X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, fajnie, ze macie szczepienia z glowy. I gratulacje dla Kubusia, ladna ma wage :)
    Ja Lili dzis sama wazylam w szpitalu i tutaj nigdy sie nie wazy w ubraniu ani w pieluszce. A mierzyc to w ogole nie mierza.. tylko po ubrankach widze, ze rosnie :) Fajnie, ze sie odezwalas :)

Beatina, Lukaszek napewno jest pod wrazeniem swoich umiejetnosci i teraz nie ma czasu na jedzonko, ale podobno zaden niemowlak nigdy sie nie zaglodzi z wyboru, jak zglodnieje, to nadrobi to mleczkiem, jestem pewna.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc nieciekawie. Pola zasnela o 20 i po pol godz sie obudzila i ja dopiero o 23 uspilam :/ a maruda byla ! Na bank zeby te gornej jedynki cholerne, lekarz mówił ze z nimi jest gorzej niz z dolnymi :/ mam pytanie co dajecie swoim dzieciom na zabkowanie bo ja mam dentinox ale szalu nie ma.

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Dentinox słabo działa. Bardziej uspokaja Kubę Camilia. To kropelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:04

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    U nas też Dentinox słabo działa. Bardziej uspokaja Kubę Camilia. To kropelki

Kochana ,a u nas oba wymienone niestety wcale ,a w cale nie działają buuuuuu jedynie co to ta sofia plus naparstek na palec ze szczoteczka i to tez na chwilke :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzien dobry ,a start nocki myslalam ,ze bedzie taka cala noc przespana i co iiiii lipa wystraszony i dostał oczy jak 5 zl i walka ponad godzine aby zasnął ,ale pozniej już jak zasnął o 22 to spał do 8 ,ale były jeki i steki,ale jakoś przespal noc

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha te które maja Pepco gdzieś blosko maja fajne ceny na zabawki :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

U nas nocka znowu pod znakiem kataru :/ o 1 pobudka bo prawie nie miał jak oddychać(ja do tej pory też nie spałam bo słuchałam czy oddycha) no i buszował do 2:30 :P Ale później nie wiem czy były jakieś pobudki, a wstaliśmy 9:10 czyli spoko.

Ale nie wiem czy przez katar, ale tak mu się apetyt zmniejszył :( Mam coraz większe obawy, czy przybiera na wadze :/ A po 11 jak usnął to wstał 14:25!! A ja z nim drzemałam ale do 13:30, bo aż się obudziłam:P

Zostawiłam Łukaszka najedzonego z tata na 1,5, bo musiałam wyjść, to wielkie pretensje, zaraz wracaj!! Normalnie beszczel! Bo on chciał iść spać, a co mnie to! Jak jego nie ma całymi dniami to ma to gdzieś, a nagle pretensje, normalnie mam go powoli dość! A o coś poproszę to burka jak podupcony:/ Chyba mu się w dupie poprzewracało! Chyba musze częściej ich samych zostawiać, bo co do cholery, tylko ja mam obowiązki, a on to już nie?? No na bank!!

Łukaszek teraz drzema, to mam chwile "dla siebie", ale za 12 min pobudka i ciekawe o której uśnie i na ile:P Jutro do lekarza po wyniki badań i niech go osłucha, bo katar mimo, że nieco lżejszy, to dalej Go bardzo męczy :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Beata ze chłopaków samych zostawilas niech maz zobaczy jak to jest... bo facetom to sie wydaje ze kobieta z dzieckim to nic nie robi i tylko odpoczywa.... ci faceci to maja czasami nasrane we łbie ( sory za wyrazenie )
    Maz jak pare razy sam zostanie to cie moze doceni jak zobaczy ile to pracy z małym.
    Ja dzis na pysk padam wczoraj nie spalam bo mnie brzuch bolal a dzis Pola spala 2 razy po pol godz wiec nie bylo jak odespac a uspic ja to horrar przez te zeby.... czekam na meza i chwile wytchnienia

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny Lukaszek...

Witajcie, u nas noc ok. Pobudka o 5, pozniej spanie do 9.30.

Beatina, nie daj sie, daj sie chlopakom bardziej przywiazac do siebie ;) Moj na urlopie Lili sie caly czas zajmuje i mowi, ze jak wroci do pracy to nie bedzie mogl sie jej doczekac pewnie :)
    Im wiecej jest z nia, tym wiecej chce byc :)

Mam nadzieje, ze Lukaszkowi jak najszybciej przejdzie..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Beti brawo!!!!! ja wychodzę jutro !!!!!

A co do chłopa mój mnje rano tak wystraszył ze szok słyszę ,że ruszył sie do młodego i go ubiera rano czyli ja moge spać ,aż miło ,a tu nagle słyszę Asiaaaaaa krzyk myślę kurde cos sie stało jak wysadzilam z łóżka jak wariatka bo myslalam ,że Marcelowi cos jest ,a ten ze spokojem Mama my mamy kupe :-?

Pipi26, mychowe, lineczka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pola znow nie chce zasnac a oczka trze i ibufen jej podalam czy jakos tak na zabki.....no normalnie mam dosc na dziś. ... a jeszcze w niedziele obrona mgr a nawet nie ma kiedy sie pouczyc :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi to w Niedziele pijemy mgr :-) trzymam juz kciuki !!!!

Pipi26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi u mnie to samo tyle, że bez obrony. Łukasza przetrzymałam, i pięknie usnął o 20:50 i gówno z tego, bo zaczął kaszleć przez ten zasrany kaszel i się obudził :( Ja już nie mam siły, męczy mnie to, że on tak óźnoe chodzi spać, a trwa to już chyba z 3 tygodnie! Czy tak już mu zostanie?? Już nie mam pomysłu jak Go przywrócić do starych przyzwyczajeń, bo robiłam już wszystko i nic!!! Padam, po prostu nie mam już sił :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie Beata. Ja dzis nie mialam cierpliwosci i powiedzialam mezowi zeby Polcie uspil i wiecie co... udalo mu sie... wiercila mu sie i stekala a ten dał jej do raczek butelke do mleka i z nia zasnela :D tak mysle moze jej jakos szmaciana lalke kupic zeby z nia zasypiala i ja tak przyzwyczaic ? Tak kiedys czytalam ze np misiek czy lalka czy chocby pieluszka sprawiaja ze dziecku sie latwiej z matką "rozstac" i latwiej zasypiaja bo czuja sie bezpieczne z ulubiona rzecza... juz sama nie wiem ale chyba sprobuje :)
    Kaja jak sie obrobie to zapraszam do siebie na picie wszystkie was na Slask :D

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo coś o sląsku :D CZEKAM!!

Pipi ja próbowałam coś mu dawać do spania, ale gardzi wszystkim, nie wiem jak Go nauczyć spać z czymś?

Teraz bawi się z tatą, bo pospał jak wróciłam, to może trochę pobawić, a ja ubranka powystawiałam na olx :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi ty uważaj bo mnie sie 3 razy nie mówi Marcela pod pache i my jesteśmy na Śląsku :-) z butelczynia i Misiem dla dzidzi :-)

Czyli się obronilas jupi jedziemy tylko muszę starego do mamusi wyslac i w drogę :-)

;-) ale czad na Śląsku mnie nie bylo jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 23:00

Pipi26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee Łukasz usnął! Padam, dobranoc!

mychowe, Pipi26 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, trzymamy kciuki za niedziele:) Z checia bym sie wybrala oblac Twoja mgr :)
    Nie moge uwierzyc, ze swoja oblewalam 8 lat temu, az przez moment sie staro poczulam hehe :)

Kaja, no niezle z ta kupa.. maz jeszcze nie przebieral? :)

Beatina, kiedys napewno to sie zmieni.. trzeba byc dobrej mysli..

Zauwazylyscie, ze to forum troche cichnie??
    Czasami takie pustki..
    Kiedy do pracy wracacie?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas nienajgorzej. Mamy 3pobudki na cycusia , w nocy kręci się jak mały owsik :(
    Sammy śpi jak jestem obok niej, jak tylko wstanę 5 minut I się budzi. Zaczyna to być męczace :(

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammy nie raczkuje , nie pełza ale powoli wstaje . Siedzi na podłodze złapie sie kanapy podciagnie I hop na nogi :)

iv09io4ptwhk6nng.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ