X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I CO NAJWAŻNIEJSZE :)

MAMY ZĘBOLA :)A MOŻE NAWET DWA :))

mychowe, aga8787, agata86, pysia13, zozol, natalinka, Pipi26, aisa, Kaja, lineczka lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

Alaalicja gratulacje zabkow:-)

My noc super, tylko to usypianie. Wczoraj zasnal 2310. Za to mialam tylko 2 pobudki:-) noale to usypianie jest meczace. A dzis widze marudzenie od rana, bosko:/ nie mam pojecia o co chodzi:/

Milegi dnia

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaległe życzenia dla Ewelinki i Antosia :*
    Gratulacje dla wszystkich posiadaczy nowych zębów! U nas niestety nadal cisza, a marudzenie trwa -na sszczęście nieco mniejsze, ale to chyba zasługa kropel Camilia, bo Kubuś jest po nich trochę spokojniejszy, a i te biegunkowe kupy się skończyły.

Zdjecia maluchow superowe! Maksiu i Łukaszek - świetne postępy :)

mychowe, agata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla Eweliny i Antosia :*

Mychowe, Jasio jak ma okazję też wszystko chce zgarnąć a potem wszystko na podłogę leci.

Zozol, super że drugi ząbek wyszedł bez problemu. U nas jeszcze było blw więc się nie wypowiem co do wycierania rąk. Biedny Kapsel. I Twoi rodzice też lekko nie mieli z Maksiem.

AlaAlicja, gratuluję ząbków :)

Beatina, super że tak mało pobudek! Oby usypianie wróciło do normy.

U nas spanie od 19:30 do 8 z 4 pobudkami, na szczęście krótkimi.

Miłej niedzieli

mychowe, agata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ,ale noc to jakaś katastrofa zasnął cos po 20 i około 24 zaczęła się jazda az do 5 zasnął mi na brzuchu do 6:30 i potem buszowal do 9:20 wescie mi powiedzcie co to było ja jestem jak zabi ,a na ur jedziemy na oczy ledwo widzę

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja Gratuluję Ząbka !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla Ewelinki
    Dziewczyny współczuję nocek, u nas spoko. Były wprawdzie jakieś pobudki ale to tylko smoczek i na boczek i spanie dalej nawet nie wiem o której się wybudzał. U nas ostatnio najwięcej wybudzeń jest w ciągu godziny od położenia spać. Kładziemy go o 19 a do 20 budzi się np. 2-3 razy, z tym że wystarczy właśnie tylko na boczek go dać. Nie wiem czemu, może dzień przeżywa?

Gratulujemy kolejnym ząbkowiczom :)

Natalinka dobrze że już po biegunkach.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka dobrze że kupki się unormowały :) i, że Kubuś mniej marudny, bo to chyba "najgorsze" bo chcesz pomóc, a już jesteś bezsilna :(

Zozol, może Maksio nie spi jeszcze twardym snem i "boi" się być sam i w ten sposób Was szuka? Trudno wyczuć.

No i Łukasz śpi od 10! już prawie 3,5h, czyli będzie powtórka z usypiania. Chciałam Go wybudzać, ale nie mam serca, naiwnie liczę, że się sam przestawi na właściwy tor.

Dziś(bo wczoraj nie ogarnęłam) pójdziemy na spacer, obczaimi spacerówkę i gondole jak co wygląda :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka ja Filipa smaruje maścią Depulol ułatwia oddychanie przy katarze kosztuje ok. 10 zł a bardzo pomaga

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś dziś też znów marudny i jak mu się coś nie podoba to tak piszczy ze chyba gardło sobie zedrze, dałam mu syropek przeciwbólowy.
    czy to możliwe aby szły kolejne ząbki bo tak zawzięcie i ze złością wszystko znów gryzie??

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :) ale tu cichutko:)) moja mała też spi. Byłyśmy u dziadków na wsi, więc wymęczona. Prezent na pierwszy ząbek dostała ehheh :)Pozdrawiam

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - to marudzenie ostatnio tak mnie już wymęczyło, że źle to wspominam. Całe dni na rękach, kilkugodzinne usypianie itd. Masz rację, czułam się bezsilna, bo już nie wiedziałam czy go coś boli, czy ma kiepski humor, czy to zęby...

Alaalicja - jasne, nagroda musi być :)

Agata - Kuba już bardzo długo wszystko gryzie i wręcz wyżywa się na zabawkach, a zębów ani widu ani słychu... Może to jakiś sposób wyrażania emocji? Sama już nie wiem...

Pisałyście ostatnio o wierceniu w nocy. I muszę się pod tym podpisać - Kuba wierci się jak owsik :/

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas niebo.. drugi dzien:) U Lili pobudka o 7 rano, nic sie w nocy nie budzila, maz ja slyszal jak dwa razy zajeczala, a ja podobno chrapalam ostro :)

W dzien swietny humorek, duzo usmiechow i spala na spacerze ponad dwie godziny :)

Milego wieczoru wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 20:45

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, wszystkiego najlepszego dla Kubusia! Niech zdrowo rośnie i pięknie się rozwija :*

natalinka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka buziaczki dla Kubusia <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

My buszujemy.juz wykapalam pozniej, pozniej polozylam, bylismy na spacerku, czy tosie zmieni?? A dzien marruder, eh, teoche jestem juz tym zmeczona:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś buziaki:-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki Kuba :*

Mychowe śliczny awatarek :)

Beti kiedyś mu się polepszyć, oby jak najszybciej!

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, dziekuje :)

Natalinka, buziaki dla Kubusia, duzo zdrowka!

Beatina, moze to sie zmieni na dniach, bo Lili tez taka byla moze ze dwa dni i teraz taka inna sie wydaje i wiecej jakby umie i pojmuje :) na bank to skok byl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 22:38

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, właśnie miałam pisać, że pięknotka Lili na super awatarku! :)

Łukasz usnął, usypiałam go 20 min. Nie było źle, ale gdzie te dobre czasy :/ najgorzej, że nie wiem dlaczego taka zmiana! Bo nic się nie zmieniło w tym co robimy w ciągu dnia:/ eh, oby było lepiej !

Ja się też zbieram do spania, bo nie ma co sobie nocy odbierać :P
    Buziaki!

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :*

U nas marudzenie też można wziąć za jakiś skok, bo Kuba się zmienił. Pokazuje rączką dokładnie co chce np. na okno, bo bawi się przy nim sznurkiem od rolety. Jak ktoś przychodzi i wychodzi pokazuje na drzwi, a gdy przysuwamy się do nich zagląda z przechyloną główką. Pokazuje na jedzenie w garnkach i mlaska. I co dziwnego: stoi stabilnie (chociaż go trzymam) i najchętniej teraz tylko by stał na nóżkach. Wiem, że nie można, ale ciężko go opanować...

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ