół ząbka:P ciekawy przypadek :) Ale no nic, spokojnie czekamy, nie ma co ponaglać :)

Łukaszo znowu poszedł spać o 21:/ Widze, że co 2 dzień idzie o 21, albo o 19:30-19:40, i weź tu Go zrozum :) A pobudka pewnie standard o 7, choć lepsza już 7 niż 6!!

Aisa miłego weekendu!! No i skoro Cię nie będzie to buziaczki dla Jasia na pół roczku <3 <3 <3 <3 <3 <3 i gratulacje drugiego ząbka!! koniecznie zrób fotunię :)

Magdalena pytałaś o denerwowanie się? U nas to "standard" patrzy czy widzę i popada w czarną rozpacz, leży na brzuchu, tupie nogami i rękami i płacze jakby Go zaczynali :P Ale czasami jest tylko zdenerwowanie okazywane nerwowym "krzyko-jękiem". Także tak, u nas potrafi pokazać nerwy :P
    I liczę, że nowa zabaweczka się dobrze przyjmie!

Ja obejrzałam pamiętniki wampirów i chyba zabieram się za spanie :) dobrze, że jutro sobota, może mąż szybciej z pracy wróci i nie zajmie się pierdołami tylko z nami posiedzi :/ tęskni mi się za takim lenistwem w trójkę, a on zawsze sobie coś do roboty znajdzie i jestem wiecznie sama :/ męczy mnie to i jest mi mega przykro, no ale ok...

Iza nie bądź zła, ale jutro pogapię pomysł na gołą fotę :P normalnie super to zdjęcie!! A eksponat misiowy posiadam, to jutro ciacham hihi :)

A i jestem wyrodną matką :( Cały dzień czekałam na kupę, sprawdzając chyba co minutę(to ostatnio moje ulubione zajęcie!) no i ok 15 pojechaliśmy na zakupy i od 15 nie sprawdzałam... A przed 19 mówię nawet, że kurde znowu kupy nie było. A ja rozbieram Łukasza a tam armageddon!! A nic nie czułam, ani on nic nie "okazywał", cholera dobrze że mu pupci nie odparzyło :( mam mega wyrzuty sumienia :( jestem okropna :( :( :(

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, no to nie będziesz miała problemów z przedszkolem, to duży plus.
    Marcelowi pewnie niedługo wyjdzie już ząbek ;)
    Jaś póki co nie gryzie w tzytzki.

Mychowe, tu też raz zaglądają, w 11tc wtedy byłam. Potem połówkowe już przez brzuch i koniec z usg. Ja jeszcze miałam z racji ułożenia Małego a tak to by wcale nie było. Tylko macanie brzucha i słuchanie serducha.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, rano na pewno zajrzę, ale już dziękuję :*
    Jaś nigdy nie dawał znać, że zrobił coś w pieluche, nie wrażliwy taki ;)
    Na razie to wygląda jak dwa tycie szkiełka, które wyszły z dziąseł. Na zdjęciu nic by nie było chyba widać, ale z ciekawości jutro przypoluje z aparatem, może da rade zrobić fotkę.

Bea_tina, Bea_tina lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no Beti nie przesadzaj :) Puścił tylko cichacza - u nas dziś też tak było :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy u pediatry i nie pozwoliła dalej szczepić. Trzecią dawkę dostanie chyba na roczek jak tak dalej pójdzie... Zakaz na jakąkolwiek dawkę glutenu i deserki owocowe - za tydzień myślimy co zrobić dalej z tymi biegunkowymi kupami ze śluzem. Co dziwne- zapytała jak z rehabilitacją, więc powiedziałam jak to wyglądało i co o tym myślę. Odpowiedziała, że to tylko się takie łatwe wydaje, bo zmęczone dziecko zawsze będzie stawiać opór na ćwiczeniach i może rzeczywiście trzeba go dalej rehabilitować prywatnie w domu. W każdym bądź razie się przejęła, czym mnie baaaardzo zaskoczyła...

U nas też potoki śliny, mlaskanie, o wsuwaniu wszystkiego do buzi już nie wspomnę. Codziennie wypatruję ząbka i na tym się kończy... Pocieszam się, że im później zęby, tym bardziej zdrowe. W moim przypadku się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:16

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ