X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie dwie pobudki w nocy znow, az jestem w szoku. Tym Wam, ktore czesto wstaja moze sie smieszne wydawac, ale szukam powodu czemu sie budzi, bo do tej pory prawie od urodzenia przesypiala cale noce. Moze to, ze spi u siebie w pokoju, wieksze lozko albo zeby. Juz ma dwa i wyglada jak kroliczek :) albo sie nie najada w dzien moze.. nie wiem..

My tez mamy spiworek, w UK bardzo polecaja ze wzgledu na duzo przypadkow smierci lozeczkowej, kiedy dziecko sie przykrylo kocem lub kolderka i nie moglo oddychac :(

Myvtez wychodzimy bez wzgledu na pogode.. bo tu czesto pada.. inaczej miesiacami bysmy w domu siedzieli.

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyono.com/krzeselko-do-karmienia-szaro-rozowe.html Pysia ja mam takie krzeselko tylko inny kolor i jestem zadowolona.... ma regulowane siedzisko i wysokość latwe do czyszczenia ;)

magdalena, pysia13 lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie:-)
    mało czasu ostatnio wróciłam na 1 dzień do pracy i część pracy zdalnej więc na nowo muszę sie zorganizowac :-) ale dobrze wyjść do ludzi podczytuje co u Was u nas bez zmian zębów nie ma Oluś pełza do tyłu ;) dziś powiedział MAMA cudne to usłyszeć.

aga8787, mychowe, Pipi26, aisa, zozol, ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja mam zwykłe krzesełko z ikei, ale takim pewnie nie będziesz zainteresowana :P

Dziewczyny wydaje mi się, że nasz szkraby przechodzą ten skok 6 miesiąca, bo to niemożliwe, żeby wszystkie w jednym czasie tak się zachowywały. Bo dziś już padam na twarz, Łukasz cały dzień marudzi! Spał owszem i dużo, ale wiemy co to oznacza w nocnym buszowaniu, dziś chyba uśnie 23:P

Mychowe i dla Ciebie jest to tak same ciężkie, bo jednak tu spałaś a tu dupa, a my co wstawałyśmy, po prostu więcej wstajemy i jak dla mnie to dla każdej z nas jest to niestandardowa sytuacja :/

Agata w chodziku właśnie ważny jest umiar, jeśli już się używa :)

Aisa super, że łowy się udały! choć czasami te rozmiary są czasami nie takie jakby się chciało, ale i tak jestem zadowolona :P

Chyba jutro pójdę na spacer w spacerówce, bo gondola już będzie za mała, a może w spacerówce będzie ok.

u mnie Łukasz śpi na boku i jak fajnie uśnie to jest super, ale jak się wierci no to masakra.

mychowe, aisa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, moja tez non stop marudzi, trudno jej zasnac i wyje tak zalosnie, ze to dziwne az.. jak na przyklad cos chce.. wszystko zniose, ale te krzyki i wycie.. oj, ciezko jest. Sa tez momenty,ze sie chichra i smieje na glos..
    Musi byc jakis skok.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam ze wasze pociechy marudza w ciagu dnia... to moja Polcia mega grzeczna w ciagu dnia... caly czas sie sama bawi a ja tylko zagladam co robi :D tfu tfu zeby nir zapeszyc ... tylko w nocy ma czasem akcje ze sie wierci i jakby sie jej koszmary snily i laduje u nas w lozku

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zachowanie Jasia w dzień też nie mogę narzekać tfu tfu. Tylko te nocne pobudki i to że zasnąć czasem po nich nie może.

My będziemy mieć krzesełko made in Ikea, jak już Jasiek będzie siedział.

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu my posiadamy krzesełko maden ikea i Marcel mega zadowolony bo niestety z leżenie nie wyszlo nam :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeden skok był do 26 tygodnia a kolejny od 33 tygodnia a teraz u nas chyba 28 leci. U nas odpukać ale Maks jest cały czas grzeczny, nie mam co narzekać, podobnie jak u Pipi bawi się superowo sam, nie marudzi, odpukać!!
    U nas dzisiaj była pierwsza kąpiel w wanience w łazience, tzn. wstawiliśmy wanienkę do wanny bo niestety w pokoju już się go nie da kapać bo wszystko zalane, wszystko pływało, połowa wody z wanienki była na podłodze, na nas, na ścianach i na kocie masakra. Ale w łazience bardzo nie wygodnie niestety, mało miejsca mamy, no ale co zrobić. Może jak będzie siedzieć to będzie lepiej i wygodniej się go kąpać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że Łukasz cały czas marudzi, no ale wcześniej non stop uśmiechnięty, a teraz potrafi się bawić i nagle wpada w czarną rozpacz, no i czasami nawet ręce nie kończą marudzenia, musze przyznać męczące to. Żyję w ogromnej nadzieji, że mój słodziaczek wróci do mnie, bo jak nie to być może czeka mnie wariatkowo:P

Iza my kąpiemy w kuchni, tam mamy płytki, więc wygodnie :P a wodą później umyję rachu ciachu i już :) choć ostatnio już tak nie chląpie, od chwili jak ma większą wanienkę :)

Ok Łukasz usnął, ciekawe na jak długo, bo dziś sporo spał w ciągu dnia :P Także przy dobrych wiatrach uśmie o 24 hihi :) Dobrze, że dziś mamy co oglądać w tv hehe, to czas poleci :)

Kurde oglądam te foteliki i już sama nic nie wiem:/ szkoda, że nie ma jednego "uniwersalnego" i po problemie, a skąd ja mam wiedzieć, że akurat ten jest odpowiedni? Masakra, tylko się musze wkurzać. A dziś i tak przez maruderro jestem podirytowana :/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina my spacerowke przetestowalismy dzisiaj i było super;-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci śpią na płasko czy dajecie jakieś poduszeczki?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Beatina, moja tez non stop marudzi, trudno jej zasnac i wyje tak zalosnie, ze to dziwne az.. jak na przyklad cos chce.. wszystko zniose, ale te krzyki i wycie.. oj, ciezko jest. Sa tez momenty,ze sie chichra i smieje na glos..
    Musi byc jakis skok.
    i czemu mnie to nie dziwi ale jakbym czytała nie i Lilly tylko o Olusiu ależ oni są podobni do siebie....

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Czy Wasze dzieci śpią na płasko czy dajecie jakieś poduszeczki?
    plasko:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też płasko

Jasiek wciąż jeździ w gondoli, wciąż się mieści i nie marudzi, czasem usypia. Myślę, że przez zimę jeszcze pojeździ. No ale zobaczymy jak będzie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do krzesełka to moze i ten z ikei jest ok czasami popadamy w chwyty marketingowe itp. ok fajne krzesełko rozkładane kilku stopniowe ale czy jak dziecko już siądzue to potem będzie chciało siedzieć na pół siedziąco myslę, że mój Olo nie! ;) i co funkcja nie wykorzystana będzie moze regulacja wysokości tak? sama się zastanawiam to samo jest z fotelikiem samochodowym :/ ostatnio w pytaniu na śniadanie było że jest wiele na rynku fotelików które niby mają atesty a nue są w ogóle bezpieczne :( bądź człowieku mądry i pisz wiersze ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na płasko śpi.

Beti my też mamy dużo wanienkę to największą ale co dzień to gorzej u nas było z tym chlapaniem.

No niestety Magdalena tyle tego wszystkiego na rynku a ty człowieku bądź mądry i pisz wiersze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukasz śpi na płasko, nawet jak jest u nas, to nie śpi na poduszce.
    Oczywiście pobudka 20:30 :) Buszujemy, oby nie tak długo jak wczoraj, bo trochę jestem zmęczona, no ale zobaczymy :)

ten fotelik mi się spodobał i ma dobre opinie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4810816166&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, nie moge otworzyc tej strony z fotelikiem..

Moja Lili tez zawsze na plasko..

Ona nie marudzi caly czas, ale ma tyle energii w sobie, ze jestem w szoku. Potrafi podczas kapieli ruszac sie cala we wanience przez pol godziny, ja juz nie daje rady dluzej, moze i by dluzej mogla. Protestuje przed kazda drzemka, mimo iz marudzi i wszystkie inne potrzeby sa zaspokojone. Lezy na macie 5 minut i wyje. Ale to nie jest placz, to krzyki takie zalosne, przeciagane. Ciagle musze do niej mowic, ja zabawiac. Czasem nosic, choc rzadko. Ale trzeba ja czyms ciagle zabawiac. I ciagle sie rusza. Nawet pampersa ciezko zmienic, a co dopiero ubrac pidzame po kapieli, ciagle sie przekreca na brzuch i patrzy w rozne strony, wszystko chce brac do raczek i do buzi.
    Chcialabym zeby choc na chwile zwolnila ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28a81ma.jpg

Jemy platki jaglane z powidlami mamy wlasnej roboty :)
    I skorke od chleba :)
    Zgadnijcie gdzie lezy miseczka ;)

Dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 01:40

aga8787, Kaja, Pipi26, Bea_tina, aisa, zozol, ALAALICJA, natalinka, lineczka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ