X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam poćwiczyć na 30 min ,a Marcel z babcia i sie nie dało normalnie darł sie jak szalony masakra jakas ,a źródło śliny nadal płynie a zębów brak !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooó beti super ze wymienia fotelik łaski nie robią :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis na spacerze byłam z kotem ponad 2h spal w koszu otulony szalem i czapka wysadzil jak z procy pod domem myslalam ze zawału dostane leciał pod auto jak głupi hehehehehe tylko kiedy on wlazl jak wózek był w domu ??!!

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic ide pobiegać młody śpi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kaja co się tak wzięłaś za ćwiczenia? :) Z tym kotem to nieźle się przejechał hehe

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol tyle imprez w 2015 ,że aż strach ,a jak mi już z Cannes laki mówią prosto z mostu ,że moje płasko dupie się zaokraglilo i czas coś ,ze sobą zrobić wiec mnie zmotywowaly i od tyg sie próbuje czasowo ciwiczenia wcisnąć :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ,a wiesz jak mi sie chce matko prze te 9 miesięcy normalnie sie rozleniwilam ,ale motywacja jest i pytanie czy z kasa na tyle imprez wyrobimy heheheh

Aha co sie na 18 lat kupuje teraz dziewczynie moja chrzesnica ma !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Mirka ten środek do ucha dajecie tylko przed basenem czy jak to u was wygląda? My od niedzieli zaczynamy pływanie szkrabów i chcemy też to kupić.
    [/UOTE]
    tylko przed pływaniem i przy okazji uszko fajnie się czyści bo na drugi dzień cała woskowina wypływa

zozol lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera Lukasz ma taki katar ze ledwie oddycha:/ a ledwie co udaje mi sie odciagnac, co jeszcze mozna bo robilam inhalacje, masc majerankowa, kropilam sola fizjologiczna, lezenie na brzuchu odpada bo zaraz zaczyna chodzic. Masakra wogole nie spalam, wczoraj tez, ledwie dycham, ale najgorzej, bo sie bojeo jego oddychanie:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Oooo matko Beti kurcze co tam sie dzieje z mlodym gdzie zalapal katar taki ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti szkoda Lukaszka :( nue wiem co ci doradzic jak Pola miala katar to dostalam tez olejek do inhalacji i kropelke na poduszke mialam jej dawac zeby sie jej w nocy lepiej oddychalo
    My wczoraj po szczepieniu na wzw mloda maruda byla bo sie jej spac chcialo i plakala ale jak wrocilysmy do domu to sie ładnie bawila.... po kapieli malo mi mleka wypila wiec jak szlam spac to ja dokarmilam chodz w sumie to za bardzo nie chciala i jeszcze jej dziasla dentinoxem posmarowalam chodz usta zaciskala masakrycznie i wiecie co.... tak ja dokarmilam ja tepa dzida ze 2 h pozniej mi sie tak porzygala... cale mleko zwrocila az się przestraszylam i zadzwonilam do przychodni czy to aby moze nie od szczepienia ale babka mowi ze na pewno nie ale jakby co to mam z nia przyjsc.... poki co mloda normalnie radosna gada mleko wypila i spi ale co sie strachu w nocy najadlam to masakra.... glupia jak but jestem :(

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Beti nie wiem co jeszcze na katar może kropelki jakieś aromatyczne na pieluszkę w pobliżu
    Pipi to też Hania wczoraj po szczepieniu nie miała apetytu i ulewała więcej. Lepiej nic nie przeoczyć i dobrze że dzwoniłaś do przychodni

ug37df9hmgtex3az.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dawałam olejek zapachowy na ochraniacz w łóżeczku i jeszcze nasivin dla niemowląt pomagał Ince spać bo bez niego budziła się co chwilę bo nie mogła złapać oddechu

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh masakra, usnał po 6 wstał o 8 i do 9 próbował usnąć, a usnął tylko na moich rękach i tak pospaliśmy do 10. Później już było "lepiej" trochę odciągłam, zakropiłam, pojechałam do apteki kupiłam wode morską i to dało fajny efekt bo i odciągłam i mógł oddychać, także teraz drzemka sobie :) Ale olejek aromatyczny mówicie, może mam coś w domu. Kurde katar najgorszy! Jeszcze przeczytałam, że Zoja Miriam miała bezdech i same czarne myśli! No nic dziś będziemy ostro walczyć i może w nocy będzie lepiej :)

A ja śniadanie w końcu mogę zjeść, bo z tych emocji aż nie mogłam usnął jak zwykle to mówie poszaleje w domu i coś porobię :P

Pipi nic się nie stało, trochę zwymiotowała, zdarza się, chciałaś dobrze :) A poli nic nie jest więc jest ok :) ale dobrze, że do przychodni zadzwoniłaś, lepiej wszystkiego się upewnić :)

dziś przyjdzie pchacz Łukaszkowi, ciekawe, ale chyba jeszcze nie będę rozpakowywać, poczekam do świąt:) No i obym fotelik dostała do końca tygodnia, ciekawe.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja pchacz tez schowalam na święta :-) niech ma !!!

A Miriam tak matko normalnie moza oszalec przykro ,ale najważniejsze ,ze wszystko jest ok z Zojka mala jest fantastyczna taka przyjazna do Ludzi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Beatina, mam nadzieje, ze Lukaszek szybko wyzdrowieje. My zakraplalismy woda morska i odciagalismy jak Lili miala katar i dwa dni i jej przeszlo.

My dzisiaj w szpitalu bylismy, bo Lili miala rentgen bioderek i sa w swietnym stanie. Za 6 miesiecy bedzie znowu kontrolowana. No i wazy dokladnie 7300g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 17:57

aga8787, Bea_tina, aisa, Pipi26, natalinka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - super wieści!

Beti - oby Łukaszkowi szybko przeszło! Co się stało z Zojką? Jestem tam zarejestrowana, ale zupełnie brak czasu, by zaglądnąć...

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w końcu mieliśmy szczepienie - 3 dawka i WZW razem. Kuba mierzy 70 cm - według nas pomiar zakłamany, bo miał przechyloną pod kątem główkę. Waga w bodziaku i rajstopkach wskazała 7200, ale nogi prawie całe mu dyndały, więc chyba to trochę
    niewiarygodne...

I kiepsko zniósł szczepienie, w trakcie 2 kłuć jeszcze nie było tak źle, ale w nocy budził się z płaczem

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nooo super ze śzczepienie z głowy ,a z tymi wagami to różnie bywa u jednego pedoatry jak ważyłam Marcela było przeklamanie dosc spore więc luz ,a one dziwnie mierzą czasami w pierwszej poradni mierzyli do cm ,a teraz w Gdyni mierzą wylko od główki do pupy i koniec jak młody wyprostuje nogi sam to widzialam ze miał ponad 79cm ,ale to tak szybkim okiem bo sie ruszał

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Natalia szkoda, że źle zniósł szczepienie, ale najważniejsze, że już masz też za sobą i dopiero szczepienie w 13 miesiącu :)
    A pomiarami się nie przejmuj, choć dziwnie i ważą i mierzą, u mnie to jednak jest profeska ;P

a ja Wam powiem, że zastanawiam się skąd mój kochany synuś bierze tyle energii??!! W nocy średnio pospał, w dzień pobił rekord bo spał 1,5h na dwa razy! A usnął 22:15! czyli 12h aktywności z 1,5 przerwą, a szaleje jakby nie wiem co wziął!! Masakra, a najgorzej, bo wydaje mi się, że zjada mniej niż wcześniej i boję się, że straci na wadze :/ w piątek ide odebrać badania to może Go obadają. No ale dziś muszę przyznać poszalał i nie dał mamuśce wytchnienia! A doszedł pchacz i na razie o pchaniu nie ma mowy, ale za to ten przód to hit! Wspina się i bawi pokrętłami itp.! Super :) wrzuce później foty, bo szum leci na telefonie:P

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ