X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza fakt zapomnialam napisac, wybacz! Ja inhalowalam 2 razy dziennie po ok 5-6 minut. A wlewalam 2 ml to jeszcze zostawalow zbiorniku no ale wydaje mi sie ze dluzej nie trzeva bylo;)

Kurde to nie wiem z tymi sankami, ale w sumie teraz sie kupi to najwyzej bedzie na za rok, bo kto wie czy kasa bedzie;)

Kocham Lukaszka! O 20 poszlismy sie karmic i o 2020 usnal <3 czyli 15 min usypiania, moze nastepnym razem bedzie 10 hihi, no codziennie krocej. Co prawda usypia w naszym lozku ale jak juz spi to go przekladam do lozczka i spi:-) ja juz posprzatalam sobie w domu i zaraz tez prysznic i relaks przy herbatce ;)

zozol, Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec bajki?? Oby tylko pomyłka! Damian poszedł spać, a że jego strona bardzo skrzypi to Łukasz się obudził, ale położyłam do łóżka naszego, dałam cycusia i po chwili usnął, ale już miałam strach w oczach, bo już się ostro bawił w łóżeczku, hehe :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, 3 razy polubiłam Twojego posta :P
    Ja mam prostszą sytuacje z prezentami bo zawsze kupowałam dla rodziny z siostrą moją bliźniaczką i do tej pory tak zostało. W ten sposób ogarniamy moją cześć rodziny. Z rodziną m zawsze się widzieliśmy w Święta. Tym razem nie, ale prezentów im raczej nie będziemy wysyłać.
    Ps. Szkoda że mąż nie dostał urlopu. No ciekawa była niespodzianka wózkowa.

Beatina, z sankami jeszcze poczekamy. Mam nadzieje, że Łukasz i dziś będzie ładnie spał. A to przed chwilą to tylko wypadek przy pracy.

Fajnie, że wrzucacie linki fotelików. Mi się na pewno przydadzą w niedalekiej przyszłości.

Zozol, u nas jeszcze nie było inhalacji wiec nie pisałam.

Mi też mleko leci z drugiego jak karmie. W domu radze sobie pieluchą tetrową a na wyjścia wkładki.

Agata, fajnie ze szczepieniami teraz spokój. U chirurga też na pewno będzie ok. Może jeszcze potrzeba troche czasu żeby zeszło. Ale warto skontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 23:18

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, pokaz swoja siostre ;)
    Taki dlugi urlop macierzynski to platny jest?
    Bo u nas 9 miesiecy platne, moge wziac rok, ale nie biore, ostatnie trzy miesiace nie sa platne, chyba, ze firma finansuje (moja nie).
    Jak to mozliwe, ze polubilas trzy razy?? Ja tez chce :)

Lili dzis miala chyba wrzoda na tylku, bo duzo marudzila.. dopiero w kapieli sie zrelaksowala.. troche ja rozsmieszalam.. i dzis w koncu jakas lepsza kupka niz tez bobki, taka bardziej pasciana :)

Szkoda, ze u nas nigdy nie ma sniegu, tez bym sanki kupila :)

Ja nie odpowiadalam na pytanie o inhalowaniu, bo nie wiem o co chodzi. Jak Lili miala katar to wpryskiwalismy jej spray z sola morska i uzywalismy fridy do odciagania.. a z inhalacja to nie wiem o co chodzi.

Dzis Lili posadzilam na wadze i wyskoczylo 7.2kg. Spojrzalam na siatke centylowa i sobie mloda dama rosnie razem ze swoim centylem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 00:15

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

U nas pobudka 730, w nocy 3 pobudki, ale dzis Lukasz spal bardzo niespokojnie:/ takze byly 3 karmienia ale co chwila wstawalam, bo tu smoczek tu prxytulic, za raczke potrzymac;)

Mychowe, to Lili pieknie idzie, ja nie mam siatki to nie wiem;) ale skoro lekarka mowi ze jest spoko, to sie nie martwie:-)

Kurde nie jestem pewna, ale chyba mam albo zapalenie pecherza, albo drog moczowych, przydalo by sie isc do lekarza, a znacie jakis sposob przy kp? Bo mam urinal czy cos tam, ale wziac nie moge:/ pewnie jakas zurawina:-)

Milego dnia:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello matki

A my wczoraj stan podgoraczkowy 37,9 nie dałam przeciwbólowo bo nic nie bolało zachowywał sie normalnie lekko jeczal ,ale dałam maść na dziaselka i to była przyzczyna tempy podwyższonej posmarowalam i było cacy ,ale na noc czopek wladowalam bo jak zasnął to już po 30 min był wyspany banan na buzi i charce sie zaczęły i na koniec jęki

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, żurawina na pewno pomoże. A co mocniejszego na pęcherz przy kp to niestety nie wiem.

Mychowe, napisze Ci na priv jak to tutaj jest z macierzyńskim i tacierzyńskim. Bo to kawałek referatu będzie, to forum nie będę zaśmiecać.

Kaja, teraz to już chyba zęby idą na serio. Jak się wczorajsze zakupy udały?

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, przede wszystkim bardzo duzo pij, to jest najwazniejsze. No i zurawina jak Asia pisze. Mialam zapalenie pecherza w ciazy z Lili to antybiotyk mi dali.

Witajcie, u nas pobudka o 7.15 i pozniej spanie do 10. Zapowiada sie fajny dzien :) Milego dnia wszystkim :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mi tez leci mleko z drugiego jak z jednego odciagam.. :) Ale tylko po nocce. I zdazylam juz litr swojego mleka zamrozic, bo Lili mniej pije niz j produkuje.

zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe no to bardzo ładny zapasik :) nie mam rozeznania ile dziecko pije dziennie, ale litr brzmi imponująco :)

Też myślałam właśnie o żurawinie, bo z lekarstw to pewnie bieda z nędzą :P a wody pije sporo, no nic oby przeszło, bo nie jest to super cool :P

My się zbieramy na spacer :) Dziś już ubieram czapke i rękawiczki, bo nie chce zamarznąć, bo na dworzu całe 2 stopnie!! Oby była zima ze śniegiem, tęskni mi się za białymi świętami...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko u nas jęczybuła się włączyła dzisiaj młodemu, moja mama podejrzewa że kolejne zęby idą bo wszystko do buzi nachalnie wkłada a potem płacze tak jak by sobie urażał bolące miejsca. Nocka fatalna pobudki co 0,5-1 godzinę, wcale się nie wyspała, jeszcze na 8 szłam do medycyny pracy załatwić badania kontrolne po macierzyńskim.
    No i nie chce dać sobie fridą odciągać, jak kiedyś to lubił tak teraz płacz jakby go obdzierali żywcem. Kupiliśmy wczoraj ten do odkurzacza odciągacz przynajmniej szybciej to idzie zrobić ale ryk i tak straszny.
    A z tym inhalowaniem to spoko że tak krótko wystarczy bo mysłałam że może z pół godziny trzeba. Wczoraj siedział 10 minut za jednym razem potem 2 minuty a dzisiaj chyba z 15 minut (tv oglądał)

Beata idź do apteki są leki na pęcherz które można brać przy karmieniu, ja miałam z tym problem w połogu. W prawdzie skończyło się antybiotykiem no ale u mnie był też problem z zakażeniem nerki.
    No i piwo mi baaardzo pomogło wtedy -oczywiście bezalkoholowe (ja piłam Karmi) do tego herbata żurawinowa i dużo wody.

Mychowe litr! super to bardzo dużo.

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no to szykuj się na zęba :)

Ja wczoraj zważyłam Maksia i miał 8 kg a dziś 7,900 cieszę się że w końcu coś przybrał. pewnie przez te kaszki hehe :)

Kaja lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa zakupy udane i portfel pusty :-/

Jak ten ząb nie wyjdzie to sama go zbajde hhehe ;-)

zozol, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol co do kg Marcela ja mam ostro ,że tak powiem wylane bo każde dziecko je tyle ile chce ,a te centyle kochana wywal w kosz i niech tam leżą heheheh twój mały jest boski z taka waga jaka ma !!!!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• lineczka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata a próbowałaś nasiadówki?

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlej bardzo goraca wodę do wiaderka zaparzasz rumianek I dodaj do tej Wody. Robi się para siadasz no wiaderko I robisz inchalacje:). Spoaób naszych babć na problemy z pecheżem. MI pomogło , może I tobie pomoże a na pewno niezaszkodzi.

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka nie slyszalam, dzis sprobuje bo zurawiny nie mam a do apteki nie mam jak jechac, dopiero jutro.

Dzieki dziewczyny za rady:-)

A co sie dzieje z Natalia, dawno nie pisala.

Kurde to raczkowanie to widze poczatek doszalenstw, bo chodzi juz wszedzie, a najgorzej bo sie na wszystko wspina!i probuje stanac na prostych nogach! A jak juz sie wepnie to nie rozglada na wszystkie strony i nie raz juz kulnal. Masakra. Na sekunde nie mozna spuscic z oczu! Ale nie mam co narzekac, bo dzis znowu usmiechniety anioleczek:-)

Iza i Kaja, oby szybko zeby poszly, czyzbym juz zostala sama na placu boju hehe:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Łukasz podnosząc się za rączkę od wózka stanął na prostych nogach sam na całą sekundę!! Szkoda, że nie miałam aparatu przy sobie, no ale skąd miałam wiedzieć:P no i się rozraczkował na maksa, bo wcześniej bardziej pełzał niż raczkował, a od wczoraj to więcej raczkuje niż pełza :) No ale przez to już miał tyle kolizji głowa-podłoga, że chyba tego nie zlicze:/ szkoda, że nie można zakładać kasku :P

Pipi26, lineczka, aga8787, zozol, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, kolejny postęp łukaszka :)
    Pati też dawno nie pisała :(
    Kudre młody dziś tak jęczał przy popołudniowym zasypianiu że w końcu dałam mu przeciwbolowy. Dziąsła też dwa razy już były smarowane. Coś czuję że ciekawa noc się szykuje :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, u mnie tez Lili jeczala po poludniu caly czas, czasem nie mam kiedy mleka sciagnac.. Nie wiem czy to moze trzeci zab wychodzi, bo na dole juz dwa ma, a jak smaruje jej gorne dziaslo zelem to musze szybko, bo ostatnio mnie mocno ugryzla zebolkami.. uff jak bolalo.
    Brawa dla Lukaszka! :) same postepusie :)

aga8787, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ