Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,
    jestem po rozmowie, było ciężko bo nie wszystko rozumiała tak jak ja to próbowałam jej przedstawić i do tego jest typem osoby "żeby się nie kłócić zawsze będę ustępować tylko żeby było dobrze" czyli totalne moje przeciwieństwo... ja chcę żeby było dobrze ale musi być dobrze dla wszystkich a nie, że ja muszę zawsze się zgadzać z czymś co mi nie odpowiada itp... suma summarum zmusiła mnie abym poczekała na niego, spokojnie chwilę porozmawialiśmy... reszta jutro przy kolacji:)
    mam nadzieję, że uda nam się dojść do kompromisu, bo oboje chcemy tego...
    bemommy miałaś mega rację... dzisiaj mi przyznał, że mam rację, że jeden jego kolega i brat (do których zawsze najbardziej się stawiałam i mam negatywne nastawienie) mają na niego zły wpływ (akurat tu nie chodzi tylko o alko tylko dla mnie o coś gorszego... ===~~)... i że ograniczy z nimi kontakt...
    serce mi pęka za to co zrobił ... ale przynajmniej zdał sobie sprawę, że już mu nie wierze w to co mówi... co obiecuje... i już nawet nie muszę mu tego mówić...

cieszy się z synka:) dzisiaj już powyciągał swoje lego z dzieciństwa:) że będą dla Michasia:)

fizjo Michaś będzie jak nic;) mój kręcił nosem że wszędzie pełno Michałów ale nic lepszego nie zaproponował jeszcze:)

czuję ulgę na sercu bo mi na nim bardzo zależy...tylko przykro mi, że ja musiałam aż tyle razy próbować się dogadać...oby było warto...

dziękuję kochane Wam wszystkim za wsparcie:*:*:* jesteście nieocenione :) gdyby nie Wy to nie wiem co by to było, może byłabym już w wariatkowie:)

dziękuję za wszystkie rady:*:*
    oby jak najmniej takich problemów... żeby nasi faceci w końcu się ogarnęli, dorośli do roli ojca, byli wyrozumiali i mieli dla nas dużo cierpliwości... czy to tak dużo?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:23

Limerikowo, fizjo, bemommy, slonkozusa, aga8787, mamafasolki lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka i tak trzymaj!!!:*

kasienka82, bemommy lubią tę wiadomość

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję fizjo:*

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo myślałam dzisiaj o Tobie :) Tobie dzidzia na pęchęrzu gdzieś musiała zasiąść, ja dzisiaj trzy razy miałam takie akcje, że robie coś robie i naraz jak mi się siku zachciało, ale to w nano sekunde biegiem z zaciśniętymi nogami do łazienki :)

Kasienka, Boże ja ci tak strasznie współczuję strasznie mi przykro, że nie mogłabym ci jakoś pomóc, a co do zmiennych nastrojów, to ja dzisiaj przez około godzinę wyłam i się śmiałam naprzemian i dwoma przerwami na nerwy bo u lekarza nie podnosili słuchawaki, ale co doprowadzilo mnie do placzu, na przemian ze śmiechem nie wiem, tyle co mój poszedł zrobić mi herbaty wraca, a ja płacze , pie*rzone hormony ;) kochana, a normalne jest, że chwytasz się brzytwy chcąc ratować swoją rodzinę, i chwali ci się to, bo inna by to dawno olała, a ty walczysz jak lwica dosłownie jednocześnie nie poniżając i trwając przy swoim, oby sznaowny pan zobaczył jaką ma fajną kobitkę i mamę synka, co chcę was posklejać z tych skorup, które zrobił z waszego związku. on chyba nie umię się przyznać do błedu, a zabrnął już tak daleko w tym wszystkim i sam się pogubił, a najlepszą obroną jest atak i chyba mu łatwiej powiedziec, że to ty jestes ta zła niż przyznać się że to on nawalił. Trzyamj się kochana

Niunia, to ci rośnie w domu perfekcyjna pani domu ;) a jak ty dotychczas wszystko robiłaś, to oczka książe zamknięte miał? nie widział ile roboty jest w domu? nie czekaj iwem dobre duszki, albo krasnoludki za ciebei robiły wszystko :)

natalinka gratulacje, może nie przyzwyczajony do pytań :) myślałam, że tylko mój taki aparat wsadzić używane ciuchy do półki, ale widzę są lepsi ;)

niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, hej Skarbie:* to miałaś akcje :-) grunt że zdążyłaś.
    Hehe ciąża jest wspaniała nie? :-)hehe emocje 24 h.

Kupiłam dziś sobie dwie pary leginsów ciążowych :-D szał ciał,hehe.
    A brzusia nadal nie mam...

Wczoraj oglądałam świetny film na 2 tvp. widziałaś może??
    Tytuł...hym..wyleciał mi :-)coś "matka zastępcza..."
    Niezła komedia!

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo oglądałam, i to faktycznie nieraz tak jest, że jak już tracisz nadzieje, to boom dwie kreski :)ale film fajny :) a dziś na tvn mój faworyt- kiler :) teraz te polskie filmy już nie są takie, ale co MAchulski to Machulski :) a jest też fajny film "mama w opałach", on pokazuje akcje po drwóch kreskach, i krzykach, macierzyństwie :) czyli zrzutka na pampersy dla młodych i dla mam ;), a co bóli to też mi się zdarzają, nie są bardzo uciązliwe, jednak same przechodzą, a to dlatego, że jajniki progesteron produkują, żeby ciąża się trzymała i też stąd pojawia się wydzielina :) Ja kupiłam sobie dresy na czas, aż przytuję, a sątakie seksowne, że mój nawet po domu mówi, żebym ich nie ubierała, bo wstyd przed kotem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:54

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, kiler-niezły! widziałam :-)
    Ostatnio mam wrażenie że wszedzie wokół mnie "ciążowe sprawy" krążą. A może jestem bardziej wyczulona,hehe.
    A po jakim czasie te bóle Ci przechodziły??
    hehe-seksik dresik...moja babciunia też mi kupiła...bo jak to mówiła: żeby było Wam wygodnie...i Kasia nie patrz na wygląd tylko na wygodę. Kochana.
    AAA te leginsy całkiem całkiem...mąż mówi że fajnie podkreślają mi pupę :-)

Tu link:
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-bezuciskowe-z-panelem-spodnie-m-i3605467322.html

• bemommy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo wygodne są tylko, że ja mam suche nogi, to wglądam w kroku jakbym miała pełnego pampersa a na nogach jak ten ludek z michelin'a tylko bez fałdek takie ot dwa spadochrony ;)
    JA wszędzie widzę promocję i przeceny pampersów :P aż mówię, że zacznę kupować, bo nie raz - 45 % tańsze są :)
    a te twoje legginsy bajka piękne są :) dodałam stronę do zakładek, bo mi się tyle rzeczy podoba na tym allegro, że jak w końcu zacznę robić zakupy, to potem złoże wniosek o bankructwo,a potem mnie mój wywali :P i cena super :)
    JA na allegro mam jedną słabość nie dla siebie, tylko dla dzidzi, ale jak widzę ten plusz to, aż mam ochotę się wtulić tylko drogie strasznie :/ ale po malutku mam w planach zrobić sobie komplecik http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26793632 może coś ci się spodoba, mikołaj się zbliża :P, może dla starszaka coś

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczynki, jak już piszecie o tych waszych pęcherzach to tak sobie właśnie myślę, że niemalże wszystkie z was w czasie ciąży dużo częściej korzystają z toalety... a ja jakoś nie, w nocy prawie w ogóle nie wstaje, w dzień może troszkę częściej latam ale bez szaleństw...
    zastanawia mnie to co ze mną nie tak:)
    bemommy mam nadzieję, że mój to doceni - a do tego mu powiem, że Michaś będzie wiedział, że to mamusia uratowała naszą rodzinę - o ile się w ogóle to uda... bo równie dobrze poprawa może być tylko chwilowa...
    zobaczymy...obym nie miała czarnych wizji i trochę szans nam dała...

cieszę się, że nie jestem osamotniona w tych zmianach nastroju...
    ostatnio taka się ze mnie beksa i nerwus zrobił, że normalnie SZOK...
    oby do końca ciąży ... mam nadzieję, że później będzie już tylko lepiej:)

fizjo fajne te legginsy może też się skuszę:) chociaż póki co po domku w dresiku śmigam a poza domkiem sztruksy:)

co do Allegro to ja już codziennie przeglądam aukcje z ciuszkami... jak jeszcze nie wiedziałam co będzie to widziałam super licytacje (Unisex też) z wyprawką ale nie chciałam kupować bo było za wcześnie a teraz jakbym pomału chciała coś kupić to nie ma nic ciekawego :|
    dzisiaj w C&A kupiłam skarpetki I love mummy I love daddy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 21:34

bemommy, fizjo lubią tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka mam takie same białe z mum i siwe z dad :) a jak nie latasz to wszystko w porządku będziesz miała, troszkę spokojniej, a my zaczynające od początku będziemy miały maratony łazienkowe, pod koniec po kilka kropli, ale parcie będzie jak na hektolitry :) nie martw sie kochana tylko ciesz się :) doceni i ten duży jak pojawi się Michaś;) pierwsze uśmiechy i uświadomi sobie, że mógł to stracić, przez akutą głowę i pare idiotów :/ i ten mały kiedyś jak gdzieś się spotka z robitą rodziną, to powie dzięki mojej mamusi ja mam i mummy i daddy :) wierzę, że do twojego dotarło co się dzieje, i że na tym cierpisz i ty i maluch, mogły też klapki mu spaść dzisiaj, że gdyby nie próba pożegnania się z jego rodziną, nie dowiedziałby się, że ma syna, chyba faceci potrzebują wstrząsów żeby obudzić się z letargu. Kasienka jutro zycze ci powodzenia przy rozmowie, jeżeli pojawią się łzy to tylko szczęscia i że wszystko będzie dobrze, kciuków nie trzymam, bo chyba bywają mi zdradliwe, myślami jutro mimo że prawie 2000 tys km odległości między nami będe z Toba :*

kasienka82, fizjo lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy nie dziękuję:* tylko żeby nie zapeszyć:*
    dziękuję, że będziesz ze mną:* co dwie głowy to nie jedna:) hihi
    a apropo waszych "kopniaczków" na pęcherz to sama już z niecierpliwością czekam na jakiegoś porządnego kopa, no ile można czekać... już 18tydzień leci a mój maluch jakiś leniwy:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka jaki sliczny suwaczek :* jak coś to służe wyjde komórke i was pacnę w głowy zwiąże was na krześle i się będzie musieli dogadać, żeby kolacje zjeść, a potem zrobimy zrzutkę na deport kolegów i braci na grenlandię i będziecie żyli długo, na początku w trójeczke i szczesliwie, nie dziekuj nie zapeszajmy tylko pomagajmy szcześciu ;) trzymaj się kochana
    ja to ruchy mogę miec urojone bo raz coś się stało że mnie zgięlo jakby w żoładek mnie zakuł czy coś i od tego moemnetu nic i tak sobie pomyślałam że sobie pływa tu i tam a jak posiedzę za długo to robi przystanek na pęcherzu a ja chodu do łazienki to w srodku mu robię kolejkę górską :)

fizjo, kasienka82 lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, rozbawiłaś mnie tym opisem...hehe
    :-D
    Nie bój się nie zbankrutujesz, widać że jesteś rozsądna.
    Oglądałam ten link co podałaś-milusie rzeczy tam mają.
    Ja mam mnóstwo rzeczy po synu, więc nie musze w sumie nic kupować.
    Niektórych rzeczy nie zdąrzyłam mu nawet założyć....tak szybko dzieci nam urosną...zobaczycie:-)
    Mimo wszystko ciuszki mnie rozczulają te ciupińkie :-)
    Znacie forum e-mama? Jest tam taki "bazarek"-często można coś kupić fajnego.

kasienka82...w sercu Cię podziwiam:*walczysz za wszystkich-za całą swoją rodzinkę. Musi się udać-ja tak myślę!!!
    DAj znać po wszystkim:* i pamiętaj że myślimy tytaj o Tobie ciepło chocby nie wiem co!!!

Wiecie co...pierwsze co po porodzie w wc powiedziałam??hehe:-)
    ranyyyy mój pęcherz mieści tyle siuśków!!! byłam przyzwyczajona przez te 9mc do oddawania siusiu co chwile...a pod koniec dosłownie co kilka minut.
    Nie mogłam się nacieszyć później tym komfortem nie sikania częstego...hehe aż na sali poporodowej śmiali się ze mnie-że takie coś mnie cieszy :-)

bemommy, fajny film leciał teraz na 2tvp "raj dla par" oglądałaś??? świetny!!
    Chciałam żeby mój mąż obejrzał ze mną...zamówiliśmy pizze...a on zasnął po 30 minutkach!!!bryyyy!!! CZy Wasi faceci też usypiają przed tv??
    MOj notorycznie!:(

buziaki:*

• bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo dziękuję ci :* tak sobie powtarzam tyle wydatków tyle wydatków nie szalej matka :) my kupiliśmy 3 śpioszki białe i raczej przy tym kolorze będziemy się trzymać, żeby jak postanowimy mieć drugie nie kupować wszystkiego od nowa :) śnieżynka albo śnieżynek będzie :P
    Ludziom zadowolonym z życia niewiele trzeba do szczęścia, moja koleżanka cieszyła się, że urodziła naturalnie i po porodzie mogła sięw końcu na brzuchu położyć i też jak dziecko miała radochę, że cesarki jak gipsie leżą nie mogą się ruszyć, a ona na brzuchu leży :) ale ty fizjo fajna jesteś :*
    A co do zasypiania to mój ma tak, że jak ja go namówię na film i go nie zainteresuje to zasypia, a w soboty, po całym tygodniu wstawania o 5 rano w sobotę, na filmach po 21 zasypia na kanapie :) a raj dla par oglądałam, super nie? my właśnie teraz jak najwięcej komedii powinnyśmy oglądać, żadnych horrorów :) buziaki :*
    A no i dla mam Michałow dzisiaj w Grecji mają imieniny :) także fizjo i kasienka sto lat dla waszych chłopców małych :)

Miłego dnia dziewczyny :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka wszystko jest na dobrej drodze :) mam nadzieję że tak zostanie i Twój się opamięta na dobre :)
    Natalka gratuluje synka :)
    Jeśli chodzi o pęcherz to faktycznie mieści mało i często musze chodzić :(

Ja jeszcze dla swojego malucha nic nie kupiłam, mam tylko skarpetki które kupiłam w poprzedniej ciąży ale są dziewczyńskie :P

Trochę się denerwuję bo już prawie 3 tyg czekam na wynik badania prenatalnego a go ciągle nie ma :(

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy dziękuję:*
    dziewczynki jesteście kochane:*
    jestem dzisiaj dobrej myśli:)
    oby kompromis przyniósł zamierzony skutek:)
    ja już mam troszkę ciuszków dla Michasia a dopiero od kilku dni znam płeć:) dzisiaj pierwsze prezenty od babci:)<jupi>

właśnie zastanawiam się jakie najlepiej na sam początek kupować body dla malucha czy z długim czy z krótkim rękawem... na kwiecień to sama nie wiem jakie byłyby dobre... jak myślicie?

Slonkozusa mam pytanko skoro masz nisko tą kosmówkę to lekarz Ci zalecił bardziej się oszczędzać czy może leżeć, czy nic z tych rzeczy?

Chciałabym zrobić wszystko aby się to podniosło bo muszę pracować jak najdłużej...:/ i nie chcę leżeć w szpitalu... będę wdzięczna za info, dziękuję z góry:*

aga nie martw się:* na pewno wszystko dobrze :)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że na kwiecień to lepiej mieć więcej jeszcze z długim, ja na maj malutkie też kupie z długim a wieksze już z krótkim :)
    może wreszcie się przełamie i też coś kupie :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ale to czemu tyle czasu czekasz? nie poweidzieli ci od razu?

kasienka to super, że szafa się zapełnia :) tez polecam zajrzec http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26793632 ja sie zakochałam w tym pluszu :)
    kasienka ja wierzę i życze ci żeby było dobrze :) nie bez powodu mówią o kobietach strażniczki ogniska domowego :) buziaki kochana :*

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka z powodu tej kosmówki zero przytulania jak to on ujoł odstawić starego do końca ciąży i oszczędny tryb czyli spacery krótkie odpoczywać zero stresów z tym jest różnie ,prysznic zamiast kąmpieli w wannie ogólnie oszczędny tryb życia ale najważniejsze to z tym seksem :( na początku musiałam cały czas leżeć z powodu plamień teraz już nie koniecznie ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 12:38

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u mnie to też nie koniecznie te wszystkie sirodki ostrożności z powodu kosmówki bo ja jestem po 3 poronieniach i jestem przypadkiem trudnym bo staraliśmy się o dziecko do pierwszej ciąży 10 lat do tej co teraz jestem 12 lat więc to może bardziej z tego powodu

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ