KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mam problem z tesciowa, bo my robimy prezenty 'domowe' sipstra dostaje suszarke na pranie, rodzice czajnik no a tesciowej nie mam co kupic, myslalam o jakims stroiku, to Damian mnie wysmial, a jeszcze szwagierka, ale jej to pewnie cos z kosmetykow.
Brawo dla Lili, tylko czekac jak sie akcja rozwinie:-)
Lukasz ma radoche jak go trzymam ze nibu stoi;) ah ide drzemac, bo prezes juzspi;)mychowe lubi tę wiadomość
-
Mój portfel dostał na urodziny, rękawiczki ma, zegarek też, narzędzia też w wakacje ogarnął.
W tym roku nie jedziemy na Święta do Pl więc sporo zakupy prezentowe dla rodziny nam odpadną.
Za to dochodzą dla znajomych, których tu odwiedzimy w czasie Świąt, ale ich tak dużo nie będzie jak rodziny w Pl.
Mychowe, a Wy ruszacie do Pl na Święta? -
Aisa a u was jak długo trwa macierzyński?, wracasz potem do pracy?
Aisa to może coś z ciuchów dla męża jakieś sweter czy coś?
U nas robimy tak że te rodzeństwo co ma dzieci to kupujemy tylko dzieciom, czyli my kupujemy dla 10 latka i 2 latka a jeden brat nie ma dzieci to kupujemy jemu i narzeczonej jego. Do tego rodzicom i teściom. Ja mam jeszcze dwie babcie i dziadka to im też,przeważnie jakieś słodycze kawa wino.
Dziewczyny jak wy inhalujecie dzieci to ile minut jednorazowo i ile razy dziennie?
U nas ulubioną zabawką aktualnie są kable kabelki właśnie gryzł mi kabel z kompa! Do miski od kota też już maszerował. A jak odkurzałam to trzymał odkurzacz i rurę -
Mały pomocnik w odkurzaniu
Chyba będę polować faktycznie na jakiś ciuch bo nic innego na razie nie przychodzi mi do głowy. Tzn. przychodzi, kamera cyfrowa bo używa takiej starej jeszcze na taśmy małe, ale to już większy wydatek by był.
Co do macierzyńskiego to ja mam rok i tata rok. Jak skończę wybierać swoje dni to wezmę pewnie z pół roku jeszcze małża albo troche więcej. Kilkadziesiąt dni Mu zostawię żeby było w razie urlopu bo można je wykorzystać do 6 roku życia dziecka.
Potem zobacze jak z pracą, w obecnej są spore zmiany. Ja tam krótko pracowałam, już w ciąży zaczęłam no ale parę miesięcy tam spędziłam. Zobaczymy jak będzie się sytuacja rozwijać. Jeszcze przed Świętami musze ich odwiedzić.zozol lubi tę wiadomość
-
Hej
Z tymi prezentami to zawsze mam problem a z teściami to największy
Beti to nocka całkiem całkiem oby tak już zostało no chyba że miałoby być lepiej
Iza chyba pora na zabezpieczenia fajnie że kula mu się podoba
Aisa fajnie macie z tym urlopem
U nas nocka z 6 pobudkami ale to i tak już lepiej spała od 20 do 7 wieczorem strasznie marudziłaaisa lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie ma fotelika ten Maxi cosi tobi fajny ale od 9 kg a chyba też wolałabym od 0 żeby z tego już nie korzystać jak ma zapinać pasy za każdym razem to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać
myślałam nad takim
http://allegro.pl/od-urodzenia-fotelik-espiro-delta-0-25kg-bielsko-i4761054222.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 15:59
-
Aga to zdjęcie co dodałaś, to jakaś dziewczyna(może Ty??) mi się otwiera, a nie fotelik
Kurde powiem Wam byliśmy na spacerze, zimno! Ja na luzaka w kurtce jesiennej, bez czapki, rękawiczek, w godzinę wymarzłam jak głupia! Dobrze, że chociaż Łukasza naubierałam, obkocowałam i był cieplutki jak chlebek hehe
I nie zapeszając, jak się budzimy o 8 to mamy ładny plan dnia, ciekawe czy tak się utrzyma
Dziewczyny będziecie kupować sanki na zimę?? Bo mąż mi powiedział, żeby pooglądać, ale takie sanki ok 120 zl:P i się zastanawiam, choć też się ich na rok nie kupuje
takie znalazłam ze wszystkim(pchacz, sznurek, śpiworek)
http://allegro.pl/sanki-drewniane-spiworek-polarowy-4w1-pasy-pchacz-i4834652656.htmlmychowe lubi tę wiadomość
-
o matko jakim cudem to zdjęcie mojej siostry haha już zmieniłam na fotelik
sanki super ale ja myślę że w przyszłym roku dopiero Hania będzie jeździć
a czy Wasze dzieci też lubią pilota, telefon i laptopa? Jak Hania nie śpi to piesze ze mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:05
mychowe, zozol lubią tę wiadomość
-
aga tez się nad tym zastanawiałam to to "moje" i caratero tez był spoko, no ale wybrałam to co zamówiłam
i nie chwalac Łukasz dziś jest tak grzeczny ze az mi serce się raduje:) normalnie istnie do całowania
aga tak, kazda z tych rzeczy jest namiętnie poszukiwana i "memlana", kable też o właśnie podgryza:PWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:08
mychowe lubi tę wiadomość
-
Aga, pokaz siostre hehe
Fajny ten fotelik
Beatka, fajnie, ze Lukasz grzeczniutki. Ja moja tez bym ciagle calowala jak taka grzeczna, w ogole bym ja calowala. Jak reaguja Wasze dzieci na buziaki? Bo jak Lili za duzo daje za jednym razem w poliki to juz mruczy hehe
A jak w brzuszek czy w stopki to zawsze sie usmiecha
Asia, my niestety do Polski na Swieta nie jedziemy, maz nie dostal urlopu..
A ja pewnie za rok nie dostane i tak w kolko.
A my mimo,ze nie jedziemy to zawsze prezenty wysylamy.
Ja swojemu mezowi nowe dvd Depeche Mode kupuje, bo jest wielkim fanem.. z nim nie mam nigdy problemu..
Ale musze Wam opowiedziec jak wczorajsie zdenerwowalam na swojego.
Do poludnia wzial Lili na spacer i pozniej pojechal do pracy. Po poludniu my pojechalysmy do miasta, wyciagam wozek, a on smierdzial kupa! Spacerowka, ktora sie naklada na kola umazana kupa, myslalam, ze z siebie wyjde i stane obok i zaczne sie smiac szyderczo.
Okazalo sie, ze maz mial zapchany nos i nic nie czul, wlozyl kola od wozka do bagaznika i chcial upchac z nimi spacerowke,ale cos mu nie wchodzilo,to jednak polozyl na tylne siedzenie..
Dzis pierzemy spiworek, kola juz umyte..
aga8787, zozol, aisa, aisa, aisa lubią tę wiadomość
-
Mychowe, no to pieknie zalatwiona spacerowka, dobrze ze mozna wyprac i bedzie super:-)
Dziewczyny karmiace piersia, czy uzywacienadal wkladek laktacyjnych? Dzis karmilam, a wczesniej zdjelam sobie wkladki, bo wyrzucalam smieci hehe;) ja patrze, a cala mokry cycek, ten ktorym nie karmilam! Czyto nadal normalne??
Mychowe widze ze Lili ma jak Lukasz. Jak za duzo buziakow to sie denerwuje, ale lubi buziaki w inne czesci ciala i lubi jak Go 'obwachuje' a w szczegolnosci pieluszke hehe:-)
No i nadal mnie moj dzisiejszy aniol zaskakuje, jak w zegarku 17- drzemka:-)mychowe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej.
beti ja nie używam ale niekiedy mam ze jak usłyszę ze Antoś płacze to mam plamę na bluzce.
my po szczepieniu wszystko oki. kolejne dopiero w lipcu.
ale dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego w sprawie tego jąderka co nie zeszło jeszcze. -
Powtórzę moje dzisiejsze pytanie bo może wam umknęło jak inhalujecie dzieci to ile minut jednorazowo i ile razy dziennie?
Beata my w tym roku nie kupujemy sanek, jeszcze za mały mi się wydaje, nie siedzi na tyle stabilnie a tam nie ma pełnego oparcia tylko na górze listwa. jeszcze się w życiu najeździ w sankach -o ile zimy na to pozwolą
Aisa super macie z tym urlopem macierzyńskim.
Ja praktycznie wcale nie używałam wkładek, fakt że przy karmieniu zawsze leci z drugiego ale nigdy nie przecieka przez biustonosz-noszę te usztywniane a one są grubsze jak wiecie niż te miękkie. a z wkładkami mi się cycki pociły Jednie w nocy często leci/leciało mi tak mocno że musiałam wkładki zakładać ale po karmieniu je wyciągałam. Też tak mam że jak Maks albo nawet inne dziecko płacze to mi leci z piersi.
Maks lubi bardzo buziaki, zawsze oczy zamyka jak go po buzi całuję, i śmieje się w głos jak po szyi. No i po reszcie cała też lubi.
Beti super że Łukaszek grzeczniutki dzisiaj, oby tak zostało.
Mychowe nieźle Ci mężulek wózek załatwiłBea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hejka
Beata fajnie ze sie Łukaszek przestawil i jest grzeczniutki, oby tak dalej;)
co do fotelika to nie stresuj jak patrze jak linki wklejasz to sie stresuje ze sama musze jakis fotelik malej wybrac a sie nie znam i jakos weny nie mam
Mychowe to cie maz zalatwil bedzie co wspominac
Polcia tez lubi jak sie jej buziaki daje a i ja tez lubie je buziaczki dawac moglabym ja zacalowac
Wczoraj Polcia taka marudo byla ze o matko kochana, dziadki na zmiane ja nosili a ja na 18 do gina mialam to sie przynajmniej w autobusie 1 h zrelaksowalam i muzyki w koncu posluchalam:D a dzis mloda taka grzeczniutka ze masakra , caly dzien sie sama bawila a pol dnia to tasiemka , ktora gdzies wynalazła
Ogolnie to jej sie wszystko rozregulowalo bo sa dziadkowie, i zawsze jak ktos na dluzszy czas przyjezdza to sie jej wszystko zmienia. Jak moi rodzice odjada to ja znow na wlasciwy tor nastawie tylko najgorzej ze za 3 tyg tesciowie przyjezdzaja to znow sie rozreguluje .... masakra
mykam do wanny sie zrelaksowac bo cos mnie dol dzis dopadl milego wieczorku mamuski
aaaa Mychowe fajny przepis na omlet , na pewno wybrobujeBea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość