Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa dziękuje:) no właśnie a nam ostatnio pozwolił na przytulanie chociaż i tak nie skorzystaliśmy... hyh... a teraz jak byłam to nie pytałam...a on jest taki, że jak się nie zapytam to sam nie powie... a skąd ja mam wiedzieć dokładnie o co mam pytać... normalnie czasem mnie to drażni... ale gin ogólnie dobry...

bemommy, slonkozusa lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupowałam, jutro mamy zamiar w końcu poinformować rodzinę mdłości mi już przeszły teraz za to wieczorami dokucza mi zgaga więc zbyt idealnie być nie może, lekarz też kazał mi w środę odstawić luteinę więc trochę się martwię ale jak narazie wszystko jest ok, kasienka życzę powodzenia dzisiaj na kolacji :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj wkraczamy w drugi trymestr :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    aga ale to czemu tyle czasu czekasz? nie poweidzieli ci od razu?

chodzi mi o wynik z krwi NT miałam według lekarza na granicy więc krew też robiłam.
    Powinien byc po 10 dniach ale jeszcze go nie ma :(

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :*

bemommy, dzięki:* Nie żebym cukrowała...ale też jesteś fajna- z tego co piszesz i jak podchodzić do świata. Lubię ludzi pozytywnie zakręconych :-) jakkolwiek to brzmi...żywię nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi.
    Kiedyś nie lubiłam ogladać tego typu komedii..wydawały mi się zbyt przesadzone.Ale tylko krowa nie zmienia zdania,hehe :-)

kasieńka, nadal trzymam kciuki!!!palce mi spuchną,hehe :-)żartuję.
    Pozdrawiam Cię:*

Co to ubranek..róznie może byc z pogodą.Hehe ale teraz błysnęłam inteligencją. Jak rodziłam syna w maju (teraz mam prawie ten sam termin-więc równe dwa alta różnicy się szykują) to był żar z nieba...upał. Ale np w tym roku było paskudnie zimno.
    Moim zdaniem warto mieć długie i krótkie. Mówiono mi też takie maluszki ubiera się zawsze jedną warstwę więcej niż my sami nakładamy.

Dostarczyli mi dziś gofrownicę:-) iiii nie mogę się doczekać jej wypróbowania.
    Macie jakieś swoje sprawdzone przepisy??
    Będę wdzięczna za jakiś wypróbowany :-)

buzki:*

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to trzymam kciuki za pozytywne wyniki, jak mają dużo ludzi to przeciąga się wtedy, na wyniki niektórych badań trzeba długo czekać, ale będzie dobrze :)

Kasienka niektórzy lekarze, w niektórych kwestiach myślą, że wiemy wszystko, i niektóre sprawy wydają im się tak naturalne, że nie trzeba informować, dla nich to może być oczywista duperala, a dla nas zagadka wielka :)

fizjo rozumiem :) i dziękuje bardzo :) ja tak uważam o tobie :*. Jak bedziesz miała okazję to jest fajna komedia" szefowie wrogowie" o trzech facetach co nienawidzą swoich szefów i dochodzą do wniosku, że trzeba się ich pozbyć, nie raz idzie się popłakać ze śmiechu :P może na sobotni wieczór, i mąż nie padnie :)

a co do przepisu to mam sprawdzony i wychodzą nie gofry, a "puszki" takie w sensie puszyste :P
    2 szkl mąki (może być i totrtowa)
    2 szkl mleka
    2 jajka
    6 łyżek oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    1) żółtka, mleko,mąkę, cukier, proszek do pieczenia, olej i sól zmiksować
    2) w oddzielnym naczyniu ubić białka na sztywno (można odrobinkę soli) i pianę dodać do ciasta i wymieszać łopatką, żeby nie przebić i voila czy jak włala :)

fizjo, aga8787 lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy za chwilunie przepiszę sobie przepis na karteczkę:)
    Co za ze mnie łakomczuch- jak małe dziecko nie mogę się doczekać :-P

Mam obok wypożyczalnie filmów...ciekawe czy będą to mieć. Wpadłaś na dobry pomysł...A mój mąż od rana wypisuje mi smsy że zamierza się poprawić w tym oglądaniu filmów ze mną,hehe. Oczywiście wykorzystam tooo :-) Piszę posta i śmieje się..sama nie wiem z czego. Chyba jestem w "fazie dobrego humoru".

Ugotowałam dziś zupkę kalafiorową synkowi- taaaka pyszna...mówię Wam :-)
    Rozczula mnie fakt jak Fifi tymi swoimi małymi maluszkami wyciąga kluseczki i ładuje do buźki. To tyle...z garści dobrych wiadomości.

ściskam:*

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nawet podczas meczu potrafi zasnąć wiec jak dla mnie to mistrzostwo świata :), film w całości z nim mogę oglądnąć jedynie w kinie, a tak mi do głowy przyszło tworzenie słówek przez dzieciaki to mój siostrzeniec pięcioletni na zupę kalafiorową mówi ze to zupa drzewkowa,:D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem!!!zdałam prawko nie wiem jakim cudem ale się udało :d

mój chłop ma dziś 30
    kupiłam mu super koszule i krawat i obrażony,że nie gra komputerowa :) niema to jak wdzięczność :)

slonkozusa, mamafasolki, Limerikowo, bemommy, zozol, kasienka82 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratulacje a facet świnia ;)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia gratulacje :)

niunia lubi tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-tak to już jest hehe nic mi sie niechce,najchętniej położyłabym się spać a zaraz ludzie przyjda hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratulacje !!! Teraz bedziesz niezależna a przy dziecku to się bardzo przydaje :)

Kasiu ty pewnie już na kolacji, mam nadzieje że wszystko pujdzie po twojej myśli. Wspieram cie duchowo i czekam na dobre mam nadzieje wieści

Fizjo fajne te getry i cena jeszcze lepsza ( w c&a są po ok 70zł) Gatunkowo, w dotyku są ok? Jak z rozmiarówką normalna czy jakaś zawyżona, zaniżona? Jaki kolor wziełaś? Więcej pytań chyba brak :)

Co do bodziaków i pajaców to radziła bym wam kupić takie rozpinane po całości, zeby je porozpinać na nie położyć maluszka a nie przez głowe. Ja zanim urodziłam to miałam same przez głowe a potem bałam się małą w to ubrać i na szybkiego kupowałam rozpinane. Teraz też w takie się zaopatrze (choć większość ciuszków mam zwłaszcza jak bedzie dziewczynka). I na początek nie kupujcie za dużo bo dzieci szybko rosną

niunia lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, Słońce- gofry pychoootka!!!:* mąż i syn zadowoleni...a o mnie to już nie wspomnę :-) Bita śmietana i dżemik truskawkowy do tego i nieeebo w gębie,hehe. Komuś narobiłam ochoty??? :-)
    Jedzcie jedzcie dziewczyny...bo potem jak się karmi to jest masa wyrzeczeń :-P
    Powiedz...mi jak podoba Ci się język grecki?
    Mój przyjaciel jest poliglotą, w tym włada greckim...nichu chu nie rozumiem...ale ten dźwięk jest taki miły dla ucha. Mogłabym słuchać i słuchać.

mirka14, mój nie ogląda meczy...no chyba że coś ekstra światowego-i wszyscy oglądają...to wypada obejrzeć bo o czym by poźniej rozmawiał z kolegami.

niunia, jeszcze doceni-praktyczne prezenty są...może i nudne ale potrzebne :-) a gre niech sobie sam kupi pan mądrala :-) bużka:*

mamafasolki, szczerze z ręką na sercu- są warte swojej ceny. Nie są najlepszej bawełny,ale nie oczekujmy cudów za 15 zł :-P Moim skromnym zdaniem-idealne po domu i wyjście na spacer.
    W dotyku miłe. Nie wiem jak po praniu...dam znać później-tylko mi przypomnij. Kupiłam rozmiar M- leżą fajnie(mam 169 wzrostu i ważę 60kg)
    Kupiłam czarne i grafitowe. Jak się sprawdzą po praniu kupię jeszcze niebieskie i białe (na wypadek szpitala).

bemommy, niunia lubią tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratulacje :) super :) to teraz tylko sprawić sobie autko i będziesz zmotoryzowaną mamuśką :)

mamafasolki ja planuje wszystkiego po 5- 8 szt kupić pajacyków, bodziaków itp podobnych najwyżej splatuję na prądzie za pranie :P

fizjo cieszę się, że smakowało, gofry są pycha i to taki deserek na szybko :) mi narobiłaś już jak przepis pisałam tak na noc teraz nie bardzo robić nie? :P grecki jak się słucha to tak się wydaje jakby ktoś śpiewał nie? :) i nie raz jest śmiesznie np nasz wyraz "teraz" po grecku znaczy potwór :)dużo ciałem mówią, jak kolega zna niech zaprezentuje ci, moja mama co nie mówi po ichniemu;) to jak idziemy do sklepu i cmokną, że czegoś nie ma to gorączki dostaje:) chwalić Boga mój meczy też nie ogląda jeśli już to nieraz polską reprezentacje co kilka minut po czym przełącza na inny kanał, bo nasz kot lepiej odbija piłkę :) u was pewnie Fifolek lepeij kopie :) a tą kalafiorową smaka mi narobiłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 21:30

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka mam nadzieje, że to, że cie nie ma to oznaka powodzenia :)

kasienka82 lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-auto mam tylko prawka był brak hehe ja śpiąca :) mykam zaraz spać chyba :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia a to fajnie :) odbieraj prawko i już nie będziesz jak ja hołota autobusami pomykać :) już po imprezce? :) słodkich snów :*

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piernicze imprezke spac mi sie chce a co ja bede z samymi chlopami siedziec hehehe :D

pewnie teraz jak prawdziwa Pancia bede sie wozic heheh :D albo raczej rozbijac heheheh

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia napewno będziesz super kierowcą nie gadaj :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ