Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo-chłopy w garach hehe jak to brzmi,a mója piżamka i siedzenie przed tv coraz bardziej mi się podoba :)

Mamafasolki-mój ,żeby nie zachwalać to umie gotować :)

bemommy-może przejdzie w 3 trymestrze moja migrena :) hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia oby nie po porodzie jak bedziesz mogla stosowac swoje tabletki :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to zawsze liczyłam,że jak zajdę w ciaże to że migreny znikną ale niema na co liczyć :(

wogóle mam pytanie jak nosze rozmiar 34 to jaki mam teraz kupować tych ciążowych spodni i ubrań???bo mam z tym problem :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia bladego pojecia nie mam :) napewno na gumce coś ale to chyba musisz siebie obserwować i zobaczysz jak rośniesz i potem przymierzać :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w necie chciałam kupić a nie wiem jaki w sumie nic nie rośnie cycki mam tylko wieksze i brzuch jakbym sie najadla i tyle :)

Ja mam dziś wene na oglądanie wózków i powiem,że ceny są okej nawet :) te 3funkcyjne są super :) wy macie jakieś na oku???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia i taki trzyfunkcyjny za ile jest u ciebie? bo tu ceny trzyfunkcyjne zaczynają sie od 500 e, łożeczko z materacem najtańsze bez szuflady bez szału koło 200 e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 15:50

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ebay.de patrzyłam to te 3funkcyjne od 300€ się zaczynają ale wiadomo te troche lepsze droższe :) a łóżeczka to takie z materacem i pościelą od 150€ ale ten materac to taka tania gąbka a gdzie reszta mebli i rzeczy :( a mój chłop jest stolarzem to mówi że łóżeczko ,szafa i komoda to 200€za materiał i mam ale nie wiem czy jest skłonny coś wogole na czas zrobić :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia jakby zaczął po mału już teraz :) nawet to by było fajniejsze własnej roboty meble dla swojego dziecka :) ja patrzyłam za wózkami w sklepie to ceny mnie powaliły :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:04

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz do lutego nic nie robi bo ma w styczniu egzaminy na mistrza teoretyczne a potem w lutym praktyczne więc ma marzec,i kwiecień żeby remont skończyć w domu a co dopiero za meble się wziąść ja na parapety czekam już rok i deski kupione a parapetów jak niema tak niema :) szefc bez butów chodzi a stolarz niema mebli ::p dla obcego zrobi a sam kupi dla nas bylejakie :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:10

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia heheh no tak mówią ja znam dziewczyny co pracują na sprzątaniu i są w pracy świetne a w domu kurz pogania kurz :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci że był czas,że chodziłam sprzątać i powiem ci,że gdyby nie mój maż to bym miała brud smród i ubustwo bo byłam taka zmęczona,że nic mi się nie chciało już :) a jak mój idzie do pracy od 7 rano do 19 to w sumie mu się nie dziwie ,że niema siły :) też bym nie miał

miałam pytać !!! U ciebie tam to dają jakieś becikowe czy coś???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 16:33

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ale żeby całe tygodnie pracowały to powiedz, że brak siły czasu ale 3 dni w tyg po 4 godziny a reszta albo komputer i to panienki nie matki nie czyjeś dziewczyny, żony :) ja tego pojąć nie mogę :) dawali napewno koo tysiąca jeżeli matka i ojciec mają własne ubezpieczenia w sensie oddzielne do dwa becikowe jedno matka drugie ojciec, a jak są na rodzinnym tak ja my od nowego roku to dostanie właściciel ubezpieczenia w tym wypadku mój

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koło 1200€ dostane jakoś:) i 160€ na ciażowe ubrania :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia no to bardzo ładnie :) tu się potem mogę starać o zapomogę jeżeli za mało mój zarabiaa na naszą trójką to miesięcznie dostaje się około 100 e, tu jest strasznie proprodzinnie nie to co u nas w Polsce jak znajomi mają trójkę dzieci , to mają dopłaty prawie 500e co miesiąc mają samochód to dostają ileś tam zwrotu za benzynę, na wyprawkę do szkoły dostają na art papiernicze, bo ksiązki tu dostają dzieciaki od państwa wszystkie rodzice tylko kupują zeszyty karte dostali do supermarketu i przy zakupach dostają ileś procent zniżki zawsze także mega pomoc dla nich

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to super ja jednorazowo moge się starać o becikowe i potem rodzinne to 184€ i macierzyński to 300€przer rok bo teraz nie pracowałam a gdybym pracowała to 80%zarobku .u naś średnia rodzina z jednym dzieckiem i oboje nie pracujący rodzice na bdzrobociu wyciagaja po 1800euro miesięcznie,jak urodze to w sumie mój chłop zarobi tyle co miesiac co na socjalu bym miała porażka :/ d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hheh to bardziej się opłaca njie pracować niż pracować :/

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś wiedziała,z 5 dzieci narobić i nie trzeba do pracy iść :)moim zdaniem chłop musi iść do pracy bo byśmy się pozabijali obydwoje w domu hehe obojetnie ile zarobi ale niech pracuje hehe ja nie z tych co całe życie na socjalu wiadomo każdemu zdarza się stracić prace i otrzymać pomoc ale wszystko ma swoje granice :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 17:32

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie ja mam kolezanke to z trzecim w ciazy jest rok w rok dziecko a ma dopiero 24 lata czasu dla żadnego nie ma, bo jak nie jedno to drugie to trzecie masakra jakaś nie sztuka zrobić sztuka wychować

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie,ja teraz urodze pierwsze i sie boje czy dam rade a co dopiero troje:/ chciałabym mieć dwoje więc teraz pierwsze i potem pare lat przerwy :) to napewno :)a ty??? Jakie plany??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też dwójke chcielibyśmy tak 3 -4 lata róznicy odchować pierwsze i dopiero, marzy nam trójeczka ale to chyba nie te czasy potem na studiach weź utzrymaj cztery domy :/ mojej mamie ciężko było mnie wysłać więc musiałam sama zapieprzać, żeby się utrzymać i pójść na studia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 18:28

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ