X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mamy już 2 zabki :) mała przerwa w ślinieniu .

W sobote mała była zakatarzona , trzymało ja przez 3 dni . Wszystko przez pogodę jest okropna Jeden dzień 3 stopnie drugi 18 I tak na zmiane.

Pipi26, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas noc ol. Pola zasnela 21.10 o 4 mleczko i spanie do 7.50 takze git majonez :D i bez krecenia i stekania w nocy :) moze to dzięki ibufenowi ? Moze pomógł i ja ja dziaselka nie bolaly

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa u nas sniegiem przypruszylo :D

mychowe lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pipi trzymam kciuki za obronę, fajnie że noc ok :) Śnieg gdzie :P w Katowicach nie ma :(
    Beti a może macie za ciepło tam gdzie Łukaszek śpi ?
    U nas noc średnia.
    Hania wstaje w łóżeczku na nogi i jak tylko ma czego się złapać to wstaje :) ale raczkować nie raczkuje. Wczoraj byliśmy na imieninach to leżała na podłodze to do tyłu się przesuwała całkiem szybko :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,jak tam maleństwa mama nadzieje że bardziej spokojne o mojej małej terrorystki ,akurat ząbkuje i nie wiem co robić,ciagle ryk :-( no i planuje drugie maleństwo na rok 2017-2018 ktoś ze mną wyczekuje ??

mychowe, zozol lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w Siemianowicach tak minimalnie snieg przypruszyl ;)
    Fajnie ze Hania juz wstaje :)
    Niunia moja tez zabkuje ale tak bardzo tragicznie nie jest. W nocy troche marudzi ale dzis jej dalam ibufen i ładnie spała az sie wyspalam :D

aga8787, niunia lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallloooooo dziewczyny :) u nas zimno i małej się średnio podobają spacery ostatnio. U nas ze spaniem słabo, ciągle tylko zabawa normalnie niezniszczalna jest.

WAŻNE :) Mamutki, załatwiała któraś z was becikowe? Mnie przerażają tony papierów :( Może któraś coś podpowie? Szczególnie jeśli chodzi o prowadzenie działalnoścci gospodarczej przez męża? Z góry dzięki :)Pozdrawiam

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Hani na 7 miesięcy :*

aga8787 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziole dla Hanusi :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziak fla Hani:-)

My dzis ciekawy dzien. U lekarza z badaniami wszystko ok, zelaza juz nie trzeba dawac, ale gardelko zaczerwienione przez katar. A najgorzej bo Lukasz malo co dzis je, a spanie to masakra. Spal od 9 30 min!! Przez katar, bo jak chodzi to spoko a jak sie polozy na plecach to zaraz mu to splywa i kaszle jak wsciekly:/ szkoda mi go, bozachowuje sie normalnie, ale to spanie to masakra, a na brzuchu nie bo zaraz sie budzi i chodzi i koniec spania:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina u nas też się zmieniło że spaniem w dzien a dzisiaj widzę noc czarno bo właśnie zasnął jeszcze tak późno nigdy nie spał...
    Z tym katarem walczyliśmy w tamtym tygodniu i trwał 7 dni a najbardziej pomógł katarek do odciagania
    Pati gdzie jesteś?
    Zozol jak w pracy? No i jak mały sobie radzi bez mamy?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata polecam Depumol to maść którą smaruje się plecy i klatkę piersiową ułatwia oddychanie :) możesz dać też Nasivin Soft dla niemowląt :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Haneczki :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Sto lat dla Hani na 7 miesiecy
    I spoznione zyczenia dla Emilki, co wczoraj siedem skonczyla.

U nas noc ok. Pobudka po 5, pozniej spanie do 9.30. Lili mnie obudzila, bo wkladala mi swojego smoczka do mojej buzi i powiedziala drugi dzien rano "tcesc":)

A i musze sie pochwalic, Lili zanurkowala dzis w basenie i nauczyla sie pic ze slomki :) wode jej daje po posilku i z kubeczka nie wychodzilo, wiec gdzies wyczytalam, ze ze slomki moze pojsc i udalo sie :)

aga8787, Pipi26, zozol, aisa, Bea_tina lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Hani

Pipi trzymam kciuki za obronę, będzie dobrze!
    U nas Maks od początku zasypia z pieluszką, nieraz się wierci kręci obraca na wszystkie strony a dostanie pieluszkę to od razu się w nią wtula. Mój bratanek ma za taką płaską przytulankę mówi na nią Pupu i przez dwa lata się bez niej nie ruszał, bez niej nie było spania i był wielki ryk.

Mychowe ja swoją magisterkę oblewałam 9 lat temu :)
    No forum cichnie niestety, każda ma swoje sprawy i potem tak to wygląda.

Lineczka i Aga super że dzieciaki już wstają, u nas na razie wstaje jak mu dam ręce żeby się mógł wesprzeć ale przy rzeczach typu łóżeczko, krzesełko jeszcze nie.

Ja ostatnio posadziłam Maksa na macie i byłam w szoku ze sobie tak siedział i siedział i bawił się i się nie przewracał. No ale sam jeszcze nie siada więc raczej go tak nie sadzam za bardzo.

Niunia napisz coś więcej co u was się dzieje, Maksiu ma już dwa zęby i szykujemy się na kolejne tym razem na górze. Ja bym chciała dzidzię 2016-2017 :)

Alicja powodzenia z becikowym ,my oddaliśmy wniosek w tym tygodniu. MASAKRA tyle papierków zusy, skarbówka, umowy, świadectwa pracy, pity srity, kuźwa nawet pasek z wypłatą z kwietnia ode mnie chcieli, no masakra! Mąż tylko latał i coś załatwiał bo ciągle czegoś im jeszcze brakowało.
    Każdy urząd chce inne dokumenty więc musisz dopytać co chcą dokładnie u was. A z działalnością nie pomogę niestety.

Beata wspólczuję z tym kaszlem i katarem, biedny Łukaszek, oby szybko mu przeszło.

Pysia w pracy ok, wczoraj akurat się wynudziłam strasznie, dzień się ciągnął jak flaki w oleju, pogoda z dupy i do tego 9 godzin w robocie. Ale tak poza tym to fajnie jest pogadać o czym innym niż o dzieciach, kupkach, obiadkach i laktacji. No i jest wesoło. No fakt że mało jest później czasu dla dziecka bo jeszcze obiad trzeba zrobić a o 19 Maks już śpi ale za to teraz całe dwa dni będzie mój :)

mychowe, Bea_tina, ALAALICJA, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego tatuś radzi sobie coraz lepiej z organizacją czasu i coraz więcej rzeczy z listy jest zrobionych :)

Mychowe super postępy u Lili :) Brawo dla małej

My już przerabialiśmy kubek 360, niekapek teraz doidy. Hmmm masakra. Zostajemy przy dojdy chociaż nadal wypluwa więcej niż połyka ale idzie mu coraz lepiej. Ogólni dwa pierwsze porażka.

Spóźnione buziaki dla Emilki.

mychowe, ALAALICJA, aga8787 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi a mały bez mamy radzi sobie dobrze w prawdzie jak wracam to już nie chce mnie wypuścić i mnie normalnie obejmuje rękoma za szyję i musi mnie widzieć cały czas, ale jest w dobrych rękach więc nie narzeka :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, a jak radzisz sobie w pracy z mlekiem? Odciagasz czy nic nie robisz?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie robię. Przez dwa tygodnie "przygotowywałam" piersi na to że będę karmić ok 6 rano a potem ok 14,30 i nie mam już teraz z tym problemu. A młody dostaje w tym czasie kaszkę na mleku modyfikowanym, obiadek, czasem deserek albo jogurt albo dopiero je deserek po moim mleku po południu.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu buazaki zdrówka slicznotko

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ