X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u nas Inka od tygodnia podnosi się na czworaki i w tej pozycji buja się do przodu, gaduła się straszna z niej zrobiła, latarek powoli przechodzi, zębów dalej brak

Kaja, zozol, aga8787, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na robiłam przez pomyłkę dałam młodemu mojej przyprawionej ryby i kurde wysypany od głowy po pas :-/ bujujjj oby do jutra zeszła chodz z twarzy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ni zęba ni raczkowanie tylko mlody froteruje parkiet :-/ i jeszcze ja dowalilam mu wysypki matko jaka durna stara baba zemnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja o kurde to nieżle go urządziłaś. A czym przyprawiałaś?
    Ja dziś chciałam dać Maksiowi kawałeczek mandarynki ale polizał otrzepał się i wypluł :)
    Mychowe mnie właśnie dzisiaj ugryzł swoimi dwoma kasownikami jak mu dziąsełka na górze smarowałam :) Oj boli!

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukaszek jakie postepy robi , brawo dla niego :)
    Kaja o kurcze, mam nadzieje ze wysypka Marcelkowi zejdzie i nic mu nie bedzie:)
    Polcia 2 dni temu miala zly dzien i caly czas buczala i raczki a odlozyc ja na puzzle to ryk jak nie wiem, na szczescie od 2 dni zlote dziecko, tylko usypialam ja o 20 i juz spala i jakos sie rozbudzila i teraz buszuje z tata i dziadkami, za chwile zrobie 2 podejscie usypiania :D
    a tak wogole przenioslam jej to drewniane lozeczko do nas ale nie mialam ochraniaczy to maz zamowil na allegro jakies takie gdzie czas oczekiwania wynosil jak najkrocej 3 dni i co i dupa jeszcze nie przyszly i mala z nami w lozku od 3 dni boje sie ze sie przyzwyczai :/ kurde musze cos jutro wymyslec bo bez ochraniaczy lipa jak ja polozylam spac to spala ze 3 godz a potem sie zaczelam wiercic i bach glowa w szczebelki i ryk ...ehhhh:/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, no wlasnie, czym przyprawilas? Ma na cos uczulenie w takim razie. Ja daje Lili rybe tez z przyprawami, jak koper czy pietruszka, ale nic z soli, jedynie sok z cytryny. Mleko krowie tez juz probowala. Na razie zadnych wysypek nie ma.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po tak pięknym dni usypiałam Łukasza 1,5h!! Matko, ja nie wiem skąd on ma tyle siły!!
    W nerwach dałam Go do łóżeczka i wyszłam ochłonąć. Wróciłam i zasnął!! Nosz! Musze ochłonąć, tyle to jeszcze nie usypiał!

Iza właśnie miałam pytać o karmienie z ząbkami :P czyli może doczekam się kiedyś takiego skasowania hehe :)

Pipi może rob jak ja usypiaj w łóżku, ale przenieś do łóżeczka? Bo może faktycznie się nauczyć i może być bieda. A ochraniacze zaraz przyjdą:P a uwierz jak będzie raczkować, to będzie testowanie wszelkich nawierzchni, a głowa jest najlepszym narządem do tego! Mnie już uderzanie o cos nie rusza chyba ze w kant :P bo wtedy ryk :P

Normalnie padam na twarz, ale Hobbita trza obczaic chyba 10 raz :D

Pipi26, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz prezent dla męża mam nie pisze co bo on czasami nas czyta :P , i nie wiem czy pisałam Inka ważyła jakieś dwa tygodnie temu 8400 wielkolud

Bea_tina, mychowe, aisa, zozol lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla reszty rodziny nic nie kupujemy bilo wigilię spędzamy sami w domu pierwszy raz, więc prezenty tylko dla siebie nawzajem, Inki i dla dzieciaków sióstr bo to jeszcze maluchy więc trzeba im trochę frajdy zrobić
    A ja jutro pierwszy raz z domusama wychodzę do kina :D

Bea_tina, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka my tez będziemy pierwsza wigilie sami :) i tu mam pytanie, bo pierwszy raz będę robić kolacje sama i szczerze, to nie wiem co mam zrobić:P w sensie oprócz barszczu z uszkami, kapusty z grzybami, ryby i ciast, bo zawsze na gotowe przychodziłam, a tu zrobić samemu to nawet nie wiem co :D

Zazdroszcze wyjścia do kina! Jak mi tego brakuje :( chciałabym isc na Hobbita w styczniu, no ale z Łukaszem to nie wiem jak :P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyprawa do ryb plus czosnek fac

Beti spokojnie to nasze będą bez zębów hihi do 18

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, szkoda, ze nie mozemy sobie podrzucic dzieciaczkow na dwie, trzy godziny, wtedy bym wziela Lukaszka i bys sobie do kina poszla ;)
    Moze by pokazal Lili pozycje do raczkowania, bo ona to pompki robi, raczki ladnie prostuje, tylko te nozki jeszcze nie umieja.. ale co tam, nauczy sie pewnie. Niektore dzieci w ogole nie potrafia sie obracac i raczkowac..

Aa, zapomnialam Wam napisac. Dostalam dzis @, czyli ciazy nie ma. Ale mielismy sprawdzian czy jestesmy gotowi i mysle, ze tak.. i jeszcze maz mowi, zeby do marca nam sie udalo, to kolejne swieta w przyszlym roku bym nie pracowala.. hehe jaki powod.. szkoda, ze on nie moze urodzic nastepnym razem ;)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, a co w przyprawie do ryb bylo? Bo czasem do takich gotowych przypraw dodaja jakies dziwne sztuczne konserwanty..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey noc dramat płacz na maksa teraz śpi i oby odespał bo szkoda mi go matko co ja na robiłam ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina gratulacje dla Łukasza a i ja też fanka Hobbita ale mąż już mnie wysyła na premierę w grudniu;-) Miłego dnia ( a moje dziecko przyzwyczaiło się do nutramigenu więc jest ok zobaczymy czy pomoże...)

Bea_tina lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas noc kiepska, płakała wierciła się. Wczoraj dostałam paczkę z bobovity (pierwszą) :)
    Mychowe to trzymam kciuki żeby szybko się udało :)
    Pysia dobrze że zaakceptował to mleko oby pomogło
    Kaja biedny Marcelek mam nadzieję że szybko mu przejdzie

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    U nas masakra! Łukasz spał bardzo źle, uspokoił się dopiero u nas. Ale zrobił niespodziankę! Pobudka o 3 z kupą! No i szaleństwo w łóżku do 4 :) no i wstał o 9:45 więc zasypiamy znowu o 22-24:/ masakra :(

Ale humorek ma super, bawi się sam, znaczy lata po całym mieszkaniu i się tylko wspina.

Kaja spokojnie zaraz mu przejdzie, a następnym razem będziesz uważac :)

Pysia zazdroszczę!!! No ale z przyssawka nie mam jak iść :P Może kiedyś :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, szkoda że @ jednak przyszła. Trzymam kciuki żeby się szybko udało. Wolne mieć na kolejne święta - kolejny argument za ;)

U mnie szła @ ale jednak nie doszła. Były 2 dni delikatnych plamień i koniec. Czyli cykl poporodowy wciąż trwa.

Beatina, ale się Łukasz rozpędził w swych podbojach, gratulacje :)

Kaja, wysypka na pewno zaraz przejdzie. Pochwal się co kupiłaś ;)

Pysia, fajnie że mleko podpasowało Młodemu.

U nas noc fajna. Od 20 do 7 były 3 pobudki. Zauważyłam, że u nas co druga noc jest dobra. Dziwne to.

Jaś chyba nie będzie wcale pełzał. Od kilku dni staje na czworaka, ale szybko zaraz dupcik opada :P

mychowe, pysia13 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa kupiłam młodemu zabawki ,jedzenie ,posciel nam na łóżko plus dostałam posciel z fome&you w prezencie :-) a na nasze wielkie łoże 189zl pościel

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo ja stoje SIAM :P

226eb2fedf690dc5med.jpg

Bea_tina, aga8787, zozol, Kaja, mychowe, agata86, Pipi26, aisa, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ