KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie w necie chciałam kupić a nie wiem jaki w sumie nic nie rośnie cycki mam tylko wieksze i brzuch jakbym sie najadla i tyle
Ja mam dziś wene na oglądanie wózków i powiem,że ceny są okej nawet te 3funkcyjne są super wy macie jakieś na oku??? -
niunia i taki trzyfunkcyjny za ile jest u ciebie? bo tu ceny trzyfunkcyjne zaczynają sie od 500 e, łożeczko z materacem najtańsze bez szuflady bez szału koło 200 e
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 15:50
-
Na ebay.de patrzyłam to te 3funkcyjne od 300€ się zaczynają ale wiadomo te troche lepsze droższe a łóżeczka to takie z materacem i pościelą od 150€ ale ten materac to taka tania gąbka a gdzie reszta mebli i rzeczy a mój chłop jest stolarzem to mówi że łóżeczko ,szafa i komoda to 200€za materiał i mam ale nie wiem czy jest skłonny coś wogole na czas zrobić
-
niunia jakby zaczął po mału już teraz nawet to by było fajniejsze własnej roboty meble dla swojego dziecka ja patrzyłam za wózkami w sklepie to ceny mnie powaliły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:04
-
Teraz do lutego nic nie robi bo ma w styczniu egzaminy na mistrza teoretyczne a potem w lutym praktyczne więc ma marzec,i kwiecień żeby remont skończyć w domu a co dopiero za meble się wziąść ja na parapety czekam już rok i deski kupione a parapetów jak niema tak niema szefc bez butów chodzi a stolarz niema mebli ::p dla obcego zrobi a sam kupi dla nas bylejakie :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:10
-
Powiem ci że był czas,że chodziłam sprzątać i powiem ci,że gdyby nie mój maż to bym miała brud smród i ubustwo bo byłam taka zmęczona,że nic mi się nie chciało już a jak mój idzie do pracy od 7 rano do 19 to w sumie mu się nie dziwie ,że niema siły też bym nie miał
miałam pytać !!! U ciebie tam to dają jakieś becikowe czy coś???Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:33
-
niunia ale żeby całe tygodnie pracowały to powiedz, że brak siły czasu ale 3 dni w tyg po 4 godziny a reszta albo komputer i to panienki nie matki nie czyjeś dziewczyny, żony ja tego pojąć nie mogę dawali napewno koo tysiąca jeżeli matka i ojciec mają własne ubezpieczenia w sensie oddzielne do dwa becikowe jedno matka drugie ojciec, a jak są na rodzinnym tak ja my od nowego roku to dostanie właściciel ubezpieczenia w tym wypadku mój
-
niunia no to bardzo ładnie tu się potem mogę starać o zapomogę jeżeli za mało mój zarabiaa na naszą trójką to miesięcznie dostaje się około 100 e, tu jest strasznie proprodzinnie nie to co u nas w Polsce jak znajomi mają trójkę dzieci , to mają dopłaty prawie 500e co miesiąc mają samochód to dostają ileś tam zwrotu za benzynę, na wyprawkę do szkoły dostają na art papiernicze, bo ksiązki tu dostają dzieciaki od państwa wszystkie rodzice tylko kupują zeszyty karte dostali do supermarketu i przy zakupach dostają ileś procent zniżki zawsze także mega pomoc dla nich
-
Ej to super ja jednorazowo moge się starać o becikowe i potem rodzinne to 184€ i macierzyński to 300€przer rok bo teraz nie pracowałam a gdybym pracowała to 80%zarobku .u naś średnia rodzina z jednym dzieckiem i oboje nie pracujący rodzice na bdzrobociu wyciagaja po 1800euro miesięcznie,jak urodze to w sumie mój chłop zarobi tyle co miesiac co na socjalu bym miała porażka d
-
Żebyś wiedziała,z 5 dzieci narobić i nie trzeba do pracy iść :)moim zdaniem chłop musi iść do pracy bo byśmy się pozabijali obydwoje w domu hehe obojetnie ile zarobi ale niech pracuje hehe ja nie z tych co całe życie na socjalu wiadomo każdemu zdarza się stracić prace i otrzymać pomoc ale wszystko ma swoje granice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 17:32
-
no my też dwójke chcielibyśmy tak 3 -4 lata róznicy odchować pierwsze i dopiero, marzy nam trójeczka ale to chyba nie te czasy potem na studiach weź utzrymaj cztery domy mojej mamie ciężko było mnie wysłać więc musiałam sama zapieprzać, żeby się utrzymać i pójść na studia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 18:28