KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia Hania swój inhalator uwielbia mamy taki:
http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-2-gratisy-smoczek-i4764365814.html
pysia oby lekarz znalazł przyczynę alergii daj znać bo u nas podobnie sytuacja wygladaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:18
pysia13 lubi tę wiadomość
-
Pysia my mamy taki jak Aga tylko krówka, nie używaliśmy do tej pory.
Aga u was też dalej nie wiadomo co z tą alergią? Masakra.
To powodzenia Pysia oby w końcu wyszło co to.
A jesteście pewne że to nie gluten?aga8787 lubi tę wiadomość
-
Witam sie:-)
Pysia my tez mamy krowke, Lukasz na poczatku sie bal, a pozniej elegancko mi przy nim usypial;)
kciuki zaciskam!! Obyscie w koncu wiedzieli o co kaman!!
Aga Wam tez zycze, zebyscie zwalczyli alergie.
U nas standard, sen 23, 3 pobudki wstal 930. Teraz sobie drzema, a o 14 jade do kolezanki na ploty;) jak to milo bedzie sie z domy wyrwac:-)
Aga to chyba my mamy takich glodomorrow hehe:-)
Milego dnia!aga8787 lubi tę wiadomość
-
Kurde poszłam do gina po zaświadczenie do pracy że karmię i co i dupa na urlopie sobie siedzi. Ponoć ma być we wtorek. Ciekawa jestem czy kadrowa mi pozwoli wyjść wcześniej w poniedziałek i wtorek czy dopiero jak załatwię to zaświadczenie.
-
Witam sie, u nas pobudka 6.30 i od 7.30 spanie do 9.40:)
U nas wyglada to tak:
5.30-6.30 pobudka mleko
10.30 sniadanie kaszka z platkow jaglanych, mojego mleka, lyzka domowej roboty powidel i malinki albo inne owoce, czesciej jablko niz banan. Co trzeci dzien omlecik z jaja w stylu blw pieczony w piekarniku
13 mleko moje
15.30-16 obiadek w stylu blw albo z lyzeczki,male w kawalkach. Lili juz nie lubi papek, a najpierw jej proponuje cos miekkiego, pogniecionego widelcem, zazwyczaj otwiera szybko buziaka, jesli jest za malo to dostaje owoce, jesli juz nie chce to nie.
Do konca dnia mleko, ostatnie okolo 23.30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:03
aisa, Kaja lubią tę wiadomość
-
My po wizycie która trwała godzinę! Ale przynajmniej konkretną dr po pierwsze zmieniamy mleko na nutramigen, mamy masę różnych maści, dr uważa że to AZS i jak mogła dermatolog tego nie stwierdzić.Po drugie uznała że jest za blady i żeby dawać mu dwa razy na dzień zupie z mięsem.Po trzecie nie dawcą jajka, ograniczać kaszki zbożowe tzn dawac sinlac
Nie wiem czy się cieszyć że coś wkońcu zmienimy czy płakać, mam zalamke .
Dzięki za doradzenie inhalatora za chwilę zamowie -
hejka, podczytuje was ale cos czasu nie mam zeby napisac, niby rodzice przyjechali i pomagaja przy malej i powinnam miec wiecej czasu dla siebie ale jakos ciagle cos robie i zmeczona nawet bardziej jestm niz jak sama z Polcia jestem
Pysia fajnie ze wizyta sie udala i trafiliście na fajna pediatre, ktory wam wszystko wytlumaczyl mam nadzieje ze teraz bedzie wsio ok;)
Mychowe slicznota awatarek
Zozol dobrze ze ci Maksi z łóżka nie spadł , w sama pore sie obudzilas
Beata mam nadzieje ze wypad na ploty sie udal i ze odpoczelas troszke
Odnosnie pokarmow to ja jakos w tyle jestm jak tak patrze co dajecie , u nas jest tak:
karmienie 1 lub 2 w nocy ostatnie gdzies kolo 5 powiedzmy
potem kolo 10 dopiero Polcia je mleko, czasem wszesniej czasem pozniej, nie ma stale pory. Zalezy o ktorej wstanie a teraz sie jej poprzestawialo i roznie chodzi spac i roznie wstaje
12- obiadek, caly sloiczek zjada
15- butla z mlekiem
17.30- kaszka z owocem plus lycha kaszki z glutenem
20- butla po kapieli
Powiem wam ze ostatnio Polcia wlasnie o roznych porach zasypia i na dodatek sie wierci... tzn jednej nocy spi zajebiscie spokojnie a nastepnej to sie rzuca w ty, lozeczku jak nie wiem i ato pomizioc ja trzeba a to smoka dac a to cos tam , az w koncu trace cierpliwosc i klade ja do nas bo mi sie nie chce ciagle wstawac, a korde chcialabym zeby u siebie w lozeczku spala, a tu sie nie zapowiada eh.....mychowe, pysia13 lubią tę wiadomość
-
Pysia obawiam się że u nas będzie to samo bo to ma po mleku jak odstawiłam to się zmniejszało a 4 dni temu dałam jej 60 ml i znowu się pojawiły czerwone plamy
Nic za tydzień może lekarka coś powie
Hani chyba zęby teraz u góry będą szły bo masakra jaka maruda i wydaje mi się dziąsła miękie tak jak na dole były ale to trwało i trwałoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:57
-
Pysia super ze trafiliście na konkretną babkę, a nie jakieś pomioty!! Oby mleko pomogło, choć wiem ,że Kaja ma z nim mega problemy i Kaja nie karmiła piersią, tylko mm, a że jej idiotyczny pediatra zmieniał mleko co tydzień, to no sama się domyśl, co teraz Marcel przechodzi
Iza jak mąż na froncie?? Mam nadzieję, że dziś lepiej niż wczoraj
Pipi oj tak wypad się udał! Oczywiście za krótki, no ale cóz, wszystko pod Łukasza, a jak
aga Hani już idą u góry, a u nas nadal dziąsła rozpulchnione i cisza! Choć mogę teraz tylko palcem na sekundę dotknąć, bo Łukasz mi buźki nie chce otwierać! cwaniak!pysia13 lubi tę wiadomość
-
Pysia i Beti ma racje Marcel nie ma skazy białkowej spr to na nim osobiscie teraz tylko oby do 5 Grudnia bo już nawet do Hippa dzwoniłam ,aby sie dowiedziec co oni za mm dodaja i czekam na próbki ich mleka oby do 5 grudnia doszło bo po kaszkach na Dobranoc z hippa jest czysty ten Nutramigen sieje ból brzucha Marcela i niby noce sa ok ,ale nie chciałybyscie 7 miesiecy co 3 min wstawac jak on jeczy i steka bo tak unas noc jak on przespi 2h jestem mega zadowolona
-
ps. w dzień nie jest marudny tylko ładnie sie bawi heh dzis broił przy firanach ,ale najpierw łapałam dość donice ,aby mu na brzuch nie spadła ,a po tym przemiescił sie do okna balkonowego po cichu i firana poszła w obroty
mychowe lubi tę wiadomość
-
Beata no dziś już lepiej sobie poradził bo i małego uśpił i poodkurzał i łóżko pościelił.
Aga oby zęby (jeżeli to zęby) szybko wyszły.
Pysia dobrze ze w końcu jakiś konkretny lekarz się znalazł i oby teraz ta alergia szybko minęła.
Maks dziś wszamał cały duży słoiczek obiadku i do tego ładnie jadłPipi26, aga8787, pysia13, Kaja, Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUnas też kolejny marudny dzień dziąsła do góry czerwone i co włoży do buzi i podrażni je to płacz, dałam syropek przeciwbólowy i posmarowałam żelem, to zasnął od 16-18.30.
u nas karmienie wygląda tak
budzi się o 8.00
8.00 cyc
11 biszkopcik i cyc
12 zupka warzywna/ lub pół porcji kaszki bezglutenowej
15 cyc
18 kaszka bezglutenowa pół porcji( chyba że rano była to wtedy owoc)
21 zasypia przy cycu
2-3 karmienia w nocy cyc -
Maks jadł zupkę jarzynową z indykiem z Hippa, nawet dobra bo spróbowałam.
To widzę że tak mniej więcej u wszystkich wygląda to podobnie z tymi porami jedzenia.
Przekichane z tymi zębami, teraz bolą o rosną potem będzie boleć bo będą wyapdaćpysia13, mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Aga najważniejsze żeby poznać przyczynę i całkiem możliwe że dlatego ma takie noce tzn budzi się często i wierci bo go swedzi;zobaczymy za parę tygodni...
Zozol mąż robi postępy super u mnie powiem Wam szczeze że mój M trochę się pogorszył w stosunku do tego jak super zajmował się małym na początku ale w sumie nie dziwię mu się bo przecież miało byc coraz lepiej a jest coraz gorzej... Jakoś to musimy przejść wkońcu nasze dzieciaki będą ładnie jadly i spały w nocy.
Mój Antos jeszcze nie siedzi tak jak Wasze maluchy ale to co zrobil dzisiaj przy kąpieli to po prostu szczękę zbieralam z ziemi!No to kapiemy się w wanience która jest trochę już mała więc siedzi a ją go trzymam pod pachami on pluska sobie rękami a za chwilę wybił się z nóżek i stanął no normalnie szok!mychowe, zozol, aga8787 lubią tę wiadomość