KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fizjo ale tak konstruktywnie ci zazdroszczę, bo wiesz wszystko co z czym się je co to znaczy poród ja jak rozmawiam z mamą bardzo boli? szybko zapominasz, ja się pytam czy boli szybko zapominasz i taka nasze rozmowy stresa mam wielkiego jak stąd do do marsa co z czym co jak
fizjo lubi tę wiadomość
-
bemommy, też będziesz za jakiś czas w tym miejscu co ja...
Co do porodu- wspominam go miło.
Przejdę do wyjaśnienia.
Skurcze rozpoczęły się ok 13 a o 15:20 urodziłam siłami natury. Zatem bardzo szybko...jak się słucha tych opowieści o 24 godzinnych porodach.
Ale...jakoś było mi jednak głupio. Jak przyszłam na sale poporodową...to dziewczyny pytają "kiedy urodziłam?" a ja że godzinkę temu (po porodzie leży się trochę na tym łóżku..czy aby nie am jakiegoś krwotoku) to były bardzo zdziwione. Położna skomentowała to "że to jedna z takich co pójdzie w pole, urodzi, przyniesie dziecko i pójdzie ukopać jeszcze ziemniaków". Wtedy to mnie nie śmieszyło...no bo kurcze blade też się napracowałam! a że...mam taki zawód jaki mam i że byłam wysportowana to moja sprawa.
Teraz poród wspominam z uśmiechem...najpiękniejszy moment w życiu kiedy kładą dziecko na brzuchu i wiesz...że to Twój cud
bemommy, Dorjana, mychowe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
fizjo pójdzie w pole i urodzi heheheh no twój poród brzmi jak bajka skurcz skurcz po sprawie, lekko brzmi, choć na pewno, aż tak lekko nie było to zaczynam gimnastykę, może mi też tak szybko pójdzie dzięuję za pocieszenie :*
fizjo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny. U mnie nudny długi weekend. wczoraj mąż przekonał mnie do wieczornego przytulanka, kurcze skusiłam się ale było inaczej, cały czas myślałam aby za bardzo na brzuch nie dusił, aby uważał na piersi,aby tam uważał, później się trochę rozluźniłam ale przed moim orgazmem powiedziałam aby skończył bo myślałam ze to maleństwu zaszkodzi.szkoda mi męża ale chyba więcej się nie skuszę.
A co taka cisza dzisiaj tutaj.... -
A my po wizycie u lekarza, mama przytyła 1 kg i to nie cały dzidzia ma 150 gr, i 10 cm od głowy do pupy, kim jest pokazać nie chciała ręce nad głową nogi zaciśnięte i uparciuch nie pokazał lekarz mnie uczył jak mam nauczyć się wstawać z łóżka i z krzesła
Agata my się nie kochamy, bo na początku nam powedział stop, a dzisiaj zapomnieliśmy spytać, ale mam jak ty jakąs bariere i nie umiem sobie wyobrazić nawet
Miłego wieczorka dziewczynki
Kasienka, napisz czy ok u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 21:28
Dorjana, mamafasolki, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Super Bemommy
Niech zdrowo się rozwija i rośnie
No a płeć - w końcu pokaże
To dobrze że dba o prywatność
Miłego wieczorku
aaa... zapomniałabym dodać - Powiedzieliśmy rodzinie męża (więc już wszyscy wiedzą o naszej MISI :**** ) oby tylko teraz zdrowo się rozwijała
Nio to pozdrowionka -
Dziewczyny czy kiedykolwiek naciagnelyscie cos w ciąży?
Czuje jakbym nacignela jakiś miesien lewego biodra, później po kapieli zauwazylam male zylki popękane wlasnie w tym miejscu gdzie pobolewało. No i teraz jak odpoczywam, to czuje to miejsce... To moja cholerna praca.bemommy lubi tę wiadomość
-
mychowe nie miałam czegoś takiego, a dzwoniłaś do lekarza spytać co teraz jak możesz sobie pomóc? mnie krzyże kują, po całym dniu na nogach że jak wstaję to wyprostować się nie mogę i idę jak staruszka ale rano już mi przechodzi, może jak poleżysz to przejdzie ci? ale wydaje mi się że powinnaś z lekarzem pogadać
mychowe lubi tę wiadomość
-
dziewczynki dziękuję za pamięć:* że myślałyście o mnie:* jesteście kochane:):*
tyle tematów poruszyłyście, że do każdego nie dam rady się odnieść a nawet jeszcze nie wszystko udało mi się przeczytać ale postaram się nadrobić
niunia gratuluję zdanego prawka!
u Nas jakby lepiej:) chyba udało się załagodzić sytuację... oby na dłużej niż na kilka dni:) - do następnego piwkowania - chciałabym żeby przestało mnie to tak denerwować...
ale mam nadzieję, że coś do niego dotarło, że żarty się skończyły...
tylko ta jego duma... eh...sam się męczył i było mu źle, że tak jest ale duma nie pozwalała na to aby cokolwiek naprawić...dla mnie to głupota... dobrze, że chociaż ja jedna mądra potrafię zawalczyć
bemommy gratuluje, super, że wszystko dobrze z dzidzią:*
duży ten Twój szkrab, mój ważył tylko 190g i to w 17tc:)
zabieram się do pracy bo się nie wyrobię po długim weekendzie sporo tego
mychowe niestety nie potrafię pomóc, odpoczywaj jak najwięcej teraz, oszczędzaj się a na pewno pomoże:*mamafasolki lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny...
Nie czytam co tu piszecie, nie piszę... musicie mi wybaczyć..
Jest źle... lekarka karze leżeć, mam zakaz chodzenia gdziekolwiek.. brzuch boli ciągle i to aż za bardzo... do tego waga mi spada... powinna rosnąć szczególnie, że ciągle leżę w łóżku i nic nie robię... a tu już schudła 5 kg od niecałęgo miesiąca... Dziecię podobno dobrze się rozwija:)
żebym nie siedziała sama w domu mąż sprawił mi psiaka... mimo, że nie lubię tych stworzeń to powiem szczerze, że tego pokochałam. Pies ze schroniska jednak ma serce ogromne, które czeka na miłość... więc mój psiak leży ze mną pół dnia i oglądamy przytuleni telewizję... i to mnie chyba jedynie pociesza.. tak to bym zwariowała w tym domu.
Limerikowo, fizjo lubią tę wiadomość
-
Alxa super że sie odezwałaś, tak myslałam że skoro cisza u ciebie to coś jest nie tak dobrze że malenstwo sie dobrze rozwija, no a ty dasz rade. Daj co jakis czas znać co u ciebie. Trzymam mocno kciuki i myslami jestem z tobą
Kasienko to super że sie pogodziliście, mam nadzieje tak jak ty że chłop pożądnie wszystko przemyślał i sie zmieni
Mychowe ja niestety też nic nie pomoge bo nie miałam takiej sytuacji
Dziewczyny a szybki poród nie koniecznie jest zwiazany z uprawianiem sportu przed (choć na pewno pomaga) ja raczej z tych nieruchliwych i też szybciorem urodziłam, więc sie nie stresujcie i nie suchajcie opowieści miłych pań, koleżanek o strasznych porodach. A że boli, no boli ale potem przestaje zwłaszcza jak mała istotka zapłacze
Miłego dnia dla wszystkichkasienka82 lubi tę wiadomość
-
Mychowe jeżeli masz tam krwiaka w sensie popekane żyłki to może być mięsień stłuczony, najlepiej go teraz oszczędzać, noga w górze i zimne okłady bo ciepłe w okresie zaraz po urazie mogą zaszkodzić
mychowe lubi tę wiadomość