X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie pomysł jak zamontować ochraniacz na całkowicie obniżonym łóżeczku?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasza tez się nad tym zastanawiałam, ale chyba zamontuje od dołu, bo na górze to nie wiem jak to będzie wyglądać :P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że jak przywiążesz do samych szczebelków to będą się zsuwać na dół :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość sztywne ochraniacze a nie takie miękki więc się zsuwać nie będą. ALe jak macie miękkie to nie wiem co poradzić mogę.

Beata i Sasza no no wasze chłopaki nieźle buszują :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w nocy była masakra po 23, w końcu dostał przeciwbólowe i spał do 3,30 dostał cyca i potem cyc nad ranem ale nie pamiętam o której. Więc źle nie było. Ale spał ze mną w łóżku.
    A humor miał dziś lepszy za to ja czuję się fatalnie zaś katar, kicham jak głupia i trochę gardło zaś boli. No i czuję się taka rozbita. Myślałam że jak m wróci z pracy to przejmie małego a ja trochę odpocznę no ale m wrócił zjadł obiad i poszedł się zdrzemnąc :/ A jak kichałam po 15 razy za jednym razem przy małym to się zapytał czy przypadkiem małego nie zarażę. No ręce opadają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 19:26

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Iza oby przeziębienie szybko minęło, dopiero jedno skończyłaś :( Tym bardziej, że od poniedziałku sama wiesz co! Ja to na samą myśl mam gęsią skórkę!
    A skąd ja to znam, czasami po całym dniu padam na morde, a Damian zamiast zająć się małym to ma milion rzeczy do zrobienia:/ mimo, że mu Go daję, to 5 min i wraca do mnie, bo on musi iść bo tyle do zrobienia ma!! Faceci faktycznie są z kosmosu, 0 wyobraźni o czymkolwiek:/ a jak się nie powie jak tumanowi to "ja nie wiedziałem". MA-SA-KRA!!!

Np. teraz Łukasz wariuje, no i Damian zamiast iść spać, to zajmuje Łukaszowi puzzle i śpi! A Łukasz chce się bawić z tata, to ten dupa, ale skoro król nie śpi tam gdzie na to miejsce, to mam to w dupie, ja mam przerwę, a tenniech się zdecyduje co robi, bo też mam go już dość dziś(męża).

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata Szasza ale wam chlopaki fajnie rozrabiaja ... super normalnie gratuluje :)
    U nas noc taka se cos mi mloda o 5 kryzys ma i sie wierci strasznie i steka i oczywiscie z nami spala bo ochraniacze nie przyszly ale sie dzis wkurzylam i pozyczylam 1 ochraniach a drugi bok kocami oblozylam i mloda dzis do lozeczka sprobuje wlozyc koniec dobrego :D a moja mloda jeszcze nie spi bo i po co... masakra :D
    My sie dzis z mężem wyrwalismy i mala babci zostawilismy i pojechaliśmy w koncu na sushi :) najadlam sie za wszystkie czasy. Fajnie sie bylo wyrwac w koncu ! ;)
    Co do facetow to oni na bank sa z innej planety i kompletnie nic nie kupują no ale co zrobić ? :/

Bea_tina, mychowe, zozol, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol zdrowka zycze :)

zozol lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sztywny ochraniacz, ale tak sobie myślę że możesz przedłużyć tasiemki i przywiązać dolne na dole tak zeby nie mógł się podnieść a górne do górnej deseczki

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kupione ;-) ale nie za 35 zł tylko 20 mniej ale zawsze coś Dziękuję :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nocno pora:) u nas dwie pobudki poprzedniej nocy, ale bylo spokojnie, bo maz na urlopie i mi Lili w nocy karmi, ja sciagam mleko i wszyscy dalej idziemy spac:)
    Gratulacje dla Fifika i Lukaszka, chlopcy pierwsza klasa!

U mnie spokojny dzien, duzo spacerow i zauwazylam, ze jak jest duzo spacerow, to Lili pogodniejsza pod wieczor i tak jakby lepiej zasypia na noc.. bo w tygodniu to byla masakra, godzine probowala zasnac, az w koncu musialam policzyc do 10, wzielam ja posadzilam w krzeselku bumbo kolo mnie w kuchni i patrzyla jak zmywam naczynia :) A pozniej poszla spac jak tata wrocil :)

Moj maz juz duzo razy z Lili zostawal sam, na najdluzej to na piec godzin, wiec juz wyszkolony pierwsza klasa :)

Milej niedzieli wszystkim zyczymy :)

agata86, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek u nas Pola zasnela wczoraj kolo 22.30 ! Przenioslam ja do lozeczka i o 3 mleczko i wstala 7.30.. obudzilo mnie jej gadanie :D w nocy sie troche krecila wiec musialam a to pomiziac a to dac smoka ale najważniejsze ze spala u siebie i mogl sie rozwalic w koncu na lozku :D
    Wczoraj Pola dopelzala do stojaka na wino i prawie sobie winko wyciagnela :D butelke w ręce miala do polowy wyciagnieta :D
    Milej niedzieli :)

agata86, aisa, Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello u nas noc standard czyli 7 miesiąc ryk i noszenie plus teraz ta wysypka co 3 h smarowanie kremem ,aby mu ulżyć i aby nie płakał masakra jakaś teraz z dietą cofnelam się do 5 miesiąca ,aby skóra zaczęła reagować jutro jadę do alergolog prywatnie nie czekam do piątku ,a w piątek jak pojade to kontrolnie !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja współczuję tych nocek no i jeszcze ta wysypka! Biedny Marczello :( Oby alergolog szybko pomógł.

U nas nocka ok, jedno karmienie o 3,30 noszenie po 4 żeby uśpić i pobudka o 6,30.

Mychowe mój mąż też się potrafi świetnie zająć małym ale jak zostaje z nim sam a jak jestem w domu to już zajmowanie raczej spada na mnie. No ale od jutro będzie z nim codziennie 5 godzin sam hehe, a ja będę odpoczywać w pracy :)

Beata jeżeli chodzi o gryzienie to zdarzyło się że i przez nakładkę poczułam ząbki ale na szczęscie tylko kilka razy mnie próbował ugryźć :)No i wiadomo przez nakładki to to nie boli aż tak, bardziej takie ściśnięcie to było.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi muszę się przyznać że jakoś nigdy nie miałam okazji jeść sushi, muszę w końcu spróbować. Super że udało wam się wyjść z mężem tylko we dwoje :) Pewnie było miło.
    My idziemy 14 grudnia na kabaret, mam nadzieje że młody będzie smacznie spał i babcia nie będzie musiała interweniować :)

Pipi26, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a'propo sushi to my wczoraj z mężem zamówiliśmy sobie chińszczyznę do domu hehehe ;) (ale takie średnie to było no i miałam nadzieję że dostaniemy to w takich kubeczkach jak na filmach a dostaliśmy w zwykłych plastikach i bez patyczków eh)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    u nas kolejna kiepska noc pobudki z płaczem co godzinę, ani jednej dłuższej drzemki :(
    Mój maż jest z małą jak idę się kąpać a tak to chwilę się bawi jak jest grzeczna. Oby pediatra dobrała nam jakoś mleko to będę miała możliwość żeby wyjść z domu.
    Łukaszek i Filip super chłopaki :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wspolczuje nocki oby pediatra dobral wam mleko i bylo wszystko ok:)
    Zozol polecam spróbować. ... ja pierwsze sushi jadlam nad zlewem w kuchni 2 razie jakbym chciala wypluc albo rzygac :D a posmakowalo i teraz to moje malr uzaleznienie :D

zozol, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Aga u was też te nocki cały czas nieciekawe, może jest głodna? Jak byś spróbowała jej dać ok 22 mleka z kaszką? może by trochę dłużej pospała. Sama nie wiem co CI mogę poradzić. U nas trochę to pomaga i śpi jakieś 3-4 godziny. (gdzie te czasy jak spał 6!!!??)

aga8787 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ