X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti własnie miałam pytać o fotelik, kurcze szkoda że te dziurki są powinni go wymienić bo to ich wina

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,jestem. W pracy spoko, roboty kupa więc nie miałam czasu myśleć o bobasie. Musiałam sobie wszystko poprzypominać i pewnie jeszcze mi to zajmie kilka dni.
    Nie spałam już od 5 bo Maks obudził się na jedzenie a budzik miałam nastawiony na 5,35 więc już nie miałam jak się zdrzemnąć. Jutro pośpię dłużej bo włosów nie będę myć hi :) (o ile Maks pozwoli) Rano Maksiu normalnie jakby czuł że coś jest nie tak, jęczał mężowi w łóżku, mimo że co chwilę mu się pokazałam w sypiali to jak tylko wyszłam za drzwi był ryk albo jęczenie a nigdy tak nie robił. Ale potem już dzień z mężem mieli fajny, był grzeczniutki udało się mu go uśpić tylko kaszki z mlekiem zjadł tylko 50 ml :( U rodziców też aniołeczek nawet dziadka dziś tolerował :) Ładnie jadł ale jak przyjechałam z pracy to cyca nie chciał dopiero o 16 zjadł.
    W domu trochę marudził jak wróciliśmy, tzn chciał być cały czas u mnie na rękach, więc gotowaliśmy obiad razem :)
    Mamy problem z dopajaniem bo niekapek pomyłka, a ten "krzywy" kubek mu pasuje ale berze do buzi wodę i ją wypluwa zamiast połykać, a jak już coś połknie to się wielce krztusi.

Beti dupiato wyszło z tym fotelikiem, mam nadzieję że Ci to wymienią bez problemu.

Mychowe kurcze nie chce straszyć ale dwa miesiące zlecą jak z bicza, szczególnie grudzień szybko przeleci bo to święta, sylwester, przygotowania, ani sie obejrzysz i będzie luty niestety.

Buziaczki dla Kacperka :* Pati daj znać że wszystko ok u Was.

Kaja więcej takich nocek życzę :)

Bea_tina, aga8787, aisa, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata lipa troche z tym fotelikiem powinni ci go wymienić ;)
    Iza fajnie ze powrot do pracy przebiegł w miare spokojnie. Jeszcze pare dni i sie przyzwyczaicie i ty i Maksiu :)
    A u mnie dziadki pojechaly i Pola o 20 zaanela... no nie moglam uwierzyc :D zobaczymy jak dlugo pospi ;)
    Spokojnej nocki :)

aisa lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zla jestem o ten fotelik jak cholera, bo zalezy mi na czasie no i ciekawe co sprzedawca zaproponuje, z drugiej strony dobrze ze to zauwazylam, bo nawet nie robilam dokladnego badania;)

No a Lukasz uznal, ze koniec spania, takze buszujemy, ciekawe do ktorej dzis, masakra, a taka jakas zmeczona jestem... no ale coz.

Iza dobrze ze dzien udany, oby z kazdym kolejnym bulo lepiej!! A jak sie sprawil mezulo??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki:-)
    malo mnie tu bo brakuje czasu wróciłam trochę do pracy i nie mam czasu tzn próbuje na nowo wszystko zorganizować. Oluś robi duuuże postęoy dzień w dzień można powiedzieć ale ząbków brak także szxzerbolek jest :-)
    beatina współczuje z tym forelikiem oech jak cholera! my jeszcze nie mamy nowego fotelika a trzeba pomyśleć czym się sugerowałaś wybuerając swój?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My po szczepieniu, Hania już w poczekalni płakała 3 dzieci przed nami lekarka się spóźniła, mała śpiąca no i szczepienie dramat mimo że tylko 1 a zawsze 3 to było najgorsze :( strasznie płakała.
    No a co do uczulenia to lekarka powiedziała że to na pewno nie po bebilonie no ciekawe.... Kazała smarować emolium i tyle ;/
    Iza fajnie że Maksiu grzeczny był i Tobie w pracy czas szybko minął z dnia na dzień będzie lepiej :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey wychwalilam noc :-/ zeszła aaaaaaaaaaaaaaa masakra

Aga ja prócz emoliantow daje fenistil 2 krople na dobę i pomogło :-) ,a do alergologa jedziemy w piatek Marcel juz czysty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:57

Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dzięki za info :) dobrze że Marcelkowi znikło
    Beti a fotelik przyszedł kurierem? bo ja właśnie czytałam że trzeba przy kurierze sprawdzać paczkę i kurier ma obowiązek poczekać nawet 10 min ciekawe który jak oni podpis i uciekają ;/
    Hania waży 7100 i ma 69 cm od 30 września nie urosła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:48

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo u nas nocka ok, pobudka o 8 na badania, no i tez nie tylo zle, chwilke zaplakal i zaraz się smial:)

Aga tak kurierem, ale to się tyczy tez jeśli uszkodzenie nie powstalo w transporcie bo ksrton jest caly, ewidentnie to ich wina. kurde tos mnie zmartwila :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff sprzedawca chcial mi przeslac 35 zl albo wysle nowa sztuke, takze wiadome bedzie nowy:-) ale szczescie, oby ten drugi byl juz ok! No ale sie uspokoilam, bo sie zaczelam stresowac;)

Kurde Lukasz nie jadl marchewki a bobek w pieluszce! To ja juz niewiem o co chodzi, a dzis jeszcze mu dalam jarzynowa bo kolejna probe ognia robie, jeee ja to mam wyczucie jak fiks!!

No nic, przydaloby sie go uspic, a ten broi w najlepsze, moze zaraz padnie:-) aa no i katar mu sie przypaletal:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata mąż sprawuje się dobrze z dnia na dzień coraz lepiej bo wczoraj z listy którą mu zrobiłam co ma zrobić zrobił tylko tyle że pościelił łóżko a dziś już wszystko oprócz umycia ząbków małemu :)
    Aga a może ostatnio ją źle zmierzyli i dlatego taka sama długość wyszła. Współczuję małej dzisiejszych przeżyć, biedna :(
    U nas nocki nawet ok ostatnio dziś obudził się na mleczko o 2 a potem pobudka o 5! dostał cyca powiercił się i zasnął przed 6, jak ja musiałam wstawać, ale przynajmniej tatuś mógł pospać trochę :) W dzień aniołeczek i z tatą i u babci :)

Bea_tina, aisa, aga8787 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuski o 17

Beti zaszalalam dzis na zakupach znów kupilam kocyk Marcelowi do wozka taki ciepły bo nie miał iiiiii zabawke plus książkę stary mnie zabije ,a chodziki pchacz dzis juz przyszedł :-)

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga edtyowalas i nie widzialam dopisku wagowo wzrostowego:-) nie przejmuj sie, Lukasz co potrafil rosnac pare centymetrow na miesiac ostatnio mial chyba po miesiacu 1 cm do przodu. Takze tez sie zmartwilam, ale babka pielegniarka skwitowala to tak, ze dzieciecy wzrost mozna dopiero dokladnie okreslic jak dziecko stoi to mierzenie na ciele to dupa a niemierzenie;) takze spoko luz blus:-)

Jejku jak mi sie dzis nudzi, znaczy Lukasz niedaje mi wytchnienia alejakas taka jestem zmeczono-znudzona. Maz ma milion rzeczy do zrobieniaa ja siedze sama jakten kolek i nawet niemam siedo kogo odezwac, a na forum nikpgo:( chyba mnie jezienna depresja dopada:/

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja tez sama jak kolek siedze :( wlasnie ze szczepienia wzw wrocilam mala plakala i marudna byla bo spiaca za to teraz wariuje na lozku i gada :D wazy 8.700 i 73 cm.
    Aga moja Pole tez tak kiedya zmiezyli ze wyszlo że nic nie urosla a jak lekarza zapytalam to powiedzial ze tak czasem jeat bo się dzieci mierzy tak pobieznie i jakby jej wszystkie zgiecia wyprostowac to by na bank pare cm wiecej wyszlo takze luzik ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wkoncu mi dzis ochraniacz przyszedł:)
    A i lekarz powiedziaal ze widzi ze malej jedynki gorne ida i jakby maruda byla to pewnie przez to:/
    Kaja to poszalalas ;) a mężem sie nie przejmuj oni nie rozumieja ze sie nie da nue kupic czasem:D

aga8787, aisa, zozol, Kaja, lineczka lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pipi to Pola pobila wagowo mojego Lukasza, bo wzrostowo jeszcze nie hehe:-)

O obudzil sie prezes:-) a dzis cos marudzi ze masakra, szczegolnie jak sie ciemno robi, tez tak macie?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to czesto po poludniu marudzi :D
    no mala klaska klusie mam :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas urlop z mezem :) jezdzimy na wycieczki, tylko zimno sie zrobilo, co prawda nie tak jak w Polsce, ale ze 3,4 stopnie sa...

Lili sie budzi miedzy 6 a 7, maz ja karmi,ja sciagam mleko i idziemy wszyscy dalej spac, wiec jest super :)
    Bylam w pracym powrot pod koniec stycznia na pol etatu i sie dostosuja do zmian z mezem, zebysmy mogli sie zmieniac, wiec swietnie..
    Tylko chcialabym zapomniec do konca stycznia o tym ;)

Beatina, dobrze, ze z fotelikiem sie wyjasnilo.

Pipi, gratulacje dla Poli, piekna ma wage :)

Zozol, fajnie, ze powrot do pracy sie udal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:20

aga8787, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka ten środek do ucha dajecie tylko przed basenem czy jak to u was wygląda? My od niedzieli zaczynamy pływanie szkrabów i chcemy też to kupić.

Mychowe fajnie z tą pracą będziesz miała no i super że Ci tak na rękę pójdą. A z tym rannym spaniem do pozazdroszczenia :)

Pipi no rzeczywiście waga fajna :) Powodzenia przy ząbkach!

Kaja babki czasem muszą poszaleć i tyle, a poza tym to dla synka kupowałaś nie dla siebie :p

Muszę przyznać że mąż jest zachwycony póki co zajmowaniem się małym, i stwierdził że im dłużej z nim przebywa to bardziej tęskni jak go nie widzi. Dziś młody spał od 17-18,15!! i jak mąż wrócił z pracy to sobie spał, mój m był zawiedziony. Poszedł do sypialni i otworzył drzwi żeby szybciej się obudził jak będzie słyszał nasze głosy, ale mamuśka je zamknęła spowrotem :)

Pipi26, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti super że fotelik wymienią :)
    mychowe fajnie że w pracy nie robią problemów
    Iza świetnie tata się spisuje oby tak dalej :)

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ