KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mam pojecia od czego zalezy szybki porod, moja mama z cala czworka "umeczyla sie" (2 cesarki)a jest z tych zywych i ruchliwych.
U nas dziewczyna w hotelu pracowala na barze do konca 8mca, ale fakt, ze raczej na kasie i lekkie czynnosci a porod miala cholernie ciezki..mimo ze caly czas w ruchu, a dzidzia teraz sliczna 5mcy, bezzebnie usmiechnela sie do mnie ostatnio choc 1y raz mnie widziala ;--))
ja prawde piszac nie mysle jeszcze w ogole o porodzie, zyje od usg do usg
-
alxa cieszę się, że się odezwałaś...niestety jeśli trzeba to leż, a wiadomo skąd te bóle? Ważne, że dzidzia rośnie, ja też schudłam chociaż dużo leżałam a dzidzia przybiera na wadze, więc to najważniejsze:)
o porodzie to ja się aż boję myśleć jak ja go przeżyje to będzie cud:) w dodatku pewnie będę sama...
jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć
tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(
może to być dlatego, że nie należę do bardzo chudych i do tego miałam troszkę umięśniony brzuch? - wiadomo nie jakiś super extra kaloryferek:)... ale troszkę mięśni było:) -
Kasienko nie martw sie że jeszcze nie czujesz ruchów możesz je poczuć dopiero w 20tyg. Dzidzia ma jeszcze dużo miejsca do fikania to sie nie rozpycha. A może już mały cią zaczepia, a ty jeszcze nie wiesz że to on
Mychowe to dobrze że ból przeszedł, dbaj bardziej w pracy o siebie i proś o pomoc. -
kasienka82 wrote:jeszcze 3tyg i usg połówkowe:) czas zaczyna szybko lecieć
tylko już się zaczynam denerwować, że dalej nie czuję ruchów ;/
z dzidzia wszystko ok, bo ostatnio ją podsłuchiwaliśmy, teściowej pokazywałam jak serduszko bije ... no ale ruchów brak:(
Kasieńka, ja też nie czuję ruchów, ale jestem w młodszej ciąży - u mnie to 16t. 2 dz., ale też powinnam poczuć wcześniej od Ciebie, bo to moja druga ciąża. Na dodatek jakieś dwa tygodnie temu, może półtora dałabym sobie uciąć obie ręce, że czułam ruchu dzidzi, a teraz nic:( Strasznie się tym martwię Wizytę mam dopiero w poniedziałek...
A Ty kochana nic się nie martw, skoro słyszałaś serduszko dzidzi, to znaczy, że wszystko jest OK:)Rozumiem, że jesteś szczęśliwą posiadaczką detektora tętna?
A co do ruchów, to możesz ich jeszcze nie czuć, tym bardziej jako pierworódka - daj sobie czas do 20 tygodnia - zobaczysz, jeszcze poczujesz te milusie kopniaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 14:30
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Elle, zgadza się, mam detektor tętna i jestem z niego bardzo zadowolona:) użyłam go dopiero kilka razy ale warto było:)
żeby nóżkami tak przebierał jak mu wali serduszko to bym była szczęśliwa:)
już się nie mogę doczekać brakuje czasem cierpliwości:)
dzisiaj już pomału przeglądałam łóżeczka i jednak chyba zdecyduję się na łóżeczko z kołyską... macie jakieś opinie nt takich łóżeczek? -
Ja tez sie nie moge doczekac kiedy poczuje ruchy. W piatek zaczynam 16 tydz wiec jeszcze musze sie wstrzymac choc czasami mam wrazenie ze cos tam w brzuszku drgnelo ale czytalam ze to jelita albo gazy.
Wogole to przed chwila stanelam na wadze i sie przerazilam.. przytylam juz prawie 7 kg.. mam dopiero 15 tydzien czy to normalne?? Musze dodac ze od samego poczatku wszystko jadlam z apetytem i nie mialam mdlosci no ale zeby az tyle?? a gdzie reszta.. Nie boje sie ze bede wygladac jak hipopotam bo i tak jestem chuda no ale czy to w porzadku jest to nie wiem..Limerikowo lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png -
No i mnie nawiedziło oglądanie rzeczy dla maluszka .Własnie oglądałam w h&m ciuszki dla maluszków i się zakochałam. Dobrze, że nie mają sklepu internetowego bo bym zbankrutowała A dzisiaj kupiłam koszulke na ramiączkach z myszką miki taką malunią, nie mogłam się powstrzymać . Dobrze że nie muszę wózka wybierać bo mam po córci w uniwersalnym kolorze. Wiem że jeszcze nie czas na takie zakupy, ale jak już bedziecie wybierać wózek to pomacajcie w sklepie, potrząsnijcie nim, pojezdzijcie po sklepie. My wiele wózków wymacaliśmy w sklepie i wybór padł na x-landera solidny, bardzo dobrze się prowadzi, przetestowany w góra na wycieczce po szlakach
Odnosnie łózeczka z kołyską moge tylko powiedzieć że miałam kołyske w dużym pokoju i tam kładłam małą w dzień. Ale ona nadawała sie do puki mała sama nie zaczeła siedać. W sypialni miałam zwykłe łóżeczko. Nie wiem o jakiej ty Kasienko myślałaś? -
Bylam dzisiaj na usg prenatalnym. Dzidzia ma 7,2 cm i wyglada na tydzien starsza;) Nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami, caly czas po turecku i tylem do nas;) Wszystkie parametry w normie. Jestem przeszczesliwa;)
niunia, mirka14 lubią tę wiadomość
-
Juz myslalam, ze nikt o mnie nie pamieta;) Ale czytalam na biezaco. Jak myslisz mirka poznamy plec przed swietami? Detektor to super sprawa. Mi sie udalo tydzien temu wysluchac po raz pierwszy i sie poplakalam wtedy;)
-
No mam nadzieje że tak to juz będzie coś koło 18 tygodnia, chyba że dzidzie będą należały do tych nieśmiałych, a mi coś brzuch dzisiaj wybitnie wywaliło do przodu i tak się zastanawiam czy tak mu zostanie bo się w spodnie nie mieszczę a legginsy dojdą pewnie dopiero końcem tygodnia.
I jeszcze chciałam Was zapytać czy macie zawroty głowy bo mnie strasznie męczą i zastanawiam się czy się nie wybrać na morfologię bo wizyta u gin dopiero 4 grudnia -
Mirka-ja mam ciągle czarno przed oczami
wizyte mam 28 to poznam płeć mojej córeczki to będe w 18tydz+1dzień to napewno się dowiem
a jutro do położnej idęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:33
bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
Alxa najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a ty jak się czujesz? mimo tego leżenia?
kasienka mi lekarz powiedział, że ruchy czuć powinnam koło 20 tyg, ale moja bratowa czuła na początku 4 miesiąca i mówiła, że jest pewna , że to to po czuła jak mały tam się rusza od lewej do prawej od lewej do prawej i lekarz jej mówił, że niemożliwe, ale jak już było pewne ,że powinna czuć ruchy i czuła dokladnie to samo, to lekarz poległ i powiedział, że to faktycznie może być to jak dojdziesz do 20 to może się okaże, że faktycznie mogłaś czuć wcześniej
mirka sprawdź ciśnienie, ja mogę non stop spać , ale mam bardzo niskie ciśnienie i mam pić jedną kawę dziennie i trochę coli bez cukru, że sobie podnieść i czuć się lepiej
martuska gratulacje