KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje MArtuska
piękna zdrowa dzidzia to największe szczęście dla mamusi
Hej Mychowe - 16 tydzień przed Nami
czekamy na mega kopniaki ))
miejmy nadzieję że lada dzień ich doświadczymy
Moja MISIA jest jakaś grzeczna - tylko się turla z jednego boku na drugi...
Dałaby mamusi jakiegoś kuksańca
A oto moja strona startowa
Prace nad zawartością trwają
http://senszycia.blogowisko.eu/
ciekawe czy uda mi się ją skończyć ???
Chociaż jakby takie L4 na 2tyg wpadło - to strona i 2 fotoksiążki byłyby skończone
(...i mam wrażenie że rosnę
ale póki co na wagę nie wchodzę aby się nie rozczarować ;P )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 22:28
bemommy lubi tę wiadomość
-
martuska gratuluję, fakt, detektor może doprowadzić do łez:) mi za pierwszym razem jak znalazłam tętno to też się łezka zakręciła:) cudowne uczucie... muszę jeszcze tylko sobie nagrać na kompie aby mieć na pamiątkę
cieszę się, że nasze dzidzie rosną jak na drożdżach:)
niunia ja się cały weekend godziłam ze swoim:P stąd taka nieobecność mam nadzieję, że wybaczysz;)
też się stęskniłam za wami:) forum jednak uzależnia;)
widzę, że bardziej aktywnie udzielacie się wieczorami... kiedy ja już śpię normalnie jak dziecko:) u siebie nie mogłam spać w ogóle a przy swoim M jak dziecko:) 21-22max:D
kto ma w najbliższych dniach wizyty?? Przyznawać się bez bicia:) zaczynamy odliczanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 08:42
mamafasolki, fizjo lubią tę wiadomość
-
hejka :*
Dorjana, ponoć "masowanie krocza" pod koniec ciąży pomaga urodzić...i nie popękać....bądź uniknąć nacinania krocza.
Kasienka, hej!!!!!takie newsy są baaardzo mile widziane!!!trzymam kciuki żebyście już żyli w zgodzie...."i żyli długo i szczęśliwie" :*młaa
Czuję się jak pijany zając...poranki są...dziwne kręci mi się...jak bym wysiadła z karuzeli właśnie. Ale czytam że tez tak macie...to się uspokajam...że kręcimy się razem,hehe.
Wiecie co...ja chyba czuje "gilanie" mojej fasolki!!! zwłaszcza jak wypije kubek gorącej czekoladki dr Edkera(kurcze...jak to się pisało,hehe)
To takie miłe uczucie...jakby ktoś smyrał od środka
Także wsłuchujcie się...bo nie znacie dnia i godziny kiedy maluszek/maluszkowa zagila
Buziaki słodziaki:*
P.S wizytę mam w poniedziałek!!!tooo tak blisko...a jednak daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:13
kasienka82, aga8787 lubią tę wiadomość
-
fizjo dziękuję:* oby tak właśnie było:)
zazdroszczę Ci gilania:) a jaaaa dalej nic;/ albo jestem jakaś nieczuła na jakikolwiek kontakt z moim Miśkiem albo już sama nie wiem:) może nie ma jeszcze tyle mocy aby się przebić no ale żeby tyle czekać
No to fizjo chyba idziesz na pierwszy ogień...
do poniedziałku zleci jak z bicza strzelił... normalnie zaraz weekend, po weekendzie, no i już poniedziałek:)
może poznasz płeć? -
Kasienko ja tez 21-22 chodze spać dłużej nie moge wysiedzieć, zwłaszcza że i tak musze się z moją córcią kłaść żeby ją uspać po 20 i już mi się nie chce z łóżka wstawać. Co do tego łóżeczka z kołyską to nie pomoge. U mnie by się nie przydało bo zasypiała tylko przy piersi. Po wieczornym karmieniu (jak już zasneła) odkładałam ja do łóżeczka, które stało przy naszym łóżku a w nocy zostawała już z nami w łóżku bo tak mi było wygodnie. Teraz też tak pewnie bedzie A dzidzia najbardziej lubi kołysanie na rękach albo na spacerze w wózku . A żeby mieć na chwile wolne ręce w ciągu dnia to kupiłam huśtawkę która sama się huśta, ale moje dziecie i tak wolało rączki U mnie w rodzinie żadne dziecko (kuzynek) a jest ich w sumie puki co 6 nie spało w łóżeczku, a łóżeczko służyło jako np. wieszak na ubrania Dlatego my zainwestowaliśmy w najtańsze łóżeczko
-
Fizjo to razem w poniedziałek się wizytujemy
Dziewczyny z tymi ruchami na początku to trudna sprawa, one zdarzają się rzadko, nie raz przez pare dni może być cisza. Można je porównać do tego jak by ktoś was od środka palcem delikatnie dotykał, coś jak delikatne gazy w jelitach, dlatego trudno na początku je rozpoznać. No i najczęściej zdażają sie jak się leży Niedługo każda z was je odkryje -
mamafasolki wrote:Fizjo to razem w poniedziałek się wizytujemy
Dziewczyny z tymi ruchami na początku to trudna sprawa, one zdarzają się rzadko, nie raz przez pare dni może być cisza.
Mamafasolki, dodałaś mi otuchy, bo ja jakiś tydzień temu czułam ruchy, a teraz nic, kompletnie, nawet, jak się wsłuchuję.
Obyś była dobrym prorokiem i wszystko było u mnie OK...
Dziękuję:*
-
Elle na pewno jest. Maluszki nasze mają tam jeszcze mnóstwo miejsca i fikają cały czas tylko czasami uda im sie mocniej bryknąć. Jeszcze troche urosną i wtedy bedą nas boksować. Też masz wizyte w poniedziałek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:52
-
mamafasolki wrote:Elle na pewno jest. Maluszki nasze mają tam jeszcze mnóstwo miejsca i fikają cały czas tylko czasami uda im sie mocniej bryknąć. Jeszcze troche urosną i wtedy bedą nas boksować. Też masz wizyte w poniedziałek?
Tak, kochana - w poniedziałek wieczorem. To niby niedługo ale wiesz, jak się ten czas dłuży, jak coś niepokoi. Ech, ja to jestem panikara.
Dziękuję Ci za pocieszenie, bardzo mi było potrzebne :*
-
Hej dziewczyny dołączam do poniedziałkowych wizyt na szczęście to już nie cały tydzień.
Dzisiaj zaczynam 16 tydzień a mdłosci i wymioty nie ustały mam już ich dość nic zjeść nie umiem.
wczoraj wreszcie odebrałam wynik prenatalnych i jesli dobrze wyczytałam to wszystko w normiebemommy lubi tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Hej dziewczyny dołączam do poniedziałkowych wizyt na szczęście to już nie cały tydzień.
Dzisiaj zaczynam 16 tydzień a mdłosci i wymioty nie ustały mam już ich dość nic zjeść nie umiem.
wczoraj wreszcie odebrałam wynik prenatalnych i jesli dobrze wyczytałam to wszystko w normie
Gratuluję pozytywnych wyników! a mdłości współczuję, naprawdę, tym bardziej, że ja nie wiem, co to mdłości w ciąży
Ale super - ile to nas będzie w poniedziałek miało nowe wieści:) Nie wiem jak Wy, dziewczyny, ale ja mam nadzieję poznać płeć, bo jeszcze nie wiem, kto u mnie w brzuszku mieszka
aga8787 lubi tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Elle - też bym chciała poznać płeć tylko moja lekarka nie robi podczas wizyt USG jak coś to po, może się nade mną zlituje i mi zrobi
Ojej, to życzę, żeby miała jutro litościwy dzień! Fajnie by było, jakbyś i Ty się dowiedziała, czy dziewczynka czy chłopczyk
Ja to się już dziewczyny nie mogę doczekać tego poniedziałku, poważnie!
-
No to nas w poniedziałek bedzie. Ja też jestem ciekawa jakiego mam lokatora
Aga może po witaminach prenatalnych masz te mdłości, wiem że po jakiś tak się zdarza. Ja swoje biore wieczorem jak już w łóżku leże. Mi niby mdłości mineły, ale jak poczuje jakiś zapach który mi nie odpowiada to mnie ciągnie na wymioty. Dzisiaj jak wróciłam z wyników to z głodo mnie pociągneło, ale miałam pusty żołądek więc tylko poplułam do toalety. Powiedz lekarce o tym, jak bardzo cię męczy to może coś na to przepisze (wit b6 jest na mdłaśći i wymioty w ciąży ale sama bym nie stosowała). Spróbuj herbate z plasterkami imbiru, ma on właściwości przeciw mdłośćą.aga8787 lubi tę wiadomość
-
4 poniedziałkowe wizyty to nadmiar szczęścia:)
Czy Wy tak specjalnie się poumawiałyście na jeden dzień? hihih
super:) nie mogę się doczekać
trzymam kciuki za poznanie płci!
aga gratuluję dobrych wyników!
mamafasolki ma rację, że mdłości mogą być od witamin,
podobno pomagają też migdały, ja nie miałam raczej takich dolegliwości, czasami na początku tylko jak robiłam się głodna.
mamafasolki jako doświadczona mamusia pewnie masz rację z tymi naszymi ruchami:) trzeba cierpliwie czekać aż im zacznie brakować miejsca:)
Elle nie masz co się martwić na pewno wszystko jest dobrze... każda z nas panikuje i jak się okazuje to bez potrzeby! Bądźmy dobrej myśli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 10:55
mamafasolki, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Może w koncu jakaś dziewczynka sie w tym towarzystwie pojawi
A migdały sa na zgage dobre, moja córcia sie mnie wczoraj pyta
-mamo masz zgage
-??? a dlaczego pytasz????
-a bo migdały leżą na kanapie
A doświadczonych kolezanek trzeba słuchać zwłaszcza jak wam czarne mysli do głowy przychodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 11:02
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej. Ja też mam wizytę w poniedziałek i strasznie mi się dłuży bo poprzednią miałam 4 tyg temu.
Narazie zbytnio nie przytyłam może 1 kg( mam 55,5-56,5) ale brzuszek już widać. chciałabym też już poznać płeć ale to 14 tydzień to chyba za wcześnie, okaże się w poniedziałek.