X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 17 września 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, Martuśka witajcie:):)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska507 wrote:
    Dziewczyny ja powolutku i póki co nieśmiało do Was dołaczam. OM 17.08. 10.09 beta 34,9. 12.09 beta 116 16.09 beta 706:) Pierwsza, dlugo oczekiwana ciaza. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Termin porodu wg OM 23.05. 2014r:)
    witamy serdecznie u nas raz wesolo raz smutno :-) hormony szaleja he he
    przyrost bety bardzo ladny:-)
    gratulacje!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w 5 tym tyg i 5 tym dniu zobacze na usg serduszko?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 5t5d nie widzialam jeszcze zarodka wiec lepiej poczekaj jeszcze chwilke:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nieśmiało się dołączam. Jestem w 5 tyg 4 dniu dziś widziałam bijące serduszko. To moja trzecia ciążą niestety dwie poroniłam dlatego nie do końca jeszcze mogę się cieszyć tą ciążą. Tym bardziej, że dziś miałam jasnobrązowe plamienie. Lekarz przepisał mi dupka, akard i kwas foliowy w dużej dawce.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ktorym tygodniu zobaczylas?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol jestesmy praktycznie na tym samym etapie wizyte mam w czwartek bedzie to 5 tydz i 5 dzien mam nadzieje ze juz zobacze moje sloneczko...

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na 19 maja.
    Pysia w pierwszej ciąże w 5t2d był widoczny dopiero pęcherzyk żółtkowy, tak więc dzisiaj się bardzo zdziwiłam że już widać płód i bijące serduszko (a wydawałoby się że to tylko 2 dni różnicy) Tak więc trzymam kciuki żebyś i Ty zobaczyła swoje małe serduszko ale tak jak pisałam może być jeszcze za wcześnie :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18 maja, zobaczymy dam znac...) pozdrawiam

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol to bardzo wczesnie zobaczylas serduszko ale to wszystko zalezy od zaplodnienia wiec nie ma sie martwic ze u jednej widac a u 2 nie:-)
    musi byc dobrze powtarzam to sobie codziennie takze wspieramy sie kochane pelna para.
    tu kobietki z troche starsza ciaza tak fajnie pisaly co u nich :-) az sie wrzuszylam ale glowa do gory my tez tak za chwile bedzuemy pisac he he:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    dzięki Mychowe ;D
    właśnie tak zrobię tym bardziej że chyba psychicznie w pracy mnie wykończą :(
    Kobieta wiedząc że doświadcza tego największego cudu na świecie strasznie zaczyna się martwić i dbać o siebie (A raczej o swojego KROPKA) w każdy możliwy sposób - a każdy krok, nadmierny wysiłek może to wszystko zaprzepaścić - WSZYSTKO DLA SERDUSZKA <3

Wiesz chyba bym wolała mieć też takie objawy :)
    niestety mdłości zaś mnie opuściły, zero objawów czy efektów ubocznych...

Jesteś BARDZO DZIELNA :D i TAK TRZYMAJ !!!

To moze juz ich nie bedziesz miec i jestes szczesciara, albo to zapowiedz innych ogromnych mdlosci, kto wie ;)
    Ty tez sie trzymaj dzielnie:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no ja z tym czosnkiem jestem ostrozna bo wyczytalam tu ze jest wczesno poronny:( poczytam twoje porady w pamietniku.

Ja tez slyszalam, ze powoduje skorcze macicy co moze doprowadzic do poronienia. U mezczyzn czosnek dziala bardzo pobudzajaco.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Ja też nieśmiało się dołączam. Jestem w 5 tyg 4 dniu dziś widziałam bijące serduszko. To moja trzecia ciążą niestety dwie poroniłam dlatego nie do końca jeszcze mogę się cieszyć tą ciążą. Tym bardziej, że dziś miałam jasnobrązowe plamienie. Lekarz przepisał mi dupka, akard i kwas foliowy w dużej dawce.

Witaj zozol, trzymam ogromne kciuki za Ciebie, pamietam jak bylysmy na tym innym nieszczesliwym forum poronienia wczesniej..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helllooo ;D

hi hi ... a się wyrwałam... powinno być - DOBRANOC

;))

toż to ja się chyba spóźniłam :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 23:54

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj bete hcg wynik 7707,07 to chyba dobry wynik?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

15.05.2020 Kacper
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

pysia13 beta dobra, bólem brzucha się nie przejmuj, jak nie ma plamień to wszystko w porządku, oczywiście powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Ja miałam 2 takie silne bóle jeszcze nim wiedziałam o ciąży, myślałam,że to na @ no i gdy już wiedziałam to znowu w odstępach tygodniowych miałam silne nocne bóle, po no-spie przechodziło. Ginka powiedziała,że tak może być i jak po no-spie przechodzi to brać w razie potrzeby. Na razie się nie martwię we wtorek ide do innego lekarza to zapytam co on o tym sądzi.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• matylda Ekspertka

Wysłany: 18 września 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ja tez sie niesmialo dolaczam. Mam 34 lata, staralam sie o ciaze 17miesiacy. Dwa razy podchodzilam do inseminacji, ale tylko jedna mialam, nie udala sie. A w tym miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy, droga naturalna, ku naszemu zaskoczeniu. Jest to 5 tydz i 5 dzien. Objawow nie mam zadnych, czuje sie super, jakbym nie byla w ciazy. Mam odrobinke pelniejsze piersi, ale to tyle. Jakis tydzien temu, czulam sie jakby zblizala sie miesiaczka, pozniej testy wyszly pozytywne,gdy wiedzialam juz ze zaszlam w ciaze, to jeszcze przez jakies 4 dni co jakis czas klulo mnie w macicy, wyobrazalam sobie ze sie tam zagniezdza zarodek, obecnie troszke mnie nie pokoi brak objawow ale staram sie nie panikowac. Jutro jade na 10 dni urlopu, bo jeszcze nie mialam wakacji w pracy. Dobrze sie zlozylo. do lekarza mam sie zglosic po przyjezdzie 3 pazdziernika. Oby bylo dobrze.

mychowe, bemommy lubią tę wiadomość

Matylda
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, dopóki nie ma plamień... Ja się trochę przestraszyłam w niedzielę: pojawiła mi się jedna brązowa plamka w śluzie, a że boli mnie cały czas brzuch, to panika była wielka. Teraz wszystko jest ok, żadnych zmian śluzu. Wczoraj ból się uspokoił, dziś zaczyna znowu, ale może dlatego, że się zestresowałam pracą. W chwilach stresowych szczególnie odczuwam brzuch. Nie chcę panikować, ale troszkę się boję, więc postanowiłam dziś wybrać się do lekarza. Wizytę mam o 16. Trzymajcie kciuki.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio tak - stres to straszny łobuz - potrafi nabroić...
    ja też miałam stresy w pracy i bóle brzucha przez to...
    nio a teraz jestem na chorobowym ;D
    i się odstresowuję na maxa ;D
    to jest świetne rozwiązanie na początek ciąży - po prostu odpoczynek ;)))

3mam kciuki natalinko ;D
    na pewno wszystko jest w porządeczku i dzidzia się tylko zadomawia na dłużej ;D

• magdalena Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda wrote:
    Czesc dziewczyny,

Ja tez sie niesmialo dolaczam. Mam 34 lata, staralam sie o ciaze 17miesiacy. Dwa razy podchodzilam do inseminacji, ale tylko jedna mialam, nie udala sie. A w tym miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy, droga naturalna, ku naszemu zaskoczeniu. Jest to 5 tydz i 5 dzien. Objawow nie mam zadnych, czuje sie super, jakbym nie byla w ciazy. Mam odrobinke pelniejsze piersi, ale to tyle. Jakis tydzien temu, czulam sie jakby zblizala sie miesiaczka, pozniej testy wyszly pozytywne,gdy wiedzialam juz ze zaszlam w ciaze, to jeszcze przez jakies 4 dni co jakis czas klulo mnie w macicy, wyobrazalam sobie ze sie tam zagniezdza zarodek, obecnie troszke mnie nie pokoi brak objawow ale staram sie nie panikowac. Jutro jade na 10 dni urlopu, bo jeszcze nie mialam wakacji w pracy. Dobrze sie zlozylo. do lekarza mam sie zglosic po przyjezdzie 3 pazdziernika. Oby bylo dobrze.
    witaj matylda gratuluje bedzie dobrze fajnie ze masz urlop to wypoczniesz i nie bedziesz odliczac ile zostalo do wizyty:-) widzisz tak mialo byc ze udalo sie naturalnie. odpoczywaj!

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ