Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia od czego zalezy szybki porod, moja mama z cala czworka "umeczyla sie" (2 cesarki)a jest z tych zywych i ruchliwych.
    U nas dziewczyna w hotelu pracowala na barze do konca 8mca, ale fakt, ze raczej na kasie i lekkie czynnosci a porod miala cholernie ciezki..mimo ze caly czas w ruchu, a dzidzia teraz sliczna 5mcy, bezzebnie usmiechnela sie do mnie ostatnio choc 1y raz mnie widziala ;--))
    ja prawde piszac nie mysle jeszcze w ogole o porodzie, zyje od usg do usg

f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa cieszę się, że się odezwałaś...niestety jeśli trzeba to leż, a wiadomo skąd te bóle? Ważne, że dzidzia rośnie, ja też schudłam chociaż dużo leżałam a dzidzia przybiera na wadze, więc to najważniejsze:)
    o porodzie to ja się aż boję myśleć:) jak ja go przeżyje to będzie cud:) w dodatku pewnie będę sama...
    jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć:)
    tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
    z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(
    może to być dlatego, że nie należę do bardzo chudych i do tego miałam troszkę umięśniony brzuch? - wiadomo nie jakiś super extra kaloryferek:)... ale troszkę mięśni było:):)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano bolu już nie było, przeszlo.. ale przynajmniej mam nauczke, żeby w pracy więcej pytac o pomoc niż robic sama wiele rzeczy.. dzięki dziewczyny:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko nie martw sie że jeszcze nie czujesz ruchów możesz je poczuć dopiero w 20tyg. Dzidzia ma jeszcze dużo miejsca do fikania to sie nie rozpycha. A może już mały cią zaczepia, a ty jeszcze nie wiesz że to on :)

Mychowe to dobrze że ból przeszedł, dbaj bardziej w pracy o siebie i proś o pomoc.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć:)
    tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
    z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(

Kasieńka, ja też nie czuję ruchów, ale jestem w młodszej ciąży - u mnie to 16t. 2 dz., ale też powinnam poczuć wcześniej od Ciebie, bo to moja druga ciąża. Na dodatek jakieś dwa tygodnie temu, może półtora dałabym sobie uciąć obie ręce, że czułam ruchu dzidzi, a teraz nic:( Strasznie się tym martwię:( Wizytę mam dopiero w poniedziałek...
    A Ty kochana nic się nie martw, skoro słyszałaś serduszko dzidzi, to znaczy, że wszystko jest OK:)Rozumiem, że jesteś szczęśliwą posiadaczką detektora tętna?:)
    A co do ruchów, to możesz ich jeszcze nie czuć, tym bardziej jako pierworódka - daj sobie czas do 20 tygodnia - zobaczysz, jeszcze poczujesz te milusie kopniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 14:30

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, zgadza się, mam detektor tętna i jestem z niego bardzo zadowolona:) użyłam go dopiero kilka razy ale warto było:)
    żeby nóżkami tak przebierał jak mu wali serduszko to bym była szczęśliwa:)
    już się nie mogę doczekać:) brakuje czasem cierpliwości:)

dzisiaj już pomału przeglądałam łóżeczka i jednak chyba zdecyduję się na łóżeczko z kołyską... macie jakieś opinie nt takich łóżeczek?

xnw4yx8dccihf62o.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac kiedy poczuje ruchy. W piatek zaczynam 16 tydz wiec jeszcze musze sie wstrzymac choc czasami mam wrazenie ze cos tam w brzuszku drgnelo ale czytalam ze to jelita albo gazy.
    Wogole to przed chwila stanelam na wadze i sie przerazilam.. przytylam juz prawie 7 kg.. mam dopiero 15 tydzien czy to normalne?? Musze dodac ze od samego poczatku wszystko jadlam z apetytem i nie mialam mdlosci no ale zeby az tyle?? a gdzie reszta.. Nie boje sie ze bede wygladac jak hipopotam bo i tak jestem chuda no ale czy to w porzadku jest to nie wiem..

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywa różnie moja siostra w ciąży przytyła ponad 30 kg a wcześniej była szczupła, a koleżanka która miała lekką nadwagę przytyła tylko 6 kg w obu przypadkach dzidzie zdrowe i ponad trzykilogramowe

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie nawiedziło oglądanie rzeczy dla maluszka :) .Własnie oglądałam w h&m ciuszki dla maluszków i się zakochałam. Dobrze, że nie mają sklepu internetowego bo bym zbankrutowała :) A dzisiaj kupiłam koszulke na ramiączkach z myszką miki taką malunią, nie mogłam się powstrzymać :). Dobrze że nie muszę wózka wybierać :) bo mam po córci w uniwersalnym kolorze. Wiem że jeszcze nie czas na takie zakupy, ale jak już bedziecie wybierać wózek to pomacajcie w sklepie, potrząsnijcie nim, pojezdzijcie po sklepie. My wiele wózków wymacaliśmy w sklepie i wybór padł na x-landera solidny, bardzo dobrze się prowadzi, przetestowany w góra na wycieczce po szlakach :)

Odnosnie łózeczka z kołyską moge tylko powiedzieć że miałam kołyske w dużym pokoju i tam kładłam małą w dzień. Ale ona nadawała sie do puki mała sama nie zaczeła siedać. W sypialni miałam zwykłe łóżeczko. Nie wiem o jakiej ty Kasienko myślałaś?

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki ja bardziej myślałam o takim łozeczku 2w1, że spełnia funkcję łozeczka ale jest na plozach, żeby można było np w nocy pobujac:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na usg prenatalnym. Dzidzia ma 7,2 cm i wyglada na tydzien starsza;) Nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami, caly czas po turecku i tylem do nas;) Wszystkie parametry w normie. Jestem przeszczesliwa;)

niunia, mirka14 lubią tę wiadomość

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska-gratuluje :)

kasieńka-cześć kochana :) teskniłam hehe co porabiałaś???

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martuska zastanawiałam się co tam u ciebie bo jesteśmy prawie na tym samym etapie u mnie tydzień temu dzidzia miała 53mm i też podgoniła wzrost o tydzień, pozdrawiam :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka też myślałam o takim łóżeczku

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myslalam, ze nikt o mnie nie pamieta;) Ale czytalam na biezaco. Jak myslisz mirka poznamy plec przed swietami? Detektor to super sprawa. Mi sie udalo tydzien temu wysluchac po raz pierwszy i sie poplakalam wtedy;)

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje że tak to juz będzie coś koło 18 tygodnia, chyba że dzidzie będą należały do tych nieśmiałych, a mi coś brzuch dzisiaj wybitnie wywaliło do przodu i tak się zastanawiam czy tak mu zostanie bo się w spodnie nie mieszczę a legginsy dojdą pewnie dopiero końcem tygodnia.
    I jeszcze chciałam Was zapytać czy macie zawroty głowy bo mnie strasznie męczą i zastanawiam się czy się nie wybrać na morfologię bo wizyta u gin dopiero 4 grudnia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka-ja mam ciągle czarno przed oczami :)
    wizyte mam 28 to poznam płeć mojej córeczki to będe w 18tydz+1dzień :) to napewno się dowiem :)

a jutro do położnej idę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:33

bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxa najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a ty jak się czujesz? mimo tego leżenia?

kasienka mi lekarz powiedział, że ruchy czuć powinnam koło 20 tyg, ale moja bratowa czuła na początku 4 miesiąca i mówiła, że jest pewna , że to to po czuła jak mały tam się rusza od lewej do prawej od lewej do prawej i lekarz jej mówił, że niemożliwe, ale jak już było pewne ,że powinna czuć ruchy i czuła dokladnie to samo, to lekarz poległ i powiedział, że to faktycznie może być to :) jak dojdziesz do 20 to może się okaże, że faktycznie mogłaś czuć wcześniej

mirka sprawdź ciśnienie, ja mogę non stop spać , ale mam bardzo niskie ciśnienie i mam pić jedną kawę dziennie i trochę coli bez cukru, że sobie podnieść i czuć się lepiej

martuska gratulacje

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że moja kumpela bemommy jest hehe

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja z toba dla ciebie zawsze i wszedzie :*

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ