KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale Liliunia ma fajny strój pierwsze zdjęcie wymiata
i Polcia dama w opaskach
Ja Hani kupiłam na allegro opaski w sobotę i do tej pory nie ma dodam że kupiłam je z Katowic ;/
Jutro wreszcie obcinam włosy trochę mi ich szkoda ale tak wypadają że są wszędzie
a potem jedziemy do babci męża pod Tarnów i wracamy w poniedziałek więc pewnie nie będę miała jak was czytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:04
mychowe lubi tę wiadomość
-
mychowe wrote:Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
mychowe no i jak rybka smakowała? nie krztusiła się?mychowe lubi tę wiadomość
-
mychowe wrote:Asia, zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do biurokracji. Tutaj tez wszystko poczta, przez internet albo przez telefon mozna zalatwic, nie trzeba stac w kolejkach.. leki i dentysta dla dzieci sa darmowe do 18 roku zycia, to samo dla kobiet ciazy od poczatku ciazy do ukonczenia przez dziecko roku.
Dzieci nie nosza tych ciezkich plecakow z ksiazkami, ksiazek nie trzeba kupowac, tylko uniform do szkoly.
No i wlasnie jest ten szacunek. Tutaj ginekolog facet sam nie zajrzy pomiedzy nogi, musi wedlug prawa miec asystentke.
Co do ginów facetów to nie wiem jak tu jest, jak mi w ciąży zaglądała to akurat babka a asystenta miała facetamychowe lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki i sesje zdjęciowe świetne!
Maksiowy misio jest superowy, przytulas!
Oluś, radość w oczkach jak leży na bszuszku
Lili ślicznotka, pierwsze zdjęcie jak z profesjonalnej sesji foto, super
Jak rybka smakowała?
A Pola modelka, ślicznie Jej z tą kokardką!
Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Nabadałam już drugiego zęba, przebiła się druga dolna jedynka i na szczęście znów bez bólu. Oby tak wszystkim naszym dzieciaczkom wychodziły ząbki!
My wyjeżdżamy na weekend, nie wiem czy będziemy mieć neta. Na pewno zajrzę z rana a jak potem to się zobaczy.aga8787, Kaja, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Asia teraz to trzym się ramy jak zacznie grysc przy karmieniu oby nie i brawo za znalezienie 2 ząbka ,a my nadal szuflada ,a mamy potok śliny ehhhhh czyli do 18-stki Marcel bedzie bez zębów buahahahahaha
mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Aga, ja tez musialam obciac wlosy, pare tygodni temu, bo wszedzie je widzialam na podlodze.. teraz juz nie jest tak zle
Magdalena, niestety to nie jest kocyk, tylko dywanik hehe. Lili siedzi w skrzynce, ktora sami z mezem zrobilismy, a mielismy tylko deski surowego drzewa no i upchalam skrzynke zebym mogla u gory ja polozyc.. ten dywanik to niewypal, ktory kupilismy jej do pokoju, moze fajnie wyglada, ale nie moze u siebie w pokoju chodzic po nim, bo by sie krzusila klakami
A co do rybki to musialam jej pomagac troche. Czasem sie krztusi, bo za duze kawalki polyka, ale coraz bardziej sie uczy to pozuc troche..
Asia, u mnie tylko raz ginekolog zagladal, w pierwszej ciazy zanim poronilam.. a tak to z ginekologie w ogole nie ma sie do czynienia tylko z poloznymi i cala ciaze nikt tam nie zaglada, chyba, ze cos sie dzieje.
Gratulacje dla Jasia z powodu drugiego zabka Bedzie maly kroliczek
Kaja, jak jest potok sliny to znaczy, ze kuz niedlugo bedzie wielki zabWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:34
aisa, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
Mychowe hmmmm ciekawe bo chusty mu zakładam pod szyję bo tak mokry pod brodą ,ze szok! !!no u mojej kuzynki Amelka miała 1 zabek jak skończyła 1 rok i 3 miesiące ,a Nikola ma 10 miechów i też jeszcze szuflada szeroko usmiechnieta żadnego kasownika
mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
Aaaaa dziś mój m zabrał mnie na pizzę hmmm gdzie ja placilam dobre sobie hehehe ,ale nie to najważniejsze fakt pizza super bo tak cienka jak prawdziwa Włoska w końcu dobrą pizza w Gdańsku znalazłam ,a tam młode Kelnerki ,a Marcel co oczywiście banan na twarzy bo na choryzoncie potencjane ręce do noszenia i też tak było my sie najedlismy ,a Marcel z Kelnerkami zwiedzal lokal ,a jaki rozmowny wcale nie ryczal chyba nie bedzie problemu z przedszkolem bo lubi ludzi i dzieci
aisa, mychowe, Pipi26, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
Mychowe u nas też potoki ślin i wpychanie wszystkiego i to samo, ani pół ząbka:P ciekawy przypadek Ale no nic, spokojnie czekamy, nie ma co ponaglać
Łukaszo znowu poszedł spać o 21:/ Widze, że co 2 dzień idzie o 21, albo o 19:30-19:40, i weź tu Go zrozum A pobudka pewnie standard o 7, choć lepsza już 7 niż 6!!
Aisa miłego weekendu!! No i skoro Cię nie będzie to buziaczki dla Jasia na pół roczku i gratulacje drugiego ząbka!! koniecznie zrób fotunię
Magdalena pytałaś o denerwowanie się? U nas to "standard" patrzy czy widzę i popada w czarną rozpacz, leży na brzuchu, tupie nogami i rękami i płacze jakby Go zaczynali Ale czasami jest tylko zdenerwowanie okazywane nerwowym "krzyko-jękiem". Także tak, u nas potrafi pokazać nerwy
I liczę, że nowa zabaweczka się dobrze przyjmie!
Ja obejrzałam pamiętniki wampirów i chyba zabieram się za spanie dobrze, że jutro sobota, może mąż szybciej z pracy wróci i nie zajmie się pierdołami tylko z nami posiedzi tęskni mi się za takim lenistwem w trójkę, a on zawsze sobie coś do roboty znajdzie i jestem wiecznie sama męczy mnie to i jest mi mega przykro, no ale ok...
Iza nie bądź zła, ale jutro pogapię pomysł na gołą fotę normalnie super to zdjęcie!! A eksponat misiowy posiadam, to jutro ciacham hihi
A i jestem wyrodną matką Cały dzień czekałam na kupę, sprawdzając chyba co minutę(to ostatnio moje ulubione zajęcie!) no i ok 15 pojechaliśmy na zakupy i od 15 nie sprawdzałam... A przed 19 mówię nawet, że kurde znowu kupy nie było. A ja rozbieram Łukasza a tam armageddon!! A nic nie czułam, ani on nic nie "okazywał", cholera dobrze że mu pupci nie odparzyło mam mega wyrzuty sumienia jestem okropnaKaja, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kaja, no to nie będziesz miała problemów z przedszkolem, to duży plus.
Marcelowi pewnie niedługo wyjdzie już ząbek
Jaś póki co nie gryzie w tzytzki.
Mychowe, tu też raz zaglądają, w 11tc wtedy byłam. Potem połówkowe już przez brzuch i koniec z usg. Ja jeszcze miałam z racji ułożenia Małego a tak to by wcale nie było. Tylko macanie brzucha i słuchanie serducha.mychowe lubi tę wiadomość
-
Beatina, rano na pewno zajrzę, ale już dziękuję :*
Jaś nigdy nie dawał znać, że zrobił coś w pieluche, nie wrażliwy taki
Na razie to wygląda jak dwa tycie szkiełka, które wyszły z dziąseł. Na zdjęciu nic by nie było chyba widać, ale z ciekawości jutro przypoluje z aparatem, może da rade zrobić fotkę.Bea_tina, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy u pediatry i nie pozwoliła dalej szczepić. Trzecią dawkę dostanie chyba na roczek jak tak dalej pójdzie... Zakaz na jakąkolwiek dawkę glutenu i deserki owocowe - za tydzień myślimy co zrobić dalej z tymi biegunkowymi kupami ze śluzem. Co dziwne- zapytała jak z rehabilitacją, więc powiedziałam jak to wyglądało i co o tym myślę. Odpowiedziała, że to tylko się takie łatwe wydaje, bo zmęczone dziecko zawsze będzie stawiać opór na ćwiczeniach i może rzeczywiście trzeba go dalej rehabilitować prywatnie w domu. W każdym bądź razie się przejęła, czym mnie baaaardzo zaskoczyła...
U nas też potoki śliny, mlaskanie, o wsuwaniu wszystkiego do buzi już nie wspomnę. Codziennie wypatruję ząbka i na tym się kończy... Pocieszam się, że im później zęby, tym bardziej zdrowe. W moim przypadku się sprawdziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:16