Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sasza, masz termin jeden dzien po mnie :)

Slonkozusa fajna ta kołyska, zwłaszcza opcja przymocowania do łózka mamusi, tylko pewnie na długo nie starczy.

Moja córcia budziła się co trzy godziny w nocy na jedzonko i spała dalej tak że nie narzekam, oby drugie też tak spało.

Sasza20, Limerikowo lubią tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to strasznie zazdroszcze wam ze znacie juz płeć i tych usg na kazdej wizycie. Ja pomimo tego ze jestem w 15 tygodniu mialam tylko jedno usg w 12 tygodniu i na nim zostal tylko maluch zmiezony od glowki do pupy:-S

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mamafasolki umówimy sie na jeden dzień razem razniej :-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki ta kołyska starcza max do 3 miesiąsa

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny duzo macie już rzeczy kupionych?

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Wogole to strasznie zazdroszcze wam ze znacie juz płeć i tych usg na kazdej wizycie. Ja pomimo tego ze jestem w 15 tygodniu mialam tylko jedno usg w 12 tygodniu i na nim zostal tylko maluch zmiezony od glowki do pupy:-S

To witaj w klubie. Ja miałam też jedno w 11 tygodniu, tylko sprawdzenie czy dzidzia jest tam gdzie powinna, widziałam serduszko i ogólny zarys ciałka. Nawet mierzenia nie było...

A co do zakupów to ja mam tylko małe skarpetki :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa to wsumie tak jak ja juz na wejsciu usłyszałam że jest za wcześnie na określenie płci i tylko zmierzyła ta jedna rzecz. Ostatnio zastanawiam sie nad prywatnym usg bo nastepne u mojej kochanej gin pewnie bedzie w 20 tygodniu

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze płci nie znam :) może dowiem się w poniedziałek. Sasza wiem że byś chciała mieć częściej robione usg ale właśnie to w 12 i 20 tygodniu jest najważniejsze. A nie miałaś mierzonej przyzierności karku? To bardzo ważne badanie. Spytaj się na następnej wizycie czy lekarz mierzył, bo może tak tylko nie powiedział ci.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że w prawidłowo rozwijającej ciaży robi sie tylko 3 usg. Nie mialam nic wiecej mierzonego usg robił mi inny lekarz dostałam odpis dla mojej gin ktory był identyczny jak mój. Usg miałam w 12 tyg i 4 dniu według usg a dzidzia miała wtedy 62.4 mm na co moja pani doktor pokręciła nosem

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki bede trzymac kciuki w poniedziałek żeby maluch pokazał co kryje miedzy nogami :-) i oczywiście zdaj jak najszybciej relacje

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka- ja bardzo kopałam i po urodzeniu to dałam popalić :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) niunia bo Ty to lobuz jesteś to dlatego :P
    Ja byłam wcześniak więc mama nie nacieszyla się kopniaczkami :)
    Witaj sasza, dziwne że nie miałaś mierzonej przezierności...
    Mieszkasz w PL czy może UK?
    Bo tam nie przywiązują do tego większej wagi:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak - to fakt...
    nie mam jeszcze dzieci ale jak słyszę opowieści i widzę świeżo upieczone mamusie to trzeba przyznać że zaczynam się bać...

Macie może jakieś obawy ???
    Bo ja bardzo się się boję że nie podołam ;/
    Zawsze chciałam być dobrą mamusią a teraz to nie wiem czy bede w stanie to wszystko ogarnąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 20:09

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kasienka:-) mieszkam w PL no dziwne i szczerze ostatnio mam coraz wiecej zastrzeżeni do mojej lekarki

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne że macie(mamy) obawy.
    Trzeba wziąć pod uwagę że początki bywają trudne.
    Jeśli będziecie mieć pomoc rodziny polecam skorzystać....przyda się oddech czasami :-)

Słodko nie jest...jak w reklamach tv...brak snu...czasu dla siebie...i jakiś wewnętrzny bunt-że pewna "wolność" się skończyła. Z mojego punktu widzenia...teraz mogę to szczerze wyznać-tak właśnie było. Z czasem odkrywałam radość z bycia mamą...i mienia Największego Skarbka na świecie.

Może Wy od razu będziecie umiały czerpać radość z macierzyństwa, czego życzę :-) Ale nie załamujcie się...jeśli spotka Was to co mnie. (jak widać to tylko taki etap)

Bużki:*

niunia, bemommy lubią tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obawiam sie że nie dam rady.Ostatnio zastanawiałam się czy nie będe bała się ubierać takiego maluszka. Czy dam rade gdy dziecko będzie np. całą noc płakać a wiadomo że trzeba jeszcze posprzątać ugotować ipt.

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obawiam i to z dnia na dzień coraz bardziej:(
    Nie jestem w stanie zapanować nad tym, non stop się o coś zamartwiam i to wszystko odbija się na moim życiu:( już mam swoje lata a panikuje jak małolata:(

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasza- dasz!!! nie ma innej opcji :-)
    Tak się zahartujesz przez pierwsze miesiące że będziesz chodzić jak w zegarku.
    Ważne żeby od początku męża angażować w pomoc. Mój podawał mi synka w nocy gdy się budził na jedzenie a potem go odkładał do łóżeczka. Raz nawet pomagał mi odciągać mleko- laktatorem.hehe.
    Obiady gotowałam wieczorami.
    Nie miałam pomocy...tej oprócz męża. A wiadomo..on chodził do pracy, a ja zostawałam sama cały dzień. Jednak szybko odważyłam się wychodzić do ludzi..zabierałam syna wszedzie (do urzedów...do sklepów...do kolezanek)

mamafasolki lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka82-pewnie ja to chodze i wszystko tak szybko jakbym adhd miała hehe u mnie też nie robią normalnie tej przezierności dopiero po 35 roku życia ale ja płaciłam ekstra i miałam :)

dorjana-ja czasami nie wyrabiam sama ze sobą a teraz niedługo niunia jeszcze :) wię mam to samo i czy się obudze jak mała wstanie i będzie płakać :-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innej opcji nie ma wszystkie bedziemy musiały poradzić :-) dziewczyny ile mialy "wzrostu"wasze dzidzie na usg w 12 tygodniu

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ