KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana jak tam NT i kość nosowa? Dzidzia sporawa:) ale to w końcu koniec 14t więc musi być spora:) gratuluję, ale też czekam na szczegóły...
mirka no zobaczysz pojutrze jak to będzie:)
zozol wiem, że ciężka sprawa, sama nie wiem co sobie poradzić i co robić
póki co przez pół dnia piszę do niego list za namową fizjo i bemommy:* ale jakoś staję się spokojniejsza... dzięki Wam:):* jak się człowiek wyżali to mu lepiej na duszy:)bemommy lubi tę wiadomość
-
Dorjana jedno jest pewne, któryś z tych pomiarów był błędny,
nie ma możliwości aby dzidzia w 9 dni aż tyle urosła, mam nadzieję, że to pierwszy pomiar był błędny....a na zdjęciach nie widać czy nie jest czasem coś źle pomierzone?
mamafasolki dziękuję:* jutro na pewno dam znać mam nadzieję, że będę mogła spać w nocy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 19:06
-
Też tak sądzę Kasieńko, więc wybiorę się do 3 lekarza (za jakiś czas)
Dlatego też moje wpisy zaczynam od...
Śmiechu warte
Na następne USG wybiorę się do lekarza mojej siostry... no chyba że po prostu pójdę do swojej starej GIN i oleję te szczegóły...
Te rozbieżności jeszcze bardziej zachwiały moją wiarę w tutejszych lekarzy:))))
a fakt że babka oszacowała wagę mojego dziecka na 90gr - to dopiero mnie rozwaliło
JA jeszcze nic nie przytyłam a moje dziecko jest ponadwymiarowe
Nawet sobie nie wyobrażacie co ja teraz czuję - SCHIZO !!! TOTALNY ODJAZD !!!
Przed chwilą się martwiłam o niedorozwój mojej kruszynki,
a teraz zaczynam się obawiać że ten maluch zaraz mnie rozerwie jak tak dalej pójdzie w takim tempie rośnie
dobrze że to forum jest kwietniowo-majowe...
bo pomiar AC wskazał przypuszczalny termin porodu na 28kwiecień
kolejne pomiary skazały następujące terminy:
wymiar dwuciemieniowy główki - 3 maj
obwód główki - 2 maj
Przypominam że na podstawie ovu - termin mam na 7 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 19:30
-
Dorjana życzę Ci żebyś trafiła na dobrego lekarza, ale 90g dla ponad 7cm to chyba możliwe - chociaż akurat nie wiem dokładnie jak to jest z wagą bo ja swojego malucha wagi nie poznałam:(
nie martw się nie rozerwie Cię hihih
mirka wizytę mam na 15:50:) serce już wali jak szalone:) -
Tak będę miała USG, mam za każdym razem jak jestem, mniej więcej co miesiąc i kilka dni chodzę na wizyty, więc zawsze sporo czekania przede mną
liczę bardzo, że poznam płeć oczywiście zdrówko najważniejsze ale już taka pora, że chciałabym wiedzieć mam nadzieję, że dzidzia będzie współpracować i nie będzie się wstydziła pokazać
najem się słodkiego przed wizytą żeby poszalała trochę hihi
mirka dziękuję:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 19:44
-
Teraz Kochana Agnieszko - to ja dopiero mam jazdę
Już nie wiem w co wierzyć - które badania były bliższe prawdzie ??
Musze wybrać się do trzeciego lekarza, który rozstrzygnie spór
Zastanawiam się jaki jest sens dalszych badań - skoro wyniki są tak odmienne ???
... a co do brzuszka to też mam wrażenie że coś się zaokrągliło
i to mnie niezmiernie cieszy ))) choć wolałabym aby nie była aż takim gigantem bo nie dam rady jej sama urodzić
czyli Kasieńko - powinnam odczekać te 4 tygodnie minimum ???
no to do 18 tygodnia jeszcze szmat czasu ...
Poerwsze 2tygodnie szybko zlecą - ale kolejne 2 to już będzie tortura...
Tym bardziej że dziś nie widziałam mojej kruszynki ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 20:07
aga8787, bemommy lubią tę wiadomość
-
Dorjana czemu nie widziałaś? uuu jak mi przykro:( Lekarka Wam nie pokazała? A zdjęcia też nie dostałaś? USG miałaś już robione przez brzuszek?
U mnie tak wychodzi i cierpliwie muszę czekać, Ty jeśli planujesz zmienić lekarza możesz się umówić wcześniej i jeśli nie będzie chciała czekać aż 4 tygodni to możesz iść szybciej:)
ja się zastanawiam czy jak mi kolejne badanie (połówkowe) wypadnie w grudniu (21t+3) to czy to nie będzie za późno? Czytałam, że lepiej wcześniej zrobić ale nie wiem jak zaleci mi lekarz - jutro się okaże:) -
Dorjana przeziernośc jest dobra, bo jest do 3,5 chyba napewno masz w normie ale to, że nie pokazała malucha to jędza z niej ale najważniejsze, że zdrowa dzidźka ale przeboje z lekarzami to będziesz mogła wspominać nasze w 12 tyg miało 5,5 cm, może inaczej mierzyły doktorki jedna z nogami, a druga tylko do pupy? nie martw się, ze cie rozerwie przecież miał się zakamuflować między biodrami? Gratulacje, że wszystko dobrze
kasienka pisz pisz nawet jakbyś miała mu nie pokazać, zachować dla siebie to ci się lżej zrobi na sercu, albo spojrzysz na sytuacje innym okiem daj jutro koniecznie znać jak po wizycie, ale coś mi mówi, że jutro będziesz miała dobry dzień pod każdym względem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 21:20
-
Bemommy - jeśli staję się nudna to przepraszam, ale po raz kolejny dziękuję:*
mam nadzieję, że faktycznie będzie dobry dzień:* na pewno będzie bo zobaczę swój skarb:)
oczywiście, że jutro dam znać, mam nadzieję, że dowiem się sporo:)
bo dalej nie wiem co z moim łożyskiem ani wodami płodowymi, jutro może w końcu o coś podpytam jak sam nie powie:)
Co do NT to norma jest 2,5mm - tak mi się wydaje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 20:40
bemommy lubi tę wiadomość
-
Kasienka właśnie nie pamiętałam dokładnie, ale wiedziałam, że w normie nie nie jesteś nudna i ani tak nie gadaj, ani broń boże nie myśl tak nawet, z dzidzią napewno dobrze, bo ją tak bardzo kochasz, że nie ma opcji, zeby było źle i jutro wierzę, że tatuś dozna olśnienia, albo go piorun trzaśnie bedę wypatrywać znaków na niebie jutro
-
Heh te nasze chłopy ale sie zdenerwowałam,byłam w lidlu zrobiłam zakupy chce płacić karta a tam nie działa odmowa aparat im sie zepsuł i nie mogłam zapłacić i tak zostałam bez chleba do jutra hehe
moja niunia ostatnio miała 6,4cm i 70gramWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 21:08
bemommy lubi tę wiadomość