X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia od czego zalezy szybki porod, moja mama z cala czworka "umeczyla sie" (2 cesarki)a jest z tych zywych i ruchliwych.
    U nas dziewczyna w hotelu pracowala na barze do konca 8mca, ale fakt, ze raczej na kasie i lekkie czynnosci a porod miala cholernie ciezki..mimo ze caly czas w ruchu, a dzidzia teraz sliczna 5mcy, bezzebnie usmiechnela sie do mnie ostatnio choc 1y raz mnie widziala ;--))
    ja prawde piszac nie mysle jeszcze w ogole o porodzie, zyje od usg do usg

f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa cieszę się, że się odezwałaś...niestety jeśli trzeba to leż, a wiadomo skąd te bóle? Ważne, że dzidzia rośnie, ja też schudłam chociaż dużo leżałam a dzidzia przybiera na wadze, więc to najważniejsze:)
    o porodzie to ja się aż boję myśleć:) jak ja go przeżyje to będzie cud:) w dodatku pewnie będę sama...
    jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć:)
    tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
    z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(
    może to być dlatego, że nie należę do bardzo chudych i do tego miałam troszkę umięśniony brzuch? - wiadomo nie jakiś super extra kaloryferek:)... ale troszkę mięśni było:):)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano bolu już nie było, przeszlo.. ale przynajmniej mam nauczke, żeby w pracy więcej pytac o pomoc niż robic sama wiele rzeczy.. dzięki dziewczyny:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko nie martw sie że jeszcze nie czujesz ruchów możesz je poczuć dopiero w 20tyg. Dzidzia ma jeszcze dużo miejsca do fikania to sie nie rozpycha. A może już mały cią zaczepia, a ty jeszcze nie wiesz że to on :)

Mychowe to dobrze że ból przeszedł, dbaj bardziej w pracy o siebie i proś o pomoc.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć:)
    tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
    z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(

Kasieńka, ja też nie czuję ruchów, ale jestem w młodszej ciąży - u mnie to 16t. 2 dz., ale też powinnam poczuć wcześniej od Ciebie, bo to moja druga ciąża. Na dodatek jakieś dwa tygodnie temu, może półtora dałabym sobie uciąć obie ręce, że czułam ruchu dzidzi, a teraz nic:( Strasznie się tym martwię:( Wizytę mam dopiero w poniedziałek...
    A Ty kochana nic się nie martw, skoro słyszałaś serduszko dzidzi, to znaczy, że wszystko jest OK:)Rozumiem, że jesteś szczęśliwą posiadaczką detektora tętna?:)
    A co do ruchów, to możesz ich jeszcze nie czuć, tym bardziej jako pierworódka - daj sobie czas do 20 tygodnia - zobaczysz, jeszcze poczujesz te milusie kopniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 14:30

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, zgadza się, mam detektor tętna i jestem z niego bardzo zadowolona:) użyłam go dopiero kilka razy ale warto było:)
    żeby nóżkami tak przebierał jak mu wali serduszko to bym była szczęśliwa:)
    już się nie mogę doczekać:) brakuje czasem cierpliwości:)

dzisiaj już pomału przeglądałam łóżeczka i jednak chyba zdecyduję się na łóżeczko z kołyską... macie jakieś opinie nt takich łóżeczek?

xnw4yx8dccihf62o.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac kiedy poczuje ruchy. W piatek zaczynam 16 tydz wiec jeszcze musze sie wstrzymac choc czasami mam wrazenie ze cos tam w brzuszku drgnelo ale czytalam ze to jelita albo gazy.
    Wogole to przed chwila stanelam na wadze i sie przerazilam.. przytylam juz prawie 7 kg.. mam dopiero 15 tydzien czy to normalne?? Musze dodac ze od samego poczatku wszystko jadlam z apetytem i nie mialam mdlosci no ale zeby az tyle?? a gdzie reszta.. Nie boje sie ze bede wygladac jak hipopotam bo i tak jestem chuda no ale czy to w porzadku jest to nie wiem..

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywa różnie moja siostra w ciąży przytyła ponad 30 kg a wcześniej była szczupła, a koleżanka która miała lekką nadwagę przytyła tylko 6 kg w obu przypadkach dzidzie zdrowe i ponad trzykilogramowe

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie nawiedziło oglądanie rzeczy dla maluszka :) .Własnie oglądałam w h&m ciuszki dla maluszków i się zakochałam. Dobrze, że nie mają sklepu internetowego bo bym zbankrutowała :) A dzisiaj kupiłam koszulke na ramiączkach z myszką miki taką malunią, nie mogłam się powstrzymać :). Dobrze że nie muszę wózka wybierać :) bo mam po córci w uniwersalnym kolorze. Wiem że jeszcze nie czas na takie zakupy, ale jak już bedziecie wybierać wózek to pomacajcie w sklepie, potrząsnijcie nim, pojezdzijcie po sklepie. My wiele wózków wymacaliśmy w sklepie i wybór padł na x-landera solidny, bardzo dobrze się prowadzi, przetestowany w góra na wycieczce po szlakach :)

Odnosnie łózeczka z kołyską moge tylko powiedzieć że miałam kołyske w dużym pokoju i tam kładłam małą w dzień. Ale ona nadawała sie do puki mała sama nie zaczeła siedać. W sypialni miałam zwykłe łóżeczko. Nie wiem o jakiej ty Kasienko myślałaś?

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki ja bardziej myślałam o takim łozeczku 2w1, że spełnia funkcję łozeczka ale jest na plozach, żeby można było np w nocy pobujac:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na usg prenatalnym. Dzidzia ma 7,2 cm i wyglada na tydzien starsza;) Nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami, caly czas po turecku i tylem do nas;) Wszystkie parametry w normie. Jestem przeszczesliwa;)

niunia, mirka14 lubią tę wiadomość

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska-gratuluje :)

kasieńka-cześć kochana :) teskniłam hehe co porabiałaś???

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martuska zastanawiałam się co tam u ciebie bo jesteśmy prawie na tym samym etapie u mnie tydzień temu dzidzia miała 53mm i też podgoniła wzrost o tydzień, pozdrawiam :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka też myślałam o takim łóżeczku

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myslalam, ze nikt o mnie nie pamieta;) Ale czytalam na biezaco. Jak myslisz mirka poznamy plec przed swietami? Detektor to super sprawa. Mi sie udalo tydzien temu wysluchac po raz pierwszy i sie poplakalam wtedy;)

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje że tak to juz będzie coś koło 18 tygodnia, chyba że dzidzie będą należały do tych nieśmiałych, a mi coś brzuch dzisiaj wybitnie wywaliło do przodu i tak się zastanawiam czy tak mu zostanie bo się w spodnie nie mieszczę a legginsy dojdą pewnie dopiero końcem tygodnia.
    I jeszcze chciałam Was zapytać czy macie zawroty głowy bo mnie strasznie męczą i zastanawiam się czy się nie wybrać na morfologię bo wizyta u gin dopiero 4 grudnia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka-ja mam ciągle czarno przed oczami :)
    wizyte mam 28 to poznam płeć mojej córeczki to będe w 18tydz+1dzień :) to napewno się dowiem :)

a jutro do położnej idę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:33

bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxa najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a ty jak się czujesz? mimo tego leżenia?

kasienka mi lekarz powiedział, że ruchy czuć powinnam koło 20 tyg, ale moja bratowa czuła na początku 4 miesiąca i mówiła, że jest pewna , że to to po czuła jak mały tam się rusza od lewej do prawej od lewej do prawej i lekarz jej mówił, że niemożliwe, ale jak już było pewne ,że powinna czuć ruchy i czuła dokladnie to samo, to lekarz poległ i powiedział, że to faktycznie może być to :) jak dojdziesz do 20 to może się okaże, że faktycznie mogłaś czuć wcześniej

mirka sprawdź ciśnienie, ja mogę non stop spać , ale mam bardzo niskie ciśnienie i mam pić jedną kawę dziennie i trochę coli bez cukru, że sobie podnieść i czuć się lepiej

martuska gratulacje

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że moja kumpela bemommy jest hehe

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja z toba dla ciebie zawsze i wszedzie :*

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ