KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza fakt zapomnialam napisac, wybacz! Ja inhalowalam 2 razy dziennie po ok 5-6 minut. A wlewalam 2 ml to jeszcze zostawalow zbiorniku no ale wydaje mi sie ze dluzej nie trzeva bylo;)
Kurde to nie wiem z tymi sankami, ale w sumie teraz sie kupi to najwyzej bedzie na za rok, bo kto wie czy kasa bedzie;)
Kocham Lukaszka! O 20 poszlismy sie karmic i o 2020 usnal czyli 15 min usypiania, moze nastepnym razem bedzie 10 hihi, no codziennie krocej. Co prawda usypia w naszym lozku ale jak juz spi to go przekladam do lozczka i spi:-) ja juz posprzatalam sobie w domu i zaraz tez prysznic i relaks przy herbatcezozol, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Koniec bajki?? Oby tylko pomyłka! Damian poszedł spać, a że jego strona bardzo skrzypi to Łukasz się obudził, ale położyłam do łóżka naszego, dałam cycusia i po chwili usnął, ale już miałam strach w oczach, bo już się ostro bawił w łóżeczku, hehe
-
Mychowe, 3 razy polubiłam Twojego posta
Ja mam prostszą sytuacje z prezentami bo zawsze kupowałam dla rodziny z siostrą moją bliźniaczką i do tej pory tak zostało. W ten sposób ogarniamy moją cześć rodziny. Z rodziną m zawsze się widzieliśmy w Święta. Tym razem nie, ale prezentów im raczej nie będziemy wysyłać.
Ps. Szkoda że mąż nie dostał urlopu. No ciekawa była niespodzianka wózkowa.
Beatina, z sankami jeszcze poczekamy. Mam nadzieje, że Łukasz i dziś będzie ładnie spał. A to przed chwilą to tylko wypadek przy pracy.
Fajnie, że wrzucacie linki fotelików. Mi się na pewno przydadzą w niedalekiej przyszłości.
Zozol, u nas jeszcze nie było inhalacji wiec nie pisałam.
Mi też mleko leci z drugiego jak karmie. W domu radze sobie pieluchą tetrową a na wyjścia wkładki.
Agata, fajnie ze szczepieniami teraz spokój. U chirurga też na pewno będzie ok. Może jeszcze potrzeba troche czasu żeby zeszło. Ale warto skontrolować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 23:18
mychowe lubi tę wiadomość
-
Asia, pokaz swoja siostre
Taki dlugi urlop macierzynski to platny jest?
Bo u nas 9 miesiecy platne, moge wziac rok, ale nie biore, ostatnie trzy miesiace nie sa platne, chyba, ze firma finansuje (moja nie).
Jak to mozliwe, ze polubilas trzy razy?? Ja tez chce
Lili dzis miala chyba wrzoda na tylku, bo duzo marudzila.. dopiero w kapieli sie zrelaksowala.. troche ja rozsmieszalam.. i dzis w koncu jakas lepsza kupka niz tez bobki, taka bardziej pasciana
Szkoda, ze u nas nigdy nie ma sniegu, tez bym sanki kupila
Ja nie odpowiadalam na pytanie o inhalowaniu, bo nie wiem o co chodzi. Jak Lili miala katar to wpryskiwalismy jej spray z sola morska i uzywalismy fridy do odciagania.. a z inhalacja to nie wiem o co chodzi.
Dzis Lili posadzilam na wadze i wyskoczylo 7.2kg. Spojrzalam na siatke centylowa i sobie mloda dama rosnie razem ze swoim centylem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 00:15
Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość
-
Witam sie:-)
U nas pobudka 730, w nocy 3 pobudki, ale dzis Lukasz spal bardzo niespokojnie:/ takze byly 3 karmienia ale co chwila wstawalam, bo tu smoczek tu prxytulic, za raczke potrzymac;)
Mychowe, to Lili pieknie idzie, ja nie mam siatki to nie wiem;) ale skoro lekarka mowi ze jest spoko, to sie nie martwie:-)
Kurde nie jestem pewna, ale chyba mam albo zapalenie pecherza, albo drog moczowych, przydalo by sie isc do lekarza, a znacie jakis sposob przy kp? Bo mam urinal czy cos tam, ale wziac nie moge:/ pewnie jakas zurawina:-)
Milego dnia:-)mychowe lubi tę wiadomość
-
Hello matki
A my wczoraj stan podgoraczkowy 37,9 nie dałam przeciwbólowo bo nic nie bolało zachowywał sie normalnie lekko jeczal ,ale dałam maść na dziaselka i to była przyzczyna tempy podwyższonej posmarowalam i było cacy ,ale na noc czopek wladowalam bo jak zasnął to już po 30 min był wyspany banan na buzi i charce sie zaczęły i na koniec jęki -
Beatina, żurawina na pewno pomoże. A co mocniejszego na pęcherz przy kp to niestety nie wiem.
Mychowe, napisze Ci na priv jak to tutaj jest z macierzyńskim i tacierzyńskim. Bo to kawałek referatu będzie, to forum nie będę zaśmiecać.
Kaja, teraz to już chyba zęby idą na serio. Jak się wczorajsze zakupy udały?mychowe, Kaja lubią tę wiadomość
-
Beatina, przede wszystkim bardzo duzo pij, to jest najwazniejsze. No i zurawina jak Asia pisze. Mialam zapalenie pecherza w ciazy z Lili to antybiotyk mi dali.
Witajcie, u nas pobudka o 7.15 i pozniej spanie do 10. Zapowiada sie fajny dzien Milego dnia wszystkimaisa lubi tę wiadomość
-
Mychowe no to bardzo ładny zapasik nie mam rozeznania ile dziecko pije dziennie, ale litr brzmi imponująco
Też myślałam właśnie o żurawinie, bo z lekarstw to pewnie bieda z nędzą a wody pije sporo, no nic oby przeszło, bo nie jest to super cool
My się zbieramy na spacer Dziś już ubieram czapke i rękawiczki, bo nie chce zamarznąć, bo na dworzu całe 2 stopnie!! Oby była zima ze śniegiem, tęskni mi się za białymi świętami...mychowe lubi tę wiadomość
-
O matko u nas jęczybuła się włączyła dzisiaj młodemu, moja mama podejrzewa że kolejne zęby idą bo wszystko do buzi nachalnie wkłada a potem płacze tak jak by sobie urażał bolące miejsca. Nocka fatalna pobudki co 0,5-1 godzinę, wcale się nie wyspała, jeszcze na 8 szłam do medycyny pracy załatwić badania kontrolne po macierzyńskim.
No i nie chce dać sobie fridą odciągać, jak kiedyś to lubił tak teraz płacz jakby go obdzierali żywcem. Kupiliśmy wczoraj ten do odkurzacza odciągacz przynajmniej szybciej to idzie zrobić ale ryk i tak straszny.
A z tym inhalowaniem to spoko że tak krótko wystarczy bo mysłałam że może z pół godziny trzeba. Wczoraj siedział 10 minut za jednym razem potem 2 minuty a dzisiaj chyba z 15 minut (tv oglądał)
Beata idź do apteki są leki na pęcherz które można brać przy karmieniu, ja miałam z tym problem w połogu. W prawdzie skończyło się antybiotykiem no ale u mnie był też problem z zakażeniem nerki.
No i piwo mi baaardzo pomogło wtedy -oczywiście bezalkoholowe (ja piłam Karmi) do tego herbata żurawinowa i dużo wody.
Mychowe litr! super to bardzo dużo.Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
Wlej bardzo goraca wodę do wiaderka zaparzasz rumianek I dodaj do tej Wody. Robi się para siadasz no wiaderko I robisz inchalacje:). Spoaób naszych babć na problemy z pecheżem. MI pomogło , może I tobie pomoże a na pewno niezaszkodzi.
Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość
-
Lineczka nie slyszalam, dzis sprobuje bo zurawiny nie mam a do apteki nie mam jak jechac, dopiero jutro.
Dzieki dziewczyny za rady:-)
A co sie dzieje z Natalia, dawno nie pisala.
Kurde to raczkowanie to widze poczatek doszalenstw, bo chodzi juz wszedzie, a najgorzej bo sie na wszystko wspina!i probuje stanac na prostych nogach! A jak juz sie wepnie to nie rozglada na wszystkie strony i nie raz juz kulnal. Masakra. Na sekunde nie mozna spuscic z oczu! Ale nie mam co narzekac, bo dzis znowu usmiechniety anioleczek:-)
Iza i Kaja, oby szybko zeby poszly, czyzbym juz zostala sama na placu boju hehe:-)mychowe lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Łukasz podnosząc się za rączkę od wózka stanął na prostych nogach sam na całą sekundę!! Szkoda, że nie miałam aparatu przy sobie, no ale skąd miałam wiedzieć no i się rozraczkował na maksa, bo wcześniej bardziej pełzał niż raczkował, a od wczoraj to więcej raczkuje niż pełza No ale przez to już miał tyle kolizji głowa-podłoga, że chyba tego nie zlicze:/ szkoda, że nie można zakładać kasku
Pipi26, lineczka, aga8787, zozol, mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
To super, kolejny postęp łukaszka
Pati też dawno nie pisała
Kudre młody dziś tak jęczał przy popołudniowym zasypianiu że w końcu dałam mu przeciwbolowy. Dziąsła też dwa razy już były smarowane. Coś czuję że ciekawa noc się szykuje -
Zozol, u mnie tez Lili jeczala po poludniu caly czas, czasem nie mam kiedy mleka sciagnac.. Nie wiem czy to moze trzeci zab wychodzi, bo na dole juz dwa ma, a jak smaruje jej gorne dziaslo zelem to musze szybko, bo ostatnio mnie mocno ugryzla zebolkami.. uff jak bolalo.
Brawa dla Lukaszka! same postepusieaga8787, aisa lubią tę wiadomość