X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Agata współczuje też się boje karmienia jak małej zęby wyrosną teraz potrafi nieźle ścisnąć dziąsłami
    Jutrzejsze szczepienie przełożone o tydzień bo katar nadal jest

ug37df9hmgtex3az.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 6 miesięcy to i tak długo :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Agata jeśli karmienie ma być taka traumą, to nie powinnaś się ani Ty męczyć, ani tym bardziej zadręczać! Karmisz już przeszło 6 miesięcy, to i tak bardzo długo! I co najważniejsze, wszystko co najlepsze dałaś już Antkowi :)

My mieliśmy cieka noc, usnął o 22 z płaczem mega mega obudził się o 1(nie pamiętam, czy były wcześniej pobudki). Podałam mu ibufen, bo ewidentnie to z bólu(zdążyłam się jeszcze z mężem pokłócić, bo przecież ja nie umie podawać leku, ale ok). Usnął w minutkę i pobudki po 4 i o 8:30 wstał! A rano, jeśli dobrze widziałam to dwie dolne jedynki się powoli przebijają, znaczy dziąsełka się rozchylają. Nie jestem pewna na 100% bo Łukasz nie lubi jak mu się w buzi gmera, ale tak coś mi się widziało. Po obudzeniu pobroił, dostał morele które super zjadł, a cyckiem trochę pogardził, jedynie wypił ale niewiele jak ochłodziłam pomidorem, no i śpi od 10:50. Na 14:25 dziś neurolog, ciekawe co powie!

Trzymajcie kciuki i miłego dnia :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za slowa zrozumienia, chyba i tak bym strocila pokarm bo tak sie teraz stresuje przed podaniem piersi ze szok. maly tez teraz marudny bo nie dostal piersi, nakarmilam go na pol spiaco ale na koniec i tak przygryzl.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kciuki zaciśnięte - teraz już za dobre wieści!!!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak neurolog bo kciuki mi napuchly heheheh !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti czekamy na dobre wieści :)
    A Hani chyba też zęby idą bo strasznie marudzi śliny wiecej i chyba coś tam widziałam :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciukasy :) W sumie wizyta taka sobie:/ Bo trwała może minute, także co można ocenić przez taki czas?? Bardziej się zasugerował chyba tym co ja powiedziałam. Przy badaniu jedynie to zamurowało lekarza, że Łukasz już czworakuje. Powiedział, że możemy iśc na rehabilitację dla wyrównania asymetrii, ale że Łukasz rozwija się pierwsza klasa, więc sama nie wiem czy jest sens chodzenia?? Tym bardziej, że ostatnio już się na prawą stronę też obraca itp. Nie wiem, czy warto Go męczyć??

Aga oby Hania szybko i bezboleśnie przeszła :P

Ja już sama nie wiem czy to faktycznie zęby, bo on nie daje sobie nic sprawdzić:/ w środę idziemy do pediatry, to powiem co by tam zajrzała :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, oj, z tym karmieniem to faktycznie nie za ciekawie masz. A probowalas może stanowczo powiedzieć małemu "nie wolno" jak zaczyna gryźć i zabrać pierś? I jeżeli zależy ci nadal na karmieniu to mogłabyś ściągać pokarm i dawać butelką. Nie stresuj się kochana i tak dość długo karmiłas juz i dużo dobrego mleczka Antos wypił:)
    Konrada karmiłam jak miał ząbki i kilka razy tez mnie ugryzl. A Kacpra juz praktycznie nie karmie piersią, tyle ile mogę to ściągam i butelką dostaje moje mleczko. Ale niestety mam go co raz mniej

Beata, moim zdaniem rehabilitacja w przypadku Łukasza nie ma większego sensu, ale decyzja należy do Was oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:52

mychowe lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti popieram Patulle on jest pierwsza klasa więc jak bym nie poszła!!!!

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas dziś dzień marudzenia, czyżby miał się ząbek wreszcie przebić? Na wieczorną drzemkę posmarowałam mu dziąsełka bo jęczał i zasnąć nie mógł, teraz śpi.

Beti dla mnie łukasz też super się rozwija i wydaje mi się rehabilitacja zbędna. A wizyta faktycznie dziwna. My jak byliśmy to patrzyła babka na jego "odruchy", czy się obraca w kierunku zabawki, dźwięku i takie tam różne, nawet w kolano mu młoteczkiem stuknęła :)

Byliśmy dziś na godzinnym spacerku wózkiem, pod koniec już trochę marudził ale i tak super wytrzymał. Ale wiecie co wam powiem chyba lepiej i wygodniej mi się chodzi z nosidelkiem :)

Pati co u Ciebie? co u dzieciaczków?

Aga to czekamy na ząbka :)

Agata ja uważam że karmienie piersią powinno być przyjemnością a nie "traumą" więc jak nie czujesz się z tym komfortowo nie karm, tak jak dziewczyny pisały i tak piękne 6 miesięcy karmiłaś, no na prawdę sukces i dziecku wiele dobrego dało.
    U nas coś czuję że jak pójdę do pracy to powoli się skończy mleczko, zresztą on juz teraz tak mało pije! w końcu doszły inne jedzonka i mleczkiem bardziej popija niż się najada. Jedynie pierwsze karmienie w nocy czyli koło 2-3 ładnie i długo pije/je

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wreszcie padła ale ten katar ją męczy, ja odstawiłam mm i znika uczulenie pomału ale jest lepiej.
    Mała raz dziennie dostaje pół słoiczka a tak tylko pierś muszę kupić tą kaszkę holle nie umiem znaleźć innej bez mlecznej
    Dziewczyny gdzie ją kupiłyście?
    chciałabym ograniczyć pierś bo strasznie lecę z wagi :( ostatnio jak zobaczyłam 40 kg to myślałam że padne ;/

Beti ja też uważam że Łukasz super się rozwija :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a sprawdzajcie zęby metalowa łyżeczką jak będzie to tak stuknie. Antos tez nie kazał sobie zobaczyć ale łyżeczka słychać.

a z tym karmieniem to problem bo on tez butelki nie akceptuje bawi sie tym smoczkiem i tyle.
    dzisiaj próbowałam stanowcze nie to sie do mnie uśmiecha.

• zozol Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no co Ty 40 kg!!! Ja Ci mogę trochę dorzucić od siebie. Ja ostatnio zaczęłam tyć, aż się boję co będzie jak odstawię małego.
    Ja kaszę kupiłam w aptece gemini przy okazji innych zakupów, samą kaszkę się nie opłaca bo przesyłka jakoś 20 zł wychodzi. Ostatnio kupiłam też u mnie w mieście ze zdrową żywnością. Ale na allegro też są.

Agata ja przy pierwszym poczułam najpierw pod palcem a dopiero potem łyżeczką. Tylko że przy drugim juz nie tak łatwo łyżeczką sprawdzić bo się obija o ten pierwszy :)

Ja dzisiaj jak bardzo stanowczo zaczęłam do Maksa przy kaszce mówić to zaczął płakać.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to mnie chyba coś rozkłada, kicham non stop i dziś już nochal zawalony i gardło też :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 40 ! To stanowczo przestań karmić! Oczywiście Twoja decyzja, ale przy takiej wadze, to jest to już niebezpieczne! Robiłaś badania po porodzie krew mocz? Bo jeśli nie to koniecznie zrób! Matko to ja nie mówię, bo mi tam nic nie leci, no ale Beata też sobie nie żałuje, więc koło się kręci:P

Łukasz padł jak kawka, bo dziś spał 10:50-13:10 i tyle :) także nawet nie lulałam, bo padł, ale nie przy cycu, bo tego to ostatnio ogranicza:/ Dużo mniej je w ciągu dnia, ilościowo tyle samo, tylko dużo krócej i to mnie bardzo martwi :/
    Co do rehabilitacji, to teoretycznie w niej nie będzie chodzić o "douczenie" tylko wyrównanie stron:/ ale czy teraz ma już takie braki w prawej? Może pójde i zobaczę co powie rehabilitant? No nic, zobaczymy, musze to przeanalizować(mąż mówi stanowcze nie).

kaszka holle jest też w marketach Piotr i Paweł.

Ciekawa jestem czy jutro da mi coś zobaczyć w buźce i czy będzie coś widzieć, bo jakby nic nie było, to to nie zęby chyba, bo w takim czasi coś już widać ewentualnie? Ale ostrego nic nie czuję, raczej jakby szersze dziąsełko.

Iza a Ty to po zumbie to nie tyjesz, tylko robisz masę mięśniową :) Kurde trochę zaczyna mi się tęsknić za siłownią, póki co brzuszki muszą wystarczyć :)

agata kurde:/ trudno coś doradzić, a jakbyś z niekapka karmiła, albo coś w tym stylu? Łukasz butli też nie, ale niekapka czasami pociągnie, ale też nie zawsze :/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    a tak w ogóle to mnie chyba coś rozkłada, kicham non stop i dziś już nochal zawalony i gardło też :(
    Iza to zaraz cos weź, pod nos masc majerankowa, na gardlo polecam prenalen ale tabletki i inhalacja?? Oby się nie rozwinelo!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy infekcjach prenalen syrop pomaga i apap w razie bólu lub gorączki.

Agata, 40 - masakra. Moja waga właściwie to wróciła do normy sprzed ciąż czyli 67, ale chciałabym jeszcze 2-3 mniej mieć.
    Mój Kacper tez niechętnie z butli pił, ale jak ja byłam w szpitalu z Konradem to nie miał za bardzo wyboru. I jak juz bardzo głodny był, albo na śpiocha najlepiej i pomagało tez włożenie smoczka głębiej do buzi (oczywiście nie aż do gardla), ale tak, że w smoczki lovi chwyta juz tą szerszą cześć smoczka.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki moje ok raczej. Konrad dobrze, a Kacper ostatnio marudzi dużo, bardzo dużo i źle sypia. I chyba jeszcze plesniawki, albo coś ma. Aphtinem mu posmarowalam i zobaczymy

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no będę walczyć z moim maluda, Antos pije trochę z kubka wiec będę musiała jakoś sobie radzić.

spokojnej nocy wszystkim.

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ