Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agnieszko ;D Rozpoczynamy kolejny tydzien - to już 16 ;D
    ależ ten czas zasuwa ;)))
    szkoda tylko że brzuszka jeszcze nie widać - fajnie bybyło mieć taką malusią piłeczkę ;D
    póki co mam 2 giga piłki piętro wyżej (a wolałabym na odwrót)
    ;D

ja tez bede się umawiać na wizytę w przyszłym tygodniu - tylko niestety jeszcze nie wiem do kogo :/
    jestem na etapie poszukiwań...
    jakiś pech niestety - że GIN do której chce iść nie odbiera tel ;/
    więc szukam dalej ...
    W najgorszym wypadku pójdę do starej

Limerikowo lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka, mały klapsik for you :-P Ja już znam płeć...chłopczyk- Michaś.

Huhu...sporo nas na ten poniedziałek-hehe, jakbyśmy faktycznie się umówiły...Szkoda że nie idziecie do tego samego gabinetu co ja :-P Bysmy sobie milusio pogadały :-)

Zakupiłam sexi pończoszki dla mojego gina,hehe :-) NIe lubię pół naga paradować po gabinecie....TEraz tylko założę sukieniusię-pończoszki...i mogę się otwierać,hehe :-)

dorjana, rozwaliłaś mnie tym tekstem: "póki co mam 2 giga piłki piętro wyżej (a wolałabym na odwrót)" Oplułam monitor! :-D

Odnośnie kołysek- byłam na początku napalona na takową...Ale dostałam od teścia łożeczko jak byłam już w 4 mc ciąży...więc brak doświadczenia w tej kwestii.

Dziewczyny...pytanie z innej bajki, na rozerwanie :-)

Szukam firanki do salonu...

Która się Wam podoba??

1)http://allegro.pl/show_item.php?item=3682079660#tabsAnchor

2)http://allegro.pl/firana-oliwia-gipiura-5cm-woal-kar-300cm-balkon-i3704305985.html

3)http://allegro.pl/show_item.php?item=3706726764

A może macie jakieś inne...upatrzone??
    Chętnie zainspiruje się :-)

Pozdrawiam!!!

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo... upppsss... to pewne?:D kurcze coś mi umknęła ta wiadomość...:| oczywiście pamiętam, że mówiłaś o Michasiu ... ale jakoś wydawało mi się, że jeszcze do końca nie jest pewne...:) PRZEPRASZAM:)
    Co do firanek to mi akurat podoba się ostatnia:) 3:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:31

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i po wizycie u położnej :) niestety po 20min próbie usłyszenia serca nic nie słyszałam bo mała tak się kręciła i wierciła że nie dało rady :( aktywna po mamie :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogłam zapomnieć o dziewczynce niuni :)

No jak byśmy się tak zebrały u jednego lekarza to by się działo :) A firanka nr 3

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia to Ci mała wiercipięta rośnie w brzuszku, u mnie chyba na odwrót, jakiś leniuch:) nie wiem czy w ogóle on się tam przemieszcza:) hihi zawsze pod pępkiem znajduję serduszko lekarz zawsze z prawej strony go znajduje:)

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio prosze ;D
    to mamy też chopów ;D
    nio to Kasieńka ;D mężuśpewnie dumny jak paw - ja nie wiem co oni mają z tymi chopami - mój niby nie obstawia ale zawsze do dzidzi w rodzaju męskim się zwraca :/

Mam nadzieję że niebawem się dowiemy bo ciężko jest wyhaczyć ładne neutralne ciuszki .... zawsze jak mi się coś spodoba to jest albo zbyt męskie albo zbyt dziewczęce :P

a Wy w którym tygodniu poznałyście płeć ?? bo czytałam że od 16 tygodnia jest to możliwe pod warunkiem że dzidzia pokaże :D

co do firanek to 3 :D czasami w bonprixie tez można coś znaleźć ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:20

• fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka, no co Ty nie ma za co :-) tyle jest Nas że ciężko wszystko zapamiętać. Pewne to nie wiem...choć lekarz nie miał wątpliwości...ja tam nie wiem :-)
    CZyli póki co trójka wygrywa, hehe :-)

niunia, mała wiercipiętka rośnie :-)

Po słodkim...dzieci szaleją ponoć :-)

niunia lubi tę wiadomość

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, zgadza się:) dumny i szczęśliwy:) teraz razem ze mną wyczekuje kopniaczków:)
    już sobie wyobraża ich wspólne zabawy :) kolejki, samochody, motorówki i lego:)
    fizjo to pewnie dlatego, że dopiero skończony 15t u Ciebie a już znasz płeć:)
    szybciutko:)
    Dorjana jak widać można wcześniej, jak u fizjo, slonkozusa też wcześniej wiedziała, podobno chłopcy szybciej się ujawniają:)
    czyli 3 chłopaków i jedna dziewuszka:) mam nadzieję, że nic nie pomyliłam tym razem :D hihi

dzisiaj planuję kolejny zakup:)
    planuję kupić jakąś bajeczkę do czytania na dobranoc:)
    tatuś będzie nam czytał do snu:) hihi
    możecie polecić jakiś zestaw bajeczek?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:22

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-pewnie,że dziewczynka niema innej opcji :)za 2 tyg jak pokaże pomiędzy nogami to sie dowiem w końcu !!!!

fizjo-dziś słodkiego nie jadłam :p hehe aktywna po mamie bo tato to jak chłop wszystko powoli :)

kasieńka-położna mi mówiła,że dziewczynki są bardziej ruchliwe hehe no i że jak tak dalej pójdzie to mała da mi popalić jak zacznie kopać :)

dorjana-a my mówimy w rodzaju żeńskim nigdy inaczej bo oboje marzymy o dziewczynce :) niunia nasza mała :) też bym już coś kupiła ale czekam na płeć :) u mnie w 14 powiedził że nie widzi nic pomiedzy nogami na razie więc nie widomo a nastepna wizyta w 18+1 to poznam jak niunia pokaże :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:23

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka-mam nadzieje,że dziewczynka i że jajka jej nie urosły :) to mam już 3 kawalerów dla niuni :) będzie z czego wybierać :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia no to mnie teraz załamałaś;)
    ja tu czekam na mega ruchy, kopniaki a Ty mi mówisz, że dziewczynki są bardziej ruchliwe... hehe:) no załamka:)
    ale za to podobno po urodzeniu na odwrót, dziewczynki spokojniejsze a chłopaki rozrabiają.. a tego chciałam uniknąć aby nie mieć pierwszego małego diabełka:D
    fizjo Ty masz chłopczyka, to prawda? :)
    niunia mam nadzieję, że nie urosło jej nic między nóżkami:) jak już wtedy nic nie było to teraz też nie będzie;) trzymamy za to kciuki:) w końcu musi być jakaś mała kobietka w naszym najmłodszym gronie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:37

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka ja w ciąży słuchałam duuuzo muzyki...
    a najlepiej Maluch reagował na to:

https://www.youtube.com/watch?v=6rE6x-PkZaM

hehe, do dziś pamiętam jak mnie okładał!

Tak, mam synka, który ucina sobie właśnie popołudniową drzemkę...dając mamusi czas dla siebie,hehe :-)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, pytając czy masz chłopczyka i czy to prawda ... chodziło mi o jego ruchliwość i rozrabianie:) hihi bo nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy:)
    Czyli nie jest aż tak bardzo rozbiegany?:) ja jak się nasłuchałam od koleżanki jaki jest jej synek to aż się przeraziłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:49

xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka, jest rozrabiaką-kochanym :-) wszędzie go pełno. Ale to mądry chłopczyk, który coraz więcej rozumie. Na głowę mi nie wchodzi,hehe :-)
    Wszędzie z nim mogę pójść-bo potrafi się zachować,hehe po mamusi :-)

Spał w łożeczku od początku...a całe noce przesypiał już po 4 tygodniach.

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff to mnie trochę uspokoiłaś:) bo koleżanki maluch to całkowite przeciwieństwo... nocami nie śpi, w dzień też nie bardzo chce spać i dużo rozrabia:) zmykam coś zrobić na obiadek:) skończyło się obijanie:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    kasienka, jest rozrabiaką-kochanym :-) wszędzie go pełno. Ale to mądry chłopczyk, który coraz więcej rozumie. Na głowę mi nie wchodzi,hehe :-)
    Wszędzie z nim mogę pójść-bo potrafi się zachować,hehe po mamusi :-)

Spał w łożeczku od początku...a całe noce przesypiał już po 4 tygodniach.
    Wow to super miałaś :) mało która mama może się wyspać przy takim maluchu :)
    Ja się nie nastawiam na to że będę miała grzeczne dziecko :P ja nie byłam jakaś kłopotliwa ale mój mąż to mały diabełek :P

fizjo lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787, wiem "trafił" mi się Skarb :-) teraz pewnie dla odmiany będzie rozrabiaka,hehe..żeby było sprawiedliwie w naturze.

• slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 2 grudnia zazdroszę wam dziewczyny że już w poniedziałek zobaczycie swoje kruszynki, co do wagi to ja na plusie 2 kg i brzusio już widoczny , sąsiadka w sobotę mnie zaczepiła i pyta się czy w ciąży jestem bo się zaokrągliłam
    co do kołyski to mam coś w tym stylu z tym że jeden bok można odpiąć i na noc '' zainstalować '' ją przy łóżku moim , czyli przypiąć ją do mojego materaca mam nadzije że na te pierwsze dni może tygodnie się sprawdzi łatwiej było by mi karmić w nocy a puzniej to jak najbardziej zwykłe łóżeczko
    http://allegro.pl/lozeczko-kojec-kolyska-milly-mally-sweet-melody-ww-i3674779445.html
    fizjo co do firanki to numer 3 zdecydowanie moim zdaniem :)
    kasienka dobrze że się odezwałaś i pogodziłaś z facetem mam nadzieje że najgorsze za wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:39

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my rowniez czekamy na nasza dzidzie termin mam na 8 maja i tak jak wy nie umie doczekac sie kopniaczkow.

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ