Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agnieszko ;D Rozpoczynamy kolejny tydzien - to już 16 ;D
    ależ ten czas zasuwa ;)))
    szkoda tylko że brzuszka jeszcze nie widać - fajnie bybyło mieć taką malusią piłeczkę ;D
    póki co mam 2 giga piłki piętro wyżej (a wolałabym na odwrót)
    ;D

ja tez bede się umawiać na wizytę w przyszłym tygodniu - tylko niestety jeszcze nie wiem do kogo :/
    jestem na etapie poszukiwań...
    jakiś pech niestety - że GIN do której chce iść nie odbiera tel ;/
    więc szukam dalej ...
    W najgorszym wypadku pójdę do starej

Limerikowo lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka, mały klapsik for you :-P Ja już znam płeć...chłopczyk- Michaś.

Huhu...sporo nas na ten poniedziałek-hehe, jakbyśmy faktycznie się umówiły...Szkoda że nie idziecie do tego samego gabinetu co ja :-P Bysmy sobie milusio pogadały :-)

Zakupiłam sexi pończoszki dla mojego gina,hehe :-) NIe lubię pół naga paradować po gabinecie....TEraz tylko założę sukieniusię-pończoszki...i mogę się otwierać,hehe :-)

dorjana, rozwaliłaś mnie tym tekstem: "póki co mam 2 giga piłki piętro wyżej (a wolałabym na odwrót)" Oplułam monitor! :-D

Odnośnie kołysek- byłam na początku napalona na takową...Ale dostałam od teścia łożeczko jak byłam już w 4 mc ciąży...więc brak doświadczenia w tej kwestii.

Dziewczyny...pytanie z innej bajki, na rozerwanie :-)

Szukam firanki do salonu...

Która się Wam podoba??

1)http://allegro.pl/show_item.php?item=3682079660#tabsAnchor

2)http://allegro.pl/firana-oliwia-gipiura-5cm-woal-kar-300cm-balkon-i3704305985.html

3)http://allegro.pl/show_item.php?item=3706726764

A może macie jakieś inne...upatrzone??
    Chętnie zainspiruje się :-)

Pozdrawiam!!!

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo... upppsss... to pewne?:D kurcze coś mi umknęła ta wiadomość...:| oczywiście pamiętam, że mówiłaś o Michasiu ... ale jakoś wydawało mi się, że jeszcze do końca nie jest pewne...:) PRZEPRASZAM:)
    Co do firanek to mi akurat podoba się ostatnia:) 3:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:31

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i po wizycie u położnej :) niestety po 20min próbie usłyszenia serca nic nie słyszałam bo mała tak się kręciła i wierciła że nie dało rady :( aktywna po mamie :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogłam zapomnieć o dziewczynce niuni :)

No jak byśmy się tak zebrały u jednego lekarza to by się działo :) A firanka nr 3

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia to Ci mała wiercipięta rośnie w brzuszku, u mnie chyba na odwrót, jakiś leniuch:) nie wiem czy w ogóle on się tam przemieszcza:) hihi zawsze pod pępkiem znajduję serduszko lekarz zawsze z prawej strony go znajduje:)

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio prosze ;D
    to mamy też chopów ;D
    nio to Kasieńka ;D mężuśpewnie dumny jak paw - ja nie wiem co oni mają z tymi chopami - mój niby nie obstawia ale zawsze do dzidzi w rodzaju męskim się zwraca :/

Mam nadzieję że niebawem się dowiemy bo ciężko jest wyhaczyć ładne neutralne ciuszki .... zawsze jak mi się coś spodoba to jest albo zbyt męskie albo zbyt dziewczęce :P

a Wy w którym tygodniu poznałyście płeć ?? bo czytałam że od 16 tygodnia jest to możliwe pod warunkiem że dzidzia pokaże :D

co do firanek to 3 :D czasami w bonprixie tez można coś znaleźć ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:20

• fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka, no co Ty nie ma za co :-) tyle jest Nas że ciężko wszystko zapamiętać. Pewne to nie wiem...choć lekarz nie miał wątpliwości...ja tam nie wiem :-)
    CZyli póki co trójka wygrywa, hehe :-)

niunia, mała wiercipiętka rośnie :-)

Po słodkim...dzieci szaleją ponoć :-)

niunia lubi tę wiadomość

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, zgadza się:) dumny i szczęśliwy:) teraz razem ze mną wyczekuje kopniaczków:)
    już sobie wyobraża ich wspólne zabawy :) kolejki, samochody, motorówki i lego:)
    fizjo to pewnie dlatego, że dopiero skończony 15t u Ciebie a już znasz płeć:)
    szybciutko:)
    Dorjana jak widać można wcześniej, jak u fizjo, slonkozusa też wcześniej wiedziała, podobno chłopcy szybciej się ujawniają:)
    czyli 3 chłopaków i jedna dziewuszka:) mam nadzieję, że nic nie pomyliłam tym razem :D hihi

dzisiaj planuję kolejny zakup:)
    planuję kupić jakąś bajeczkę do czytania na dobranoc:)
    tatuś będzie nam czytał do snu:) hihi
    możecie polecić jakiś zestaw bajeczek?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:22

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-pewnie,że dziewczynka niema innej opcji :)za 2 tyg jak pokaże pomiędzy nogami to sie dowiem w końcu !!!!

fizjo-dziś słodkiego nie jadłam :p hehe aktywna po mamie bo tato to jak chłop wszystko powoli :)

kasieńka-położna mi mówiła,że dziewczynki są bardziej ruchliwe hehe no i że jak tak dalej pójdzie to mała da mi popalić jak zacznie kopać :)

dorjana-a my mówimy w rodzaju żeńskim nigdy inaczej bo oboje marzymy o dziewczynce :) niunia nasza mała :) też bym już coś kupiła ale czekam na płeć :) u mnie w 14 powiedził że nie widzi nic pomiedzy nogami na razie więc nie widomo a nastepna wizyta w 18+1 to poznam jak niunia pokaże :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:23

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka-mam nadzieje,że dziewczynka i że jajka jej nie urosły :) to mam już 3 kawalerów dla niuni :) będzie z czego wybierać :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia no to mnie teraz załamałaś;)
    ja tu czekam na mega ruchy, kopniaki a Ty mi mówisz, że dziewczynki są bardziej ruchliwe... hehe:) no załamka:)
    ale za to podobno po urodzeniu na odwrót, dziewczynki spokojniejsze a chłopaki rozrabiają.. a tego chciałam uniknąć aby nie mieć pierwszego małego diabełka:D
    fizjo Ty masz chłopczyka, to prawda? :)
    niunia mam nadzieję, że nie urosło jej nic między nóżkami:) jak już wtedy nic nie było to teraz też nie będzie;) trzymamy za to kciuki:) w końcu musi być jakaś mała kobietka w naszym najmłodszym gronie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:37

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka ja w ciąży słuchałam duuuzo muzyki...
    a najlepiej Maluch reagował na to:

https://www.youtube.com/watch?v=6rE6x-PkZaM

hehe, do dziś pamiętam jak mnie okładał!

Tak, mam synka, który ucina sobie właśnie popołudniową drzemkę...dając mamusi czas dla siebie,hehe :-)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, pytając czy masz chłopczyka i czy to prawda ... chodziło mi o jego ruchliwość i rozrabianie:) hihi bo nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy:)
    Czyli nie jest aż tak bardzo rozbiegany?:) ja jak się nasłuchałam od koleżanki jaki jest jej synek to aż się przeraziłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:49

xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka, jest rozrabiaką-kochanym :-) wszędzie go pełno. Ale to mądry chłopczyk, który coraz więcej rozumie. Na głowę mi nie wchodzi,hehe :-)
    Wszędzie z nim mogę pójść-bo potrafi się zachować,hehe po mamusi :-)

Spał w łożeczku od początku...a całe noce przesypiał już po 4 tygodniach.

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff to mnie trochę uspokoiłaś:) bo koleżanki maluch to całkowite przeciwieństwo... nocami nie śpi, w dzień też nie bardzo chce spać i dużo rozrabia:) zmykam coś zrobić na obiadek:) skończyło się obijanie:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    kasienka, jest rozrabiaką-kochanym :-) wszędzie go pełno. Ale to mądry chłopczyk, który coraz więcej rozumie. Na głowę mi nie wchodzi,hehe :-)
    Wszędzie z nim mogę pójść-bo potrafi się zachować,hehe po mamusi :-)

Spał w łożeczku od początku...a całe noce przesypiał już po 4 tygodniach.
    Wow to super miałaś :) mało która mama może się wyspać przy takim maluchu :)
    Ja się nie nastawiam na to że będę miała grzeczne dziecko :P ja nie byłam jakaś kłopotliwa ale mój mąż to mały diabełek :P

fizjo lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787, wiem "trafił" mi się Skarb :-) teraz pewnie dla odmiany będzie rozrabiaka,hehe..żeby było sprawiedliwie w naturze.

• slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero 2 grudnia zazdroszę wam dziewczyny że już w poniedziałek zobaczycie swoje kruszynki, co do wagi to ja na plusie 2 kg i brzusio już widoczny , sąsiadka w sobotę mnie zaczepiła i pyta się czy w ciąży jestem bo się zaokrągliłam
    co do kołyski to mam coś w tym stylu z tym że jeden bok można odpiąć i na noc '' zainstalować '' ją przy łóżku moim , czyli przypiąć ją do mojego materaca mam nadzije że na te pierwsze dni może tygodnie się sprawdzi łatwiej było by mi karmić w nocy a puzniej to jak najbardziej zwykłe łóżeczko
    http://allegro.pl/lozeczko-kojec-kolyska-milly-mally-sweet-melody-ww-i3674779445.html
    fizjo co do firanki to numer 3 zdecydowanie moim zdaniem :)
    kasienka dobrze że się odezwałaś i pogodziłaś z facetem mam nadzieje że najgorsze za wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:39

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my rowniez czekamy na nasza dzidzie termin mam na 8 maja i tak jak wy nie umie doczekac sie kopniaczkow.

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ