KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny. Z gory wszystkich przepraszam, ze nie pisalam do Was, ale Lili drugi zabek wychodzi i marudzila i ciagle trzeba bylo ja zabawiac... rozsmieszac.. ciagle uwagi wymagala. Na szczescie noce przespane i zaczela od piatku spac u siebie w pokoju. Pierwsza noc az plakac mi sie chcialo, ze tak daleko bedzie od nas, ale dalam rade. No i okresu dalej nie mam, a testy negatywne, nie wiem o co chodzi..
Lili zaczela tez wiecej jesc,czesto buzie szeroko otwiera i troche mniej mleka wypija... Zjada cale obiadki, sniadania i czasem nawet zje owocowy deserek. Jestem w szoku ostatnio jaki ma apetyt. Chyba trzeba bedzie ja zwazyc niedlugo. I jeszcze nie raczkuje, a sie ciagle obraca, z plecow na brzuch i odwrotnie w oba kierunki i popycha sie jakos pelza i obraca na brzuchu o 360 stopni w rozne strony, ale do raczkowania jakos sie nie zabiera. Chyba mniej nogi uzywa.
No i potrafi juz sama siedziec
No i tez potrafi strasznie glosno krzyczec
Zabieram sie za nadrabianie Was ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 01:50
Bea_tina, Sasza20, aisa lubią tę wiadomość
-
Beatina, gratuluje zlozenia wniosku o becikowe - w koncu sie udalo
Lukaszek slicznie juz siedzi i sobie ten jego smiech wyobrazilam i sama zaczelam sie smiac No i w koncu sie okazalo, ze to zabki wychodza. U Lili tez dzis drugiego zobaczylam, przebila sie druga dolna jedynka.. na szczescie nie bylo podwyzszonej temperatury tylko moc marudzenia
I fajnie, ze sie super rozwija
Pipi, niezle juz Pola po szafkach zaglada, ciekawska panienka
Aga, mam nadzieje, ze katar Hani niedlugo przejdzie. Dla takiego malego czlowieka katar to straszna udreka.. A z waga, to w szoku jestem, 40kg, to mnie jest dwa razy wiecej niz Ciebie chcialabym tak tracic ba wadze przez karmienie..
Zozol, wspolczuje, ze tak szybko do pracy musisz wracac.. mi jeszcze dwa miesiace zostaly tylko (!)
I bierz cos na przeziebienie zanim sie wykluje.. moze bedzie lagodniejsze..? Zdrowka!
My pierwszy fotelik mamy do 13kg, wiec jeszcze mamy czas ze zmiana, bo Lili wazy tylko ponad 7kg.
Sasza, fajnie, ze Fifikowi sie spodobalo plywanie ciepla woda byla dla malutkich dzieci?
Agata, wspolczuje tego gryzienia przez Antosia.. ja odciagam mleko dla Lili, ale mysle, ze ona tez by mnie gryzla, bo ostatnio znowu probowalam ja przystawic, to sie wila z placzem i mnie ugryzla, wiec juz nie bede probowac.. odciaganie nie jest takie zle, mozna sie przyzwyczaic
-
Hej
My już wyspane a raczej jedna z nas.
Wróciłam do zapisywania karmienia i noc ok o 23:20, ok 2 ( nie zapisałam) 3:50 i 5:50 od 6:30 nie śpimy
Moja waga z przed ciąży to 42 spróbuje jakos przynajmniej do niej wrócić wydaje mi sie że za mało pije. Wiec zaczynam się tuczyć bo nie wyobrażam sobie odstawienia małej spróbuje ograniczyć tylko co mam jej dać jak ma alergię na mleko
Slicznotka z Sammy i ten uśmiech
Iza oby Cie przeziębienie nie dopadłoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 07:40
-
Witam sie:-)
Unas noc bardzo ciekawa, pobudki cogodzina, lacznie z nocnym buszowaniem no i placz. O polnocy fostal ibufen i budzil sie co 2h,a 740 pobufka.
Za to. Szykowalam Lukaszowi kaszke a on byl w bujaku pare centymetrow odemnie. I tak sie wychylil do przodu ze upadlna glowe na plytki. Czyli pierwszy upadek przez glupia matke. Ma guza na czole ale ogolnie zachowuje sienormalnie. Masakra, jestem najgorsza na swiecie;( -
Beata, spokojnie kochana:) Niestety pewnie to nie ostatni upadek. Wszystkiego nie da się przewidzieć... I jesteś super mamą
Ja oczywiście niewyspana. Masakra jak Kacper źle sypia ostatnio i te jego przerwy w nocy, że np. godzinę nie śpi... I rano wcześnie pobudka a ja ledwo na oczy widzę...
Miłego dnia mamuśki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:43
-
nick nieaktualnybetinka gratuluje pierwszego siniaka... żartuje oczywiście.
mój Antos raz tez sie tak u mnie na rekach wyginal ze przyzwalil w stół płacz taki ze szok i siniak był.
u nas bylo trudne zasypianie bez piersi ale zasnął o 22.30 wtedy położyłam sie obok i dałam cyca i sobie popił bey gryzienia w nocy nie gryzie bo jest spokojny. -
Beata to na pewno nie ostatni siniak ale wiem serce pęka
Hania miała swojego pierwszego siniaka na głowie jak miała 4 miesiące a dziś dałam jej taką szczoteczkę do masowania dziąseł z zabezpieczeniem żeby dziecko daleko nie włożyło i odwróciłam się tylko na sekunde żeby deserek wyjąć i co odwróciła to i włozyła sobie drugą stronę za głęboko
Masakra trzeba uważać na wszystko nie ogarniam czasem -
Cześć wszystkim! Czytałam Was ale niemialam siły pisac .Po pierwsze wczoraj zakonczylam całkowicie karmienie i smutno mi bardzo no ale ponad 6 msc to długo nigdy nie sądziłam że się uda tak długo. Po drugie noce które były ciężkie teraz są koszmarem spanie po 20 minut i płacz przez sen tylko nie mam pojęcia o co c hodzi może to opozniny skok rozwojowy? Masakra jestem padnieta
-
Witajcie, u nas pobudka o 3.55, wypila 240ml mojego mleka i dwadziescia minut pozniej zasnelando 9.30, wiec nie jest zle
Pysia, moze to zabki??
Beatina, jestes swietna mama. Nam wszystkim pewnie sie zdarzy, ze nasze dziecko gdzies uderzy badz upadnie. Trzeba to zaliczyc do normalnosci tak jakby;)
Milego dnia wszystkim zyczymy:)aisa lubi tę wiadomość
-
Beti jesteś najlepszą matką na świecie, pewnie każdej z nas się zdąży podobny wypadek.
Pati u nas jest podobnie Maks budzi się w nocy i robi sobie godzinną przerwę o 4 albo 5 a dziś przeszedł samego siebie bo obudził sie o 5 i zasnął Uwaga o 9,20!!! i spał całe 30 minut! Ja nie wiem jak to dziecko funkcjonuje?! Na szczęście większość czasu leżał sobie na brzuszku w łożeczku i nawet nie mruknął, nawet kilka razy myślałam że śpi patrzę a tu takie wesołe oczka między szczebelkami się gapią
Mychowe WOW 240 ml mleka to nieźle wciąga U nas jak wypije 190-200 to już wielki sukces raz na miesiąc. I fajnie że śpi już w swoim pokoiku, też bym tak chciała ale póki co nie ma takiej możliwości bo pokój zawalony innymi gratami. Nawet mam wrażenie że jak będzie spał sam to będzie spał lepiej i nie będzie się tak wybudzał, nie wiem czemu ale tak myślę.
Co do powrotu do pracy to nawet się cieszę bardziej niepokoi mnie to jak będzie wyglądać cała organizacja z małym i nieprzespane noce.
Maks fajnie już sobie pełza do przodu-się podciąga, za to "raczkuje" do tyłu, raczkuje to za dużo powiedziane, bo dźwiga się już na czworakach ale posunie się trochę do tyłu i opada, no i buja się na czworakach. Ogólnie przesuwa się w zawrotnym tempie i co na niego spojrzę znad kompa to jest na innym końcu maty No i nie uznaje żadnej innej pozycji tylko na brzuszku.mychowe lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Kur... jestem wściekła na siebie przez mój durny pomysł z basenem obydwoje jesteśmy chorzy Filip ma katar i kaszel..
U nas już dawno są dwa ząbki
A Fifik pełza po całym pokoju tak że oczy trzeba mieć za przeproszeniem nawet w dupie -
hej
Beata widze ze Lukaszek ci zgotowal nocne szalenstwa tak jak mi Pola ostatnio tylko ona dopiero 23.15 padła, oby sie im takie akcje nie powtorzyly
i nie przejmuj sie upadkiem Lukaszka kazdej z nas sie pewnie taka sytuacja nie raz zdazy, mi ostatnio pola szafke otwierala i sie walnela w glowke
Aga 40 kilo wow to niezle , moge ci pozyczyc pare kilo bo mam nadwyzke;)
Mychowe super ze Lili juz siedzi, Pole co posadze to jakas zabawke zobaczy i sie wygina albo do przodu pochyla, nawet jak jej wszystko z zasiegu wzroku usune to sie pochyla i kanape drapie :d ja nie wiem jak ja naucze siedziec tyle dobrze ze juz w spacerowce pojezdzi z godzinke albo i dluzej
Sasza wspolczuje kataru i kaszelku obyscie szybko wydobrzeli
Iza mam nadzieje ze cie zadne chorobsko nie łapie
A ja mam szczepienie na pol roczku po 5w1 szczepilam i teraz cos tam musze zaszczepic juz nie pamietam na co musze zerknac jak to jest przy 5w1 i chcialam tez na pneumokoki zaszczepic ale oczywiscie poczytalam w necie i nie wiem co zrobic, ile ludzi tyle opini , chyba osiwieje przez te szczepionki :(a maz nie pomaga bo mowi rob jak uwazasz, ale go dzis zmusze zeby poczytal na necie i cos wymyslimy razem
aaa Pola tez teraz gada jak najeta, mnawet nie gada tylko sie drze zeby nie ochrypla od tego darcia
aa i zaczelam jej w nocy mleko takie rozwodnione dawac zeby ja odzwyczaic i tak zamiast 5 miarek daje 2 albo i mniej zobaczymy czy ja odzwyczaje od nocnego wstawania
aa i ostatnio mi mloda tyle sika w nocy ze spodnie ma morke myslalam ze to wina dady to zmienilam na pampersy i bylo spokoj pare nocy a dzis znow zasikana cala moze jej zle zapinam tego pampersiora bo ona sie tak kreci przy przebieraniu ze nerwicy chyba dostanemychowe, aisa, Sasza20 lubią tę wiadomość
-
Hehe Pipi moja Lili tez sie kreci przy przebieraniu, ciagle sie na brzuch obraca, razem sie silujemy
Zozol, no wlasnie Lili zaczela od tygodnia pic takie ilosci,ale tylko nad ranem po przespanych 8-9 godzinach.. i wypila tyle ile akurat mialam w butli sciagniete, wiec nie wiem czy by pila dalej gdyby bylo wiecej hehe.
Milego dnia wszystkim u nas slonce swieci, czas na spacer.