X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, fajnie, ze macie szczepienia z glowy. I gratulacje dla Kubusia, ladna ma wage :)
    Ja Lili dzis sama wazylam w szpitalu i tutaj nigdy sie nie wazy w ubraniu ani w pieluszce. A mierzyc to w ogole nie mierza.. tylko po ubrankach widze, ze rosnie :) Fajnie, ze sie odezwalas :)

Beatina, Lukaszek napewno jest pod wrazeniem swoich umiejetnosci i teraz nie ma czasu na jedzonko, ale podobno zaden niemowlak nigdy sie nie zaglodzi z wyboru, jak zglodnieje, to nadrobi to mleczkiem, jestem pewna.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc nieciekawie. Pola zasnela o 20 i po pol godz sie obudzila i ja dopiero o 23 uspilam :/ a maruda byla ! Na bank zeby te gornej jedynki cholerne, lekarz mówił ze z nimi jest gorzej niz z dolnymi :/ mam pytanie co dajecie swoim dzieciom na zabkowanie bo ja mam dentinox ale szalu nie ma.

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Dentinox słabo działa. Bardziej uspokaja Kubę Camilia. To kropelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:04

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    U nas też Dentinox słabo działa. Bardziej uspokaja Kubę Camilia. To kropelki

Kochana ,a u nas oba wymienone niestety wcale ,a w cale nie działają buuuuuu jedynie co to ta sofia plus naparstek na palec ze szczoteczka i to tez na chwilke :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzien dobry ,a start nocki myslalam ,ze bedzie taka cala noc przespana i co iiiii lipa wystraszony i dostał oczy jak 5 zl i walka ponad godzine aby zasnął ,ale pozniej już jak zasnął o 22 to spał do 8 ,ale były jeki i steki,ale jakoś przespal noc

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha te które maja Pepco gdzieś blosko maja fajne ceny na zabawki :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

U nas nocka znowu pod znakiem kataru :/ o 1 pobudka bo prawie nie miał jak oddychać(ja do tej pory też nie spałam bo słuchałam czy oddycha) no i buszował do 2:30 :P Ale później nie wiem czy były jakieś pobudki, a wstaliśmy 9:10 czyli spoko.

Ale nie wiem czy przez katar, ale tak mu się apetyt zmniejszył :( Mam coraz większe obawy, czy przybiera na wadze :/ A po 11 jak usnął to wstał 14:25!! A ja z nim drzemałam ale do 13:30, bo aż się obudziłam:P

Zostawiłam Łukaszka najedzonego z tata na 1,5, bo musiałam wyjść, to wielkie pretensje, zaraz wracaj!! Normalnie beszczel! Bo on chciał iść spać, a co mnie to! Jak jego nie ma całymi dniami to ma to gdzieś, a nagle pretensje, normalnie mam go powoli dość! A o coś poproszę to burka jak podupcony:/ Chyba mu się w dupie poprzewracało! Chyba musze częściej ich samych zostawiać, bo co do cholery, tylko ja mam obowiązki, a on to już nie?? No na bank!!

Łukaszek teraz drzema, to mam chwile "dla siebie", ale za 12 min pobudka i ciekawe o której uśnie i na ile:P Jutro do lekarza po wyniki badań i niech go osłucha, bo katar mimo, że nieco lżejszy, to dalej Go bardzo męczy :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Beata ze chłopaków samych zostawilas niech maz zobaczy jak to jest... bo facetom to sie wydaje ze kobieta z dzieckim to nic nie robi i tylko odpoczywa.... ci faceci to maja czasami nasrane we łbie ( sory za wyrazenie )
    Maz jak pare razy sam zostanie to cie moze doceni jak zobaczy ile to pracy z małym.
    Ja dzis na pysk padam wczoraj nie spalam bo mnie brzuch bolal a dzis Pola spala 2 razy po pol godz wiec nie bylo jak odespac a uspic ja to horrar przez te zeby.... czekam na meza i chwile wytchnienia

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny Lukaszek...

Witajcie, u nas noc ok. Pobudka o 5, pozniej spanie do 9.30.

Beatina, nie daj sie, daj sie chlopakom bardziej przywiazac do siebie ;) Moj na urlopie Lili sie caly czas zajmuje i mowi, ze jak wroci do pracy to nie bedzie mogl sie jej doczekac pewnie :)
    Im wiecej jest z nia, tym wiecej chce byc :)

Mam nadzieje, ze Lukaszkowi jak najszybciej przejdzie..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Beti brawo!!!!! ja wychodzę jutro !!!!!

A co do chłopa mój mnje rano tak wystraszył ze szok słyszę ,że ruszył sie do młodego i go ubiera rano czyli ja moge spać ,aż miło ,a tu nagle słyszę Asiaaaaaa krzyk myślę kurde cos sie stało jak wysadzilam z łóżka jak wariatka bo myslalam ,że Marcelowi cos jest ,a ten ze spokojem Mama my mamy kupe :-?

Pipi26, mychowe, lineczka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pola znow nie chce zasnac a oczka trze i ibufen jej podalam czy jakos tak na zabki.....no normalnie mam dosc na dziś. ... a jeszcze w niedziele obrona mgr a nawet nie ma kiedy sie pouczyc :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi to w Niedziele pijemy mgr :-) trzymam juz kciuki !!!!

Pipi26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi u mnie to samo tyle, że bez obrony. Łukasza przetrzymałam, i pięknie usnął o 20:50 i gówno z tego, bo zaczął kaszleć przez ten zasrany kaszel i się obudził :( Ja już nie mam siły, męczy mnie to, że on tak óźnoe chodzi spać, a trwa to już chyba z 3 tygodnie! Czy tak już mu zostanie?? Już nie mam pomysłu jak Go przywrócić do starych przyzwyczajeń, bo robiłam już wszystko i nic!!! Padam, po prostu nie mam już sił :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie Beata. Ja dzis nie mialam cierpliwosci i powiedzialam mezowi zeby Polcie uspil i wiecie co... udalo mu sie... wiercila mu sie i stekala a ten dał jej do raczek butelke do mleka i z nia zasnela :D tak mysle moze jej jakos szmaciana lalke kupic zeby z nia zasypiala i ja tak przyzwyczaic ? Tak kiedys czytalam ze np misiek czy lalka czy chocby pieluszka sprawiaja ze dziecku sie latwiej z matką "rozstac" i latwiej zasypiaja bo czuja sie bezpieczne z ulubiona rzecza... juz sama nie wiem ale chyba sprobuje :)
    Kaja jak sie obrobie to zapraszam do siebie na picie wszystkie was na Slask :D

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo coś o sląsku :D CZEKAM!!

Pipi ja próbowałam coś mu dawać do spania, ale gardzi wszystkim, nie wiem jak Go nauczyć spać z czymś?

Teraz bawi się z tatą, bo pospał jak wróciłam, to może trochę pobawić, a ja ubranka powystawiałam na olx :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi ty uważaj bo mnie sie 3 razy nie mówi Marcela pod pache i my jesteśmy na Śląsku :-) z butelczynia i Misiem dla dzidzi :-)

Czyli się obronilas jupi jedziemy tylko muszę starego do mamusi wyslac i w drogę :-)

;-) ale czad na Śląsku mnie nie bylo jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 23:00

Pipi26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee Łukasz usnął! Padam, dobranoc!

mychowe, Pipi26 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, trzymamy kciuki za niedziele:) Z checia bym sie wybrala oblac Twoja mgr :)
    Nie moge uwierzyc, ze swoja oblewalam 8 lat temu, az przez moment sie staro poczulam hehe :)

Kaja, no niezle z ta kupa.. maz jeszcze nie przebieral? :)

Beatina, kiedys napewno to sie zmieni.. trzeba byc dobrej mysli..

Zauwazylyscie, ze to forum troche cichnie??
    Czasami takie pustki..
    Kiedy do pracy wracacie?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas nienajgorzej. Mamy 3pobudki na cycusia , w nocy kręci się jak mały owsik :(
    Sammy śpi jak jestem obok niej, jak tylko wstanę 5 minut I się budzi. Zaczyna to być męczace :(

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammy nie raczkuje , nie pełza ale powoli wstaje . Siedzi na podłodze złapie sie kanapy podciagnie I hop na nogi :)

iv09io4ptwhk6nng.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ