KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
martuska507 wrote:Dziewczyny ja powolutku i póki co nieśmiało do Was dołaczam. OM 17.08. 10.09 beta 34,9. 12.09 beta 116 16.09 beta 706:) Pierwsza, dlugo oczekiwana ciaza. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Termin porodu wg OM 23.05. 2014r:)
przyrost bety bardzo ladny:-)
gratulacje!
-
Ja też nieśmiało się dołączam. Jestem w 5 tyg 4 dniu dziś widziałam bijące serduszko. To moja trzecia ciążą niestety dwie poroniłam dlatego nie do końca jeszcze mogę się cieszyć tą ciążą. Tym bardziej, że dziś miałam jasnobrązowe plamienie. Lekarz przepisał mi dupka, akard i kwas foliowy w dużej dawce.
-
termin mam na 19 maja.
Pysia w pierwszej ciąże w 5t2d był widoczny dopiero pęcherzyk żółtkowy, tak więc dzisiaj się bardzo zdziwiłam że już widać płód i bijące serduszko (a wydawałoby się że to tylko 2 dni różnicy) Tak więc trzymam kciuki żebyś i Ty zobaczyła swoje małe serduszko ale tak jak pisałam może być jeszcze za wcześnie -
zozol to bardzo wczesnie zobaczylas serduszko ale to wszystko zalezy od zaplodnienia wiec nie ma sie martwic ze u jednej widac a u 2 nie:-)
musi byc dobrze powtarzam to sobie codziennie takze wspieramy sie kochane pelna para.
tu kobietki z troche starsza ciaza tak fajnie pisaly co u nich az sie wrzuszylam ale glowa do gory my tez tak za chwile bedzuemy pisac he he:-) -
Dorjana wrote:dzięki Mychowe
właśnie tak zrobię tym bardziej że chyba psychicznie w pracy mnie wykończą
Kobieta wiedząc że doświadcza tego największego cudu na świecie strasznie zaczyna się martwić i dbać o siebie (A raczej o swojego KROPKA) w każdy możliwy sposób - a każdy krok, nadmierny wysiłek może to wszystko zaprzepaścić - WSZYSTKO DLA SERDUSZKA
Wiesz chyba bym wolała mieć też takie objawy
niestety mdłości zaś mnie opuściły, zero objawów czy efektów ubocznych...
Jesteś BARDZO DZIELNA i TAK TRZYMAJ !!!
To moze juz ich nie bedziesz miec i jestes szczesciara, albo to zapowiedz innych ogromnych mdlosci, kto wie
Ty tez sie trzymaj dzielnie:) -
magdalena wrote:no ja z tym czosnkiem jestem ostrozna bo wyczytalam tu ze jest wczesno poronny:( poczytam twoje porady w pamietniku.
Ja tez slyszalam, ze powoduje skorcze macicy co moze doprowadzic do poronienia. U mezczyzn czosnek dziala bardzo pobudzajaco. -
zozol wrote:Ja też nieśmiało się dołączam. Jestem w 5 tyg 4 dniu dziś widziałam bijące serduszko. To moja trzecia ciążą niestety dwie poroniłam dlatego nie do końca jeszcze mogę się cieszyć tą ciążą. Tym bardziej, że dziś miałam jasnobrązowe plamienie. Lekarz przepisał mi dupka, akard i kwas foliowy w dużej dawce.
Witaj zozol, trzymam ogromne kciuki za Ciebie, pamietam jak bylysmy na tym innym nieszczesliwym forum poronienia wczesniej.. -
Witam wszystkie przyszłe mamusie
pysia13 beta dobra, bólem brzucha się nie przejmuj, jak nie ma plamień to wszystko w porządku, oczywiście powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Ja miałam 2 takie silne bóle jeszcze nim wiedziałam o ciąży, myślałam,że to na @ no i gdy już wiedziałam to znowu w odstępach tygodniowych miałam silne nocne bóle, po no-spie przechodziło. Ginka powiedziała,że tak może być i jak po no-spie przechodzi to brać w razie potrzeby. Na razie się nie martwię we wtorek ide do innego lekarza to zapytam co on o tym sądzi.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Czesc dziewczyny,
Ja tez sie niesmialo dolaczam. Mam 34 lata, staralam sie o ciaze 17miesiacy. Dwa razy podchodzilam do inseminacji, ale tylko jedna mialam, nie udala sie. A w tym miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy, droga naturalna, ku naszemu zaskoczeniu. Jest to 5 tydz i 5 dzien. Objawow nie mam zadnych, czuje sie super, jakbym nie byla w ciazy. Mam odrobinke pelniejsze piersi, ale to tyle. Jakis tydzien temu, czulam sie jakby zblizala sie miesiaczka, pozniej testy wyszly pozytywne,gdy wiedzialam juz ze zaszlam w ciaze, to jeszcze przez jakies 4 dni co jakis czas klulo mnie w macicy, wyobrazalam sobie ze sie tam zagniezdza zarodek, obecnie troszke mnie nie pokoi brak objawow ale staram sie nie panikowac. Jutro jade na 10 dni urlopu, bo jeszcze nie mialam wakacji w pracy. Dobrze sie zlozylo. do lekarza mam sie zglosic po przyjezdzie 3 pazdziernika. Oby bylo dobrze.mychowe, bemommy lubią tę wiadomość
Matylda -
No właśnie, dopóki nie ma plamień... Ja się trochę przestraszyłam w niedzielę: pojawiła mi się jedna brązowa plamka w śluzie, a że boli mnie cały czas brzuch, to panika była wielka. Teraz wszystko jest ok, żadnych zmian śluzu. Wczoraj ból się uspokoił, dziś zaczyna znowu, ale może dlatego, że się zestresowałam pracą. W chwilach stresowych szczególnie odczuwam brzuch. Nie chcę panikować, ale troszkę się boję, więc postanowiłam dziś wybrać się do lekarza. Wizytę mam o 16. Trzymajcie kciuki.
-
nio tak - stres to straszny łobuz - potrafi nabroić...
ja też miałam stresy w pracy i bóle brzucha przez to...
nio a teraz jestem na chorobowym
i się odstresowuję na maxa
to jest świetne rozwiązanie na początek ciąży - po prostu odpoczynek ))
3mam kciuki natalinko
na pewno wszystko jest w porządeczku i dzidzia się tylko zadomawia na dłużej -
matylda wrote:Czesc dziewczyny,
Ja tez sie niesmialo dolaczam. Mam 34 lata, staralam sie o ciaze 17miesiacy. Dwa razy podchodzilam do inseminacji, ale tylko jedna mialam, nie udala sie. A w tym miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy, droga naturalna, ku naszemu zaskoczeniu. Jest to 5 tydz i 5 dzien. Objawow nie mam zadnych, czuje sie super, jakbym nie byla w ciazy. Mam odrobinke pelniejsze piersi, ale to tyle. Jakis tydzien temu, czulam sie jakby zblizala sie miesiaczka, pozniej testy wyszly pozytywne,gdy wiedzialam juz ze zaszlam w ciaze, to jeszcze przez jakies 4 dni co jakis czas klulo mnie w macicy, wyobrazalam sobie ze sie tam zagniezdza zarodek, obecnie troszke mnie nie pokoi brak objawow ale staram sie nie panikowac. Jutro jade na 10 dni urlopu, bo jeszcze nie mialam wakacji w pracy. Dobrze sie zlozylo. do lekarza mam sie zglosic po przyjezdzie 3 pazdziernika. Oby bylo dobrze.