X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie dwie pobudki w nocy znow, az jestem w szoku. Tym Wam, ktore czesto wstaja moze sie smieszne wydawac, ale szukam powodu czemu sie budzi, bo do tej pory prawie od urodzenia przesypiala cale noce. Moze to, ze spi u siebie w pokoju, wieksze lozko albo zeby. Juz ma dwa i wyglada jak kroliczek :) albo sie nie najada w dzien moze.. nie wiem..

My tez mamy spiworek, w UK bardzo polecaja ze wzgledu na duzo przypadkow smierci lozeczkowej, kiedy dziecko sie przykrylo kocem lub kolderka i nie moglo oddychac :(

Myvtez wychodzimy bez wzgledu na pogode.. bo tu czesto pada.. inaczej miesiacami bysmy w domu siedzieli.

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyono.com/krzeselko-do-karmienia-szaro-rozowe.html Pysia ja mam takie krzeselko tylko inny kolor i jestem zadowolona.... ma regulowane siedzisko i wysokość latwe do czyszczenia ;)

magdalena, pysia13 lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie:-)
    mało czasu ostatnio wróciłam na 1 dzień do pracy i część pracy zdalnej więc na nowo muszę sie zorganizowac :-) ale dobrze wyjść do ludzi podczytuje co u Was u nas bez zmian zębów nie ma Oluś pełza do tyłu ;) dziś powiedział MAMA cudne to usłyszeć.

aga8787, mychowe, Pipi26, aisa, zozol, ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja mam zwykłe krzesełko z ikei, ale takim pewnie nie będziesz zainteresowana :P

Dziewczyny wydaje mi się, że nasz szkraby przechodzą ten skok 6 miesiąca, bo to niemożliwe, żeby wszystkie w jednym czasie tak się zachowywały. Bo dziś już padam na twarz, Łukasz cały dzień marudzi! Spał owszem i dużo, ale wiemy co to oznacza w nocnym buszowaniu, dziś chyba uśnie 23:P

Mychowe i dla Ciebie jest to tak same ciężkie, bo jednak tu spałaś a tu dupa, a my co wstawałyśmy, po prostu więcej wstajemy i jak dla mnie to dla każdej z nas jest to niestandardowa sytuacja :/

Agata w chodziku właśnie ważny jest umiar, jeśli już się używa :)

Aisa super, że łowy się udały! choć czasami te rozmiary są czasami nie takie jakby się chciało, ale i tak jestem zadowolona :P

Chyba jutro pójdę na spacer w spacerówce, bo gondola już będzie za mała, a może w spacerówce będzie ok.

u mnie Łukasz śpi na boku i jak fajnie uśnie to jest super, ale jak się wierci no to masakra.

mychowe, aisa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, moja tez non stop marudzi, trudno jej zasnac i wyje tak zalosnie, ze to dziwne az.. jak na przyklad cos chce.. wszystko zniose, ale te krzyki i wycie.. oj, ciezko jest. Sa tez momenty,ze sie chichra i smieje na glos..
    Musi byc jakis skok.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam ze wasze pociechy marudza w ciagu dnia... to moja Polcia mega grzeczna w ciagu dnia... caly czas sie sama bawi a ja tylko zagladam co robi :D tfu tfu zeby nir zapeszyc ... tylko w nocy ma czasem akcje ze sie wierci i jakby sie jej koszmary snily i laduje u nas w lozku

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zachowanie Jasia w dzień też nie mogę narzekać tfu tfu. Tylko te nocne pobudki i to że zasnąć czasem po nich nie może.

My będziemy mieć krzesełko made in Ikea, jak już Jasiek będzie siedział.

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu my posiadamy krzesełko maden ikea i Marcel mega zadowolony bo niestety z leżenie nie wyszlo nam :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeden skok był do 26 tygodnia a kolejny od 33 tygodnia a teraz u nas chyba 28 leci. U nas odpukać ale Maks jest cały czas grzeczny, nie mam co narzekać, podobnie jak u Pipi bawi się superowo sam, nie marudzi, odpukać!!
    U nas dzisiaj była pierwsza kąpiel w wanience w łazience, tzn. wstawiliśmy wanienkę do wanny bo niestety w pokoju już się go nie da kapać bo wszystko zalane, wszystko pływało, połowa wody z wanienki była na podłodze, na nas, na ścianach i na kocie masakra. Ale w łazience bardzo nie wygodnie niestety, mało miejsca mamy, no ale co zrobić. Może jak będzie siedzieć to będzie lepiej i wygodniej się go kąpać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że Łukasz cały czas marudzi, no ale wcześniej non stop uśmiechnięty, a teraz potrafi się bawić i nagle wpada w czarną rozpacz, no i czasami nawet ręce nie kończą marudzenia, musze przyznać męczące to. Żyję w ogromnej nadzieji, że mój słodziaczek wróci do mnie, bo jak nie to być może czeka mnie wariatkowo:P

Iza my kąpiemy w kuchni, tam mamy płytki, więc wygodnie :P a wodą później umyję rachu ciachu i już :) choć ostatnio już tak nie chląpie, od chwili jak ma większą wanienkę :)

Ok Łukasz usnął, ciekawe na jak długo, bo dziś sporo spał w ciągu dnia :P Także przy dobrych wiatrach uśmie o 24 hihi :) Dobrze, że dziś mamy co oglądać w tv hehe, to czas poleci :)

Kurde oglądam te foteliki i już sama nic nie wiem:/ szkoda, że nie ma jednego "uniwersalnego" i po problemie, a skąd ja mam wiedzieć, że akurat ten jest odpowiedni? Masakra, tylko się musze wkurzać. A dziś i tak przez maruderro jestem podirytowana :/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina my spacerowke przetestowalismy dzisiaj i było super;-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci śpią na płasko czy dajecie jakieś poduszeczki?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Beatina, moja tez non stop marudzi, trudno jej zasnac i wyje tak zalosnie, ze to dziwne az.. jak na przyklad cos chce.. wszystko zniose, ale te krzyki i wycie.. oj, ciezko jest. Sa tez momenty,ze sie chichra i smieje na glos..
    Musi byc jakis skok.
    i czemu mnie to nie dziwi ale jakbym czytała nie i Lilly tylko o Olusiu ależ oni są podobni do siebie....

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Czy Wasze dzieci śpią na płasko czy dajecie jakieś poduszeczki?
    plasko:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też płasko

Jasiek wciąż jeździ w gondoli, wciąż się mieści i nie marudzi, czasem usypia. Myślę, że przez zimę jeszcze pojeździ. No ale zobaczymy jak będzie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do krzesełka to moze i ten z ikei jest ok czasami popadamy w chwyty marketingowe itp. ok fajne krzesełko rozkładane kilku stopniowe ale czy jak dziecko już siądzue to potem będzie chciało siedzieć na pół siedziąco myslę, że mój Olo nie! ;) i co funkcja nie wykorzystana będzie moze regulacja wysokości tak? sama się zastanawiam to samo jest z fotelikiem samochodowym :/ ostatnio w pytaniu na śniadanie było że jest wiele na rynku fotelików które niby mają atesty a nue są w ogóle bezpieczne :( bądź człowieku mądry i pisz wiersze ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na płasko śpi.

Beti my też mamy dużo wanienkę to największą ale co dzień to gorzej u nas było z tym chlapaniem.

No niestety Magdalena tyle tego wszystkiego na rynku a ty człowieku bądź mądry i pisz wiersze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukasz śpi na płasko, nawet jak jest u nas, to nie śpi na poduszce.
    Oczywiście pobudka 20:30 :) Buszujemy, oby nie tak długo jak wczoraj, bo trochę jestem zmęczona, no ale zobaczymy :)

ten fotelik mi się spodobał i ma dobre opinie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4810816166&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, nie moge otworzyc tej strony z fotelikiem..

Moja Lili tez zawsze na plasko..

Ona nie marudzi caly czas, ale ma tyle energii w sobie, ze jestem w szoku. Potrafi podczas kapieli ruszac sie cala we wanience przez pol godziny, ja juz nie daje rady dluzej, moze i by dluzej mogla. Protestuje przed kazda drzemka, mimo iz marudzi i wszystkie inne potrzeby sa zaspokojone. Lezy na macie 5 minut i wyje. Ale to nie jest placz, to krzyki takie zalosne, przeciagane. Ciagle musze do niej mowic, ja zabawiac. Czasem nosic, choc rzadko. Ale trzeba ja czyms ciagle zabawiac. I ciagle sie rusza. Nawet pampersa ciezko zmienic, a co dopiero ubrac pidzame po kapieli, ciagle sie przekreca na brzuch i patrzy w rozne strony, wszystko chce brac do raczek i do buzi.
    Chcialabym zeby choc na chwile zwolnila ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28a81ma.jpg

Jemy platki jaglane z powidlami mamy wlasnej roboty :)
    I skorke od chleba :)
    Zgadnijcie gdzie lezy miseczka ;)

Dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 01:40

aga8787, Kaja, Pipi26, Bea_tina, aisa, zozol, ALAALICJA, natalinka, lineczka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ