X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u nas Inka od tygodnia podnosi się na czworaki i w tej pozycji buja się do przodu, gaduła się straszna z niej zrobiła, latarek powoli przechodzi, zębów dalej brak

Kaja, zozol, aga8787, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na robiłam przez pomyłkę dałam młodemu mojej przyprawionej ryby i kurde wysypany od głowy po pas :-/ bujujjj oby do jutra zeszła chodz z twarzy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ni zęba ni raczkowanie tylko mlody froteruje parkiet :-/ i jeszcze ja dowalilam mu wysypki matko jaka durna stara baba zemnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja o kurde to nieżle go urządziłaś. A czym przyprawiałaś?
    Ja dziś chciałam dać Maksiowi kawałeczek mandarynki ale polizał otrzepał się i wypluł :)
    Mychowe mnie właśnie dzisiaj ugryzł swoimi dwoma kasownikami jak mu dziąsełka na górze smarowałam :) Oj boli!

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukaszek jakie postepy robi , brawo dla niego :)
    Kaja o kurcze, mam nadzieje ze wysypka Marcelkowi zejdzie i nic mu nie bedzie:)
    Polcia 2 dni temu miala zly dzien i caly czas buczala i raczki a odlozyc ja na puzzle to ryk jak nie wiem, na szczescie od 2 dni zlote dziecko, tylko usypialam ja o 20 i juz spala i jakos sie rozbudzila i teraz buszuje z tata i dziadkami, za chwile zrobie 2 podejscie usypiania :D
    a tak wogole przenioslam jej to drewniane lozeczko do nas ale nie mialam ochraniaczy to maz zamowil na allegro jakies takie gdzie czas oczekiwania wynosil jak najkrocej 3 dni i co i dupa jeszcze nie przyszly i mala z nami w lozku od 3 dni boje sie ze sie przyzwyczai :/ kurde musze cos jutro wymyslec bo bez ochraniaczy lipa jak ja polozylam spac to spala ze 3 godz a potem sie zaczelam wiercic i bach glowa w szczebelki i ryk ...ehhhh:/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, no wlasnie, czym przyprawilas? Ma na cos uczulenie w takim razie. Ja daje Lili rybe tez z przyprawami, jak koper czy pietruszka, ale nic z soli, jedynie sok z cytryny. Mleko krowie tez juz probowala. Na razie zadnych wysypek nie ma.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po tak pięknym dni usypiałam Łukasza 1,5h!! Matko, ja nie wiem skąd on ma tyle siły!!
    W nerwach dałam Go do łóżeczka i wyszłam ochłonąć. Wróciłam i zasnął!! Nosz! Musze ochłonąć, tyle to jeszcze nie usypiał!

Iza właśnie miałam pytać o karmienie z ząbkami :P czyli może doczekam się kiedyś takiego skasowania hehe :)

Pipi może rob jak ja usypiaj w łóżku, ale przenieś do łóżeczka? Bo może faktycznie się nauczyć i może być bieda. A ochraniacze zaraz przyjdą:P a uwierz jak będzie raczkować, to będzie testowanie wszelkich nawierzchni, a głowa jest najlepszym narządem do tego! Mnie już uderzanie o cos nie rusza chyba ze w kant :P bo wtedy ryk :P

Normalnie padam na twarz, ale Hobbita trza obczaic chyba 10 raz :D

Pipi26, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz prezent dla męża mam nie pisze co bo on czasami nas czyta :P , i nie wiem czy pisałam Inka ważyła jakieś dwa tygodnie temu 8400 wielkolud

Bea_tina, mychowe, aisa, zozol lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla reszty rodziny nic nie kupujemy bilo wigilię spędzamy sami w domu pierwszy raz, więc prezenty tylko dla siebie nawzajem, Inki i dla dzieciaków sióstr bo to jeszcze maluchy więc trzeba im trochę frajdy zrobić
    A ja jutro pierwszy raz z domusama wychodzę do kina :D

Bea_tina, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka my tez będziemy pierwsza wigilie sami :) i tu mam pytanie, bo pierwszy raz będę robić kolacje sama i szczerze, to nie wiem co mam zrobić:P w sensie oprócz barszczu z uszkami, kapusty z grzybami, ryby i ciast, bo zawsze na gotowe przychodziłam, a tu zrobić samemu to nawet nie wiem co :D

Zazdroszcze wyjścia do kina! Jak mi tego brakuje :( chciałabym isc na Hobbita w styczniu, no ale z Łukaszem to nie wiem jak :P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyprawa do ryb plus czosnek fac

Beti spokojnie to nasze będą bez zębów hihi do 18

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, szkoda, ze nie mozemy sobie podrzucic dzieciaczkow na dwie, trzy godziny, wtedy bym wziela Lukaszka i bys sobie do kina poszla ;)
    Moze by pokazal Lili pozycje do raczkowania, bo ona to pompki robi, raczki ladnie prostuje, tylko te nozki jeszcze nie umieja.. ale co tam, nauczy sie pewnie. Niektore dzieci w ogole nie potrafia sie obracac i raczkowac..

Aa, zapomnialam Wam napisac. Dostalam dzis @, czyli ciazy nie ma. Ale mielismy sprawdzian czy jestesmy gotowi i mysle, ze tak.. i jeszcze maz mowi, zeby do marca nam sie udalo, to kolejne swieta w przyszlym roku bym nie pracowala.. hehe jaki powod.. szkoda, ze on nie moze urodzic nastepnym razem ;)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, a co w przyprawie do ryb bylo? Bo czasem do takich gotowych przypraw dodaja jakies dziwne sztuczne konserwanty..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey noc dramat płacz na maksa teraz śpi i oby odespał bo szkoda mi go matko co ja na robiłam ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina gratulacje dla Łukasza a i ja też fanka Hobbita ale mąż już mnie wysyła na premierę w grudniu;-) Miłego dnia ( a moje dziecko przyzwyczaiło się do nutramigenu więc jest ok zobaczymy czy pomoże...)

Bea_tina lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas noc kiepska, płakała wierciła się. Wczoraj dostałam paczkę z bobovity (pierwszą) :)
    Mychowe to trzymam kciuki żeby szybko się udało :)
    Pysia dobrze że zaakceptował to mleko oby pomogło
    Kaja biedny Marcelek mam nadzieję że szybko mu przejdzie

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    U nas masakra! Łukasz spał bardzo źle, uspokoił się dopiero u nas. Ale zrobił niespodziankę! Pobudka o 3 z kupą! No i szaleństwo w łóżku do 4 :) no i wstał o 9:45 więc zasypiamy znowu o 22-24:/ masakra :(

Ale humorek ma super, bawi się sam, znaczy lata po całym mieszkaniu i się tylko wspina.

Kaja spokojnie zaraz mu przejdzie, a następnym razem będziesz uważac :)

Pysia zazdroszczę!!! No ale z przyssawka nie mam jak iść :P Może kiedyś :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, szkoda że @ jednak przyszła. Trzymam kciuki żeby się szybko udało. Wolne mieć na kolejne święta - kolejny argument za ;)

U mnie szła @ ale jednak nie doszła. Były 2 dni delikatnych plamień i koniec. Czyli cykl poporodowy wciąż trwa.

Beatina, ale się Łukasz rozpędził w swych podbojach, gratulacje :)

Kaja, wysypka na pewno zaraz przejdzie. Pochwal się co kupiłaś ;)

Pysia, fajnie że mleko podpasowało Młodemu.

U nas noc fajna. Od 20 do 7 były 3 pobudki. Zauważyłam, że u nas co druga noc jest dobra. Dziwne to.

Jaś chyba nie będzie wcale pełzał. Od kilku dni staje na czworaka, ale szybko zaraz dupcik opada :P

mychowe, pysia13 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa kupiłam młodemu zabawki ,jedzenie ,posciel nam na łóżko plus dostałam posciel z fome&you w prezencie :-) a na nasze wielkie łoże 189zl pościel

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo ja stoje SIAM :P

226eb2fedf690dc5med.jpg

Bea_tina, aga8787, zozol, Kaja, mychowe, agata86, Pipi26, aisa, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ