KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też od dzisiaj katar, ale nie leci mu z noska tylko ma takie gluty gdzieś tam głęboko że tak charczy, nawet ich w nosku nie widać a mąż sporo tego wyciągnął fridą. Więc też póki co na szczepienie nie idę. Dziś pójdzie w ruch nebulizator.
I mam pytanie do tych które używały już dajecie tam 5 ml soli fizjo? czy coś jeszcze. Wiem ze ktoś tu pisał ze daje pół na pół z wodą. Ale chyba sama sól fizjo też wystarczy? -
Dzieki za życzenia póki co idzie wszystko jak w zegarku jak koło 17-18 będzie jeszcze jedna drzemka, to powinien usnąc normalnie, mam nadzieję!
Iza ja robiłam z 2 ml samej soli fizjologicznej.
I koniecznie napisz jaka ta kula, bo na mikołaja dostanie i ciekawa jestem
Asia ciężko by było z nim zostać, bo on raczej chce szaleć, a Damian już śpi przed pracą, więc szkoda mi Go też budzić. No ale zobaczymy jak dziś
ale widze, że temat nocek i ich koszmary na topie:P ciekawe od czego takie zmiany w spaniu, może od natłoku wrażeń, bo dzieciaki też bardziej kumate, to inaczej odbierają wszystko
I mam nowe ulubione danie Łukasza brokuł z ziemniakiem, dawno tak pięknie nie otwierał buźki
O już się wspina! Uciekam, buziaki :*mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Mychowe, napisz jak robisz tego jajecznego omleta, ile czasu go pieczesz?
Myślałam, że zbliża się do mnie @ ale były 2 dni delikatnych plamień, brzuch charakterystycznie bolał ale już jest cisza. Jakiś falstart chyba był.
Asia ,a może jak u mnie heheheh jak w weekend buahahhaahha nie no żartujeaisa lubi tę wiadomość
-
hello mamy bierze, któraś może udział w konkursie NIVEA?
DAWAĆ FOTKI SWOICH MALUCHÓW BO MY WŁAŚNIE WYGRAŁYŚMY )
http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/swieta?cid=PL-DSP-INNE-XCAT-013515-60069062&dpl=deeplink-swieta
PS;NASZA KARTKA TO MARIKA NA KSIĘŻYCU )LAUREACI 2 TYGODNIA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 16:57
aga8787, zozol, mychowe, Pipi26, aisa, Kaja, lineczka lubią tę wiadomość
-
Kaja to mnie pocieszylaś my używamy tylko robionych maści plus oilatum do kąpieli i po kąpieli. No i tak jak myślałam nie chce nutramigenu spróbuje w nocy na spiocha ale czuje że to będzie porażka:-(
-
Pysia mam nadzieję, że ten wstrętny nutramigen jednak podpasuje, a przede wszystkim pomoże!
AlaAlicja gratulacje!! No i super Marika!
Kaja mnie też czeka stos prania! Masakra, piore co 2-3 dni, a stos w ogóle nie maleje, a nas dwójka! Nie wiem skąd tyle ciuchów!
Łukasz ma 3 drzemkę, czyli teoretycznie tą, którą robił sobie o 19:30. Ciekawa jestem czy uśnie normalnie? No i oby nie wstał o 5!! No ale cóż, zobaczymy
I znowu pomarudzę!! Musimy kupić już fotelik, bo w tym co mamy Łukasz najzwyczajniej się już nie mieści(po szerokości). No i nie wiem już! Oszaleje!!
Teraz ten mam na tapecie
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-scope-caretero-0-25-2x-gratis-i4793000085.html
Bo kolejny problem, Łukasz waży ok 8,2kg czyli nie mogę kupić 9-25?ALAALICJA, pysia13 lubią tę wiadomość
-
Zozol, ja bym Lili mleka krowiego do picia nie dala, ale tak jak w naparstek nalac i do jaja dolac to ok.. w ogole na paczatku tak przestrzegalam tego co je tak rygorystycznie.. a pozniej jak zaczelam czytac o blw i ze mozna wszystkiego probowac, ale z nowymi produktami to obserwowac, to mi sie spodobalo.. dzis jadla pierwszy raz owsianke..z jablkiem i cynamonem. Pierwszy raz tak szeroko buziaka do sniadania otwierala.. i sama brala lyzke do reki i do buzi.. cala obklejona byla, wlosy, oczy, wszystko, ale co tam, kupa zabawy Kiedys jej kupilam polskie kaszki z owocami, ale nie lubila ich. A ja po jakims czasie zerknelam na sklad, a tam tona cukru. Bylam w szoku. Przeciez niemowletom nie powinno sie dawac nic z sola i cukrem przynajmniej do roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:14
-
Beatina, fajny ten fotelik
A Lukaszek nie ma problemow z kupka po ziemniaku?
Moja Lili od paru dni robi kupki jak bobki kozy i tak sie meczy.. a codziennie jej daje powidla i jablko. Nie wiem co jest przyczyna. Nie dostaje duzo glutenu, a je duzo warzyw i malo mieska..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:23
-
Asia, czyli @ sie zbliza..
Musze Wam napisac, ze ja mialam 11 pazdziernika @. I od tamtej pory cisza.. juz zaczelam myslec, ze jestem w ciazy, bo mialam w zeszlym tygodniu bole jak na @ i nic. No i mdlosci teraz prawie codziennie, ale test negatywny ciagle.. tylko po godzinie sie jakis cien pokazuje, ale jak nic.
Czytalam gdzies, ze jak sie karmi to @ moga byc nieregularne. Wkurza mnie to, bo nie wiem czy mam owulacje czy nie..
I nawet sie zaczelam cieszyc, ze moge byc w ciazy hehe
A dzis zadzwonilam do pracy i sie umowilam na poniedzialek na rozmowe z szefowa na temat powrotu do pracy.. jakos w polowie stycznia.. ech.. a tak mi sie nie chce -
Mychowe, właśnie nie wiem czy się zbliża czy to tylko taki falstart a taka już normalna przyjdzie za miesiąc. Sama nie wiem co to było. Teraz nic się nie dzieje.
A u Ciebie to może jednak ciąża jest. Testy nie zawsze wychodzą. Choć już troche czasu minęło wiec powinny. No ale kto wie. Pozostaje czekać aż się sytuacja rozwinie.
Fajny przepis omletowy, na pewno wykorzystam.
Beatina, mi się bardzo podoba fotelik. Chyba bym od razu brała będąc w Pl bo obecny okropnie mi się nie podoba (dostany). A tu wózki czy foteliki okropnie drogie.
AlaAlicja, gratuluję wygranej!
Zozol, jak goście?ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość
-
Alicja śliczna fotka i fajny pomysł. No i gratuluję wygranej!
Goście super. Były 4 kobietki 1 facet i 2 dzieci, Maksiu super, wszyscy się zachwycali jaki on grzeczny no i do wszystkich szedł na ręce nikogo się nie bał, no i oczywiście zapatrzony w dzieciaki. No i wszyscy mówili jaki jest silny i bardzo rozwinięty. Ten chłopak ma córkę o 20 dni młodszą od Maksia i mówi że jest daleko w tyle za Maksim. Mi się wydaje że tak normalnie się rozwija, w swoim tempie.
Kula super, naprawdę solidnie zrobiona, ciekawa, ładna, fajny głos, mówi wyraźnie i mały zachwycony, mimo że był już zmęczony pod wieczór to dzielnie pełzo-raczkował za niąpysia13, Kaja, aisa, aisa, ALAALICJA, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Na fotelik jednak się ten zdecydowaliśmy:
http://allegro.pl/fotelik-bolero-2014-coto-baby-montaz-przod-i-tyl-i4814409383.html
Nie zapeszając ani nic, chyba eksperyment "Łukasz" się udał. O 19 Go wykąpaliśmy i od 19:25 do 19:55 usypianie. No ale mam nadzieję, że tak jak wczoraj potrzebował więcej czasu na zaśnięcie. Oczywiście usnął w naszym łóżku, ale przełożyłam Go do łóżeczka. No i póki co bez pobudek oby się udało! Zobaczymy na dłuższą metę
Mychowe ja mam pralkę chyba 7kg, a prań też robię z 3-4 tygodniowo dobrze, że energooszczędna, szkoda tylko, że nie przekłada się to na rachunki za prąd:/
A z tego co kiedyś Pati pisała, to na początku też miała test negatywny, to kto wie zaciskam kciuki!!
Iza super, że spotkanie udane! I fakt teraz nasze maluchy zapatrzone w inne dzieci, Łukasz uwielbia obserwować obie siostrzenice
Ja jeszcze @ nie miałam, nie, że tęsknię, ale pewnie coś ma tu do powiedzenia, że biorę tabletki
I kurde głowa mnie coś boli:/ pewnie przez to wczorajszo nocne buszowanie, a później kiepskie spanie, eh.pysia13, Pipi26, mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
aaa oglądam ugotowanych i przypomniałam sobie o pytaniu o ziemniakach hihi
u nas ziemniaki są super, każde danie z dodatkiem ziemniaka jest ulubionym Łukasza. U nas dalej problem z marchewką nie jadł 10 dni marchewki i podałam mu spaghetti gdzie jest 10% marchewki i znowu zatwardzenie:/ nie na taką skalę jak wcześniej, ale znowu bobki:/ i tu mam mega problem, bo większość dań jest z marchewką! I ciekawe co ja będę podawać, bo dynią się nie naje 7 dni w tygodniu -
Hello wieczorem
Alicja gratki za wygraną! !!!
Pysia będzie dobrze na bank
Mychowe cos sie szykuje na 9 miesięcy? ????
Beti fotelik super
A przepis na omlet fajny ,a jak chcecie to mozna i z ciatem francuski fajne na kolacje i z warzywami i z miesem i na boczku zrobić mój m lubi we francji meczyl mnie co kolace ze mam robic ehhhh
I co ja jeszcze mialam napisać ehhhhhALAALICJA, mychowe, aisa lubią tę wiadomość